- 6 Mart 2015
- 657
- 1.917
- 46
- Konu Sahibi greengirll
Ya siz ne kadar güçlü bir kadın ve harika bir annesiniz Çok sevindim yeni hayatınızda mutluluklarınızın devamını diliyorum.
Teşekkürler. Her kadın yapabilir bunu. Yeter ki istesin
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya siz ne kadar güçlü bir kadın ve harika bir annesiniz Çok sevindim yeni hayatınızda mutluluklarınızın devamını diliyorum.
boşanmaya karar verdiyseniz gerisi kolay aslında. önemli olan kesin karar verebilmek. ben de boşandım. çocuğunuz var mı , benim yok. benim oturduğum ev kendime aitti. ben ailemin yanına geri döndüm orada kalmak istemiyordum eski eşimde gitmişti zaten. ben ailemin yanında olmaktan kimi zaman memnunum kimi zaman değil. aslında o anki ruh halim iyi olmuş olsaydı evimde kalmaya devam edebilirdim ya da bir ev tutabilirdim. ama sanırım o anda insanlardan destek bekledim. ama siz rahat edemeyeceğinizi düşünüyorsanız ayrı eve çıkın derim. kendi düzeninizi zaten oluşturmuştunuz, onu devam ettirirsiniz.Arkadaşlar, şok etkisi şeklinde yaşadıklarımdan sonra, yavaş yavaş aklım kendime geliyor ve boşanmak için adım atıyorum. Aysonunda kardeşim gelecek, ailemle birlikte oturup karar vereceğim yapacaklarıma. Haftasonu da biraz anlatırım belki...
Bir yandan kendimi güçlü hissediyorum, çalışıyorum, çok şükür birikimim var, eşimle bütçe ayrıydı, iyi ki de ayrıymış şimdi bir ton mal bölüşümü, para pul uğraşacaktım...
Eşimin ailesinin evinde oturuyorduk, ben mi gitmeliyim o mu bilmiyorum. Ailemle aynı şehirdeyim ama onlarla kalamam, istemiyorum da, çok baskıcılar, ev tutmak istiyorum, o zamana kadar o mu gitmeli evden? Eşyalarımı almalı mıyım? Düğünde takılan altınlar duruyor onları istemeyi düşünüyorum. Başka da ortak bir şeyimiz yoktu zaten.
Anlaşmalı olursa avukata gerek var mı?
Ve bence en önemlisi...Boşandıktan sonra daha mutlu oldum, ruh eşimi buldum, iyi ki boşanmışım diyen var mı? Buna çok ihtiyacım var...
Ne olur desteklerinizi esirgemeyin..
Önce nasıl mutlu huzurlu olacağını düşün bu adamı hayatında tutmaya devam edersen sana yük mü olur yoksa yüklerine ortak mı olur? Kararını verdikten sonra arkası gelecektir.
Olayların geçmişini bilmiyorum ama burda yazdıklarına bir şeyler söylemek istiyorum. Çocuk meselesi oyalama taktiği ya da biri kulağına fısıldamış yapın düzelir gibi bir şeyler ( bunu ben de yaşadım istemekle olamayacağını bilemeyen tipler bunlar). Gülmesi falan çok itici şu süreçte bu tavırlar artık bittiği durursan dur işimi gör gidersen de çok umursamam demek anlamına geliyor. Canın yeterince sıkkın kötü şeyler söylemek istemiyorum yolun açık olsun huzuru bulursun umarım. Aklında tek bir şey olsun kararlarını alırken senden kıymetli hiç bir şey yok bu senin hayatın.
boşanmaya karar verdiyseniz gerisi kolay aslında. önemli olan kesin karar verebilmek. ben de boşandım. çocuğunuz var mı , benim yok. benim oturduğum ev kendime aitti. ben ailemin yanına geri döndüm orada kalmak istemiyordum eski eşimde gitmişti zaten. ben ailemin yanında olmaktan kimi zaman memnunum kimi zaman değil. aslında o anki ruh halim iyi olmuş olsaydı evimde kalmaya devam edebilirdim ya da bir ev tutabilirdim. ama sanırım o anda insanlardan destek bekledim. ama siz rahat edemeyeceğinizi düşünüyorsanız ayrı eve çıkın derim. kendi düzeninizi zaten oluşturmuştunuz, onu devam ettirirsiniz.
anlaşmalı olsa bile evet avukata gerek var. benimde anlaşmalı olarak gerçekleşti ve her iki tarafın da avukatı vardı.
benim altınlarım yoktu 6 ay evli kaldım. bütün borçları kapatmak için altınlarımı 1. haftada bozdurdum sattım. şöyle yapabilirsiniz bence. en azından ben öyle yapmıştım. en azından karşı taraf beni ne kadar da yıpratmış, psikoljik olarak berbat hale sokmuş olsa da, babam sağduyulu davranmamı , başımın dik olmasını sağladı. yoksa gerçekten karşı tarafa çirkefleşebilirdim.
