• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

borç.. borç.. borç.. :(

scrolllock

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2013
760
873
138
İstanbul
Çok dertliyim :KK43:
Ben borca alışkın bi insan değilim, bekarlığımda kendi ailem borç, kredi gibi konulardan arkasına bakmadan kaçardı.sanırım bundan dolayı birine borçlu kalmak en büyük korkum.
Eşim benim aksime yıllardır borç içinde yaşamış, yıllar önce bi iş yapmış batırmış, ve hala o dönemden kalma borçları var akrabalarına.. yaklaşık 6 yıllık bi mevzuudan bahsediyorm.Fakat bu durum onu hiç rahatsız etmiyor.
konuya gelirsem;

-2 tane kredi kartım vardı, evlenmeye yakın hepsini sıfırlamıştım.evlendikten sonra eşim kartlarımı kullanmaya başladı.(kendi kara listede olduğu için bankalar kart vermiyor) engellemek istedim ama durum tartışmaya, huzursuzlığa dönünce sıkmaktan ağlaya ağlaya vazgeçtim.şimdi kartlara 7bin lira borcumuz var, her ay takla attırıyor ama kapanması için 10 lira bile yatırmıyor.

-düğünde takılan takılarımızla bi iş devraldı, daha işi yapmaya başladıktan 2 ay sonra burayı satalım x işi yapalım demeye başladı.sürekli iş değiştiren, hep başka işlere atlamak isteyen bi yapısı var.biz bu işi devraldığımızda dükkanın sıfır borcu vardı.geçenlerde dükkana uğradım ve tesaadüfen toptancısına 4bin lira borcunun olduğunu öğrendim.bu toptancıya aslında hergün para ödemek zorunda ama 1 gün vermiş, 3 gün vermemiş.muhtemelen o parayla kira fatura falan ödedi, yanlış bişey yaptığını sanmıyorum ama bundan benim haberim yoktu.bak hayatım işler gayet iyi ödemelerimizi yapabiliyoruz diye kandırıyormuş beni.1.000.00 lira da elektrik borcu varmış bi de dükkanın, ben ordayken elektriği kestiler falan.

-bebeğim doğduğunda takılan takılar vardı, hepsini aldı dükkana mal alıcam diye.. malı sattıkça tekrar yerine koyarız, çok sıkıştım hayatım dedi, dayanamadım tamam dedim.şimdi hiç birisi yok ortada puuff! uçtu.

-ablama ve kardeşime 2 yıldır 1500 liraya yakın borcumuz var, öderiz deyip geçiştiriyor.

Daha neler neler.. o kadar daraldım ki artık,
Ben borçlarımız ödensin, artık rahata kavuşalım diye 3 yıldır para harcamıyorum ne üstüme ne başıma hiç bişey almıyorum.Sürekli maddi sıkıntı içindeyim buna rağmen durum ne hala borcumuz var.bi ev bi araba alırsın borcun olur öder bi mal sahibi olursun amin, çekerim bütün sıkıntısını sorun yok, ama bu durum bambaşka hiç bişey almıyoruz bi yatırım yapmıyoruz ama borcumuz bitmiyor.

Eşimin kötü bişey yapmadığına eminim, başkasına yedirmediği kesin.
Peki o zaman?

Ben çalışmıyorum, bi bebeğim var şuan onunla ilgileniyorum,
dün anneme bahsettim biraz durumdan, bana kesinlikle çalışmayacaksın, daha ne kadar bu adamın borçlarını ödeyebilirsin dedi.(daha önce çalışıp borç kapatmaya çabalıyordum elimden geldiğince)
Peki ne yapayım kızlar, bi çözüm bulamıyorum.
Basiretim bağlandı sanırım sağlıklı düşünemiyorum.
Maaşlı bi işe gir diyorum ben maaşlı elin işinde çalışamam diyor :KK43:

Ama bu konu dışında eşim iyi bi adamdır,
eşine evine ailesine düşkündür, ince düşünür, ilgilenir, ailemi kendi ailesi gibi sahiplenir vs..
Ama bu maddi ve iş konusunda ki eksikliği bizim sonumuz olacak böyle giderse..
Lütfen bi akıl verin bana :KK43:

Son düzenleme:
aldatan dayak atan erkek ne kadar kötüyse
bu erkek türüde kötü ve tehlikeli
ömür boyu saglam is guc sahibi olamayacak esiniz
ve ömür boyu ucan kusa borcunuz olacak
yakindir borclulardan kacmak icin sehirde degistirirsiniz
bu erkek tipi böyledir degismez
dayim aynen böyle
birde bunlar es dost arasinda cok guzel sallarlar
atarlar tutarlar
herseyi yaparlar cok gucludurler cok akillidirlar falan filan
yazik etmissiniz kendinize birde cocuk yapmissiniz

