boşanan hemcinslerimden destek, öneri, ilham istiyorum...

O çocuk olayı beni de şoke etti. Düşünsene eşinin çocuk sahibi olmaya ilişkin düşüncesini bir tartışmada öğreniyorsun. Olacak iş mi? Bu kadar mı kopuklar aynı evin içinde? Bu duruma nasıl gelinebilir? Bu noktaya gelindiyse de nasıl sürdürülebilir ki böyle bir ilişki? Anlaşılır gibi değil.

Evet, dediğin gibi sorunlar hep ötelenmiş. Anı kurtarmışlar kendilerince ama sorunlar yerinde saymış aslında.

Konu sahibinin hemen hemen her konuya eşinin burcunu iliştirmesi aslında bence bir şeylerden hala medet umması. Yani, acaba aynı burca sahip birileri çıkar ve kendisine birkaç çözüm sunar da evliliği biraz düzelir mi düşüncesi. Evet, konu sahibi çabalıyor ama yanlış yönde çabası.

İletişimsizlik hakikaten vahim.

Aynen yazdıklarınız çok doğru. Ben umut göremiyorum zaten artık.

Aslan burcu olarak geldim. :) eski konularınıza şöyle bir göz attım. Sanırım eşiniz blöf yapıyor. Tipik Aslan burcu :) niyeti ciddi olsa çoktan büyük bir kavga gürültüyle evden ayrılırdı. Sanırım eşiniz çocuk istiyor ve ailesiyle barışmanızı. Size tavsiyem evet insan kırılıyor bir kere ama bazı şeylere mecburuz eşinizin ailesiyle araya Mesafe koyarak barışın. Yok ben yapamam derseniz her kavganız aile sorununa bağlanır ve huzurunuz hiç kalmaz.

Bende sizin gibi düşünüyorum, direk boşanmak istiyorum diyecek yüreklilikte olmadığı için eşi, konu sahibine bırakıyor sorumluluğu aklınca.
Belki de kendi bosanmak istiyorum dese greengirl tazminat isteyecek ya da cekismeli bosanacak diye. Ucuza kapatma derdinde belki de. Kimbilir belki de baska biri vardir hayatinda. Yasami bu kadar zorlastirdigina gore.

Aslan burcu olarak geldim. :) eski konularınıza şöyle bir göz attım. Sanırım eşiniz blöf yapıyor. Tipik Aslan burcu :) niyeti ciddi olsa çoktan büyük bir kavga gürültüyle evden ayrılırdı. Sanırım eşiniz çocuk istiyor ve ailesiyle barışmanızı. Size tavsiyem evet insan kırılıyor bir kere ama bazı şeylere mecburuz eşinizin ailesiyle araya Mesafe koyarak barışın. Yok ben yapamam derseniz her kavganız aile sorununa bağlanır ve huzurunuz hiç kalmaz.

Ben daha önce defalarca barıştım zaten ailesiyle, hiçbir kusurum da olmadan üstelik ve arkamdan bir ton laf edilirken. Her seferinde gene hiçbir sebep yokken kv bana küstü, ulaşılmaz oldu, bir baktım benim telefonumu açmayan kadın tüm aileye beni şikayet etmeye başlamış...Bunu yıllardır yaşıyorum ve bıktım artık. Eşim bana haberinin olmadığını söylüyor,şaka gibi.

Çocuk istemek, aileyle iyi olmak böyle zorla mı olur? Geçinmeye gönlü olmayan insanla nereye kadar geçinebilirim? Bakın benim kv bana son küstüğünde sebebi bayramda bana poşetlenmiş kurban eti göndermiş (ortak kurban kesilmişti) ve teşekkür etmemişim. Tüm aileme bir bahaneyle telefon açıp beni şikayet etmiş... Ben bu kadını gidemesem bile arar, arayamasam mesaj atar hep bağlantıda kalmaya çalışırdım, kendi annemi arayamazken onu arardım. Ama yok yani, bahane üretmenin sonu gelmiyor. Ve ben de çok yoruldum artık. Ben de istiyorum iyi aile ilişkileri kurmak ama olmuyor tek taraflı bazı şeyler.

