How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Boşandım .!

Iyi yapmissim canim bosanmakla hayirlisi oldun.

Boyle gelenek gorenekleri oln bunlardan vazgcemeyenler bir zahmet kendi kulturunden birisiyle evlensinler.

Yolun acik olsun.
Cok gencsin.
Calis yeniden basla hayata

Hayirli olsun canim , ayrılık sebebimiz ayni nerdeyse , bir turlu ailesinden ayrılmayan , evli oldugunun bilincinde olmayan , biz annesi , evli ablası olmak üzere 3 lu bir hayat yaşayan biriydi .
Çalışıyor musun bilmem ama eğer ki çalışmıyorsan hem ne bir iş bul ayrı eve geç derim . Bu durumu çok daha güzel atlatırsın böylece ben de 2 ay içinde anlaşmalı boşandım ,
Bizim mal paylaşımı biraz uzun surdu yoksa bir haftada boşanacaktık .
1 ay içinde de ayrı ev tutup yaşamaya başladım aileme yakın .
Babam basta istemedi tek başıma buNu atlatamayacagiMi düşündü herhalde :)) simdi çok mutlu iyi ki ayrı eve geçtim diyor . Çünkü çok mutluyum , ailem is arkadaşlarım sürekli yanimda gelip gidiyorlar .
Ana kuzuları olmadan böyle bir hayat daha inan ki ,
Ne zaman üzülürsen aklına gelirse burdayiz bize yazabilirsin .
Bir zaman sonra acın hafifleyecek , bitecek demiyorum sonuçta benim gibi sen de severek ayrıldın .

Bosanmak cozum degil inan benim esim bagiriyordu cagiriyordu babamin evine 2 kere birakti beni.
Şimdi sana bu kadar saygı duymayan bur adamı 3 senede düzelttin evcil hale geldi öyle mi bak arkadaşım evlilik falan değil bu yasadigin hani ben soyliyim sana seni gözden çıkaran bi adama birde bebek vermek olamaz olmamalı sabrettim geçti diyorsun ya bak gor ilk krizde yine o kapının önüne koyar kocan olacak adam neyse yine de umarım düzelir de sende çocuğunda mutlu yaşarsınız

Oncelikle tebrik ederim en dogrusunu yapmissiniz.. ama bu konunun aynisinin tersi gecenlerde acilmisti.. aileye cok duskun, her dedigini yapan kadindi bir de ustune kocayi eziyordu kizin ailesi.. adam “ben artik gitmek istemiyorum” dedi diye ortalik karismisti burada :) “benim ailemi sevmeyene tekmeyi basarim”lar havada ucusmustu.. yani bizim millet evlilikten onceki aile ile evlilikten sonraki aileyi birbirinden ayiramiyor ne kadini ne de erkegi.. iste bu tipleri aynen sizin yaptiginiz gibi kapi onune koymak en dogrusu..yalan soyleyemem ben de gobek bagini kesmemekte direnen biriyle yapamazdim, uyusun simdi annesine sarilip bir omur :)

Keske aile terapistine gitseydiniz hakim badil pat diye bosadiki

Ya anlamıyorum bu erkekleri cidden anlamıyorum. Ayşe fatma kim gelirse gelsin kimse böyle bir evlilik istemez ve sen bebek misin bu ne oldu olası... neyse ne çok var şu dönemde erkeklerin ailesinden kopamama durumu. Ama şu bir gerçek giç bir zaman mutlu olamayacak eski eşiniz

Aslında kızlar aileye düşkün olur derlerde bence tam tersi ya. Ben evimden gelin çıktım ama eşim evinden damat olarak çıkamadı bir türlü hala evin küçük oğlu.

kesinlikle çok doğru.. kızlar evlerine düşkün derler ama tamtersi. kızlar evlenip bir mesafe koyuyor ailesiyle. anneleri biraz sık gelmeye başlasa laf söz oluyor ama erkekler hiç ayrılamıyorlar o evden. hele de bazıları bekarken kendi ailesini bilmezken bile sonradan aile türüyor. çok çok yanlış . aileden ayrılmamak için yaptıkları inadı yuvalarını kurmak için yapsalar daha çok kazançlı olurlar aslında. saçma sapan sebepler işte. gelişmemiş beyinler..

sizi de tebrik ederim. genç yaşta güzel bir duruş. bundan sonra şansınız bol olsun..
bu süreçte sizin aileniz nasıl karşıladı peki?

