- 14 Temmuz 2017
- 115
- 51
Halbuki küçümseme söz konusu değil bir şeyler hallolsun diye cirpiniyorum benHiç bence bu topa girme ömür boyu hiç sende olmayan şeyler sana isnad edilecek. Bizi küçümsüyor denecek.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Halbuki küçümseme söz konusu değil bir şeyler hallolsun diye cirpiniyorum benHiç bence bu topa girme ömür boyu hiç sende olmayan şeyler sana isnad edilecek. Bizi küçümsüyor denecek.
Ay bu mesajiniz cok üzdü beni kiyamam ya pandemiyi one sürüp daha az masraf yapalim demissiniz..Su gençlerin düştüğü duruma bakar misiniz?? Ya bitsin artik su evlilik adetleri..Yok altin yok salon bu nedir yav??Hele ben özellikle keşke biraz paran olsaydı da pandemi döneminde evlenseydik her şeyi daha kolay hallederdik diye düşünüyorum ama iş yok birikim yok sıfıra sıfır elde var sıfır
Parayi,borcu söz konusu etmeden bir bahane bul uzaklaş ondan.Ama ben aşığım ne olursa olsun çekerim diyorsaniz kolları sıvayıp el atin bu borçlara,düğün masraflarina yoksa hayallerde kalir kafanızdakilerHanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
#evlilik #borç #sevgili #ayrılık
Kesinlikle küçümsemediğine eminim. Sen çırpınırsın ama yine sen kötü olursun sonunda. En nihayetinde ne aşk ne sevgi kalacak. Ben olsam kaçarım. Atan ya da işini eline al bir şekilde. Çok daha iyileri olur.Halbuki küçümseme söz konusu değil bir şeyler hallolsun diye cirpiniyorum ben
Arabayı satmış o paraya ne olmuş orası da meçhul sormadım bile
En iyi ihtimal polis olsa dahi, polis maaşı ile 5-6 senede 324 bin tasarruf yapıp borcu ödemesi mümkün değil.Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
Güvence mi? Altınları gelinde bıraksalar güvence olur, yok ev alalım yok araba alalım. Ev araba tabi ki erkeğin üstüne oluyor. O altınlar gelinde durdukça eş ailesinin ağlaması kesilmiyor, yok şöyle borcum var, yok batıyom ölüyom bitiyom. Çilekyağmuru yazmış ya yukarda, kadınlara satın alınan mal, yatırım gözü ile bakılıyor, doğru ama verdiklerini de gasp edince artık satın alınan mal bile olamıyorlar, oluyorlar direkt köle.Esit iki bireyden biri digerinin guvencesine luzum duymaz.
Altin almasi ve sizin kendinizi bununla guvende hissetmeniz sizi alt onu üst konuma yerlestiriyor basbaya.
Gecen baska konuya da yazmistim. Bi arkadasim hastalandiginda kayinvalidesi daha kredin bitmesi ariza cikartma demisti. Altin icin kredi cekmis. Basbaya satin aldigi mal olarak goruyor arkadasimi
Evlilik adetleri bir yandan ailenin ve sevgilimin sorumsuzluğu mu desem vurdumduymazligi mi desem bir yana hayat zaten ateş pahası sonra gençler evlenmiyor diye sitem ederler nasıl evlenelimAy bu mesajiniz cok üzdü beni kiyamam ya pandemiyi one sürüp daha az masraf yapalim demissiniz..Su gençlerin düştüğü duruma bakar misiniz?? Ya bitsin artik su evlilik adetleri..Yok altin yok salon bu nedir yav??
Kötümser değil hemşire gerçekçisin.En ağır sorularımı sorayım:
Peki kendi kızınız evlenmek istese olsa bu adama kızınızı verir miydiniz? Kendinizi annenizin babanızın yerine bir koyun, neler düşünürdünüz?
Sevgililik tanışma dönemidir, biz önce kendimiz emin olacağız ki ailemiz üzülmesin.
Dikkat ederseniz o arabanın da harcandığını tahmin ettim, ki arabanın sahibi olduğunu mesajlarda okumuştum. O arabayı uzun süre elinde tutamazdı zaten, kendi öncelikleri çok farklı. Evlenince giden bu çocuğunuzun eğitimi, sizin mutfaktaki yemeğiniz olacak.
Kötümser konuşabilirim ama unutmayın davranışlar her zaman sözlerden güçlüdür.
