• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandım .!

Verdigim degere degsin diye zaten emek harcadim. Kusura bakma ama hayat kimseye esit degil . Benim cekip gidicek imkanim hep oldu. Ama olamayanlarda var. Neden bi anlik kizginlikla yapilan hatalari hemen buyuk pismanliklara donustureyim ki. Kivilcimi sondurmek varken benzin dokmek gibi birsey sizin dediginiz. Bu yuzden surekli bosanmalar artiyor. 22 yasnda evlendim 23te evlenmis bosanmis biri olucaktm . Neden kendime bunu yapaym ki. Bak universite okudum gayet aklim basmda . Bosanmak icin evlenmiyorum sonucta herkesin cekecegi dert cilesi vardir. Birisi esiyle sinanir digeri maddiyatla baskasi saglikla. Onemli olan sabretmek. Sagligmz sukur yerindeydi basaririm bu adami cozerim dedim. Cozdum. Herseyden vazgecmek ne kadar kolay sizler icin. Ama burda 24 yasnda bosanmis bir kiz var. Bosanmadan once her yolu denedigini soylemis. Bende nacizane kendi yasadiklarimi anlattm. Basardim mi basardim mutlu muyum mutluyum. Hesabim Allahla esim arasinda. Simdi 5 bucuk aylik hamileym cektigim acilarin mutsuzlugun simdi mutlulugunu yasiyorum vazgecseydm belki hem bebegimden hem sevdigimden olucaktm. Ama pes etmedm . Cogu erkek boyledir kadinlardan daha gec olgunlasirlar . Olgunlasmasi icin beklemek lazm emek harcamak . Valla bosanabilrsiniz benm kendi sansimi kendom yarattm
Haklisin aynen dediğim gibi sen evliliği savaşmak olarak algılamışın ki her sözün sonu zafere gidiyor ama şunu da soylıyım seni iki kere kapıya koyup giden adama bu kadar güvenme bir krizde tekrar yaşayabilirsin bunu olsun asla istemem ama sen savunmaya odaklamisin kendini benim evliliğim böyle değil belki o yüzden anlayamıyorum 25 yaşında evlendim benim eşim bana karşı saygısız olsaydı elin aklına uysaydi evet hiç düşünmeden boşanırdım çünkü dediğim gibi güvenemem yolun açık olsun sadece hayata bakışımız farklı hepsi bu

Ne kadar değişik bi bakışın var evliliğe karşı gerçekten hayretle okudum boşanmak başaramamak demek oluyor senin icin bunca şey yaşamışında hala pes etmemisin ve düzelttim diyorsun ki zamanla görürsün aslında aynı adam olduğunu en ufak bi krizde seni yarı yolda bırakabileceğini ama sen evlilik değilde savaş meydanı gibi bunu kazanmam lazım diye baktığın için bi şekilde bu hale getirmişin umarım senin için hayırlı olur

Annelerimiz buyklerm kaynana yaninda senelerce yasayp eziyet gordugu halde birakp gidemeyen insanlardir. Biz bi ilgisizlik yuzunden hemen bosanmayi seciyoruz neresi dogru evet basardim evime yuvama bagladm esimi bununlada gurur duyuyorum ailesiyle arasini bozmadm gayet mutluyuz kaynanam yarin annemle beni bekliyor mevlude. Kayinpederm hergun bebek nasil diye ariyor. Esim deseniz 1 senedir hamile kalmadan once ev aldi ailesinden uzaktaki ben buna hala sasiriyorum. Basta vazgecseydm bunlara sahip olamazdim. Herkesin zorlugu vardir onemli olan kalbine inmek beni tanimiyorlardi belki ailesi. Belki esimde tanimiyordu 5 senede ayni evde farkli olduk ilk sene ama cozduk basardik aile olduk bence kestirip atmak yerine denemeye degicek kadar emek vermeli insan. Sevmek emek ister yuva kurmak ve o yuvayi devam ettirmek ise sabir