Ayni sorunlari bende yasadim evimiz trafiksiz arabayla 15dklik yol iken surekli orda kaliyorduk ama ben gidip kaynanamla kayinpederimle herkesle tek tek konustum. Esimde hic duzelmedi onlarda. Ama mucadele ettm. Birde benim basimda vajinismus illeti vardi kocamla aramz hep bozuktu ama dayandm . Yuvam yikilacak yapmayn kalin demeyin esim eve gec geliyoe hafta sonu hafta ici hep burdayiz diyip durdum cocugum olmuyo boyle yapiosunuz diye bahane ettim. En son artk dayanamadilar vazgectiler. 1.5 seneden sonra vajinismusu yendim 2.5 senelik evliykende hamile kaldim. Simdi 3e girmek uzereyiz bebegimin dogmasina 4 ay kaldi. Esim artk daha bana duskun oldu daha evcil oldu. Bosanmak cozum degil inan benim esim bagiriyordu cagiriyordu babamin evine 2 kere birakti beni. Ama ben hep sabrettm keske bosanmasaydiniz severek ayrilmakta zor. Allah yardmciniz olsun peki esinizin ailesi hic engel olmadi mi bosanmaniza demek ki onlarda istedi bosanmanizi. Cunku ben bosanma davasi acmadm ama bosanicam boyle devam ederse dedigim gibi kayinpederim esimi kovdu gidin kendi evinize dedi. Engel oldu buna keske buyukler size yardimci olsa cok yenisiniz bizim gibi. 25 yasndaydm bende. Allah kalbinizi kaderinizi guzel eylesin
2 kere babaevine mi birakti?

aman hiç üzülme. iyi olmuş boşandığın. değişmezdi bence. anlamıyorum böyle koloni halinde yaşaynlar da evlenip ana evinden kopamayanları da. çok meraklıysa evlenmeseydi yahu. gençsin daha boşver. unutursun gider.

Hayirli olsun canim , ayrılık sebebimiz ayni nerdeyse , bir turlu ailesinden ayrılmayan , evli oldugunun bilincinde olmayan , biz annesi , evli ablası olmak üzere 3 lu bir hayat yaşayan biriydi .
Çalışıyor musun bilmem ama eğer ki çalışmıyorsan hem ne bir iş bul ayrı eve geç derim . Bu durumu çok daha güzel atlatırsın böylece ben de 2 ay içinde anlaşmalı boşandım ,
Bizim mal paylaşımı biraz uzun surdu yoksa bir haftada boşanacaktık .
1 ay içinde de ayrı ev tutup yaşamaya başladım aileme yakın .
Babam basta istemedi tek başıma buNu atlatamayacagiMi düşündü herhalde :)) simdi çok mutlu iyi ki ayrı eve geçtim diyor . Çünkü çok mutluyum , ailem is arkadaşlarım sürekli yanimda gelip gidiyorlar .
Ana kuzuları olmadan böyle bir hayat daha inan ki ,
Ne zaman üzülürsen aklına gelirse burdayiz bize yazabilirsin .
Bir zaman sonra acın hafifleyecek , bitecek demiyorum sonuçta benim gibi sen de severek ayrıldın .
senin hikayeni çok net hatırlıyorum,
mutlu olduğuna sevindim,
Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın seni

