Sevgili meslektaşım,herşey olacağına varır karşımızdaki kişi ne yapmış olursa olsun insanı hırpalayan bir süreç boşanmak.Ama neyse ki mantıkla verilmiş bir kararsa sonu er ya da geç huzurlu bir hayata çıkıyor öncelikle bunu söylemek istedim
Ben de iki çocuk annesi bir öğretmenim,eşim de memur.Konuya empati yaparak yaklaşıyorum.Önünüzde iki yol var,birisi anlaşmalı boşanmak,diğeri çekişmeli boşanmak.Ben barışacağınıza ya da barışsanız bile evliliğinizin çok uzun süreli olacağına maalesef inanmıyorum çünkü belki maddi şeyleri unutursunuz ama hastanedeki o yalnız kalışınızı,hiçe sayılışınızı unutamazsınız.
Eğer eşiniz attığı imzanın arkasında durup malları verecekse hiç nafaka bile talep etmeseniz de olur,en azından maddi olarak 0 kayıpla çıkmış olursunuz bu evlilikten.
Çekişmeliye dönerse mahkeme sizin lehinize olmayacak,arkadaşlar eşinizin kredi ödediği için hakkı olduğunu söylemiş ama siz çalışmasaydınız muhtemelen ya ev hiç alınamayacaktı ya da çok daha alt seviye bir evin uzun yıllar sürecek borcuyla uğraşacaktı eşiniz.Verdiğiniz 100 bin de cabası.Ev kesinlikle sizde kalmalı hatta yapılabilirse vasi tayin edilerek çocukların üstüne verilmeli ev de araba da.Aranızdaki tek ortak nokta onlar kalacak,siz borç öderken onlar da illa ki birşeylerden mahrum kaldılar,geleceklerini güvence altına almak gerekir bence.Mahkeme çekişmelide malları ve borcu yarı yarıya bölüştüreceği için çekişmeliye dönerse şöyle yapsanız nasıl olur.2 sene borcu varmış evin,iki sene aynı evde ev arkadaşı gibi takılsanız.Evin borcu bitince en azından paylaşılacak bir borç olmaz arada.İkiye bölününce elinize daha fazla para kalmış,masraflarınızda azalmış olur.Onu yok sayın bütün alışveri kendinize ve çocuklarınıza göre yapın.Hatta düzelme hissederseniz eşinizden de maddi taleplerde bulunun,bu ayıp değil günah değil.Belki boşanmayacağınıza ikna olursa size daha şeffaf olur parasını nereye harcadığını söyler.
Bu arada parasını ailesine falan verdiğine bile pek inanmadım çünkü eline az bir miktar kalıyor.Acaba siz ücretsiz izindeyken eksi bakiyeye battı bu yüzden ihtiyaç kredisi falan mı çekti?Ben izindeyken eşim benzer bir şey yaşamıştı ama bizde haberim olmuştu.Bu ihtimali de düşünün