Bugün boşandım. 24 yaşındayım 2 yıllık evliydim.Atanamayan sağlık teknikeriyim. Burada önceki konularımdan bilenler bilir. Öncelikle Eşimi severek bıraktım bilmiyorum ama onu görünce üzüldüm bugün. Tek sebep eşim ve ailesi arasında denge kuramamasıydı. Sürekli mıçmıç ailesinin içinde oluşumuz,evi otel gibi kullanışımız, aile bireylerinin beni hor görmesi küçük görmesi vs sebeplerdi. Eşim ailesine aşırı düşkün birisiydi . Ne yaptıysam da onu kendi evimize çekemedim. yine o sofra yine ordaki yatak. İstisnasız her gün annenin evine gelen teyzeler,dayılar ,kuzenler enişteler. Yahu bu insanların hiç mi işi yok derdim ama onların kültüründe herşey kabile ile yapılırmış bunu anladım. Velhasıl Kasım ayından beri eşimden ayrıydım evi terk ettim. Geri dönmem için bir kez geldi ama hiçbirşeyi değiştiremeyeceğini benim görmezden gelmem geretiğini söyledi ve gitti. Sonrada ben evliliğim için adım attım sıra sende dedi. Bende bu bir adım sayılmaz dedim çünkü öyle. Ardından geçen hafta ona Başka bir şehire taşınalım, evliliğimizi kurtaralım dedim. Çok sert ve net bir şekilde ASLA dedi. Beni ailemden ayıramazsın, sen kendini yanlış kişilerle kıyaslıyorsun dedi ve çok kırıldım gidip davamı açtım. bugun de boşandık. Mahkeme çıkışı eşim hüngür hüngür ağladı ben böyle olmasını istemezdim dedi para ev araba vs teklif etti saçmaladımı neden böyle yatı bilmiyorum. Seviyorsa neden ayrıldı. Kaybetmekten hiç korkmuyordu. Artık boşandım . Boşananlar veya hayat tecrübeleri olanlar bana neler öneririsiniz?
Çok iyi yapmışsın. Bundan sonrası için sana mutluluklar dilerim. Eşin de ailesiyle mutlu mesut yaşasın ve bir daha evlenmesin. Ama akraba evliliği böyle insanlar için çok uygun. Kabileden birini alsın.

Bugün boşandım. 24 yaşındayım 2 yıllık evliydim.Atanamayan sağlık teknikeriyim. Burada önceki konularımdan bilenler bilir. Öncelikle Eşimi severek bıraktım bilmiyorum ama onu görünce üzüldüm bugün. Tek sebep eşim ve ailesi arasında denge kuramamasıydı. Sürekli mıçmıç ailesinin içinde oluşumuz,evi otel gibi kullanışımız, aile bireylerinin beni hor görmesi küçük görmesi vs sebeplerdi. Eşim ailesine aşırı düşkün birisiydi . Ne yaptıysam da onu kendi evimize çekemedim. yine o sofra yine ordaki yatak. İstisnasız her gün annenin evine gelen teyzeler,dayılar ,kuzenler enişteler. Yahu bu insanların hiç mi işi yok derdim ama onların kültüründe herşey kabile ile yapılırmış bunu anladım. Velhasıl Kasım ayından beri eşimden ayrıydım evi terk ettim. Geri dönmem için bir kez geldi ama hiçbirşeyi değiştiremeyeceğini benim görmezden gelmem geretiğini söyledi ve gitti. Sonrada ben evliliğim için adım attım sıra sende dedi. Bende bu bir adım sayılmaz dedim çünkü öyle. Ardından geçen hafta ona Başka bir şehire taşınalım, evliliğimizi kurtaralım dedim. Çok sert ve net bir şekilde ASLA dedi. Beni ailemden ayıramazsın, sen kendini yanlış kişilerle kıyaslıyorsun dedi ve çok kırıldım gidip davamı açtım. bugun de boşandık. Mahkeme çıkışı eşim hüngür hüngür ağladı ben böyle olmasını istemezdim dedi para ev araba vs teklif etti saçmaladımı neden böyle yatı bilmiyorum. Seviyorsa neden ayrıldı. Kaybetmekten hiç korkmuyordu. Artık boşandım . Boşananlar veya hayat tecrübeleri olanlar bana neler öneririsiniz?
Timsah gözyaşı onlar... çok iyi etmişsin allah yolunu açık etsin. öyle koca mı olur? bak daha genceciksin ohooo ne fırsatlar bekliyor seni kim bilir... şimdi işte alışkanlıkların verdiği bir boşluk olur, sonra sanki sevgilinden ayrılmış gibi hissedersin önüne bakarsın biter gider. aklına bile gelmez. yerli dizilerdeki o eski eşten bi ömür kopamama sendromu güncel hayatta pek yok. kaldı ki iğrenç bi kabile yaşamından kurtulmuşsun o ne ya öyle. hangi genç kız öyle bi yaşam ister ki? eski kocanı kimse almaz bence

