• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Boşandığı eşini affedip ikinci kez evlenen var mı :( Çok kararsızım

Deneyimini paylaştığın için çok teşekkür ederim.. Mazoşist diil de ona karşı duyduğum müthiş bir duygu var ama adı ne bilmiyorum... Bir türlü koyamıyorum adını. Beni aramadığı müddetçe arada bir aklıma geliyor sadece , ama beni arayıpta yeniden güzel şeyler vaadetmeye başladığında ağlama krizlerine giriyorum.. Çok istiyorum yanında olmayı ama kendime de yediremiyorum.. Her türlü cefasını çekiyordum da başka kadınlarla mesajlaşmaları onu gözümde bir böcek kadar değersiz kılmıştı... Ama diyorum ya adını koyamadığım müthiş bir duygu var :KK43:

aldatmak kolay kabul edilecek bir şeyd eğil

Insan kolay kolay boşanmaya kalkışmaz. Bugün eğer boşanırsam arkama bakmadan uzaklaşırım ordan.. sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş. O yoğurt küf tutsun elleşme :-)

Yaşanmış yaşanmıştır bir insan bir kere denedin değişiklik yoksa 1000kerede denesen aynı fark etmez bence hic ağrisiz başıni ağriya sokma derim:KK69:

Eğer müslümansanız evlenemezsiniz . İslama göre boşandığınız kocanız ile evlenmeniz yasak . Ancak başka biri ile Evlenip boşanmanız halinde izin var .
3 kereden sonra drgilmiydi o?
Doğru söylüyorsun:KK56:

Hulle'nin dayanağı Kuran-ı Kerim’dir
Kurân-ı Kerim’de; boşamanın iki defa olduğu, bundan sonra, ya iyilikle tutmak veya güzellikle salıvermek gerektiği belirtildikten sonra (Bakara, 229) bir sonraki ayette şöyle buyrulur:
“Böylece (kocası) onu (iki hakkını da kullandıktan sonra üçüncü def‘a) boşarsa, artık bundan sonra (o kadın) ondan başka bir koca ile evlenmedikçe ona helâl olmaz. Bununla beraber (bu ikinci kocası da) onu boşarsa, Allah’ın hududuna riayet edeceklerini zannettikleri takdirde, artık birbirlerine dönmelerinde onlara bir günah yoktur. İşte bunlar Allah’ın hudududur, (ehemmiyetini) bilecek bir kavim için onları açıklıyor.” (Bakara, 230)
Bu ayete ve İslâm'ın diğer hükümlerine göre, meşru bir hullenin şartları şunlardır:
1) Bir defada veya ayrı zamanlarda üç kere boşanan kadın iddetini tamamlayacak.
2) Bundan sonra, başka bir erkekle, sahih nikâhla evlenecek
3) Evlendiği ikinci kocasıyla zifaf meydana gelecek.
4) Ölüm veya boşama suretiyle bu ikinci evlilik sona ermiş bulunacak.
5) Kadın, ikinci kocadan olan iddetini tamamlamış olacak.
Ancak bu şartlar yerine geldikten sonra bir erkeğin üç defa boşadığı karısıyla yeniden evlenmesi mümkündür. (el-Cassâs Ahkâmü'l-Kur'ân) -Alıntı-

