Borçla 1+1 ev almak mantıklı mı ?

Merhaba arkadaşlar
Benim maaş 16 bin, eşimin 11 bin.
Elimizde 100 bine yakın para var.
Eksi hesap 60 bin.
Kredi ödemelerimiz şu an 5 bin, eylülde 9 bin olacak.
Cocuk var 1 tane. Aylık kreş masrafı 2.500
Lojmandayiz kira masrafı yok.
Geçen 1+1 ev fiyatlarına baktım 650 bin civarı fiyatlı evler var. 450 bin kredi çeksek aylık ödemesi 10.500 civarı olacak 5 yıl. 100 bin ailemden altin alsam 100 binde bizim birikim var. 650 bin çıkmış olur.
Ama altından kalkabilir miyiz toplamda 19 bin civarı kredi ödememiz olacak. Bu arada eksi hesabı kapatıp ailemin altin borcunu biriktirip gecinebilir miyiz ? Aldigimiz evi kiraya vermeyi düşünüyoruz. Temmuzda benim maaşa zam gelecek memurum. Sizce mantıklı mi fikrim eşim eksi hesabı kapatıp biraz daha birikim yapma taraftarı.
Kredi çekerek borç alarak ev almamanizi öneririm

Ben nedense altından kalmayacaginizi düşünüyorum.

Maaşınız toplam 27 bin eğer ev alırsanız aylık ödeme 19 bin olacakmış geriye kalacak 8 bin .

Tamam kiraniz yok ama geriye 8 binle gecinebilecek misiniz faturalar,yeme,içme sağlık harcaması,çocuğunuzun masrafları, ekstra masraflar derken yetecek mi para.

Maaşınız toplam 27 bin eğer ev alırsanız aylık ödeme 19 bin olacakmış geriye kalacak 8 bin .

Tamam kiraniz yok ama geriye 8 binle gecinebilecek misiniz faturalar,yeme,içme sağlık harcaması,çocuğunuzun masrafları, ekstra masraflar derken yetecek mi para.
Alacak evlerini kiraya vereceklermiş

Cok az paranız var eksi hesabi kapatin once sonra altin borcu almak mantikli degil cekebildiginiz kadar kredi fazla cekin gerekirse on yilda odeyin onun faizi ve odemeleri bir iki yil icinde cok onemsiz rakamlara dusuyor hem daha rahat odersiniz sonra altin borcunu odemek daha zordur birkac ayda eksi hesabi kapatin oyle girisin bu ise yada krediyi fazlaca cekip ordan kapatin nekadar fazla cekerseniz uzun vadede oderseniz okadar avantajli oluyor

Eskişehir'de de 1+1 650 bin civarı çok ev var.
Bizde annem için ev arıyoruz şuan benim tavsiyem altın borç almayın.
Annem 50 bin değerinde altın borç aldı krediden çok bundan zorlandı.
Ben olsam kredi veker üzerine ekler 1+1 ev alırım.
Peşinde indirimde yapılıyor zaten ailemden nakit borç isterim.
Kiracı ile o nakit borçtan azaltmaya çalışırım.
Zaten nakit borç çok almazsınız heralde.

Temmuzda benim maaş artacak yıl sonunda da eşimin maaşı. Açıkçası onlara güveniyorum biraz. Bir de aldığımız evi 5 bin kiraya versek 15 bin gibi bir para kalır bize. Ama eksi hesap ve altin borçlanma benim de gözümü korkutuyor. Sene sonuna kadar eksi hesabı kapatıp biraz daha birikim yapmak daha iyi bir seçenek gibi duruyor bir yandan da

Cok az paranız var eksi hesabi kapatin once sonra altin borcu almak mantikli degil cekebildiginiz kadar kredi fazla cekin gerekirse on yilda odeyin onun faizi ve odemeleri bir iki yil icinde cok onemsiz rakamlara dusuyor hem daha rahat odersiniz sonra altin borcunu odemek daha zordur birkac ayda eksi hesabi kapatin oyle girisin bu ise yada krediyi fazlaca cekip ordan kapatin nekadar fazla cekerseniz uzun vadede oderseniz okadar avantajli oluyor
Evet aslında kredi 5 yıl değilde 6-7 yıl olarakta düşünülebilir bu da mantikli

şu ekonomik ve politik ortamda yüklü bir borca girmeden önce en az bir 6 ay beklemek gerekir bana kalırsa.
hatta borçları kapatıp mümkün olduğunca denk bütçede beklemek en iyi politika gibi görünüyor.
yine de karar sizin tabi.

