boşanan hemcinslerimden destek, öneri, ilham istiyorum...

Kendince bana iyilik yapıyor bir de. Neymiş ben kendimi ona mecbur hissediyormuşum...Etraf ne der diye korkuyormuşum. Annesine mecbur kalmamak derken orayı anlamadım. Kafam karışık kusura bakma...

İşyerinde de çok yoğunum iyice gitti kafa:)
Annesi de kendisi gibi geçinmesi zor biri.
Şimdi ayrılsa anasının evine gidecek. Annesi onu çenesiyle canından bezdirecek.
Zaten mutsuz, iyice dibe vuracak.
Zaten o yüzden tayin istedi bence, hem senden hem annesinden kurtulmak için.

B Began bir de şu geliyor hep aklıma, konu da açmıştım eşim seni niye müdür yapsınlar falan demişti o söylemesindeki nefret kıskançlık....Ben onun geldiği konuma yıllar önce geldim çünkü.. Hazmedemedi...
Kesinlikle kötü biri eşin. Annesi gibi fitne fücur.
İnsan eşini kıskanır mı ya? İmrenir sadece.

Kayınvalidenizin bu kadar sorun olmasının sebebi nedir? Boşanma aşamasında bile kayınvalideniz konusunda bu denli kaygılanacak kadar ne yaşadınız?

Alttan alıp kendinizi ezdirin demiyorum kesinlikle ama boşanmak istediğinizi düşünmüyorum ben.

Dedikoduculuğu, kendini haklı çıkaracak şekilde olayları manipüle edip kendini aklamaya çalışması, kızının evliliğindeki mutsuzluğunun hıncını benden almaya çalışması...

Önceki konunuza göre boşanmanızı gerektirecek bir durum göremedim...

tabi ailesi eşinizi "boşan" diye doldurmuyorsa

Yemek almış geldi konuşalım diye...Kapım kilitliydi açtırdı zorla. Benim söylediklerimi yanlış anlıyorsun deyip duruyor. Neymiş plan falan yapmamış. Eski halimize dönmüşüz diye uyarmış ben tepki vermişim. Ne düşünüyormuşum ev mi almak yoksa kiralamak için mi plan yapıyormuşum. Kedileri çok seviyorum, kedi de alırsınız artık dedi. Siz derken dedim?

Yine içine kapandın dedi, hayır plan yapmaya çalışıyorum dedim. Haftasonu planlarım hazır dedim zaten evde kalmayacağım. Neymiş kanepede yatmaktan rahatsızmış. Sen kendin yattın dedim.

Ne bu şimdi?

Öncelikle hayırlı olsun diyelim.
Eşinizin ailesinin evindeyseniz tabi ki siz o evden gitmelisiniz. Ama kendinize bir düzen kurana kadar evde kalmanız en doğru olandır.
Altın konusuna gelince; benim şahsi görüşüm düğünde takılan altınlardan kimin tarafından ne takıldıysa herkes onu alsın. Altın kadınındır zihniyetini anlamıyorum ben.

Genelde kadınlar o altınların kendilerinin olduğunu iddia etseler de (sanırım kanunen de böyle bir şey varmış tam emin değilim) ben kayınvalidemin veya kayınpederimin taktığı altını almayı adaletsiz bulurum.
Kanunen böyle birşey var evet. Amacım asla polemik yaratmak değil ancak neden boyle düşündüğünüzü anlayamadim. Kimse evlenirken kayinbabasina kaynanasina bana bilezik al kolye al demiyor ha diyen görgüsüzler de var, o ayrida, o kisi sana hediye olarak altın takıyor benim bildigim verilen hediye geri alınmaz. Neden adaletsizlik olsun ki ?

Bizi tarif etmişsiniz. Umarım ben de bir gün buraya mutluyum diye yazarım sizler gibi...
Insallah yazarsin arkadasim ve oylede olacak. Altinlarini al mutlaka. Esyalar konusunda ise alman taraftariyim ilk basta esya almaktan kurtulursun yardimi olur. Istemzsen 2. El satarsin yeni esyalar icin para olur sanada. Anlasmali bosanip kendine ev alir ve duzenini kurarsin. Bazen mutsuz bir evliligi devam ettirmektense huzurlu yeni baslangiclar iyidir. Hakkini yedirme kimseye. Kayinvalidenide bosver ne yaparsan yap oglunu hakli cikarmak icin seninle ilgili kotu konusacak.

İnanın bunun cevabını ben de %100 bilmiyorum....

O zaman enerjinizi eşinizle aranızdaki iletişim sorununu çözmeye harcasanız? Hatta şöyle bir hafta sonu bir kaçamak yapıp şehir dışına çıksanız ve tüm kozlarınızı yüz yüze paylaşsanız? Çok mu zor yani?

Çok iyi düşünün ve fevri davranarak pişman olacağınız kararlar almayın lütfen.

X