Belki de kendi bosanmak istiyorum dese greengirl tazminat isteyecek ya da cekismeli bosanacak diye. Ucuza kapatma derdinde belki de. Kimbilir belki de baska biri vardir hayatinda. Yasami bu kadar zorlastirdigina gore.

Bunları söyledim, klasik beni hiç tanımamışsın cart curt

Ben daha önce defalarca barıştım zaten ailesiyle, hiçbir kusurum da olmadan üstelik ve arkamdan bir ton laf edilirken. Her seferinde gene hiçbir sebep yokken kv bana küstü, ulaşılmaz oldu, bir baktım benim telefonumu açmayan kadın tüm aileye beni şikayet etmeye başlamış...Bunu yıllardır yaşıyorum ve bıktım artık. Eşim bana haberinin olmadığını söylüyor,şaka gibi.

Çocuk istemek, aileyle iyi olmak böyle zorla mı olur? Geçinmeye gönlü olmayan insanla nereye kadar geçinebilirim? Bakın benim kv bana son küstüğünde sebebi bayramda bana poşetlenmiş kurban eti göndermiş (ortak kurban kesilmişti) ve teşekkür etmemişim. Tüm aileme bir bahaneyle telefon açıp beni şikayet etmiş... Ben bu kadını gidemesem bile arar, arayamasam mesaj atar hep bağlantıda kalmaya çalışırdım, kendi annemi arayamazken onu arardım. Ama yok yani, bahane üretmenin sonu gelmiyor. Ve ben de çok yoruldum artık. Ben de istiyorum iyi aile ilişkileri kurmak ama olmuyor tek taraflı bazı şeyler.
Kv başlı başına bir dert ben ortada basit sorun var sanıyordum. Eşiniz ailesinin dolduruşuna geliyor o zaman. Olaylar olduktan sonra ilk eşinize siz anlattığınız zamanlarda da ailesini mi koruyor? Çok zor gerçekten böyle bir ortama çocuk zaten olmaz. Çocuk isteği elbet böyle dile getirilmez bence eşiniz acayip bir aile baskısı altında.

biz daha önce gittik terapiste, terapist bize başbaşa kalın uzaklaşın tayin isteyin dedi. eşimin benimle başbaşa kalma çabasını göremedim ki ben. sadece haftasonları gezmek evlilik mi? Bilmiyorum hayırlısını diliyorum sadece.

Hakkinizda hayirlisini diliyorum ben maalesef bi kere o asamaya geldim o bile beni cok derimden etkiledi bosansam sanirim kendime hic gelemezdim. Tabii ki herkesin bakis acisi farklidir ben biraz fazla duygusal ve bagli biriyim ondan da boyle dusunuyir olabilirim. Dualarim sizinle umarim toparlanirsaniz oisa bi surede ...

Kv başlı başına bir dert ben ortada basit sorun var sanıyordum. Eşiniz ailesinin dolduruşuna geliyor o zaman. Olaylar olduktan sonra ilk eşinize siz anlattığınız zamanlarda da ailesini mi koruyor? Çok zor gerçekten böyle bir ortama çocuk zaten olmaz. Çocuk isteği elbet böyle dile getirilmez bence eşiniz acayip bir aile baskısı altında.

Onlarca konum var hep aynı hep kv hep aynı şeyler sarmal gibi. Kızı evliliğinde mutsuz kadın bana sarıyor. Bir şey oluyor bana sarıyor, benimle tatmin ediyor kendini herhalde. 6 yıldır adam akıllı konuşamıyoruz ki, ilk defa anlattım onun da yarısında kesti yeter daha anlatma zaten sinirliyim benzin dökme dedi. Dinlemiyor bile...