Kirmak veya uzmek istemem ama siz esim iyidir kiyamiyorum veriyorum yaparsaniz daha cok borca girersiniz daha cok cekersiniz oncelikle kiyamiyorumlari bi kenara birakin sizin onceliginiz evladiniz olmali o cocuk ilerde bisi isticek olamicak dedigi neden borctan bunu dusunuyomusunuz tamam her dedigi olmicak ama elbet eksiklik olucak kocaniza adam gibi ya calismasini soyleyin anasinin karnindan dukkanlami cikmis yada bi dukkan actiysaniz basinda sizde durucaksiniz hersey sizin kontrolunuzde olucak yoksa boyle ne koy olur ne kasaba

Senin üzerine olan kredi kartlarının tamamını kapatacaksın. Bu sayede kullanamayacak. Kart kapandığında içeride kalan borcu, taksit taksit ödeyeceksiniz bankaya.

İlk fırsatta ailenden aldığın borçları ödeteceksin.
Altınlar gitmiş unut onu artık.
Ve artık üzerine başına bir şeyler almaya başlayacaksın. Eline liste verip bunlar ihtiyaçlar akşama alınacak diyeceksin. Sen hoş gördükçe bu rahata alışmış. Madem böyle o zaman sen değişeceksin.

İlerde bir durum olsa boşansanız ki bu durumda bence yakında boşanmak zorunda kalabilirsin, senin üzerinde borç olmamasına dikkat et. Kendi üzerindeki borçları ödet bir an evvel.

evet bi de özellikle benim ailemin yanında atıp tutmaları var,
yok ayda bilmem kaç bin para kazanıyormuş gibi..
milyon kere söyledim yapma bunu diye, anlamıyor.
e çevremdekilerde normal olarak "kocan ayda xbin kazanıyorum diyo nasıl geçinemiyosunuz kızım?" diye soruyor, bu soranlara kayınvalidem de dahil.
yalancı çıkıyorum resmen.

Sorumsuz eşlerden nefret ediyorum ya. Maaşlı işe girmek iş kurup da batırmaktan, eşini çocuğunu mağdur etmekten daha şerefli değil mi? Bütün maddi konuları siz yönetin bence, bizde bu şekilde şuanda. Dükkanı satsanız borçları karşılamaz mı peki?

eşin galiba patron olmayı seviyor.
benim bekar bi abim var o da öyle el işinde calismiyor kendi sürekli dükkan açıp zararla kapatıyor.şu an elinde son 18 bin lirasi var şimdide gomlek dükkanı açacakmış bunuda zararla kapatır eminim bakalım ne olacak Allah yardım etsin :(

Ov ov ov.
Canım annen hakli bir yandan.
Ama bu bataktan cikamazsiniz boyle giderse.
Esnaf kefalet, ticari kredi, kosgeb destegi, elden borc bir sekilde bu kartlari kapatmali, butun borclari tek bir yerde toplayip odemeye yogunlasmaniz cok daha iyi olur.
Simdi esnaflikta bu isler boyle yurur. Yalniz dukkan acip batiranlarda genel sıkıntı su;
Gece kasayi kapattiginda orada 1000 tl varsa hepsi benim saniyorlar. Kar marji ne kadarsa, o kadar parayi ayirip gerisini sermaye olarak degerlendirmek gerekli. Toptanci borcu, dukkan giderleri vs gibi.
Bence su an en mantikli olani esinin o dukkani devretmesi. Devirden alacagi parayla borclarini kapatsin.
Bir muddet toparlanana kadar maasli iste calismaya ikna edersen ne ala.
Inan farazi konusmuyorum, koskoca bir sirketin bile ayni mantik yuzunden battigina sahit oldum cunku.
En azindan su sıkıntılı donemi atlatmak icin ise girebilirsin. En azindan senin bir isin olursa kredi veya kefalet islemlerinde bir dayanaginiz olur canim.
Allah yardimciniz olsun.

Siz ne kadar çırpınırsanız çırpının eşiniz huy edinmiş borç yapmayı ve borç içinde yaşamayı. Siz tasarruf etseniz bile o yine borç yapacak sanırım. Oturup enine boyuna konuşmanız lazım.

herkes esnaf olamaz.. maceracı ve sebatsız bir yapısı var eşinizin demekki.
bizimde böyleydi ben küçükken babam bir dükkan açmış varını yoğunu oraya yatırmış sonra dükkan batmış vergi borcu birikmiş vs vs...
kendi işini yapamıyo beceremiyo, maaşlı bir işte " emir altında " çalışamıyo.. eeeee gel evde otur o zaman neyi becerebiliyosun ??
baskı kuracaksın yoksa böyle borcun içinden çıkamaz eşin..