Eksideki borcu kapatmadiginiz surece hep sıkıntıda olacaksınız.Altin isine hele hic girmeyin,aylik 19 kusur kredi odemek günümüz şartlarında memur maaşlarına vurursak epeyce zorlar.ustelik 5 binlik bir kredi borcunuz daha varken mantikli gelmedi.bogazinizdan herseyden kısmak zorunda kalırsınız.bana kalırsa önce eksiyi kapatın sonra maaslarinizdan kalani havuz hesapta biriktirip ev fikrini tekrar ele alın.

o halde 1,20 çok iyi bir oran 300 bine yakın veriyor devlet bankaları fazla vermiyorlar.
1+1 ev alıp kiraya verebilirsiniz.
Bu arada evinizde kendiniz de oturabilirsiniz, ille kiraya veririn diye düşünmeyin.
Tutarı düşürdüklerini söylediler geçen hafta Vakıfbank
300000 eski rakam dediler bize

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar
Benim maaş 16 bin, eşimin 11 bin.
Elimizde 100 bine yakın para var.
Eksi hesap 60 bin.
Kredi ödemelerimiz şu an 5 bin, eylülde 9 bin olacak.
Cocuk var 1 tane. Aylık kreş masrafı 2.500
Lojmandayiz kira masrafı yok.
Geçen 1+1 ev fiyatlarına baktım 650 bin civarı fiyatlı evler var. 450 bin kredi çeksek aylık ödemesi 10.500 civarı olacak 5 yıl. 100 bin ailemden altin alsam 100 binde bizim birikim var. 650 bin çıkmış olur.
Ama altından kalkabilir miyiz toplamda 19 bin civarı kredi ödememiz olacak. Bu arada eksi hesabı kapatıp ailemin altin borcunu biriktirip gecinebilir miyiz ? Aldigimiz evi kiraya vermeyi düşünüyoruz. Temmuzda benim maaşa zam gelecek memurum. Sizce mantıklı mi fikrim eşim eksi hesabı kapatıp biraz daha birikim yapma taraftarı.
bence mantıklı alın zaten kiraya verdiğinizde oradan gelecek olan da var 2 yıl zorluk çekersiniz sonra rahatlarsınız

Şuan biz de o asamadayiz Exper sürecinde baktığımız daire.Banka kredi borçlarını kapatmamizi istedi.Aylik ödemelerde zorlanacağımız için kredi vermiyorlarmış.Biz de lojmandayız şuanda kiraya vermeyi düşünüyoruz hemen aylık 10 bin ödeme oluyor bizde de.Ben şuan işsizlik maaşı alıyorum eşim de ek ödemeyle 30-35bin aliyor.15-20bine yakını krediye gidiyordu.Eger verirlerse kullanın.Evden yatırım daha iyi

Alacak evlerini kiraya vereceklermiş
Evet evi 5 binden verebilirlermis ama aylık 19 bin harici eksi hesap borcu 60 bin ve 100 binlik altın borcu ödemesi de olacak ki altın yükselişe geçerse 100 bin olur 150-200 bin ben o açıdan zor olur diye düşünüyorum.

Altın borç almayın demeye geldim. Biz o şekilde yaptık 100 bin liralık altın borcu alarak ev aldık yaklaşık 250 bin lira oldu o borç hala ödüyoruz, bizi acayip strese soktu. Haa ev yanımıza kâr tabiki, zarar etmedik. Ama hala ailem ödemeye çalışıyor. Gün geçtikçe de yükseliyor.

Bana gore yanıltan birsey var 2020de pandemi kredisi ile çok ev alan oldu ve ertelemeli kredi idi. O zaman konut stoğu azaldı O paraların ekonomik yükü bindi. Şu an 10 kat artması kağıt üstünde olur, ya nakit dönmez, ya yabancı satışı daha da artar yada 1 ekonomik boyutu çok farklı olur. Artış Hızı ile kıyas yapmak bana doğru gelmiyor

Eşimle az önce tekrar konuştuk. Temmuzda senin zam yıl sonunda da benim zam gelsin o arada borçları hafifletelim sonra girelim ev işine dedi.

X