Borçla 1+1 ev almak mantıklı mı ?

24201806

Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2022
247
298
37
Merhaba arkadaşlar
Benim maaş 16 bin, eşimin 11 bin.
Elimizde 100 bine yakın para var.
Eksi hesap 60 bin.
Kredi ödemelerimiz şu an 5 bin, eylülde 9 bin olacak.
Cocuk var 1 tane. Aylık kreş masrafı 2.500
Lojmandayiz kira masrafı yok.
Geçen 1+1 ev fiyatlarına baktım 650 bin civarı fiyatlı evler var. 450 bin kredi çeksek aylık ödemesi 10.500 civarı olacak 5 yıl. 100 bin ailemden altin alsam 100 binde bizim birikim var. 650 bin çıkmış olur.
Ama altından kalkabilir miyiz toplamda 19 bin civarı kredi ödememiz olacak. Bu arada eksi hesabı kapatıp ailemin altin borcunu biriktirip gecinebilir miyiz ? Aldigimiz evi kiraya vermeyi düşünüyoruz. Temmuzda benim maaşa zam gelecek memurum. Sizce mantıklı mi fikrim eşim eksi hesabı kapatıp biraz daha birikim yapma taraftarı.

0,69 'Dan biz alamadık ama öneririm almanızı. 1,93 'den alabildik aylık ödememiz 17200 tl tabi diger kredilerle beraber 22 bin tutuyor
Nerede oturuyorsunuz ?

0,69 dan biz de alamiyoruz. Vakifbank 1.20 faiz oranı sanirim onu düşündüm ben.
Adana da yaşıyoruz
o halde 1,20 çok iyi bir oran 300 bine yakın veriyor devlet bankaları fazla vermiyorlar.
1+1 ev alıp kiraya verebilirsiniz.
Bu arada evinizde kendiniz de oturabilirsiniz, ille kiraya veririn diye düşünmeyin.

Kirada olmamanız ve aldığınız evi kiraya verecek olmanız pozitif bir durum. Maaşa da zamlar gelse alınır.
Eşiniz hata ediyor tl biriktirerek ev alınmaz.Şu an 650 bin 2 ay sonra 1 milyon olma ihtimali çok yüksek.
Bence almalısınız

o halde 1,20 çok iyi bir oran 300 bine yakın veriyor devlet bankaları fazla vermiyorlar.
1+1 ev alıp kiraya verebilirsiniz.
Bu arada evinizde kendiniz de oturabilirsiniz, ille kiraya veririn diye düşünmeyin.
Açıkçası vakifbanktan konut kredisine baktım 450 bin civarı diyor ama eşim bunun ekspertizi var carti var curtu var diyor. Biraz daha birikim yapalim diyor

Birikimi altin olarak yapıyoruz tl de tutmuyoruz ama hiç bir yatırım aracı ev ve araba kadar getiri sağlamıyor tabi ki haklısınız

Açıkçası vakifbanktan konut kredisine baktım 450 bin civarı diyor ama eşim bunun ekspertizi var carti var curtu var diyor. Biraz daha birikim yapalim diyor
masraflar için ayrı kredi çektik biz.
tapu harcı 450 bin kredi çekseniz %4 üzerinden hesaplayın.
Emlakcıdan alacaksanız %2 komisyon.
eksper ve hayat sigortası ıvır zıvırlar.
Bankacıya gidip konusun derim.
bu arada ille de 5 yıl olsun diye düşünmeyin.
tl olarak çekeceksiniz krediyi 10 yıllık çekin ödemeleriniz düşsün en azından

Birikimi altin olarak yapıyoruz tl de tutmuyoruz ama hiç bir yatırım aracı ev ve araba kadar getiri sağlamıyor tabi ki haklısınız
Son 2-3 senede ev alamayıp pişman olan insanların 90% hikayesi aynıdır.
hepsi pişman.
ev alıp pişman olan yok almayıp/alamayıp/cesaret edemeyen çok.
Yada kredi faizleri düşükken elinde nakit olmayıp alamayanlar evler daha uygundu o zaman diye pişman. Lojmanda otururken değerlendirseniz harika olacak hem kiraya verseniz biraz olsun rahatlatır o sizi ödemelerde

Eksiyi kapatın, sonra birikim yapıp ev alın altın da dövizde yerinde saymıyor borcunuz her geçen gün artacak ve genel giderler her daim artacak. Borç varken üstüne borca girilmez önce olanı kapatın.

Eksiyi kapatın, sonra birikim yapıp ev alın altın da dövizde yerinde saymıyor borcunuz her geçen gün artacak ve genel giderler her daim artacak. Borç varken üstüne borca girilmez önce olanı kapatın.
Evet bende korkuyorum özellikle altin borcundan. Galiba eşimin dediği gibi biraz daha birikim yapıp borçları kapatıp ev taksidine girmek mantıklı.

Evet bende lojman fırsatını değerlendirmek istiyorum açıkçası. Daha 4 sene var süremizin bitmesine. O arada önce 1+1 alalım lojmandan çıkınca da satıp 2+1 ev alıp kendi evimize geçelim diye düşünüyorum

Evet bende korkuyorum özellikle altin borcundan. Galiba eşimin dediği gibi biraz daha birikim yapıp borçları kapatıp ev taksidine girmek mantıklı.
Valla seçimlerden sonra faizler yükselirse ev fiyatları geri gelebilir diyorlar tabi bilemiyorum
suan faizler %30 civarı o da faizler hala düşükken.
Açıkçası altın ve dolar ciddi ivme kazanırsa elinizdeki peşinat belki daha iyi yerlere gelebilir.
Ama tam tersi senaryo da olabilir fiyatlar biraz daha yükselebilir konutlarda.
Çok fiyatı artan konutlara belki talep çok olmaz ama düşük kalmış konutlara ragbet olursa yükselebilir.
Gerçi kiracı ile ugraşmak istemeyen yatırımcı kemiksiz yükselecek faize 1,5 milyon para koysa daha karlı.
Aman bilemedim :)

Çok iyi düşünmüşsünüz. Mantıklı aşırı. Lojman fırsatı olsa şu an çoğu insan sizin yapmak istediğinizi değerlendirir. 4 yıl bedava oturacağınız eviniz var bu kira fiyatlarında bu ekonomide nimet.
Şu an tam zamanı,sarılın bence iki elle. Erkeklere de pek söz hakkı bırakmayın bu konuda biraz korkak olabiliyorlar.
Sonra iyi ki almışız karıcım der.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…