market pazardan daha pahalı. bende pazardan alışveriş yapıyorum.. yiyebilecegi kadar alin..17.09.2022
Manav: 49 tl
Market: 148 tl
Bu kez yaptığım alışverişler son derece mantıklı idi.Pazara gidemediğim için manavdan domates, biber, salatalık, erik, muz ve limon aldım. Marketten ise peynir, zeytin, süt, yumurta, su ve altılı kağıt havlu aldım. Hepsi ihtiyacım olan şeylerdi. Aldığım her şeyi tüm hafta boyunca kullanacağım ve perşembe gününe dek (perşembe ve cuma il merkezine gitmem gerekecek, mecburi harcamalarım olacak) aciliyeti olmadığı sürece harcama yapmayacağım.
Bu haftasonu ayakkabılarımı incelemeye aldım, iki botumu, bir babetimi bir de topuklu ayakkabımı elden çıkarmaya karar verdim. Bu yıl kendime kaliteli bir bot ve çizme alacağım.
18.09.2022
Harcama yok.
konunuzu tebrik ederim.
ben tam tersine kredi akrtından borçlanır elimdeki nakitimle altın yatırımı yaparım. kredi kartı faizi enflasyondan daha düşük. böylelikle ileride de ev yatırımı yapmak sitediğimde sürekli kart kullandığım ve düzenli ödediğim için kredi puanım artmış olur. bunları youtube da Cihat Çiçekten çprendim size de tavsiye ederim.
keyfi harcamalarım yoktur mesela kıyafet yüz kremi vs gibi. ihtiyaç ne ise onu alırım. siz de ödeme ve harcama alışkanlıklarınızı değiştirirseniz güzel de bir birikim yaparsınız bu istikrarla.
harcama derken kredi kartından harcayıp nakiti market harcamasına bile kullanmayıp hatta ulaşıma bile kullanmayıp tamamen altın gibi bir fiziki yatırıma harcamaktan bahsediyorum.
sizin mantığınızda şu an sadece harcamıyorsunuz ama biriktiremiyorsunuzda. olduğunuz yerde kalırsınız. elinize geçen maaşın yarısını birikim yapıp yarısını kredi kartınızın asgarisini ödemeye ayırabilirsiniz belki.
hayır düşürmüyor sadece 3 ay üst üste sadece asgariyi öderseniz nakit çekime kapatılıyor. ben 2 ay asgari bir ay da borç ne ise o kadarını ödüyorum. eskiden borçtan korkardım tam bir nakitçiydim. hep geriye gittim. şimdi tam tersiyim, ucuza ne varsa kredi, kred, kartı taksitli nakit avans, Cihat Çiçeğin tabiri ile dibini sıyırıyorum 2022 mayıstan beri ve sürekli döndürüyorum borçları. gerekli nakiti biriktirdim ev kredisine girmek istiyorum bakalım başvurduk(babam başvurdu) sonuç bekliyoruz.Kredi kartın asgarisini ödemek de kredi puanını düşürmüyor mu
Bi de bu asgari olayını max kaç ay üst-üste yapabiliyoruz
bu arada kredi notun 1115 flndı 1 ay önce, şimdi 1315 e çıktı. hedefim kredi kartını daha aktif kullanıp, ufak krediler çekip kapatıp(erken ödeme asla yapmam) kredi puanımı 1700ün üstüne taşımak. burada da paylaşırım neler olup bittiğiniKredi kartın asgarisini ödemek de kredi puanını düşürmüyor mu
Bi de bu asgari olayını max kaç ay üst-üste yapabiliyoruz