altınlarınızı ve eşyalarınızın toplam ne kadara aldığınızı, ne kadar ettiğini yazıp, hesaplayın. yarı yarıya denk gelecek şekilde paylaşımda bulunun. atıyorum altınlar 30.000 tl değerinde toplam. 15 siz, 15 eski eşiniz alacak şekilde. eşyalar içinde öyle. anlaşmalı olacaksa şayet, her iki tarafa da bu adil paylaşım doğru olacaktır.
boşandıktan sonra ilk 1 hafta yanımda kimseyi istemedim. ruhsal olarak iyi değildim. kendim boşanma kararı verdim, kendim dava açtım ama iyi değildim. 6 ay bana ızdırap gibi gelmişti. kendi isteğimle doktora gittim. terapi ilaç derken 1 ay içinde daha rahatladım. sonra çok şükür iyiki ondan ayrılmışım dedim. tekrardan evlenmeden önce ne yapıyorsam onları yapıyordum. geziyorum, tatile çıkıyorum, arkadaşlarımla beraberim. ailemle. hepsiyle daha kaliteli güzel vakit geçiriyorum. en azından sorumluluk derdi bitti. sadece kendinden sorumlu olması bir insan için daha güzel bence. çalışıyorum da zaten. çalışmak da kafa dağıtmaya birebir. her şey güzel yani. verdiğim karardan hiç pişmanlık duymadım. o kişiye karşı nefretim sonsuzdu. şimdi nefret dahi etmiyorum. iyi güzel kötü hangi duygular varsa bitti gitti. nötr . o kişi hiç olmamış gibi.
hayatımın aşkı henüz çıkmadı karşıma. çıktığını sandım ama değilmiş :) ayrıldıktan sonra 1 , 2 flörtüm oldu. evlenmeye pek sıcak bakmıyorum kimi zaman. yine aynı sorunlar yaşarım düşüncesi içinde değilim ama. sadece günümüz evlilikleri gerçekten yürütemiyor çiftler. bana o flört dönemi daha heyecanlı ,güzel geliyor. tabi büyük konuşmamak lazım.
sizin için her şeyin hayırlısı olsun.
Bence çocuğu ben ayrılmayayım diye istedi, onda öyle çocuk bakacak baba olacak göz yok. Adam eve gece 9-10 dan aşağı gelmiyor varsa yoksa işi gücü, haftasonu da gezme ben bu adama çocuk verip nasıl baba yapayım?
Bireysel olarak güven bulamadığın birinden çocuk sahibi olmak evliliklerdeki en büyük yanlışlardan biri zaten bana bişeyleri verememiş adam çocuğuma ne versin ki genlerinden başka?
Ben bu yüzden 7 yıllık evliliğimde çocuk sahibi olmadım iyi ki de olmamışım ayrıldıktan sonra hayat boyu muhatap olmak, en kötüsü de çocuğuma böyle bi adama bu senin baban demek istemezdim.
greengirl hayat hiç beklemediğin anda senden bir şeyler alır ama yerine mutlaka bir şeyler koyar...
Şu an araftasın belli ki. Konunu okurken aklıma Turkcell i arayıp ağladığım geldi.
Telefon faturam yüksek gelmişti epey. E işsizdim ve yeni ayrılıyordum. Cüzdanda 100 liram vardı.. Babamdan da utancımdan isteyemiyordum. Sorduğunda bende var diordum. Fatura bir geldi 120 lira..
Hiç unutamıyorum . Aradım ve paramın olmadığını söyledim. Sonra kadın yapacak bir şey yok dedi . Sonrasında bende ağlamaya başladım. Ben ödeyemeyeceğim bu faturamı diye . Kadın da çok çok üzüldü . Bekler misin ? dedi. Bekledim ve gidip faturamı 80 liraya düşürdü. Allah ondan razı olsun bin sefer...
Şimdi bunu neden anlattın diyeceksin ? o pislik faturamı göre göre, paramın olmadığını bile bile ödemedi..
Zor duruma düşeyim diye :)
Bu tarz erkekler oynamayı ve müşkül duruma düşmeni severler...
Yapma nolur kendinle oynatma ...
Ben zamanın da çok oynattım ve hepsi için çok pişman oldum. Daha evvel bitmesi gerekirken hep bir acaba yaşattı bana.
Kötü davranıyordu mesela ertesi gün yanıma gelip sen benden ayrılamazsın yapma ama diyordu...
Bir gün seviyorum diyordu ertesi gün seni başıma attılar diyordu...