Ailesinin baskısını yönetmesi gereken kişi o. Ben de ailemin baskılarına maruz kaldım ama eşime aksettirmeden halletmek için elimden geleni yapmaya çalıştım.

Çocuk olsa bu baskılar 100 kat artacak. Kv her an kendini ortaya atacak, her şeye karışacak. Eşimin de onların baskısıyla çocuk istediğini düşünüyorum,kv madem boşanmıyorlar çocuk olsun rahat rahat karışırım diyordur.

Onlarca konum var hep aynı hep kv hep aynı şeyler sarmal gibi. Kızı evliliğinde mutsuz kadın bana sarıyor. Bir şey oluyor bana sarıyor, benimle tatmin ediyor kendini herhalde. 6 yıldır adam akıllı konuşamıyoruz ki, ilk defa anlattım onun da yarısında kesti yeter daha anlatma zaten sinirliyim benzin dökme dedi. Dinlemiyor bile...

Ailesinin baskısını yönetmesi gereken kişi o. Ben de ailemin baskılarına maruz kaldım ama eşime aksettirmeden halletmek için elimden geleni yapmaya çalıştım.

Çocuk olsa bu baskılar 100 kat artacak. Kv her an kendini ortaya atacak, her şeye karışacak. Eşimin de onların baskısıyla çocuk istediğini düşünüyorum,kv madem boşanmıyorlar çocuk olsun rahat rahat karışırım diyordur.
Hatayı olayları ilk sizden dinlemeyerek yapmış eşiniz tipik erkek anası ne derse doğrudur bilincinde. Eşinizin sessizliği belkide olayları bir de sizden dinlediği içindir. Allah kolaylık versin. Devam edeceksiniz bile aile konusunu kesinlikle çözün.

Hatayı olayları ilk sizden dinlemeyerek yapmış eşiniz tipik erkek anası ne derse doğrudur bilincinde. Eşinizin sessizliği belkide olayları bir de sizden dinlediği içindir. Allah kolaylık versin. Devam edeceksiniz bile aile konusunu kesinlikle çözün.

Ben anlattıktan sonra değişti herşey şimdi dedi, ki öncesinde sen onları çok kırdın, başkası olsa seni bırakırdı falan dedi ve ben artık sinirlendim ve anlattım olayları. Saçma sapan bir kurguda manipüle edilmiş şekilde biliyordu her şeyi. Aile konusunu çözmek konusunda bu adama hiç güvenemiyorum, beni çok iyi ikna etmesi lazım.

şimdi de ben plan yapmadım kafanda senaryo kuruyorsun benimle konuşmuyorsun. ne plan yapıyorsun bana da anlat diyor, onu da ilgilendirirmiş.
Tabi o pla yaparken seni ilgilendirmiyormus sen yaparlenmi onu ilgilendiriyir. Once sakin dusun ne yapmak istedigine karar ver. Bosanmak mi senin icin mantikli olan yoksa kurtarilabilirmi. Istersen kardesin gelince bir sure kardesinle kal yada izin al bir yerlere gidin sana iyi gelir ve kararini netlestirirsin.

Anlatmak sizi üzmeyecekse neler yaşadınız?

