Merhaba Effie23, akü masrafının çıkmasına üzüldüm. Sanki dikkat ettikçe umulmadık şeyler çıkıyor gibi, benim de geçtiğimiz ay diş doktoru ve araba masrafım oldu beklenmedik şekilde. Yaklaşık 3 bin lira bunlara harcadım, daha doğrusu kredi kartıma borç ekledim.
Seni okudukça kendime çok benzetiyorum. Bir yandan da motive oluyorum. Lütfen yazmaya devam et.
Bana gelince, altın ve dolar bozdurmadım henüz. Ayı hatta günü kurtarıyor gibiyim. Kendi evime geldim. Haliyle biraz mutfak alışverişi yaptım. Ayın 15ine yani maaş günüme kadar stabil durumda kalmam gerekiyor ancak hiç markete gitmesem bile malesef günlük sigara masrafım var
Kaba taslak bakacak olursak,
Her ay 3300 lira kredi ödemem var (5 ay daha bu şekilde devam edip bitecek inşallah)
Aylık ödemesinin asgarisi olan 6000 lira yatırabildiğim toplam 30 bin lira kredi kartı borcum var. Yani 5 ay hiç harcama yapmasam bitecek görünüyor borçlarım lakin ödeme yapınca pek nakitim kalmayacağı için kartı kullanmaya devam edeceğim tabi. Bu nedenle bitecek gibi durmuyor. Hedefim kredimi bitirene kadar kredi kartımı mümkün olduğunca az kullanmak fakat benim de en büyük gider kalemim benzin. Bunun dışında dışardan hazır yemeyi ve sıklıkla markete gitmeyi pek kesemiyorum. Kıyafet, bot vs ihtiyaçlarım da var ancak bunları bir iki ay daha ertelemeye çalışcam. Birikmiş de pek bir şeyim yok ne yazık ki.
Hedefim yılbaşı. Yeni yıla girerken yeni yeni borçlar yapmamış olmayı umuyorum. Bu yolda herkese başarılar diliyorum.