Ayni sorunlari bende yasadim evimiz trafiksiz arabayla 15dklik yol iken surekli orda kaliyorduk ama ben gidip kaynanamla kayinpederimle herkesle tek tek konustum. Esimde hic duzelmedi onlarda. Ama mucadele ettm. Birde benim basimda vajinismus illeti vardi kocamla aramz hep bozuktu ama dayandm . Yuvam yikilacak yapmayn kalin demeyin esim eve gec geliyoe hafta sonu hafta ici hep burdayiz diyip durdum cocugum olmuyo boyle yapiosunuz diye bahane ettim. En son artk dayanamadilar vazgectiler. 1.5 seneden sonra vajinismusu yendim 2.5 senelik evliykende hamile kaldim. Simdi 3e girmek uzereyiz bebegimin dogmasina 4 ay kaldi. Esim artk daha bana duskun oldu daha evcil oldu. Bosanmak cozum degil inan benim esim bagiriyordu cagiriyordu babamin evine 2 kere birakti beni. Ama ben hep sabrettm keske bosanmasaydiniz severek ayrilmakta zor. Allah yardmciniz olsun peki esinizin ailesi hic engel olmadi mi bosanmaniza demek ki onlarda istedi bosanmanizi. Cunku ben bosanma davasi acmadm ama bosanicam boyle devam ederse dedigim gibi kayinpederim esimi kovdu gidin kendi evinize dedi. Engel oldu buna keske buyukler size yardimci olsa cok yenisiniz bizim gibi. 25 yasndaydm bende. Allah kalbinizi kaderinizi guzel eylesin
O günlerde yşadığın zorlukları tamamen unutun mu?
evlilik salt içinde yaşanılası bir durum mu sana göre?
yani devam etmesi bir zafer myiid senin için?
eşine kızgınlığın kırgınlığın güvensizliğin hiç oluşmadı mı?
sildin mi unuttun mu tamamen geçmişi?

Şimdi sana bu kadar saygı duymayan bur adamı 3 senede düzelttin evcil hale geldi öyle mi bak arkadaşım evlilik falan değil bu yasadigin hani ben soyliyim sana seni gözden çıkaran bi adama birde bebek vermek olamaz olmamalı sabrettim geçti diyorsun ya bak gor ilk krizde yine o kapının önüne koyar kocan olacak adam neyse yine de umarım düzelir de sende çocuğunda mutlu yaşarsınız
Aynen oyle icimdekileri yazmissiniz resmen..ben de arkadasin esinin duzeldigini hic sanmiyorum..avutuyor kendini sadece

Nasıl bir sendrom bu? Klasik "oğluşum" tarzı kv ler mi dahil buna?

Oğluna aşırı düşkün olup gelini kendine rakip olarak görmek, oğluşuna patalojik derecede bağlılık göstermek gibi durumlar içeriyor.
Hatta bazı vakalarda cinsel tutku da içeriyormuş.
Burada bir üye vardı hamileydı ve kv desi ona eziyet ediyordu. Kv desi ona "o çocuk benim karnımda olsaydı keşke ben doğursaydım" diyormuş.
Yabancı dilde çok çalışma var ama türkiyede doğru düzgün çalışılmamış.Bizim ülkemizin geleneksel geniş aile yapısı içinde kv gelin çekişmesi normalleşmiş olması ve hassas bir konu olması ele alınmasını zorlaştırıyor bence.

O günlerde yşadığın zorlukları tamamen unutun mu?
evlilik salt içinde yaşanılası bir durum mu sana göre?
yani devam etmesi bir zafer myiid senin için?
eşine kızgınlığın kırgınlığın güvensizliğin hiç oluşmadı mı?
sildin mi unuttun mu tamamen geçmişi?