Kusura bakmayın şimdi gördüm

Neler mi yaşadım. Son bende bitiş noktasını anlatayım Oğlum o zaman 14 kızım 4 yaşındaydı. Kızımın özel bir durumundan dolayı bir mama yemesi gerekiyordu. Markete girdik. Cebinde biraz para var kızımın mamasının bittiğini söyledim. Mama almadı sigara alıp çıktı. O an Ben de seni boşamazsam ne olayım dedim. Ertesi gün avukata gittim vekalet verdim. Eve gelince o na 6 ay süre verdiğimi kendini düzeltmesini söyledim. Ve 4 ay daha aynı evde yaşadım. Bir ihtimal belki dedim. Hadi bana koca değil belki çocuklarımıza baba olur dedim. Yok. Adamda iyi niyet yok. Bütün gece oturur internet başında. Bütüngün uyur. İş aramaz. En çok ta beni üzen Oğlumu huzursuz etmeye başladı. Dedim aaaa yeter. sene 2013 800 lira maaş alırken 400 tl ye ev bulduk oğlumla. Bende aile yok. Anneme boşandıktan sonra haber verdim. evden ayrılırken hiç evi bozmadım 2. Elden az birşeyler aldım kıştı 4 ay buzdolabım yoktu mesela sonra büro tipi 2. El aldım. Sonra büyüğünü. Ama huzurum çok şükür yerinde. O ise hala kendine ait evi olmasına rağmen düzen kuramadı. Ailesiyle yaşıyor. Aşırı ilgisiz sorumsuzdu. 18 yıl evli kaldım inanırmısınız hiç tartışmadık desem yalan olmaz. Ben kendimi parçalardım o pc ile ilgilenirdi. Sinir bozucu şekilde rahattı. Ben düzenimi kurdum. Az birikim yapmıştım biraz da kredi çekip 30 000 tl lik bir araba aldım ödüyorum. Eski eş kisişi de benim yoktan var ettiğim herşeyi batırmıştı. Oğlum şimdi üniversite de bugün doğum günü 20 yaşına giriyor kızım ilkokul 3. Sınıfta. Bu günüme çok şükür. Ama inanın herşey daha güzel olacak.

Ben anlattıktan sonra değişti herşey şimdi dedi, ki öncesinde sen onları çok kırdın, başkası olsa seni bırakırdı falan dedi ve ben artık sinirlendim ve anlattım olayları. Saçma sapan bir kurguda manipüle edilmiş şekilde biliyordu her şeyi. Aile konusunu çözmek konusunda bu adama hiç güvenemiyorum, beni çok iyi ikna etmesi lazım.
6 yıldır adam seni ikna ediyor zaten.
Ama evliliğinde değişen ne oldu?
Kv hala evliliğiniz hakkında her şeyi biliyor. Eşin hala ilgisiz, odun, boşanmakla korkutan bencilin biri.

Bak tüm konularını aç oku. İçerik hep aynı. Kv, eşimi anlamıyorum, ilgisiz vs.

Bir tane konuna eşim beni sevdiğini söylüyor, pişman, evliliği kurtarmak için çabalıyor cümlen var mı? Ben hatırlamıyorum.

Eğer eşin seni ikna etmek için uğraşırsa bil ki kendi çıkarı vardır, o yüzdendir. Aslan burcu olması, liderlik ruhu vs fasa fiso. Senin eşin aynı kv. Çıkarcı, fesat, kıskanç, sevgisiz biri.

Arkadaşlar, şok etkisi şeklinde yaşadıklarımdan sonra, yavaş yavaş aklım kendime geliyor ve boşanmak için adım atıyorum. Aysonunda kardeşim gelecek, ailemle birlikte oturup karar vereceğim yapacaklarıma. Haftasonu da biraz anlatırım belki...

Bir yandan kendimi güçlü hissediyorum, çalışıyorum, çok şükür birikimim var, eşimle bütçe ayrıydı, iyi ki de ayrıymış şimdi bir ton mal bölüşümü, para pul uğraşacaktım...

Eşimin ailesinin evinde oturuyorduk, ben mi gitmeliyim o mu bilmiyorum. Ailemle aynı şehirdeyim ama onlarla kalamam, istemiyorum da, çok baskıcılar, ev tutmak istiyorum, o zamana kadar o mu gitmeli evden? Eşyalarımı almalı mıyım? Düğünde takılan altınlar duruyor onları istemeyi düşünüyorum. Başka da ortak bir şeyimiz yoktu zaten.

Anlaşmalı olursa avukata gerek var mı?

Ve bence en önemlisi...Boşandıktan sonra daha mutlu oldum, ruh eşimi buldum, iyi ki boşanmışım diyen var mı? Buna çok ihtiyacım var...