Kendi kızım olsa istemezdim sanırım kötümser değil de gerçekçi konuşuyorsunuz en ihtiyacım olan şey de bu gerçeklerEn ağır sorularımı sorayım:
Peki kendi kızınız evlenmek istese olsa bu adama kızınızı verir miydiniz? Kendinizi annenizin babanızın yerine bir koyun, neler düşünürdünüz?
Sevgililik tanışma dönemidir, biz önce kendimiz emin olacağız ki ailemiz üzülmesin.
Dikkat ederseniz o arabanın da harcandığını tahmin ettim, ki arabanın sahibi olduğunu mesajlarda okumuştum. O arabayı uzun süre elinde tutamazdı zaten, kendi öncelikleri çok farklı. Evlenince giden bu çocuğunuzun eğitimi, sizin mutfaktaki yemeğiniz olacak.
Kötümser konuşabilirim ama unutmayın davranışlar her zaman sözlerden güçlüdür.
Atanabilmiş miydi peki? Atanamadıysa kusura bakma ama çok sevdiğinden değil, işim olsun devlet kapısında, maaşı iyi diye asker olmuş, idealizm kasmasın yanlış yere üs kuran arkadaş.Bu arada mesleği öğretmenlik Türkçe öğretmeni ama askerliği sevdiği için subaylığa gitmiş. Altı yedi yıllık mezun
ÖABT Sınavinaa bile girmemis ki atanmış değildi yani .Atanabilmiş miydi peki? Atanamadıysa kusurs bakma ama çok sevdiğinden değil, işim olsun devlet kapısında, maaşı iyi diye asker olmuş, idealizm kasmasın yanlış yere üst kuran arkadaş.
Kötümser değil hemşire gerçekçisin.
Daha beter şeyler yazdım yazdım sildim ben.
İnşallah kendini kurtarır konu sahibi.
Zira perşembenin geleceği çarşambadan çok belli.
Beyaz eşya , mobilya, ev kirası , başka şehirde olduğu için Nisan dönemi düğün dönemi gidiş geliş ve masraflar düşününce 150bin etmiyor mu ?
Vazgeç hayat zor şimdiden boyle seylere katlanmak zorundaysan sonrasinda ne olur bilemezsin bitmez o borç sen biterain o yuzden hayatini mahvetme yoluna bak Allah hayirli insanlarla karsilastirsinNe kadar güvensem de birkaç yıl sonra kim nasıl olur bilemiyorum. Birine %100 güvenmek imkansız.
Valla şoyle soylim 70 bin liralk borcun bitmesini bekliyorduk eşimle nişanliydik ustelik ayrilma durumuna geldik bu isler oyle kolay olmuyo siz 324 binden bahsediyosunuz.Hanımlar merhaba. Öncelikle lütfen bana yardımcı olun bir akıl verin . 24 yaşındayım sevgilim 29 yaşında . Bir yıldır beraberiz. Kendisi çok iyi kalpli , merhametli biri. tanıştığımiz zaman subaylik eğitiminde iken elenmiş ve mahkemesi sürüyordu buna rağmen ilişkiye başladık mahkemenin sonuçlanmasini bekledik fakat maalesef olumsuz sonuçlandı . Şu an istinafa dilekçe verildi ama nedense döneceğine dair umudum yok . Polisliğe başvurdu ordan umutlu. Asıl konuya geliyorum sevgilim şu an işsiz ve neredeyse 324.000 TL borcu var . Bu borçların bir kısmı devlete vermesi gereken tazminat , babasının borçları , kredi kartlari . Ayrıca babasını emekli etmek istiyor ve gecekondu tarzı bir yerde oturuyorlar oranın da tapusu için bir miktar para lazım bunların hepsi 324.000e dahil . Benim onu beklememi istiyor fakat bu borçlarin ödenmesi polis olursa bile 5-6 yıl sürer. Ayrıca düğün parası da biriktirmesi gerekir ki biz Urfalı olduğumuz için altın falan çok isteriz ben altından geçtim ama en basit şeyleri alsanız bile evlilik 150-200bine denk geliyor. Kafam çok karışık. Ailemin sevgilimden haberi yok ve annem şimdiden evlilik için ara ara baskı yapıyor. Ne yapmami önerirsiniz ?