Elbette esime cok kizdim kirildim nefret ettim. Deli gibi asik olarak evlendigim adam evlendikten 3 ay sonra degisti huysuz aksi inatci biri oldu cikti kavgaci yuzu cikti ortaya. Aileci is kolik hatta terbiyesiz diyebilirim. Nasil basettigime gelirsek once cok inat gidiyordum onun davranislarini gordukce daha zittina gidiyordum baktim olmuyor yapcak bisiy yok tam tersine basladm o bagirdikca sustum o inat ettikce alttan aldim. Allahima dua ettm bekledm. Ztn evlenmsm daha 1 sene olmamis nasil bosanaym. Oyle kolay degil bosanmak ailemide dusundum ya oldurucektim kendimi ya adam edicektm yada bu adami boyle kabul edicektm. Once kabullenmeyi ogrendim sonra degistirmeye basladm. Zaman gectikce tatli tatli isledim. Allah biliyor 5 sene gorustuk cok sevdm vazgecseydm cok uzulurdum asktm esime. Hala asigim. Kaynana var bide tam bi bela herseyi gotunden anlayip esime sunan. Gorumce desen kaynanamin 2 kati. . Vajinismus olayida vardi bende iliskiye girememe hastaligi. O kavgalar arasnda birde bu yuzden cok tartistik. Yilmadim kendim yendim . Hersey cinsellk degl ama erkegi etkileyen faktorlerden. yavas yavas kaynanamla yuzeysele dondum hic bisiy anlatmadm paylasmadm. Hep siyasi takildim yani soyle esimle onlar hakknda kendim hakknda hic konusmadm hep genel gecer seyler. Uzaklastikca rahatladm onlardan az paylasinca iclerindeydim mecburen ama paylasicak anlaticak hep basit konular olunca onlarda bi yerden sonraskldi. En son artk dedm ya bosanicaz ya aile olucaz baktilar bosanmaya meyilliyim. Ailem arkamda daha ilimli oldular ondan sonra kayinpederime aile olamadik yapmayn dedm esime evinize gidin dedi. Hep isledim cocuk yapariz boyle yapma bebekte istiyordu zaten . Biz aile olduk 3 kisi olcaz boyle olmaz diye diye yavas yavas duzeltebildm ama yiprandim mi evet cok yiprandim. Depresyon bunalm her evreden gectim. Smdi karnimdaki bebegimi bekliyorum mutlu olmak icin. O benim herseyim. Bosanmak care olmycakti ailem akrabalarm sulalem basaramadigimi dusunucekti. Ben pes etmek istemedim herkesin secimi tabiki farkli. Bazen ugrasmak istemezsin bazen sabretmekten baska caren kalmaz. Benimki 2.ci şıktı. Bekledm sabrettm hala tam duzelms degil ama eskisinden 1000000 kat iyi

Yazık etmiş . Çoooookk pişman olacak ama Gör .
Hep aile bulunmaz es bulunur derler . Eşinde o kafada biriymiş Anladığım kadarıyla ama yazık olmuş yani .

İnşallah seni çok seven kıymetini bilen ailesine karsı da herkese karsı da bu benim eşim diyen biri çıkar karşına .

Yazık etmiş . Çoooookk pişman olacak ama Gör .
Hep aile bulunmaz es bulunur derler . Eşinde o kafada biriymiş Anladığım kadarıyla ama yazık olmuş yani .

İnşallah seni çok seven kıymetini bilen ailesine karsı da herkese karsı da bu benim eşim diyen biri çıkar karşına .
Evet ananın , gardaşın eskisi olmaz eşin eskisi olur demişti bir zamanlar aslında...

Artk oyle degil iste. Gecen gece kavga ettk ben kapinin onune koydum onu bagirdim cagirdm agzini acip laf edemiyor eskisi gibi degil . Evlilik bu tabiki kavga olucak birinin alttan almasi lazm onceden hep ben aliyordum ama artk esimde sorumluluklarinin farknda nasl olmasi gerektigini biliyor. Oncesnde haftanin 4 gunu kaynanamdaydik smdi 4 haftadir yeni gidicem oda mevlutu varmis ondan . Allaha dua ettm sabrettm. Neden simdiki insanlar bu kadar sabirsiz evlenirken bin tane hayal kurarken kavga ediceginizi hic dusunmezsiniz. Ama hersey hep oyle toz pembe gitmiyor herseyin zorlugu var. Her zorlukta ayrilicaksan her zorlukta vazgeciceksen bu sevgi ask emek degil ki. Emek vermemis oluyorsun. Ben evliligime esime bu kurdugum aileye emek verdim sevgimi kattm vazgecmedm. Smdi mutluyum 1 senedir esim cok duzeldi. Kavgalardan sonra ozur dilemeyi aff dilemeyi ogrendi. Sadece sabir ve tevekkul yetti

Back