Boşanmış çalışma arkadaşlarımın çocuklarına anneleri bakıyor. Sizi hırpalayan annenize çocuk bırakılır mı? Siz en erken 18.00 önce işten çıkamazsınız ki çoğu zaman 19.00 ve İstanbul'da 2 saatten önce eve varmanız akşam trafiğinde düşünemiyorum bile.
Çocuğunuzu kreşten kim alacak ??
Kreş ve servis ücretini nasıl ödeyeceksiniz ?
Asgari ücret veya bi tık üstü maaşla kendi başınıza bile yaşayamazsınız. İstanbul'da kendi eviniz olsa bile çocuk ile
ya-şa-ya-maz-sı-nız. Yok yani oluru yok.
Burada "yaparsın,edersin, sen güçlü kadınsın " diye gaz verenler ülkenin gerçeklerinden haberi yok.
Çocuğum olmadığı halde boşanırken 3 kez düşündüm ve de ayrı eve çıkamadım. Ev kiraları uçmuş. Kaldı ki sizin bütçenizin yettiği mahallelerde size ev vermezler ben size söyleyeyim. Bekar/boşanmış kadınlara ev vermiyorlar. Ya tanıdık ev sahibi bulmanız gerek ya da ev arkadaşı..3 yaşındaki bebek ile kimse ev arkadaşı olmaz.
Ortodontik tedavinizi bile eşiniz yaptırıyor.
Bu kadar nankör olmayın.
Ama siz diyorsanız ki ben şiddete uğruyorum, kayınvalidemin aşağılamalarına dayanamıyorum, eşim çalışmıyor, aldatıyor v.s..durum başka
Memurlar, mühendisler, öğretmenler, polisler İstanbul'u tercih etmiyor geçinemiyoruz diyorlar.
Aylık ücretinizin tamamı kiraya gidecek.
Siz 5.000 TL den fazla nafaka alamayacaksınız şimdiden söyleyeyim.
Eşiniz kreş sağlık masraflarını ödese bile yetmez.
Boşanırsanız ziyan olursunuz. Çocuk mahvolur. Hayat kaliteniz düşer.
Hemen iş bulun.