- 13 Mayıs 2017
- 1.647
- 7.315
-
- Konu Sahibi zorunlualann
Ayakkabıyı çok hor kullanan biriyim. Nedenini bilmiyorum ama hep böyleydi. Bana dayanan bir spor ayakkabı buldum indirimden iki tane daha aldım farklı renklerde. Parfümü de annemle tatilde hallettik. Ben de sizin gibiyim vazgeçemediğim bir iki şey var o yüzden depoladım iki sene idare ederim :dAslında mesele para da değil bence. Alacağım şey bu paraya değiyor mu gerçekten? Malum şu an her şey ederinin çok üstünde zaten.
Bir kaç özel zevkim dışında (spor ayakkabı, parfüm gibi) hep bunu düşünürüm.
6)Erkek arkadaşından ayrıl.1) Tatil planlarını ertele , yapma bir süre
2)Kıyafet alışverişi yapma
3) Dışarıdan yemek yeme
4) Fazlalık işyalarını dolap, gardropstan filan satıp eksi hesaba at. Eksi hesapta ki borçlar ufak ufak da olsa azalsın.
5) Kredi kartlarını ödemekte çok zorlanıyorsan yapılandırma yapabilirsin
Elin adamlarına para yedirmekten düştüğün hale bakArkadaşlar bu kadar nasıl battım bilmiyorum. Tam iki senedir çalışıyorum ilk aylarda hiç fazla borcum yoktu sonra ben kredi çektim baktım banka kredi veriyor sürekli çektim şu an hali hazırda 5 tane kredim iki ek hesap ödemem (toplam tutar aylık 4.570 TL) ve 27.750 tutarında kredi kartı borcum ve 6.500 tutarında banka borcum var . Şu an ek hesapta -9800 bakiyedeyim , gerçekten ne yapmam gerekiyor. Hala hafta sonu erkek arkadaşım ile İstanbul da görüşüp aparta kalıp hala bi şeyler yaşama derdindeyim . Kıyafet alıyorum dışarıdan yiyorum. Ne yapacağım lütfen yardımcı olun bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim ben
Yok canım öpmüyor. Göğüsten aşağı inmiyorKızzz kukuyu öpüyor mu bari, değsinbu sefere.
Nasıl memur oldun bu kafayla pes.
Bu da mıYok canım öpmüyor. Göğüsten aşağı inmiyor
Devir öyle ne yazık ki. İdare etmeyi bilmek lazımBiz yeri geliyor iki gün üstüste makarnada yiyoruz.
Maaşa haciz koyarlarsa memurluk da gider haberi yok hanfendinin galiba
Harikasin yabu kadar parayı jigolaya harcasaydı en azından göğsünden aşağı da inerdi. (Konu sahibi, bir yazısında göğsümden aşağı inmiyor, demişti.) Ne istersen yapardı.parana yazık.
Abla ne 4 5 bini? Asgari ücret 5'ten fazla.Ne maaş alacak ki,4-5 bin civarı filandır herhalde.
Sizin olmayan parayı (banka) harcadığınız için. Nakit kullanmayı denesenizNasıl toparlayacağım peki ben neden parayı yönetemiyorum
Ne olacaksa olsun. Çok mu önemli? Param yok deyin gitsin. Varsa kendisi ödesin yoksa görüşmeyin. Borcum olacağına yalnız öleyimNasıl kapatacağım valla şimdi sevgilime söylesem görüşmeyelim desem nolur acaba ya
bu kadar parayı jigolaya harcasaydı en azından göğsünden aşağı da inerdi. (Konu sahibi, bir yazısında göğsümden aşağı inmiyor, demişti.) Ne istersen yapardı.parana yazık.
Zaten kafayı yemişsiniz Allah akıl fikir versinBen bazı insanların muhakeme yeteneğinden yoksun olduğunu düşünüyorum. Bu aralar etrafımda da böyle insanlar gördükçe kendimi sorgular oldum. Bende mi bir sorun var, maddi anlamda rahat durumda olmama rağmen bir şey alırken yine de düşünüyorum gerçekten ihtiyacım var mı diye? Ne olur ne olmaz ülke ekonomisi bu haldeyken dikkatli harcama yapmak lazım.
Memurmus.Zorunlunun mesleği ne hanımlar,bukadar borç yapabildiğine göre iyi ücret alması lazım.
Evet çok fedakarlık yapmam gerekecek , şu an harcamalarımı yazıyorum dikkat ediyorumYani kendinizi durdurmadığınız sürece bu borç katlanacaktır.
Biraz sosyal hayatınıza dur deyin .
Olması gereken harcamalarınızı ayırdıktan sonra borcunuzu kapatın.
Yoksa işin içinden çıkamazsınız
Burda birçok insanın borcu var
Dışardan yemiyorlar , tatile çıkmıyorlar , kıyafet almıyorlar.
Borçlar gırtlaktayken lüks yaşamak ta neyin nesi
İnsanoğlu için hiçbir şey lüx değil aslında ama maalesef fedakarlık gerek bu zaman da özellikle