Haklisin aynen dediğim gibi sen evliliği savaşmak olarak algılamışın ki her sözün sonu zafere gidiyor ama şunu da soylıyım seni iki kere kapıya koyup giden adama bu kadar güvenme bir krizde tekrar yaşayabilirsin bunu olsun asla istemem ama sen savunmaya odaklamisin kendini benim evliliğim böyle değil belki o yüzden anlayamıyorum 25 yaşında evlendim benim eşim bana karşı saygısız olsaydı elin aklına uysaydi evet hiç düşünmeden boşanırdım çünkü dediğim gibi güvenemem yolun açık olsun sadece hayata bakışımız farklı hepsi bu

Elin aklina uymadi benim esim. Kayinpederm kaynanam hic bir zaman bosanma yada ayrilma taraftari degldi ztn bundan korktuklari icin ogullarina evinize gidin dediler. Kaynanam belki biraz gicktir ama bosanrm diye korktu ve kendini duzeltti. Ben esimle sorun yasadm ailem arkamdaydi kotu zamanlarda onun aileside arkamda oldu smdi gayet iyiym. Kaynanamla gorumcemle sorunum olmadi diyemem ama bu sorunlari esim hep bizi orda haftanin 4 gunu tutmaya calstigi icin oldu onlarda bunu gordu ev uzerine ev kurulmaz. En son vazgectiler artk. Hayat zaten bir savas. Gunluk gulistanlik kmsenn hyati yok

Annelerimiz buyklerm kaynana yaninda senelerce yasayp eziyet gordugu halde birakp gidemeyen insanlardir. Biz bi ilgisizlik yuzunden hemen bosanmayi seciyoruz neresi dogru evet basardim evime yuvama bagladm esimi bununlada gurur duyuyorum ailesiyle arasini bozmadm gayet mutluyuz kaynanam yarin annemle beni bekliyor mevlude. Kayinpederm hergun bebek nasil diye ariyor. Esim deseniz 1 senedir hamile kalmadan once ev aldi ailesinden uzaktaki ben buna hala sasiriyorum. Basta vazgecseydm bunlara sahip olamazdim. Herkesin zorlugu vardir onemli olan kalbine inmek beni tanimiyorlardi belki ailesi. Belki esimde tanimiyordu 5 senede ayni evde farkli olduk ilk sene ama cozduk basardik aile olduk bence kestirip atmak yerine denemeye degicek kadar emek vermeli insan. Sevmek emek ister yuva kurmak ve o yuvayi devam ettirmek ise sabir
Anlatamadim ben sanırım annelerimize hiç girmeyelim çünkü o dönem çok farklıymış gerçekten ben şunu diyorum bunca şey yaşanmış ama sana baktım yazdıklarına adeta hiç bir olay olmamış gibi esin ya da kayinvaliden pederin ile birşeyler yaşanmamış gibi devam edip kendinle gurur duyuyorsun ben de diyorum ki bu kadar güvenme çünkü daha ciddi bir kriz hali olmadi sanırım yarın ailesi ile senin aranda kaldığında anlarsın ancak gerçekten aile oldunuz mu yoksa aslında her şey aynı sen mi gözünü kapattin

Elin aklina uymadi benim esim. Kayinpederm kaynanam hic bir zaman bosanma yada ayrilma taraftari degldi ztn bundan korktuklari icin ogullarina evinize gidin dediler. Kaynanam belki biraz gicktir ama bosanrm diye korktu ve kendini duzeltti. Ben esimle sorun yasadm ailem arkamdaydi kotu zamanlarda onun aileside arkamda oldu smdi gayet iyiym. Kaynanamla gorumcemle sorunum olmadi diyemem ama bu sorunlari esim hep bizi orda haftanin 4 gunu tutmaya calstigi icin oldu onlarda bunu gordu ev uzerine ev kurulmaz. En son vazgectiler artk. Hayat zaten bir savas. Gunluk gulistanlik kmsenn hyati yok
Anladım başka cevabım yok ben hayata bakış açımız farklı dediğim gibi size mutluluklar o zaman

