Konu ilgimi çekti. Okuyacağım.Merhaba Effie23, akü masrafının çıkmasına üzüldüm. Sanki dikkat ettikçe umulmadık şeyler çıkıyor gibi, benim de geçtiğimiz ay diş doktoru ve araba masrafım oldu beklenmedik şekilde. Yaklaşık 3 bin lira bunlara harcadım, daha doğrusu kredi kartıma borç ekledim.
Seni okudukça kendime çok benzetiyorum. Bir yandan da motive oluyorum. Lütfen yazmaya devam et.
Bana gelince, altın ve dolar bozdurmadım henüz. Ayı hatta günü kurtarıyor gibiyim. Kendi evime geldim. Haliyle biraz mutfak alışverişi yaptım. Ayın 15ine yani maaş günüme kadar stabil durumda kalmam gerekiyor ancak hiç markete gitmesem bile malesef günlük sigara masrafım var
Kaba taslak bakacak olursak,
Her ay 3300 lira kredi ödemem var (5 ay daha bu şekilde devam edip bitecek inşallah)
Aylık ödemesinin asgarisi olan 6000 lira yatırabildiğim toplam 30 bin lira kredi kartı borcum var. Yani 5 ay hiç harcama yapmasam bitecek görünüyor borçlarım lakin ödeme yapınca pek nakitim kalmayacağı için kartı kullanmaya devam edeceğim tabi. Bu nedenle bitecek gibi durmuyor. Hedefim kredimi bitirene kadar kredi kartımı mümkün olduğunca az kullanmak fakat benim de en büyük gider kalemim benzin. Bunun dışında dışardan hazır yemeyi ve sıklıkla markete gitmeyi pek kesemiyorum. Kıyafet, bot vs ihtiyaçlarım da var ancak bunları bir iki ay daha ertelemeye çalışcam. Birikmiş de pek bir şeyim yok ne yazık ki.
Hedefim yılbaşı. Yeni yıla girerken yeni yeni borçlar yapmamış olmayı umuyorum. Bu yolda herkese başarılar diliyorum.
Konuyu takipteyim. Kolaylıklar dilerim. Hepimizin borçları var. Eninde sonunda bu işi başaracaksınız.08.09.2022
Giyim : 270 tl
Market : 76.5 tl
Pazar : 49 tl
09.09.2022
Ulaşım : 150 tl
Dışarıda yeme içme : 168 tl
Gün itibari ile sadece 10 günlük harcamam 6116,5 lira olmuş durumda.
Bu harcamaların ;
775 akü
1.330 halı
210 halı yıkama
730 hediye
209 kozmetik
589 giyim
olmak üzere 3.843 lirası bu aya özgü ve tekrarlanmayacağını umduğum alışverişlerdi. Ayrıca bu ay 3 kez il merkezine gitmek durumunda kaldığım için ekstra bir yol ve yemek masrafım da oldu. Ekim ayında da bu yol masrafım olacaktır ancak bu ayki kadar yoğun bir harcamamın olmayacağını umut ediyorum. Pek tabi, bu durum planlarımın çok gerisine düştüğüm gerçeğini de değiştirmiyor. Yine de modumu düşürmeyeceğim.
Konunuzu takip ediyorum. Bizim de evlendiğimizden beri bitmeyen bir borç döngümüz var. Sürekli bir eksik bişey çıkıyor. Bu eksikleri tamamladıkça bu sefer kredi kartları, avans hesapları şişiyor. Parça parça borç yerine kredi çekip hepsini tamamladık. Tek bir yere ödemek için. Bir arsa satılacak ümidim orası. Orası satılırsa son krediyi kapatabiliyoruz. Kapatamazsakta kasın ayından itibaren bi nebze rahatlayacağız. Zaten hali hazırda bir ev kredimiz var eşim onunla, faturalarla ve ev giderleriyle ilgileniyor.
Konu ilgimi çekti. Okuyacağım.
Dışarıda yemek çok maliyetli.
Kredi kartı borcunuz çokmuş.
6.000 asgari de çokmuş.
5ay sonra kredin bitince rahatlarsınız. Kolaylıklar dilerim.
Konuyu takipteyim. Kolaylıklar dilerim. Hepimizin borçları var. Eninde sonunda bu işi başaracaksınız.
Market kalemi de fazla. Tek kişi yaşamanıza rağmen. Kışlık hazırlık vs bişeyler yapıyor musunuz?
Yazmaya devam edin lütfen.
bu haftanın harcamama sonucunu merak ettim.En umulmadık zamanlarda umulmadık harcamalar çıkıyor. Bu da bir yerden sonra dediğiniz gibi döngüye giriyor ama açıkçası benim konumda kabahatin çoğu bende, çoğu yerde parayı saçarcasına üzerine düşünmeden çok alışveriş yapmışlığım oldu. Asıl niyetim de borçlarımı kapatırken bu alışkanlıklarımı değiştirmek. Umarım siz de en kısa zamanda kredinizi kapatabilirsiniz.