Sevgilinize de üzüldüm..Ailesinin derme catma bir evde oturmasi babasinin durumu vs üzülüyor bunlara muhtemelen..Ailelesine de kizdim ya..Cocugundan maddi beklentin nasil olur ya?? Daha kendini kurtarmamis ki adam..Zaten ulkede polisliği tercih edenlerin cogu maasi dolgun, ana babaya yardim ederim diye düşünüyor. Halbuki ne kadar zor meslek. Doguda polis olmak ne kadar tehlikeli..Evlilik adetleri bir yandan ailenin ve sevgilimin sorumsuzluğu mu desem vurdumduymazligi mi desem bir yana hayat zaten ateş pahası sonra gençler evlenmiyor diye sitem ederler nasıl evlenelim
daha beterlerini yazdım kısmını sevdim keşke yazsaydın.
en kötüsü de düşünsene evladın olacak ama sen kayınpederinin ve eşinin neden olduğu belirsiz, eline hiçbir şey geçmeyecek olan bir borcun yükü altında ona bir şey alamayacaksın, onun rızkından kısacaksın.
ay allah korusun yaa
Yahu size helal olsun maşallah çok da iyi yapmışsınız ben şu an sizin dediğiniz gibi evlenmeye razıyım desem bunu bile yapamıyoruz ortadaki borç yüzünden konu benim prensesler gibi bir düğün evlilik istemem değil zaten ve ben her şeyin en lüksünü de istemedim zaten . Gelmiş beni sucluyorsunuz ama anlattım uzun uzun her şeyin en uygununa da razı olsam ailenin borçları üstümüze yüklendikce ve sevgilim de akıllıca davranmadikca her şey zorlaşıyor diye . Yine de teşekkürler zaman ayırıp uzun uzun yazdığınız için vakit ayırdığınız için ve umarım evliliğiniz çok daha güzel şekilde devam eder Allah bozmasinbeyaz esyayı mobilyayi en markalisindan almak zorunda misiniz? nisana ayri dugune ayrı toren yapmak zorunda misiniz? nisanlilik doneminde tum adetleri uygulatip gidis gelis bir suru masraf yaptırmak zorunda misiniz? 1 yillik kirayı pesin isteyen bir evde oturmak zorunda misiniz? 60 binlik altin takmak zorunda misiniz?
sizin mantiğınizla 150 200 bini olmayan ya da o borcu odeyecek durumu olmayan kimse evlenmemeli.
Neden her turlu teferruatı zorunlu gorup isleri bu kadar zorlastiriyorsunuz?
Bakın basta yazmak istemedim ama esinle ikimizin 20 bine yakın geliri var. 1 tane de oglum. ogluma ileride ben hesapladım 200 bin tutuyor o da en basitinden bunları yapabilecek misin diyen kızla evlenmesini istemezdim.
Esimle evlendigimizde ben atanmamıştim esiminde maası su zamanki gibi degildi.
7 yıl once arkadaşlarım 2.500 tl ye gelinlik diktirirken ben gelinlik seri imalatı yapan bir yerden hem gelinligimi hem kınalıgımı 1200 tl ye anlasmıstım hemde cok guzel olmustu. bin dallımı 150 tl ye kiralamistın yine cok guzeldi ama aradim taradim pazarlık yaptın uygunu buldum.
evim 15 yıllık apartman dairesiydi kirası uygun diye tuttum. mutfakta ankastere yoktu eski tip firinli ocak aldım koydum 600 tl idi o zamanlar. Beyaz esyamı uygunundan aldım mobilyamı 20 taksit yapan yerden begendim ancak o kadarıni odeyebilirdim. perdelerim duz perdeydi ne stor perdem ne fon perdem vardı. Arkadaslarımın bir halıya verdigi parayla ben arastirdim tum evin halısinı dizdim.
Bu tabiki olacak su tabiki olacak gelin evi sıfir olmalı ankastresi eksik olmamalı fonsuz olmaz hele storsuz ev mi olur diyerek yuksek meblagli dugun yapan benim evime burun kıvıran arkadaslarım evliliklerinin ilk yıllarını borc harc icinde gecirdiler. Benim ise zamanla durumum duzeldikce her seyim oldu. Kira evim degil ama kendi aldığım ev sıfır ev oldu. durumumuz duzeldikce aldık bazi seyleri ama mesela mobilyam halılarım hala duğunumden.
Dedigim gibi siz issiz borclu bir adamla bu toplara giremezsiniz. Sizin gibi dusunen kendi memleketinizden biriyle evlenin.