Anlatamadim ben sanırım annelerimize hiç girmeyelim çünkü o dönem çok farklıymış gerçekten ben şunu diyorum bunca şey yaşanmış ama sana baktım yazdıklarına adeta hiç bir olay olmamış gibi esin ya da kayinvaliden pederin ile birşeyler yaşanmamış gibi devam edip kendinle gurur duyuyorsun ben de diyorum ki bu kadar güvenme çünkü daha ciddi bir kriz hali olmadi sanırım yarın ailesi ile senin aranda kaldığında anlarsın ancak gerçekten aile oldunuz mu yoksa aslında her şey aynı sen mi gözünü kapattin

Evet devam edebiliyorum hic bisiy yasanmamis gibi. Onemli olanda bu zaten. Hatirlayarak yasamak hepimizin yapmasi gereken seyler ama ölürüz unutmasak. Ben surekli dusunup ayrilip kendimi yiycegime. Dusunmeyi birakip savasmayi sectm aynen hayata bakis aciniz farkli. Herseyi kestirip atmak size kolay gelen seyler. Sizede mutluluklar

Konu sahibi seni tebrik ediyorum, aferin sana. Vazgecebilme cesareti bulmussun kendinde. Vazgecme surecini atlatmissin gozun aydin olsun. Su saatten sonra en onemli olan ve idrak etmen gereken sey; eski esinle alakali varsayimlar, keskeler, nedenini anlamaya calismalar, binbir turlu sorular var evet. Ama emin ol, hicbirisine cevap bulamayacaksin. Yani o sorulari sor kendine evet, ama o sorulara cevap bulamayacagini da bil, bunu bi sekilde algila ve kabullen. Kabullenmek surecinie gireceksin simdi yani. Ardindan yeniden yön ve yol cizme sureci baslayacak, aslinda buna kabullenme surecinde baslayacaksin ufaktan. Yeniden hayaller kurmaya basliicaksin, hedefler belirleyeceksin kendine. Bu surec bende gayet keyifli gecmisti. Hayatin guzelliklerini yakalarsin insallah yeniden bir an once.
Derken zaten mutlu olmaya baslarsan yeniden, emin ol bi sekilde kendinle mutlu olunca hayat cok farkli bir sekilde guzellesecek. Umitsizlige umutsuzluga kapilma. Onun bunun istek ve her turlu arzularina alet olma. Saglam dur, prensipli olmaya devam et (cunku bosanmis olman prensiplerinden odun veremedigin anlamina gelir!).
Mutluluklar dilerim canim:)
Çok teşekkür ederim . Gücüme güç kattı yorumunuz. 6 ayda ondan vazgeçebildiğimi dün boşanarak ispatladım. :) Varsayım yok ama eğer ailesi olmasaydı çok mutlu olacağımıza emindim lakin artık çok geç :) Bende önüme bakacağım 24 yaşındayım üniversitemi bitirdim e artık atanmaya bakacağım .. Prensiplerimden ödün verseydim boşanmazdım çok haklısınız. Ben sindirilemeyecek biriyim. Bilgisayar gibi programlanamam. Koyun gibi güdülemem bu sözler benim her tartışmamda eski eşime söylediklerimdi. Ben buraya ait değilim bak her gün gelip gitmek aynı şeyleri yaşamak bana göre değil kendimi geliştirmek istiyorum derdim. Ben 15 yıllık sporcuyum bu ayrı kaldığım 6 yılda sporuma geri başladım 2 ayrı alanda sertifika aldım eşimin evinde olsaydım . hergün kayınvalide evinde yemek ye bulaşık yıka eve gel hayatı olacaktı şimdiden kendimi bulmaya başladım.