Ne olur desteklerinizi esirgemeyin..
canim arkadaşım , çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun hiç üzme kendini çünkü sen elinden gelenin fazlasini yaptın .
Sen sadece aile olmayı istedin tek suçun bu ! herkes mutlu olmak ister eşiyle .
Kimsenin boşanmasını istemem ki bu çok zor bir durum ama mutlu da değilsen ve bir seyler değişmiyorsa kesip atacaksin kangrenli eli.
Her seyini al bir parca bile birakma , altınlar zaten senin düğünde takılanlar da , eğer ki nikah onların üstüne kıyılmışsa yoksa yarı-yarıya .
Ayrı eve çık , karar vermeye başladığın gibi ev ara ve mutlaka bir avukat tut anlaşmalı nile olsa .
Hayırlı kararlar alman dileğiyle canim , her zaman yanindayim .

Arkadaşlar, şok etkisi şeklinde yaşadıklarımdan sonra, yavaş yavaş aklım kendime geliyor ve boşanmak için adım atıyorum. Aysonunda kardeşim gelecek, ailemle birlikte oturup karar vereceğim yapacaklarıma. Haftasonu da biraz anlatırım belki...

Bir yandan kendimi güçlü hissediyorum, çalışıyorum, çok şükür birikimim var, eşimle bütçe ayrıydı, iyi ki de ayrıymış şimdi bir ton mal bölüşümü, para pul uğraşacaktım...

Eşimin ailesinin evinde oturuyorduk, ben mi gitmeliyim o mu bilmiyorum. Ailemle aynı şehirdeyim ama onlarla kalamam, istemiyorum da, çok baskıcılar, ev tutmak istiyorum, o zamana kadar o mu gitmeli evden? Eşyalarımı almalı mıyım? Düğünde takılan altınlar duruyor onları istemeyi düşünüyorum. Başka da ortak bir şeyimiz yoktu zaten.

Anlaşmalı olursa avukata gerek var mı?

Ve bence en önemlisi...Boşandıktan sonra daha mutlu oldum, ruh eşimi buldum, iyi ki boşanmışım diyen var mı? Buna çok ihtiyacım var...

Ne olur desteklerinizi esirgemeyin..
canim arkadaşım , çok üzüldüm hakkında hayırlısı olsun hiç üzme kendini çünkü sen elinden gelenin fazlasini yaptın .
Sen sadece aile olmayı istedin tek suçun bu ! herkes mutlu olmak ister eşiyle .
Kimsenin boşanmasını istemem ki bu çok zor bir durum ama mutlu da değilsen ve bir seyler değişmiyorsa kesip atacaksin kangrenli eli.
Her seyini al bir parca bile birakma , altınlar zaten senin düğünde takılanlar da , eğer ki nikah onların üstüne kıyılmışsa yoksa yarı-yarıya .
Ayrı eve çık , karar vermeye başladığın gibi ev ara ve mutlaka bir avukat tut anlaşmalı nile olsa .
Hayırlı kararlar alman dileğiyle canim , her zaman yanindayim .

Kanunen böyle birşey var evet. Amacım asla polemik yaratmak değil ancak neden boyle düşündüğünüzü anlayamadim. Kimse evlenirken kayinbabasina kaynanasina bana bilezik al kolye al demiyor ha diyen görgüsüzler de var, o ayrida, o kisi sana hediye olarak altın takıyor benim bildigim verilen hediye geri alınmaz. Neden adaletsizlik olsun ki ?

Anlatayım...
İkili ilişkilerde, eşimden de gelse hediye ayrıldığımızda veririm. Benim tarzım bu. Kabul edemem, bir yanım sıkılır.
Kayınpederim veya kayınvalidem bana durup dururken o altınları takmadılar değil mi? Oğullarıyla evlendim diye taktılar. Yada ne bileyim eşimin arkadaşları da aynı şekilde. Ayrıldıysam geri veririm. Benim vicdanım ve beynim bu şekilde işler ve ben ancak böyle rahat ederim. Aldığınız hediye biblo değil ki aman boşver diyeyim.
Ayrıca arkamdan kimseye laf söyleticek fırsat bırakmam ben. 3-5 bilezikle boyun uzamaz veya kısalmaz. Ama geri verirsem ben kafamı rahat yastığıma koyarım.
Veren verir, vermeyen vermez. Kanunun kendilerine tanıdığı hakkı kullanan kullanmak ister. Herkes istediğini yapsın.
Ben görüşümü söyledim.

