Boşandım .!

Evi terk eden ben olduğum için bana gururumu ayaklar altına alıp geldim dedi. Ama hiçbirşeyi değiştireceğine dair söz veremiyor. ailem yapar ve söyler diyor. O zaman beni savun diyorum .SAVUNAMAM eğer bir haksızlık varsa senin olmadığın bir yerde ben ailemi uyarırım diyor. Evet başka şehirde yaşamak önerisi onu ailesinden ayırmak demekmiş ama çok görmüyorum aslında çünkü bildiğin kabile şeklinde yaşanıyor bu ailede herşey.

Evet çok haklısınız Üniversite mezunu güzelde işi var, prasıda var ama ailesinden ayrılamıyor. Evliliğin farkında değil. Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

Aynen oyle icimdekileri yazmissiniz resmen..ben de arkadasin esinin duzeldigini hic sanmiyorum..avutuyor kendini sadece

Esim duzeldi Allaha sukur kendimi avutmuyorum. Okumus kulturlu biriyim maddi konuda skntim yok ailem arkamda. Ama neden hemen bosanmayi tercih edeym ki ? Bu benim kendi zaferim basardim. Aile oldum 3 sene olmak uzere bosanabilirdim isim evim herseyim kendi ailemin destegi var ama ben bunu vazgecis korkaklik olarak gordum. Smdi gayet rahatim keyfimden gecilmiyor valla. Esim oncesnde ailesinin yanndaki apartmana tasinmak isterdi. Simdi gitti bana cok alakasiz ailesine daha uzak bir yerde ev aldi. Bu benm basarimdir. Bu Allahin bana sabrettigim icin verdigi oduldur.

Ne mutlu siz başarmışsınız ben başaramadım. Ve böyle bir ortama çocuk yapmak ürküttü beni. Eşimde beni kaybetme korkusu yoktu bu 10 çocuğum olsada değişemeyecek birşey bu yüzden vazgeçtim. Sizede hayatınızda mutluluklar :)

Iyi yapmissim canim bosanmakla hayirlisi oldun.

Boyle gelenek gorenekleri oln bunlardan vazgcemeyenler bir zahmet kendi kulturunden birisiyle evlensinler.

Yolun acik olsun.
Cok gencsin.
Calis yeniden basla hayata
Bende aynen bu cevabı verdim. Sizin kalıbınıza girdiği an sizin şeklinizi alacak bir kişi bulun benim zaten bir kalıbım var. 25 yıl sonra hiçkimse için değişemem.

Hayat umarm karsina guzellikler cikarir . Daha cok genciz neler olacagini kimse bilemez ins coook mutlu olursun :)

senı kaybetmekten hiç korkmamiş ama ağzının payını çok güzel vermişssin ,

şimdi çıktıgına pişman oldugu anasının dibinden ayrılmasın ,

sende çok mutlu olursun inşallah

Eski eşim olacak beyin yoksunuda bana çok çektirmişti boşanana kadar hiç mücadele etmedi boşandıktan sonra araya sokmadıgı insan etmediği teklif kalmamıştı.son pişmanlık fayda etmiyor tabiki.neyin kafasını yaşıyorlar anlamıyorum.hiç kafan karışmasın o pişman hallerine kurtulmuşsun önüne bak.zaman herşeyin ilacı inan yeniden aşık oluyorsun yeni heyecanlar yeni umutlar eskiler aklına bile gelmiyor.sende çok mutlu olursun inşallah

Cok gencsin daha ve en iyisini yapmissin... durumumuz benzer bende 1 ay sonra bosanicam bizdede sebep aile.... Esimin ailesi beni asla istemedi.. Onlar nederse dogru ben nedersem yalan suc... sagolsunlar 6 aylik evliligimiz bitiyor

Cok gencsin daha ve en iyisini yapmissin... durumumuz benzer bende 1 ay sonra bosanicam bizdede sebep aile.... Esimin ailesi beni asla istemedi.. Onlar nederse dogru ben nedersem yalan suc... sagolsunlar 6 aylik evliligimiz bitiyor
Aile yüzünden boşanmalara gerçekten üzülüyorum eskiden beri birgün benim de başıma gelecekmiş :)) . Hakkınız da hayırlısı olsun. Düzelseydi sizin gibi veya 10 15 yıldır aile yüzünden problemi olanlar düzelirdi .

