• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ev meselesi

Çok haklsnz. YouTube cihat e. Çiçek beyefendi var kendisini izlerken ev sahibi oldum ben korkusuzca takip edin
Cihat beyi dinlemeye başladıktan sonra ben de kendisinin öğütleri sayesinde ev aldım.
Biraz akıl biraz da cesaret verdi bana.
Yanı sıra, ' Adet arttırın! ' lâfı o kadar kafama kazındı ki, aldığım evin değerinde bir yükselme var mı diye dönüp bakmadım bile. Gözüm ikinci evde :)

Hanımefendi tek tarafını biliyorsunuz sistemin, bilmediğiniz bir sistem için niçin yorum yapıyorsunuz, ben çekilişli yöntemleri değil kurasız yöntemleri tercih ettim, iki teslimatımdan bir tanesini 4 bir tanesini 9 ayda aldım. İlk çıkan yoktu, son çıkan yoktu, neye anlaştıysam onu aldım.
Kendi karıma baktım, 5 ayda faizsiz olarak %40 ını biriktirdiğim parayı %100 olarak teslim aldım. Bütçeme daha uygun bir sistem TR şartlarında ne yazık ki yok.

Yanlış anlamayın, tabi ki tercih meselesi. Şahsi doğrum bu.
Mesela 500bine ihtiyaç var, bunu 5. Aydada verse 500 12. Aydada verse 500 değil mi? Yani anlaşılan miktar değişmiyor aylık ödeme yapıyorsun sonra paranı alıyorsun.
Benim bi arkadaşım girdi 1milyona ağustosta alacağını biliyor mesela, yine bi komşumuz araba için girdi oda ilk 400bine girdi -neredeyse 8-9 ay önce -şimdi yine 400 alacak ama o para eridi. Kerkenes bence bunu kastediyor.
Sizin dediğiniz nasıl bir sistem? Yani aylık ödeme yaparken paranın katlanması değerlenmesi gibi durumları mı var?
K kerkenes senin dediğin bu dimi

Arkadaslar merhaba konu benim konum değil ben zaten kiracıyim ve ev alacak durumum yok:) arkadaşım sordu sizin de fikirlerinizi almak isterim. Eşinin maaşı 80, kendisinin 75. Cocuk kolejde okuyor tek cocuk yillik 300 bin okula veriyorlar diger giderler haric. Evin kirası 22. Ankaranin uzak bir ilçesinde evleri var ev max 2m eder, birikmiş 1m var. Şu an oturdukları yerde evler 30 senelik fiyatı 3.5m. Yeni evler ve tabi ki beğendikleri evler 5.5m Falan. Toplamda yani o evi de satsalar ellerinde max 3m olacak. 2.5m .kredi çıksa bile ki ilk evim değil, 1maas gidecek,1 maaş kalacak onun da yarısı çocuğun okul masrafları. Eski bir arabaları var ordan da bisey çıkmıyor. Biriktirmeye biriktiriyorlar ama ne çıkar yani para faizde. Gün geçtikçe ev alınmıyor ne yapsın bu kadıncağız?
Ankara'nin Baglum semtinden sıfır 3+1 daireyi arkadaşım 3 milyon 200 bine aldı on beş gün önce. Biraz uzak ama ev çok güzel

Şikayet var i okumadan birşeye girmesinler bence birde tabi mahkeme dosyaları ne durumda bazı ev sahibi yaparız diyen firmaların bilemem ben organizasyon ücreti vs memnun olan vatdir olmayan çok bende öyle biliyorum.Kerkenese katılıyorum

Back