Hulle'nin dayanağı Kuran-ı Kerim’dir
Kurân-ı Kerim’de; boşamanın iki defa olduğu, bundan sonra, ya iyilikle tutmak veya güzellikle salıvermek gerektiği belirtildikten sonra (Bakara, 229) bir sonraki ayette şöyle buyrulur:
“Böylece (kocası) onu (iki hakkını da kullandıktan sonra üçüncü def‘a) boşarsa, artık bundan sonra (o kadın) ondan başka bir koca ile evlenmedikçe ona helâl olmaz. Bununla beraber (bu ikinci kocası da) onu boşarsa, Allah’ın hududuna riayet edeceklerini zannettikleri takdirde, artık birbirlerine dönmelerinde onlara bir günah yoktur. İşte bunlar Allah’ın hudududur, (ehemmiyetini) bilecek bir kavim için onları açıklıyor.” (Bakara, 230)
Bu ayete ve İslâm'ın diğer hükümlerine göre, meşru bir hullenin şartları şunlardır:
1) Bir defada veya ayrı zamanlarda üç kere boşanan kadın iddetini tamamlayacak.
2) Bundan sonra, başka bir erkekle, sahih nikâhla evlenecek
3) Evlendiği ikinci kocasıyla zifaf meydana gelecek.
4) Ölüm veya boşama suretiyle bu ikinci evlilik sona ermiş bulunacak.
5) Kadın, ikinci kocadan olan iddetini tamamlamış olacak.
Ancak bu şartlar yerine geldikten sonra bir erkeğin üç defa boşadığı karısıyla yeniden evlenmesi mümkündür. (el-Cassâs Ahkâmü'l-Kur'ân) -Alıntı-

Eşim sadece mahkemede sorulan soruya evet dedi kabul ediyorum dedi.. Bana seni boşuyorum demedi . Bu durumda dini nikah devam etmiyor mudur ?

Ailene yazık kandırma kendini simdi gel dese koşa koşa gidecek durumdasin şiddet aldatma ihanet herşey var daha da özünde iyi biri diyosun hangi oz bu annesi dedi ablasi yaptı geç bunları beyni yok mu bu adamın kişiliği karekteri yok mu vardır da işinize gelmiyor dimi bazen hemcinslerimi anlayamıyorum..

Ailene yazık kandırma kendini simdi gel dese koşa koşa gidecek durumdasin şiddet aldatma ihanet herşey var daha da özünde iyi biri diyosun hangi oz bu annesi dedi ablasi yaptı geç bunları beyni yok mu bu adamın kişiliği karekteri yok mu vardır da işinize gelmiyor dimi bazen hemcinslerimi anlayamıyorum..

Senin yerinde olsam ben de böyle düşünürdüm.. Şimdi gel dese koşa koşa gideceksin diye bir şey yok . Ayrılığımız boyunca bana gel diye yalvarıyor... Birşeyleri düzeltebileceğine dair beni ikna etmeye çalışıyor... Ben 1,5 yıldır kendimle mücadele ediyorum. Onurumu gururumu yeteri kadar yıpratıp ayaklar altına aldığım için. Mesele dönmek değil bende ki ben unutmak istiyorum sadece..Kafamdan silip atmak.. Evlilik yaptın mı bilmiyorum ama ciddi travmalar yaşatıyor insana.. Ama tekrar ediyorum senin yerinde olsam ben de çatır çatır aynı yorumu yapardım haklısın. Ama yaşanmışlıklar bazen bazı şeyler konusunda seni farklı düşünmeye itebiliyor..

Ruh ve beden aynı hareket etmediği zaman eşe geri dönmeler olabiliyor ,

Senin yerinde olsam ben de böyle düşünürdüm.. Şimdi gel dese koşa koşa gideceksin diye bir şey yok . Ayrılığımız boyunca bana gel diye yalvarıyor... Birşeyleri düzeltebileceğine dair beni ikna etmeye çalışıyor... Ben 1,5 yıldır kendimle mücadele ediyorum. Onurumu gururumu yeteri kadar yıpratıp ayaklar altına aldığım için. Mesele dönmek değil bende ki ben unutmak istiyorum sadece..Kafamdan silip atmak.. Evlilik yaptın mı bilmiyorum ama ciddi travmalar yaşatıyor insana.. Ama tekrar ediyorum senin yerinde olsam ben de çatır çatır aynı yorumu yapardım haklısın. Ama yaşanmışlıklar bazen bazı şeyler konusunda seni farklı düşünmeye itebiliyor..

Evliyim 2.5 yasında kızım var unutmak istiyorsan once buna inanacaksin sen unutmak silmek vs istemiyorsun sen ikinci kez evlensem ne olur diyorsun doğru mu ??
Hangi yaşanmış ligi silemiyorsun şiddeti mi ihaneti mi asagilanmayi mi ??
Yapma arkadaşım kendine bunu yapma seviyor olabilirsin ama kendine saygıni yitirirsen o sevgin seni köle yapar aciz yapar gurursuz yapar sen kendine bu vasıfları layik görüyorsan zaten sözün bittiği yerdeyiz.

