Borçlarım ile kafayı yemek üzereyim:(

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Teşekkür ediyorum öyle yapacağım inşallah

Kredi kartım yok nakitim olursa alırım yoksa almamda yememde dışarıdan. Bencil bir erkek arkadaşta yok çok şükür hayatımda doğal olarak borç ve stresimde yok size de tavsiye ederim :)

Merak ettiğim için soruyorum, borcunu vaadesinde ödemeyerek maaşa haciz konulması, kasıtlı olarak takibe sebep olmak aynı şey değil midir ? Ödese icra takibi başlatılmazdı diye düşündüm

Zorunlu kendi yaşadığın şehirden otobüse binip istanbula gideceksin. Orada bir apart tutacak, iş bitince tekrar bilet alip döneceksin. Zaten şehir dışından gelerek masraf yapan sensin. Bir zahmet elini cebine sokup evi de o tutsun.

Bu konular konuşulurken nasil bir sohbet oluyor çok merak ediyorum.

Sen diyorsun ki haftaya haftasonu boşum, istanbula geleyim. O da tamam gel ama benim param yok mu diyor?

Benim borcum yok ama her ay kıyafet almıyorum, hem niye alayım

Bir kaç ay açlıktan ölmeyecek gibi yaşaman lazım en azından kritik borçları ödemek için. Sonradan makul yaşamaya devam etmen lazım yani kıyafetin varsa alma, yemeğini evinde yapıp ye, sevgilinle evde ya da parkta görüş. Yavaş yavaş ödersin hepsini. Ve sonradan da bir borcu kapatmadan başka bir borç yapma

Merak ettiğim için soruyorum, borcunu vaadesinde ödemeyerek maaşa haciz konulması, kasıtlı olarak takibe sebep olmak aynı şey değil midir ? Ödese icra takibi başlatılmazdı diye düşündüm
Şöyle örnek vereyim; memurun kredi borcunu ekonomik koşullardan dolayı ödeyemediğinin anlaşıldığı, dolayısıyla kasıtlı bir ödemezlik durumunun olmadığı gerekçesiyle disiplin cezası verilmemesi gerektiği yönünde kararlar var. Adam memur, evi olsun ve barınma ihtiyacı karşılansın diye kredi çekmiş ancak artan giderler nedeniyle ödeyememiş mesela. Bu kişiyle keyfi ve kasıtlı olarak borcunu ödemeyen kişi aynı olamaz.

Konu sahibi umarım böyle bir durumla karşılaşmaz. Ama karşılaşırsa ve iş yargıya intikal ederse nasıl değerlendireceği artık mahkemenin takdiri biraz. Öngörecek kadar çok karar incelemedim açıkçası.

Bir de şu var, her başlatılan icra takibi haklı olacak diye bir şey de yok. Belki adamın gerçekte borcu yok ama hakkında icra takibi başlatıldı. Adam da yasal yollardan borçlu olmadığını ispata çalışıyor. İdarenin böyle durumları da göz önünde bulundurması, her somut olayı kendi içinde değerlendirmesi lazım bence. Yoksa her hakkında icra takibi başlatılana bir de disiplin cezası uygulansa adaletli olmaz.

Zaten herkesin az çok ekonomik zorluklar yaşadığı göz önüne alındığında insanların borçlarını ödeyememesi çok anormal değil.

anladım teşekkür ederim. Umarım konu sahibi bu bilgileri okur da borçlarını kapatır

Evet son yıllarda da sizin gibi duyar kasıcılarda türedi mesela du alkışlıyayım bende

Zorunlu ben senin artık gerçek olduğuna inanmıyorum.Bu kadar saf bir insan olsan tenzih ederek söylüyorum mümkün değil atanamazsin.Ya canın sıkıldıkça gelip burda bizi kekliyorsun ya da başka bir şey.Ama gerçek olduğunu düşünmüyorum.

bankalarla görüş borçlarını yapılandır.tek kuruş harcama kredi kartından.maaşından faturalar yiyecek yakıt vs parası ayır.başka da bir şey alma.borçlarını öde .sana eski aylarda defalarca yalvardık elin adamına yemekler ısmarlama istediklerini yapma vs dedik.dinlemedin bak ne oldu?bari yeni sevgiline yedirme akıllan lütfen.insanız hata yaparız ama hatalardan da ders alırız.umarım sen de alırsın.almazsan sonun iyi değil bilesin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…