- 19 Mayıs 2020
- 46.505
- 208.270
-
- Konu Sahibi zorunlualann
Düz memur. Dümdüz.Zorunlunun mesleği ne hanımlar,bukadar borç yapabildiğine göre iyi ücret alması lazım.
Ne maaş alacak ki,4-5 bin civarı filandır herhalde.Düz memur. Dümdüz.
10Ne maaş alacak ki,4-5 bin civarı filandır herhalde.
Ciddenmi iyiymiş.
Bu kadar borcu nasıl yaptın???Ayağını yorganına göre uzatman lazımdı.Tabiki insan herşeyi yapmak ister gezmek yemek içmek ama bu çok aşırı olmuş.Arkadaşlar bu kadar nasıl battım bilmiyorum. Tam iki senedir çalışıyorum ilk aylarda hiç fazla borcum yoktu sonra ben kredi çektim baktım banka kredi veriyor sürekli çektim şu an hali hazırda 5 tane kredim iki ek hesap ödemem (toplam tutar aylık 4.570 TL) ve 27.750 tutarında kredi kartı borcum ve 6.500 tutarında banka borcum var . Şu an ek hesapta -9800 bakiyedeyim , gerçekten ne yapmam gerekiyor. Hala hafta sonu erkek arkadaşım ile İstanbul da görüşüp aparta kalıp hala bi şeyler yaşama derdindeyim . Kıyafet alıyorum dışarıdan yiyorum. Ne yapacağım lütfen yardımcı olun bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim ben
Vallahi bende aynı,asgari ücretli çalışıyorum birşey alırken 100 kere düşünüyorum alsammı almasammı ihtiyaç varmı yokmu vee sonuç almıyorum.200 300 ne artarsa maaştan hemen dolar altın euro yapıyorum az da olsa.Ben bazı insanların muhakeme yeteneğinden yoksun olduğunu düşünüyorum. Bu aralar etrafımda da böyle insanlar gördükçe kendimi sorgular oldum. Bende mi bir sorun var, maddi anlamda rahat durumda olmama rağmen bir şey alırken yine de düşünüyorum gerçekten ihtiyacım var mı diye? Ne olur ne olmaz ülke ekonomisi bu haldeyken dikkatli harcama yapmak lazım.
Benim de konu sahibi kadar kredi borcum var, ama geri dönüp bakıyorum bir ev bir araba almışım.Ben 175 kredi çekip ev almıştım, zorunlu şey etmek için cekmiş
Maaşa haciz koyarlarsa memurluk da gider haberi yok hanfendinin galibaMaaşınızın olabildiğince büyük kısmını doğrudan borçlara yatıracaksınız. Borç bitene kadar eğlence, kıyafet, sevgiliye falan para harcamayacaksınız. Yapacak başka bir şey yok.
Bu gidişle icra takibi başlatırlar zaten. Varsa malvarlığınıza ve maaşınıza haciz konur, üzerine bir de icra masrafları, vekâlet ücreti, faiz falan ödersiniz.
Disiplin soruşturması açılır, sözleşmeli değil kadrolu ise atılacağını sanmıyorum ama canı epey sıkılır, o kırmızı çizik sicilinde kalır, tayin falan almaya kalksa sıkıntı olur, terfilerinde sıkıntı olur falan.Maaşa haciz koyarlarsa memurluk da gider haberi yok hanfendinin galiba
Biz yeri geliyor iki gün üstüste makarnada yiyoruz.Ona buna yedirirseniz kapanmaz tabii. Sefilin biri bitti öteki geldi ya. İşe evden yemek götürün. Uzun bir süre kıyafet bilmem ne alışverişi yapmayın. Erkek arkadaşa hediye, yok yemek yok gezme tozma yapmayın. Evde buluşun makarna yiyin yeter. Ama belli ki akillanmayacaksiniz hâlâ daha erkek arkadaşımla bilmem ne hesabı yapıyorsunuz
Ne yapmanız değil, ne yapmamanız gerektiğini sorun bence.Arkadaşlar bu kadar nasıl battım bilmiyorum. Tam iki senedir çalışıyorum ilk aylarda hiç fazla borcum yoktu sonra ben kredi çektim baktım banka kredi veriyor sürekli çektim şu an hali hazırda 5 tane kredim iki ek hesap ödemem (toplam tutar aylık 4.570 TL) ve 27.750 tutarında kredi kartı borcum ve 6.500 tutarında banka borcum var . Şu an ek hesapta -9800 bakiyedeyim , gerçekten ne yapmam gerekiyor. Hala hafta sonu erkek arkadaşım ile İstanbul da görüşüp aparta kalıp hala bi şeyler yaşama derdindeyim . Kıyafet alıyorum dışarıdan yiyorum. Ne yapacağım lütfen yardımcı olun bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim ben
Vallahi bende aynı,asgari ücretli çalışıyorum birşey alırken 100 kere düşünüyorum alsammı almasammı ihtiyaç varmı yokmu vee sonuç almıyorum.200 300 ne artarsa maaştan hemen dolar altın euro yapıyorum az da olsa.
Kredi kartı borcunu yapılandır ve ödemeye başla kartı kullanıma kapat ve mentaliteni değilştir en önemlisi yoksa olmaz kapatsan da yine girersin borca bu şekildeArkadaşlar bu kadar nasıl battım bilmiyorum. Tam iki senedir çalışıyorum ilk aylarda hiç fazla borcum yoktu sonra ben kredi çektim baktım banka kredi veriyor sürekli çektim şu an hali hazırda 5 tane kredim iki ek hesap ödemem (toplam tutar aylık 4.570 TL) ve 27.750 tutarında kredi kartı borcum ve 6.500 tutarında banka borcum var . Şu an ek hesapta -9800 bakiyedeyim , gerçekten ne yapmam gerekiyor. Hala hafta sonu erkek arkadaşım ile İstanbul da görüşüp aparta kalıp hala bi şeyler yaşama derdindeyim . Kıyafet alıyorum dışarıdan yiyorum. Ne yapacağım lütfen yardımcı olun bu kadar borcu nasıl ödeyeceğim ben