Boşanma sonrası ben ağlasam anlardım kendimi severek ayrıldım derdim. Ama 2 kişide seviyorsa neden ağlıyor çok sinirim bozuldu dün buna.

Boşanma sonrası ben ağlasam anlardım kendimi severek ayrıldım derdim. Ama 2 kişide seviyorsa neden ağlıyor çok sinirim bozuldu dün buna.
evliliği bitti diye üzülüp ağlıyor da bugün yeniden birlesseniz yine aynı hayatı yaşatacak sana. Birey olamayip kabilenin bir parçası olarak yaşayıp gidecek o adam. kabile üyeleri akşam eşlerini çocuklarını alıp yuvalarına döndüğünde ağlasin o

Yazık olmuş ne diyelim. Aklı başına gelip başka bir şehirde yeni bir yaşama zemin hazırlarsa belki tekrar evlenirsiniz diyesim geldi.

Açıklamanız için teşekkürler, ben de internette araştırma yaptım ve bir nebze içim rahatladı, ben de kv tarafından sıkıntılı bir insanım ve kv nin ilaç tedavisi görmesi, hangi ilacı ne için kullandığının asla aile içinde konuşulmaması, her şeyde kusurumu bulmaya çalışıp eviminizin huzurunu kaçırması gibi durumlar sonucunda hatayı kendimde aramaya başlamıştım. Kv nin artık "hasta" zihniyetli olduğuna iyice emin oldum.

Hatta konum da vardı, kv bebek yaparsan bakmam diyor diye habire diye taşlanmıştım epey orda ama şimdi anlıyorum ki oğluyla bebek yapma ihtimali bile kıskanıyor olabilir. Çünkü 40 yaşındaki adama hala çocuk gibi davranıyor, yanyana oturduğumuzda kıskanıyor vs vs...

Geçmiş olsun canım,üzme kendini yeni bir dönem başlıyor senin için. Umarım bundan sonra ikiniz de çok mutlu olursun.

Bizde davamızı açmıştık, sonra ne eşim gitti ne ben dava düştü. Ama e-devletimizde duruyor hala mıh gibi :)

Aynı sorunları bende yaşadım, birde evlerden ırak ve sürekli yaptığım her işi eleştiren bir kaynanam vardı benim. Evliliğim ilk senesi o kadınla uğraşmakla, kabus gibi geçti. (sinir,stres,sıkıntı ve cabası). Asla onlara ait hissetmiyor, kendimi içlerinde uzaylı gibi hissediyordum adeta.

Sonra bikaç defa evi terkettim. En son kararlıydık, anlaşmalı dilekçemizi verdik ağlayarak ve sonrasındaki bikaç ay içinde eşimin aklı başına geldi.

Özürler, annesinin hatalı olduğunu kabul etmeler(tarihte bir ilk), kapımdan ayrılmamalar ama yine de affetmedim. Beni elimde bavulum baba evine gönderdiği için, bu durumlara düşürdüğü için. Asla ve katiyen o eve dönmem dedim.

Sonra semt değiştirme fikri ile geldi bana, çok güzel bir ev tuttuk, birlikte baktık beğendik. Yavaş yavaş taşındık ve herşeyi geride bıraktık.

Çok zordu o günler, sizi çok iyi anlıyorum severek ayrılmak olur iş değil.. Ama demekki sizin için de böylesi hayırlıymış öyle düşün. Ve hayatına 4 elle sarıl. Eşin çok istese çözümler bulabilirdi. Çok sevmek yetmez bazen, o şekilde ömür tüketmek istemezdin eminim ki...

Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.