Bir yemek yemişsin
mideN almamış istifra etmişsin
İstifra ettiğin bulmacı yemek gibi geldi bana.

İyi düşün. Bir insan kolay kolay değişmiyor. Aynı acıları llmasa da benzerlerini yaşamaya hazır mısın?

Eşim sadece mahkemede sorulan soruya evet dedi kabul ediyorum dedi.. Bana seni boşuyorum demedi . Bu durumda dini nikah devam etmiyor mudur ?

Mahkemeye baş vurmadan önce veya sonra, üç defa hanımını boşayan kimsenin dinen hanımıyla bir araya gelmesi mümkün değildir.

Mahkemeden önce veya sonra hanımını boşamamış ise, boşanmak için mahkemeye müracaat ettiği zaman boşanma yetkisini hakime verdiği için yani onu vekil olarak tayin ettiği için, hakim onu boşadığında bir talâk gider. Dinen de boşanmış sayılırlar. Kadın iddetini bekledikten sonra başkasıyla da evlenebilir.

Ama daha iki talâk hakkı vardır. Buna göre mahkemenin boşadığı eşler, tekrar evlenmek isterlerse buna kanunen bir sakınca olmadığı gibi dinen de bir sakınca yoktur. Ancak erkek ve kadının rızası şarttır. Ayrıca yeniden nikah kıyılması ve kadına mehir verilmesi gerekir. -alıntı-

Mahkemeye baş vurmadan önce veya sonra, üç defa hanımını boşayan kimsenin dinen hanımıyla bir araya gelmesi mümkün değildir.

Mahkemeden önce veya sonra hanımını boşamamış ise, boşanmak için mahkemeye müracaat ettiği zaman boşanma yetkisini hakime verdiği için yani onu vekil olarak tayin ettiği için, hakim onu boşadığında bir talâk gider. Dinen de boşanmış sayılırlar. Kadın iddetini bekledikten sonra başkasıyla da evlenebilir.

Ama daha iki talâk hakkı vardır. Buna göre mahkemenin boşadığı eşler, tekrar evlenmek isterlerse buna kanunen bir sakınca olmadığı gibi dinen de bir sakınca yoktur. Ancak erkek ve kadının rızası şarttır. Ayrıca yeniden nikah kıyılması ve kadına mehir verilmesi gerekir. -alıntı-

Teşekkür ederim .. Kaynak nedir belirtebilir misiniz? Çok açık ve anlaşılır ifade edilmiş

Teşekkür ederim .. Kaynak nedir belirtebilir misiniz? Çok açık ve anlaşılır ifade edilmiş
Sorularlaislamiyet sitesi.
Evet birkaç siteye göz atınca bu açıklamayı açık ve net bulduğum için tercih ettim.
Gönlünce olsun hawin. Hayırlısıyla İnşallah.

Sana olandan bana da olsa keske :p

zaten olmuş sana hatta fazlası bile olmuş
7 sene çekmişsin bu adamı
şimdi geçmiş bitmiş, hayatını kurmuşsun
daha ne istiyorsun ki :)
sil gitsin numarasını, hattını değiştir
dışarıda hava cıvıl cıvıl, daha ne adamlar var :)

zaten olmuş sana hatta fazlası bile olmuş
7 sene çekmişsin bu adamı
şimdi geçmiş bitmiş, hayatını kurmuşsun
daha ne istiyorsun ki :)
sil gitsin numarasını, hattını değiştir
dışarıda hava cıvıl cıvıl, daha ne adamlar var :)

Emin ol %100 oranda senin gibi gibi düşünüyorum.. Ama adının ne olduğunu bilemediğim bir his beni kontrol ediyor sanki..

Sanırım konu sahibi eski eşe halen aşık bitmemiş birşeyler demek biz boşuna yorumlar yapıyoruz gibime geliyor hakkınızda En hayırlısını dilerim ne karar verirseniz de :KK69:

Son düzenleme:
Back