boşanıp nikahsız yaşamak

beynini kadının bacağının arasındaki incecik bir zarla bozmamış bir erkek?

Öyle erkekler var doğrudur biri de benim hayatımda yalnız şunu diyorum. Ne evliliği ya birlikte yaşıyoruz işte karı koca gibi zaten diyen bir kadına erkek beyni hangi gözle bakar ?

işte diyorum ya sorumluluğu taşıyabileceksen. örneğin ben arkamdan konuşanlara gülüp geçen, gerekirse çat çat bozup atan bir insanım.
hem yapıp hem bunu düşünüyorlar diye ağlamam, önemsemem çünkü bağnaz insanın fikirlerini.
maddi imkanım var, herif beni 5 kuruşsuz sokağa attı demem, zaten öyle bozuk herifler mahalleme bile uğrayamaz.
çocuk yapıp herif kafeslemek gibi bir derdim de yok.
bir laf vardır yatağını kendin yaptın şimdi orada uyumalısın diye. modernite meraklısı genç kızlarımızın kulağına küpe olmalı.
doğum kontrolünü bile bilmeden aynı evde yaşayıp 1 sene sonra kendini kucağında bebeyle kapının önünde bulmak da var bu hesabın içinde.

Resmi nikah garanti değildir elbette. .
Her durumda herşey başına gelebilecek şekilde olmalısın..
İsterse on tane çocuğun olsun. .
Yürümüyorsa bitmiştir. .

o evi alırken tapusunu ikimizin adına yapıp bu sorunu en başından çözmek gibi bir seçeneğim de olduğunu biliyorum mesela.
O anki şartlara göre %20sini karşı taraf %80ini sen koysan mesela? Her konuda planlı yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla.Ama herkes böyle hesap kitap yapamaz

aynen katiliyorm byle elestiriye karsi olyorlar e acmayn konu zorlami yazdirdik :KK70:
konu sahıplerının ne yazacagımıza karısması da sonradan moda oldu
evde kendı kendıne konussaymıs sadece duvar duysaymıs ozaman yanı :KK70:
kendı beklentılerını kendısıne ıleten arkadaslarada çemkırıyor
ıyı bosan baskasıyla bırlıkte yasa ozaman dıye gayet mantıklı yazan arkadasa ne dedın sen şıraaakk yapacak daha :KK70:

Erkeğin saygısı nikah olmayınca düşmüyor da kadınınki mi düşüyor??
Bence erkeklerden önce kadınları kadın olmakla ilgili eğitmek gerek

Kadınalrımız kadın olabilseydi eğer bu gün bu ülke de 2.sınıf olmazdık inanın.

mesajların hepsini okumadım. ama fikrimi belirtmek istedim konuya istinaden. nikah biraz kadınları korumaya yönelik toplumumuzda. malum maddi özgürlüğü olmayan ve kocasına bağımlı olan kadın çok (ev hanımı olup da eşleri adam olanlardan bahsetmiyorum, kocaları eve para ben getiriyorum deyip köle muamelesi yapanlardan bahsediyorum, sanırım ne demek istediğim anlaşılmıştır). Boşanma/ayrılma sonrası kadını maddi açıdan güvence altına alması için nikah gerekli, en azından bilinçli bir toplum haline gelmeyi başarana dek. ama onun dışında kadın da erkek de ayakları üzerinde duruyordur, kadını kalbindeki sevgi ve saygı dışında adama bağlayan bir husus yoktur, o zaman nikahı pek sallamam açıkçası

O anki şartlara göre %20sini karşı taraf %80ini sen koysan mesela? Her konuda planlı yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla.Ama herkes böyle hesap kitap yapamaz
o durumda bakacağız bir çaresine şimdi olmayan bir olay üzerinden ne söylesem halamın bıyıkları olsa amcam olurdu seviyesinde kalır.
kaldı ki boşanmadan 2 yıl önce malı mülkü metresin üzerine yapıp kadını çocukları dımdızlak bırakan kocalar da var.
nikahın da garantisi yok yani karşınızdaki çiğ, şerefsiz bir insansa.

Düşüncelerinizi insanlara saldırmadan paylaşamıyor musunuz? Aksi yöndeki fikrinizi beyan ederken savaş baltalarını çıkarmanızın sebebi ne yüksek kültürünüz mü? Usturuplu cevap yazan kadınlardan farkınız ne bunu düşünmelisiniz.
herkes dusuncesini beyan etmekte ozgur hakaret etmiyoruz sonucta buna da siz karisamazsnz eger yorumlara elestiri yaparak rahatsiz olursa arkadas kapatr konuyu siz neden bu kadr rahatsz oldunuz ben anliyamadm? avukatimisinz?

Öyle erkekler var doğrudur biri de benim hayatımda yalnız şunu diyorum. Ne evliliği ya birlikte yaşıyoruz işte karı koca gibi zaten diyen bir kadına erkek beyni hangi gözle bakar ?
erkeğine bağlı. benim etrafımdakiler mesela bu kadın benimle neden evlenmek istemiyor, terk mi edecek diye bakar, başkaları fah.şe gözüyle de bakabilir.

o durumda bakacağız bir çaresine şimdi olmayan bir olay üzerinden ne söylesem halamın bıyıkları olsa amcam olurdu seviyesinde kalır.
kaldı ki boşanmadan 2 yıl önce malı mülkü metresin üzerine yapıp kadını çocukları dımdızlak bırakan kocalar da var.
nikahın da garantisi yok yani karşınızdaki çiğ, şerefsiz bir insansa.
Orası öyle evet... Yine de hiçbir şey bana nikahın gereksizliğini haklı gösteremez

X