0,69 'Dan biz alamadık ama öneririm almanızı. 1,93 'den alabildik aylık ödememiz 17200 tl tabi diger kredilerle beraber 22 bin tutuyorMerhaba arkadaşlar
Benim maaş 16 bin, eşimin 11 bin.
Elimizde 100 bine yakın para var.
Eksi hesap 60 bin.
Kredi ödemelerimiz şu an 5 bin, eylülde 9 bin olacak.
Cocuk var 1 tane. Aylık kreş masrafı 2.500
Lojmandayiz kira masrafı yok.
Geçen 1+1 ev fiyatlarına baktım 650 bin civarı fiyatlı evler var. 450 bin kredi çeksek aylık ödemesi 10.500 civarı olacak 5 yıl. 100 bin ailemden altin alsam 100 binde bizim birikim var. 650 bin çıkmış olur.
Ama altından kalkabilir miyiz toplamda 19 bin civarı kredi ödememiz olacak. Bu arada eksi hesabı kapatıp ailemin altin borcunu biriktirip gecinebilir miyiz ? Aldigimiz evi kiraya vermeyi düşünüyoruz. Temmuzda benim maaşa zam gelecek memurum. Sizce mantıklı mi fikrim eşim eksi hesabı kapatıp biraz daha birikim yapma taraftarı.
0,69 dan biz de alamiyoruz. Vakifbank 1.20 faiz oranı sanirim onu düşündüm ben.0,69 'Dan biz alamadık ama öneririm almanızı.
Nerede oturuyorsunuz ?
o halde 1,20 çok iyi bir oran 300 bine yakın veriyor devlet bankaları fazla vermiyorlar.0,69 dan biz de alamiyoruz. Vakifbank 1.20 faiz oranı sanirim onu düşündüm ben.
Adana da yaşıyoruz
Aynen bunu diyecektim altın borç almak suan riskli.Altın borç almanızı asla tavsiye etmem hem de 100 binlik altın. Öde öde bitiremezsiniz.
Kirada olmamanız ve aldığınız evi kiraya verecek olmanız pozitif bir durum. Maaşa da zamlar gelse alınır.Merhaba arkadaşlar
Eksi hesap 60 bin.
Geçen 1+1 ev fiyatlarına baktım 650 bin civarı fiyatlı evler var. 450 bin kredi çeksek aylık ödemesi 10.500 civarı olacak 5 yıl. 100 bin ailemden altin alsam 100 binde bizim birikim var. 650 bin çıkmış olur.
Ama altından kalkabilir miyiz toplamda 19 bin civarı kredi ödememiz olacak. Bu arada eksi hesabı kapatıp ailemin altin borcunu biriktirip gecinebilir miyiz ? Aldigimiz evi kiraya vermeyi düşünüyoruz. Temmuzda benim maaşa zam gelecek memurum. Sizce mantıklı mi fikrim eşim eksi hesabı kapatıp biraz daha birikim yapma taraftarı.
Açıkçası vakifbanktan konut kredisine baktım 450 bin civarı diyor ama eşim bunun ekspertizi var carti var curtu var diyor. Biraz daha birikim yapalim diyoro halde 1,20 çok iyi bir oran 300 bine yakın veriyor devlet bankaları fazla vermiyorlar.
1+1 ev alıp kiraya verebilirsiniz.
Bu arada evinizde kendiniz de oturabilirsiniz, ille kiraya veririn diye düşünmeyin.
Birikimi altin olarak yapıyoruz tl de tutmuyoruz ama hiç bir yatırım aracı ev ve araba kadar getiri sağlamıyor tabi ki haklısınızKirada olmamanız ve aldığınız evi kiraya verecek olmanız pozitif bir durum. Maaşa da zamlar gelse alınır.
Eşiniz hata ediyor tl biriktirerek ev alınmaz.Şu an 650 bin 2 ay sonra 1 milyon olma ihtimali çok yüksek.
Bence almalısınız
masraflar için ayrı kredi çektik biz.Açıkçası vakifbanktan konut kredisine baktım 450 bin civarı diyor ama eşim bunun ekspertizi var carti var curtu var diyor. Biraz daha birikim yapalim diyor
Son 2-3 senede ev alamayıp pişman olan insanların 90% hikayesi aynıdır.Birikimi altin olarak yapıyoruz tl de tutmuyoruz ama hiç bir yatırım aracı ev ve araba kadar getiri sağlamıyor tabi ki haklısınız
Eksiyi kapatın, sonra birikim yapıp ev alın altın da dövizde yerinde saymıyor borcunuz her geçen gün artacak ve genel giderler her daim artacak. Borç varken üstüne borca girilmez önce olanı kapatın.Merhaba arkadaşlar
Eksi hesap 60 bin.
Mesela benSon 2-3 senede ev alamayıp pişman olan insanların 90% hikayesi aynıdır.
hepsi pişman.
ev alıp pişman olan yok almayıp/alamayıp/cesaret edemeyen çok
Evet bende korkuyorum özellikle altin borcundan. Galiba eşimin dediği gibi biraz daha birikim yapıp borçları kapatıp ev taksidine girmek mantıklı.Eksiyi kapatın, sonra birikim yapıp ev alın altın da dövizde yerinde saymıyor borcunuz her geçen gün artacak ve genel giderler her daim artacak. Borç varken üstüne borca girilmez önce olanı kapatın.
Evet bende lojman fırsatını değerlendirmek istiyorum açıkçası. Daha 4 sene var süremizin bitmesine. O arada önce 1+1 alalım lojmandan çıkınca da satıp 2+1 ev alıp kendi evimize geçelim diye düşünüyorumSon 2-3 senede ev alamayıp pişman olan insanların 90% hikayesi aynıdır.
hepsi pişman.
ev alıp pişman olan yok almayıp/alamayıp/cesaret edemeyen çok.
Yada kredi faizleri düşükken elinde nakit olmayıp alamayanlar evler daha uygundu o zaman diye pişman. Lojmanda otururken değerlendirseniz harika olacak hem kiraya verseniz biraz olsun rahatlatır o sizi ödemelerde
Valla seçimlerden sonra faizler yükselirse ev fiyatları geri gelebilir diyorlar tabi bilemiyorumEvet bende korkuyorum özellikle altin borcundan. Galiba eşimin dediği gibi biraz daha birikim yapıp borçları kapatıp ev taksidine girmek mantıklı.
Çok iyi düşünmüşsünüz. Mantıklı aşırı. Lojman fırsatı olsa şu an çoğu insan sizin yapmak istediğinizi değerlendirir. 4 yıl bedava oturacağınız eviniz var bu kira fiyatlarında bu ekonomide nimet.Evet bende lojman fırsatını değerlendirmek istiyorum açıkçası. Daha 4 sene var süremizin bitmesine. O arada önce 1+1 alalım lojmandan çıkınca da satıp 2+1 ev alıp kendi evimize geçelim diye düşünüyorum
İmposıbıl canımValla seçimlerden sonra faizler yükselirse ev fiyatları geri gelebilir diyorlar