Ve ben hep sevdiğine inanmak istedim . Ama sevmediğini bilerek. Bence sende ki durumda bu...
Siz alabilirsiniz.Ben açıkçası almak istiyorum, çünkü ailesinin niyeti zaten kötü, boşansam mutlu olacaklar, bir de oh altınlarımız da elimizde amma salakmış falan dedirtmem. Ben 6 sene bu adama hizmet ettim resmen, çamaşırı yemeği, afedersiniz pis bıraktığı wc yi bile temizledim, bari maddi olarak biraz içim soğusun.
Hala kayınvalide bilmem ne diyorsun.Hayır kararlıyım her geçen gün de kararımın haklılığını görüyorum, yaptıklarıyla iyice gözümden düşüyor, kendi söylediklerini söylemedim diyor, benim planlarımı öğrenmeye çalışıyor. Hayatımda yeri varmışmış. Boşanınca ne yerin olacak?
Hiç bir planımı söylemeyi düşünmüyorum.
Çok şükür Rabbime maddi sıkıntım yok. Zaten beni vuramadığı için saçma sapan açık arayarak yok sosyal değilsin bilmem ne saçmalıyor. Akşam anlattım arkadaşlarımı, planlarımı. Ağzı açık kaldı. Benim üniversitedeki can dostumla kesişti yollarımız bu süreçte bana öyle güzel desteği oluyor ve olacak eminim....
Rüyamda görümcemle kayınvalidemi gördüm. Eşi çocuk istemiyordu görümcemin sorunları vardı, diyor ki annesine bitmedi sorunlarımız istemiyor hala çocuk. Ben de orda yokmuşum gibi uzaktan izliyorum. Rabbim bana bunu gösterdi eminim. Bak gör için rahat olsun diye.
Siz de 7 yıl sonra ayrıldınız öyle mi? Şu an evli misiniz? Hiç pişman oldunuz mu?
Hala kayınvalide bilmem ne diyorsun.
Senin için şu an arkandan ne dedikleri vs önemli olmamalı.
Senden gittikten sonra bırak nerede olurlarsa olsunlar.
Allah büyük elbette çekecekler.
valla yüreğinde sevgi ve ona dair her duygu bitmişse ne öneri ne ilham ne de bir kimsenin desteğine ihtiyaç duymuyorsun.. direkten bitiriyorsun her şeyi, gözün gönlün kimseyi tanımadan bilmeden noktayı koyup sonlandırıyorsun.
Sana bunları demiş birinden ayrılmak için nasıl bir ilham bekliyorsun gerçekten merak ediyorum sen karar verme aşamasındayım diyorsun ama aslında ortada verilecek bir karar yok ki eşin zaten istemediğini söylemiş eski sevgilinden örnek vererek hemde. Ay sonunu beklemene bile gerek yok aslında, beklenecek birşey de kalmamış...Kalan son kırıntılar da bitiyor gitgide... Ki bana 2 hafta önce bitti istemiyorum hani bak senin bir sevgilin vardı benden önce sen diyordun bitti istemiyorum diye aynen öyle dedi. Bana verdiği örneğe bakın. Ki o sıkıntılı dönemimde o da nişanlısından ayrılmıştı, dertleşiyorduk. Sonra benim ayrıldığımı öğrenince kendi istedi birlikte olmayı...
Her konuda yazdığımız senin konunda da geçerli.Çok canım yandı çünkü. Evliliğim mahvoldu, birden nasıl unutayım?
Alışkanlıkları yıkmak zor maalesef.Sana bunları demiş birinden ayrılmak için nasıl bir ilham bekliyorsun gerçekten merak ediyorum sen karar verme aşamasındayım diyorsun ama aslında ortada verilecek bir karar yok ki eşin zaten istemediğini söylemiş eski sevgilinden örnek vererek hemde. Ay sonunu beklemene bile gerek yok aslında, beklenecek birşey de kalmamış...
Sana bunları demiş birinden ayrılmak için nasıl bir ilham bekliyorsun gerçekten merak ediyorum sen karar verme aşamasındayım diyorsun ama aslında ortada verilecek bir karar yok ki eşin zaten istemediğini söylemiş eski sevgilinden örnek vererek hemde. Ay sonunu beklemene bile gerek yok aslında, beklenecek birşey de kalmamış...
Kalan son kırıntılar da bitiyor gitgide... Ki bana 2 hafta önce bitti istemiyorum hani bak senin bir sevgilin vardı benden önce sen diyordun bitti istemiyorum diye aynen öyle dedi. Bana verdiği örneğe bakın. Ki o sıkıntılı dönemimde o da nişanlısından ayrılmıştı, dertleşiyorduk. Sonra benim ayrıldığımı öğrenince kendi istedi birlikte olmayı...