Green;foruma bir süredir girmiyordum.Bdv'de senin konunu görunce bakmak istedim üzüldüm de..Halledilebilir gibiydi sanki..
Aman işin içinden cıkamıyorsan boşver be güzelim sal gitsin olmuyorsa.
Bak ben de bir evlilik bitirdim,hani somut somut sebeplerin olmadığı boşanma gerekçesiydi çevremizdeki herkesçe..Ama ciddi anlamda boğuluyordum ve biliyordum ki onunla karaya çıksam da can çekişecektim.Her bir arada birşeyler yapmak istediğimizde ölümüne sessizlik oluşuyordu anladım ki paylaşabileceğimiz bir şey kalmamıştı.Ayrılma kararıyla karşısına geçtiğimde: "Ama ben düzeleceğini düşünüyordum zamanla" dedi.
Hayır düzeleceğini düşünmüyordu her zamanki gibi! ikimizin yerine düşünüp en iyisini yapacak o kadını istiyordu yine.Neden hep ben?
"Bana zorluk çıkarman senin aleyhine olur kararım kesin ve artık yalnızca kendim için yaşayacağım" dedim.Zorluk çıkarmadı ve tek celsede bitti.
Şimdi düşününce iyiki diyorum şuan ozamanlara göre daha az yoruluyor ve daha az üzülüyorum.Şu kafanın rahat olması,huzur kadar kıymetli bir şey yokmuş.Benden kısa bir süre sonra da evlendi.O yerlere göklere sığdıramadığı kadınla da boşanmak üzereymiş.Zerre sevinmedim,üzülmedim de..O kadar bıkmışım yarattığı ağırlıktan.
Sonrasi aşk anlamında pek iç açıcı şeyler yaşamadım çok sevdim olmadı yine ama iyi ki o da bitmiş.İnsan bittikten sonra cok daha iyi anlayabiliyor bazı şeyleri.
Şuan ise hiç ama hiç beklemediğim birinden evlilik teklifi aldım :)
Ne cevap veririm bilmiyorum ama bir gülümsemem için herşeyi yapan birisi.
Hayat mucizelere gebe.Ve benim buna inancım hala var..

Tabi o pla yaparken seni ilgilendirmiyormus sen yaparlenmi onu ilgilendiriyir. Once sakin dusun ne yapmak istedigine karar ver. Bosanmak mi senin icin mantikli olan yoksa kurtarilabilirmi. Istersen kardesin gelince bir sure kardesinle kal yada izin al bir yerlere gidin sana iyi gelir ve kararini netlestirirsin.

Ya sormayın, birden değişti. Bayramda vardı bir şeyler diyen adam hayır diyor şimdi de. Ben onu çok yanlış anlıyormuşum, düşman belliyormuşum. Evet kendime zaman verdim kardeşim de gelince oturup ailemle etraflı konuşacağım. Ama aşırı derecede sinir oldum ve soğudum. Sabah gene gülerek konuşuyor, plan yapıyorum ben kih kih bak aylar sonrasının planını yapıyorum öyle diyorsun ya...Sabah sabah tartışmak istemiyorum dedim, söylediklerine dikkat et, söylediklerin nereye gidiyor düşün öyle konuş o zaman ki bende bu kanıya varmayayım dedim. Bir daha da konuşmadım. Akşam koştur koştur gelmiş işten konuşmak için. Bak demek ki gelebiliyorsun isteyince?? Hiççç umrum değil artık. Yıkan o, yapan da o olsun bu saatten sonra, tabi değecekse.

X