Borçla 1+1 ev almak mantıklı mı ?

Seçimlerden sonra her şey daha da kötüye gidecek bence.10 tane şehrimiz yok oldu. Nüfus dağıldı. Dışarıdan göçmen fazlalığı konut sıkıntısı yapmışken şimdi kendi insanımızın da barınma ihtiyacı doğdu.
Yeni bina az yapılıyor ama herkes barınması lazım. Gerisini siz düşünün

Geçen sene Mayıs’ta maaşım 7800 dü, aylık 5300 ödemeli kredi çektiğimde çevremdekiler şaşırdı, niye bu kadar yüksek ödemeli çekiyorsun diye( 2 yıllık 100 bin çekmiştim)Evi 800 bine aldım, şu an 1.7 milyon civarında, maaşım 15 bin oldu. Yani demem o ki karartın gözünüzü, almadığınız her gün zamlanıyor zarardasınız

Kesinlikle alın 2 seneye kredi eriyor zaten, altınıda aydan aya az az alır kredi kolaylaşınca arttirirsiniz. Bizde kredi + aileden altın borcu ile ev aldık 240gram suan evimiz 8 ayda 900bin lira degerlendi civarda 2milyondan asagi ev yok. Bu zamanda altin borcu da alsak alamazdık, alınmıs alınmistir zorlanmadan mal edinmek cok zor artık. Ben kredi eridiginde kredi cekip altin borcunu o şekil kolaylamayi dusunuyorum. Tabi bizim tek borcumuz ev kredisi oda 6,5bin benim maastan borc odenmiyo avantajımız o. Devlet memusuysaniz banka promosyon zamani toplu para gelir direk altin alin onunlada

Doğru almak istense gözü karartıp alınır aslında ama bir kaç sene ciddi zorlar
Bizi zorluyor bildigin.
Aylık sadece araba ve ev kredisi 22 bin küsür tapu harcını da taksitlendirmiştik 4 ay 9250 tl de o var etti mi sana kafadan 30 bin.
ciddi ciddi zorlanıyoruz.
Kira ödüyoruz bir yandan mutfak masrafı bir yandan çocugun giderleri bir yandan ooofff

2+1 ile arasındaki uçurumu nasıl kapatacaksınız? Şimdi 2+1 alsanız? 4 yılda önceki borcu kapatabileceğinizi sanmıyorum.

Kira neden ödüyorsunuz evinize gecmediniz mı?

2+1 ile arasındaki uçurumu nasıl kapatacaksınız? Şimdi 2+1 alsanız? 4 yılda önceki borcu kapatabileceğinizi sanmıyorum.
2025 in başında 5 binlik kredimiz bitecek. O arada yine kenara altin biriktirip koyacağız. Benim maaş senede 2 kez artıyor. Eşim bu yıl sonu iş yerinin sınavına girip yükselirse maaşı artacak. Öyle kendi kendime hesaplar yapıyorum ama zaman ne gösterir ev fiyatları o zaman ne olur bilemiyoruz tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…