- 7 Nisan 2021
- 1.479
- 713
- 28
-
- Konu Sahibi zorunlualann
Ortak ödüyoruz hayırBu erkek arkadasina da para yediriyor musun?
Teşekkür ediyorum öyle yapacağım inşallahDışarda yemek yemeyi bırakın hatta genel olarak harcamalarınızı sıfırlayın. Kredi kartınıza her ay ödeme yapıp limit düşürmesi yapın. Bu ekonomik belirsizlikte bu borç çok fazla. Daha fazla açılmadan kapayın.
Merak ettiğim için soruyorum, borcunu vaadesinde ödemeyerek maaşa haciz konulması, kasıtlı olarak takibe sebep olmak aynı şey değil midir ? Ödese icra takibi başlatılmazdı diye düşündüm657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre borçlarını kasten ödemeyerek hakkında yasal yollara başvurulmasına neden olmak kınama cezası gerektiriyor. Hakkında icra takibi başlatılan her memur değil kasıtlı olarak takibe sebep olan memur bakımından disiplin cezası verilir. Konu sahibi bir borcu ödemeden sırf eğlencesine başka bir borcun altına giriyor gibi göründüğünden disiplin cezası alması olası tabi.
Ayrıca Kanunda eylemin cezaların özlük dosyasından silinmesine ilişkin sürede tekrarında bir derece ağır ceza uygulanması da öngörülmüş. Bu durumda aylıktan kesme cezası oluyor o da.
Şöyle örnek vereyim; memurun kredi borcunu ekonomik koşullardan dolayı ödeyemediğinin anlaşıldığı, dolayısıyla kasıtlı bir ödemezlik durumunun olmadığı gerekçesiyle disiplin cezası verilmemesi gerektiği yönünde kararlar var. Adam memur, evi olsun ve barınma ihtiyacı karşılansın diye kredi çekmiş ancak artan giderler nedeniyle ödeyememiş mesela. Bu kişiyle keyfi ve kasıtlı olarak borcunu ödemeyen kişi aynı olamaz.Merak ettiğim için soruyorum, borcunu vaadesinde ödemeyerek maaşa haciz konulması, kasıtlı olarak takibe sebep olmak aynı şey değil midir ? Ödese icra takibi başlatılmazdı diye düşündüm
Bir de şu var, her başlatılan icra takibi haklı olacak diye bir şey de yok. Belki adamın gerçekte borcu yok ama hakkında icra takibi başlatıldı. Adam da yasal yollardan borçlu olmadığını ispata çalışıyor. İdarenin böyle durumları da göz önünde bulundurması, her somut olayı kendi içinde değerlendirmesi lazım bence. Yoksa her hakkında icra takibi başlatılana bir de disiplin cezası uygulansa adaletli olmaz.Merak ettiğim için soruyorum, borcunu vaadesinde ödemeyerek maaşa haciz konulması, kasıtlı olarak takibe sebep olmak aynı şey değil midir ? Ödese icra takibi başlatılmazdı diye düşündüm
anladım teşekkür ederim. Umarım konu sahibi bu bilgileri okur da borçlarını kapatırŞöyle örnek vereyim; memurun kredi borcunu ekonomik koşullardan dolayı ödeyemediğinin anlaşıldığı, dolayısıyla kasıtlı bir ödemezlik durumunun olmadığı gerekçesiyle disiplin cezası verilmemesi gerektiği yönünde kararlar var. Adam memur, evi olsun ve barınma ihtiyacı karşılansın diye kredi çekmiş ancak artan giderler nedeniyle ödeyememiş mesela. Bu kişiyle keyfi ve kasıtlı olarak borcunu ödemeyen kişi aynı olamaz.
Konu sahibi umarım böyle bir durumla karşılaşmaz. Ama karşılaşırsa ve iş yargıya intikal ederse nasıl değerlendireceği artık mahkemenin takdiri biraz. Öngörecek kadar çok karar incelemedim açıkçası.
Anlamadım?Zaten kafayı yemişsiniz Allah akıl fikir versin
Evet son yıllarda da sizin gibi duyar kasıcılarda türedi mesela du alkışlıyayım bendegerçekten şu tarz mesajlar çok komik değil mi. Bdv de bence son yıllarda türeyen bir akım. Kadın IBAN atmış da herkes üç beş atsın da su borcu kapatayim diyor sanki. Önerin yok onu geçtim yergi bile içermiyor mesajın. "Biz napalim kendi çözümünü kendin bul "
Dahiyane ve çok etkileyici bir mesaj
Matematik ogrenin. Gider gelirden fazla olursa eksiye dusersiniz. Bunu bilmek icin Einstein olmaya gerek yok.Nasıl kapatacağım valla şimdi sevgilime söylesem görüşmeyelim desem nolur acaba ya
Senmi ödüyorsun apartin parasınıNasıl kapatacağım valla şimdi sevgilime söylesem görüşmeyelim desem nolur acaba ya
Bu zekayla nasil devlet memuru olmuşsa..Devlet memuruysa ve icra gelirse kuruma da bilgi geliyor. Amiri çağırınca aklı başına gelir belki.