Timsah gözyaşı onlar... çok iyi etmişsin allah yolunu açık etsin. öyle koca mı olur? bak daha genceciksin ohooo ne fırsatlar bekliyor seni kim bilir... şimdi işte alışkanlıkların verdiği bir boşluk olur, sonra sanki sevgilinden ayrılmış gibi hissedersin önüne bakarsın biter gider. aklına bile gelmez. yerli dizilerdeki o eski eşten bi ömür kopamama sendromu güncel hayatta pek yok. kaldı ki iğrenç bi kabile yaşamından kurtulmuşsun o ne ya öyle. hangi genç kız öyle bi yaşam ister ki? eski kocanı kimse almaz bence
İnşallah dediğiniz gibi olur. Yok ya inşallah evlenirde gerçekten ailesine çektiren biri olur. :D

Oğluma aşırı düşkünüm umarım ben de manyak KV olmam :) Ay kıyamam kuzuma ya

Çok sevme ve kıyamama değil tabii ki ilerde yetişkin olduğundaki hastalıklı ilişkiden bahsediliyor
O tipler oğlunun kendinden ayrı bir hayatı olmasına aile kurmasına bile izin vermeyip huzursuz ediyorlar

Hayirli olsun canim , ayrılık sebebimiz ayni nerdeyse , bir turlu ailesinden ayrılmayan , evli oldugunun bilincinde olmayan , biz annesi , evli ablası olmak üzere 3 lu bir hayat yaşayan biriydi .
Çalışıyor musun bilmem ama eğer ki çalışmıyorsan hem ne bir iş bul ayrı eve geç derim . Bu durumu çok daha güzel atlatırsın böylece ben de 2 ay içinde anlaşmalı boşandım ,
Bizim mal paylaşımı biraz uzun surdu yoksa bir haftada boşanacaktık .
1 ay içinde de ayrı ev tutup yaşamaya başladım aileme yakın .
Babam basta istemedi tek başıma buNu atlatamayacagiMi düşündü herhalde :)) simdi çok mutlu iyi ki ayrı eve geçtim diyor . Çünkü çok mutluyum , ailem is arkadaşlarım sürekli yanimda gelip gidiyorlar .
Ana kuzuları olmadan böyle bir hayat daha inan ki ,
Ne zaman üzülürsen aklına gelirse burdayiz bize yazabilirsin .
Bir zaman sonra acın hafifleyecek , bitecek demiyorum sonuçta benim gibi sen de severek ayrıldın .
Iyi olmana sevindim. Hem konu sahibi icin hem senin icin, hem bu durumdaki kadinlar icin hersey daha guzel olur dilerim.

Çok sevme ve kıyamama değil tabii ki ilerde yetişkin olduğundaki hastalıklı ilişkiden bahsediliyor
O tipler oğlunun kendinden ayrı bir hayatı olmasına aile kurmasına bile izin vermeyip huzursuz ediyorlar
Bende ondan korkuyorum ya zaten hastalıklı hale gelmez umarım şu an hayatım daki tek önemli varlık :)

Boyun eğmediğim için bana . Başka kapıya da gitsen mutlu olamazsın dedi :KK70:
Bu tip insanlar hiç kendilerinde hata aramazlar hatalardan ders çıkaramazlar.
Yaşın çok genç konu sahibi mesleğinde varmış elbet atanirsin ama geç ama erken.
Sana bu zamanları atlatman için calismani tavsiye ederim kafan dağılır en azından part time çalışıp kpssye çalışmaya devam edebilirsin .
O daha çok ağlayacak çünkü hiç uğruna dağıtmış yuvasını dengeyi kuramamış.
Bence iletişimini tamamen kopar aklını karıştırmasın birdaha.

Yazık olmuş. Eşin ne yardan geçerim ne de serden demiş ama yardan geçmiş. Resmen severek ayrilmissiniz ama dediğin gibiyse de çekilmez valla.

patate patate eyvallah tebrikler bravo boşanmamış ve “başarmışsın”.
Ama boşanmış ve sana göre “kaybetmiş” bir arkadaşın konusunda kime neyi ispat ediyorsun kardeş???
Sabrettin şu an karşılığını alıyorsun belki tamam okey ama öyle anlatış şeklin var ki boşanmak eşittir vazgeçmek, kaybetmek, yenilmek.
Lütfen ya!

Back