Heee şimdi biz gibiler hemen vazgeçiyor sen sabırla düzelttin öyle mi inanıyorsun buna yani o zaman hayırlısı 6 senelik evliyim çok zor dönemlerden geçtik ama saygımız ve en önemlisi sevgimiz bizi hep bi arada tuttu beni eşim beni babamın evine bırakamaz ki bıraktı bi daha ben o adama güvenmem seninle aramizdaki fark bu beni ailesiyle arada bırakan el ağzıyla hareket eden adama güvenmem ha sen düzeldi mutluyum diyorsun o da senin hayatin ama karşıma geçip te evlil8k toz pembe değil emek verdim deme emek tabiki verilir ama verdiğine değen bi adam varsa karsinda

Konu sahibi seni tebrik ediyorum, aferin sana. Vazgecebilme cesareti bulmussun kendinde. Vazgecme surecini atlatmissin gozun aydin olsun. Su saatten sonra en onemli olan ve idrak etmen gereken sey; eski esinle alakali varsayimlar, keskeler, nedenini anlamaya calismalar, binbir turlu sorular var evet. Ama emin ol, hicbirisine cevap bulamayacaksin. Yani o sorulari sor kendine evet, ama o sorulara cevap bulamayacagini da bil, bunu bi sekilde algila ve kabullen. Kabullenmek surecinie gireceksin simdi yani. Ardindan yeniden yön ve yol cizme sureci baslayacak, aslinda buna kabullenme surecinde baslayacaksin ufaktan. Yeniden hayaller kurmaya basliicaksin, hedefler belirleyeceksin kendine. Bu surec bende gayet keyifli gecmisti. Hayatin guzelliklerini yakalarsin insallah yeniden bir an once.
Derken zaten mutlu olmaya baslarsan yeniden, emin ol bi sekilde kendinle mutlu olunca hayat cok farkli bir sekilde guzellesecek. Umitsizlige umutsuzluga kapilma. Onun bunun istek ve her turlu arzularina alet olma. Saglam dur, prensipli olmaya devam et (cunku bosanmis olman prensiplerinden odun veremedigin anlamina gelir!).
Mutluluklar dilerim canim:)

Ne kadar değişik bi bakışın var evliliğe karşı gerçekten hayretle okudum boşanmak başaramamak demek oluyor senin icin bunca şey yaşamışında hala pes etmemisin ve düzelttim diyorsun ki zamanla görürsün aslında aynı adam olduğunu en ufak bi krizde seni yarı yolda bırakabileceğini ama sen evlilik değilde savaş meydanı gibi bunu kazanmam lazım diye baktığın için bi şekilde bu hale getirmişin umarım senin için hayırlı olur

Verdigim degere degsin diye zaten emek harcadim. Kusura bakma ama hayat kimseye esit degil . Benim cekip gidicek imkanim hep oldu. Ama olamayanlarda var. Neden bi anlik kizginlikla yapilan hatalari hemen buyuk pismanliklara donustureyim ki. Kivilcimi sondurmek varken benzin dokmek gibi birsey sizin dediginiz. Bu yuzden surekli bosanmalar artiyor. 22 yasnda evlendim 23te evlenmis bosanmis biri olucaktm . Neden kendime bunu yapaym ki. Bak universite okudum gayet aklim basmda . Bosanmak icin evlenmiyorum sonucta herkesin cekecegi dert cilesi vardir. Birisi esiyle sinanir digeri maddiyatla baskasi saglikla. Onemli olan sabretmek. Sagligmz sukur yerindeydi basaririm bu adami cozerim dedim. Cozdum. Herseyden vazgecmek ne kadar kolay sizler icin. Ama burda 24 yasnda bosanmis bir kiz var. Bosanmadan once her yolu denedigini soylemis. Bende nacizane kendi yasadiklarimi anlattm. Basardim mi basardim mutlu muyum mutluyum. Hesabim Allahla esim arasinda. Simdi 5 bucuk aylik hamileym cektigim acilarin mutsuzlugun simdi mutlulugunu yasiyorum vazgecseydm belki hem bebegimden hem sevdigimden olucaktm. Ama pes etmedm . Cogu erkek boyledir kadinlardan daha gec olgunlasirlar . Olgunlasmasi icin beklemek lazm emek harcamak . Valla bosanabilrsiniz benm kendi sansimi kendom yarattm

Oğluma aşırı düşkünüm umarım ben de manyak KV olmam :) Ay kıyamam kuzuma ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…