Evime geleli 10 gün oldu henüz ve elzem şeyler dışında büyük bir market alışverişi yapmadım bile daha. Parça parça almaya çalışıyorum. O yüzden market kalemimin fazla görülmesi üzdü beni açıkçası. Daha dikkat edeceğim bu konuda. Kışlık olarak burada hazırlamadım ama aile evimden getirdiklerim kış aylarında oldukça işime yarayacak.
Bugün buraya yazdıktan sonra netflixte Dijital Detoks diye bir diziye başladım, oldukça basit, çerezlik bir dizi idi. Ev işlerini yaparken bitiriverdim zaten. Konusu adından da anlaşılacağı gibi karakterlerimizin hayatlarında olan bir takım olaylar sonucunda telefon, tablet, internetten uzak durma çabaları üzerine kurulu. Diziyi izlerken fark ettim ki bazen alışmak için bazı şeyleri kestirip atmak gerekiyor. Ben de kendime 5 günlük basit bir meydan okuma yapmaya karar verdim. Maaş gününe dek çok çok acil bir durum yahut sağlık problemi olmadığı sürece kesinlikle para harcamayacağım. Ekmek, su gibi temel ihtiyaçlar da buna dahil. Ne lazımsa bir şekilde evde olan muadilini kullanacak 15 eylüle dek, tek bir kuruş bile harcamayacağım.
Bugünü, gün 1 olarak kabul ediyorum. Ve hiç para harcamadan bugünü kapattığım için kendimi takdir ediyorum.
Fighting Effie !
3.gündeyiz. Ne yaptınız?En umulmadık zamanlarda umulmadık harcamalar çıkıyor. Bu da bir yerden sonra dediğiniz gibi döngüye giriyor ama açıkçası benim konumda kabahatin çoğu bende, çoğu yerde parayı saçarcasına üzerine düşünmeden çok alışveriş yapmışlığım oldu. Asıl niyetim de borçlarımı kapatırken bu alışkanlıklarımı değiştirmek. Umarım siz de en kısa zamanda kredinizi kapatabilirsiniz.
Evime geleli 10 gün oldu henüz ve elzem şeyler dışında büyük bir market alışverişi yapmadım bile daha. Parça parça almaya çalışıyorum. O yüzden market kalemimin fazla görülmesi üzdü beni açıkçası. Daha dikkat edeceğim bu konuda. Kışlık olarak burada hazırlamadım ama aile evimden getirdiklerim kış aylarında oldukça işime yarayacak.
Bugün buraya yazdıktan sonra netflixte Dijital Detoks diye bir diziye başladım, oldukça basit, çerezlik bir dizi idi. Ev işlerini yaparken bitiriverdim zaten. Konusu adından da anlaşılacağı gibi karakterlerimizin hayatlarında olan bir takım olaylar sonucunda telefon, tablet, internetten uzak durma çabaları üzerine kurulu. Diziyi izlerken fark ettim ki bazen alışmak için bazı şeyleri kestirip atmak gerekiyor. Ben de kendime 5 günlük basit bir meydan okuma yapmaya karar verdim. Maaş gününe dek çok çok acil bir durum yahut sağlık problemi olmadığı sürece kesinlikle para harcamayacağım. Ekmek, su gibi temel ihtiyaçlar da buna dahil. Ne lazımsa bir şekilde evde olan muadilini kullanacak 15 eylüle dek, tek bir kuruş bile harcamayacağım.
Bugünü, gün 1 olarak kabul ediyorum. Ve hiç para harcamadan bugünü kapattığım için kendimi takdir ediyorum.
Fighting Effie !
Aslinda gayet iyi gidiyorsunuz ancak şu dışarıda yeme olayına bir çözüm bulmalisiniz o paraya market alışverişi yaparsınız
İyi gidiyorsunuz. Geçmiş olsun.13.09.2022
İlaç : 47 tl
Araba yıkama : 10 tl
Bahsettiğim üzere doktora gittim ve ilaç reçete edildi. Ağrım olduğu için almamam mümkün değildi. 47 lira harcamış oldum. Dönüş yolunda da aracım çok tozlu olduğu ve yarın işe giderken kullanmam gerekeceği için köpük ve su toplam 10 tl vermek durumunda kaldım. Başka bir harcamam olmadı. Ağrım olduğundan canım nazlandı hep ve çikolata çekip durdu. Maaş günüm geldiğinde kendime güzelinden bir çikolata ısmarlayacağım :)