Koca parasi yiyen kadinlar yillardir dile dolanir da...

Esinin parasini yiyen erkeklere hep masum sebepler bulunur...

Evi gecindirmek icin, is kurmak icin, isler duzelene kadar vs vs...

Son yillarda kadinlarin verdigi tavizler artti, boyle adamlar turedi...

Kartlariniza kadar el koymus, engelleyince kavga cikarmis...

Bunu yabanci biri yapsa kapkac, soygun, hirsizlik diyoruz...

Hayretler icinde okudum.

'Esim iyi bir adamdir, aileme yakindir, ince dusunur' vs diyorsunuz da...

Sizin sineye cektiginiz sartlara bakinca oyle oluversin bir zahmet...

Onca hatanin ve hayatinizi maddi anlamda ipotek altina almanin ustune...

Bir de diger konularda huzursuzluk mu cikarsaydi?

Patron olmayı beceremiyorsa işçi olacak. Sabit bir maaşı olacak. Başka çözümü yok. Siz mi ikna edersiniz artık araya büyükleri mi sokarsınız bilmiyorum ama başka türlü toparlanamazsınız.

Ben borca alışkın bi insan değilim, bekarlığımda kendi ailem borç, kredi gibi konulardan arkasına bakmadan kaçardı.sanırım bundan dolayı birine borçlu kalmak en büyük korkum.
Eşim benim aksime yıllardır borç içinde yaşamış, yıllar önce bi iş yapmış batırmış, ve hala o dönemden kalma borçları var akrabalarına.. yaklaşık 6 yıllık bi mevzuudan bahsediyorm.Fakat bu durum onu hiç rahatsız etmiyor.
konuya gelirsem;

-2 tane kredi kartım vardı, evlenmeye yakın hepsini sıfırlamıştım.evlendikten sonra eşim kartlarımı kullanmaya başladı.(kendi kara listede olduğu için bankalar kart vermiyor) engellemek istedim ama durum tartışmaya, huzursuzlığa dönünce sıkmaktan ağlaya ağlaya vazgeçtim.şimdi kartlara 7bin lira borcumuz var, her ay takla attırıyor ama kapanması için 10 lira bile yatırmıyor.

-düğünde takılan takılarımızla bi iş devraldı, daha işi yapmaya başladıktan 2 ay sonra burayı satalım x işi yapalım demeye başladı.sürekli iş değiştiren, hep başka işlere atlamak isteyen bi yapısı var.biz bu işi devraldığımızda dükkanın sıfır borcu vardı.geçenlerde dükkana uğradım ve tesaadüfen toptancısına 4bin lira borcunun olduğunu öğrendim.bu toptancıya aslında hergün para ödemek zorunda ama 1 gün vermiş, 3 gün vermemiş.muhtemelen o parayla kira fatura falan ödedi, yanlış bişey yaptığını sanmıyorum ama bundan benim haberim yoktu.bak hayatım işler gayet iyi ödemelerimizi yapabiliyoruz diye kandırıyormuş beni.1.000.00 lira da elektrik borcu varmış bi de dükkanın, ben ordayken elektriği kestiler falan.

-kızım doğduğunda takılan takılar vardı, hepsini aldı dükkana mal alıcam diye.. malı sattıkça tekrar yerine koyarız, çok sıkıştım hayatım dedi, dayanamadım tamam dedim.şimdi hiç birisi yok ortada puuff! uçtu.

-ablama ve kardeşime 2 yıldır 1500 liraya yakın borcumuz var, öderiz deyip geçiştiriyor.

Ben borçlarımız ödensin, artık rahata kavuşalım diye 3 yıldır para harcamıyorum ne üstüme ne başıma hiç bişey almıyorum.Sürekli maddi sıkıntı içindeyim buna rağmen durum ne hala borcumuz var.bi ev bi araba alırsın borcun olur öder bi mal sahibi olursun amin, çekerim bütün sıkıntısını sorun yok, ama bu durum bambaşka hiç bişey almıyoruz bi yatırım yapmıyoruz ama borcumuz bitmiyor.

Peki o zaman?

dün anneme bahsettim biraz durumdan, bana kesinlikle çalışmayacaksın, daha ne kadar bu adamın borçlarını ödeyebilirsin dedi.(daha önce çalışıp borç kapatmaya çabalıyordum elimden geldiğince)

eşine evine ailesine düşkündür, ince düşünür, ilgilenir, ailemi kendi ailesi gibi sahiplenir vs..
canım yazdıklarının hepsini okuyamadım ama bence eşinin kafası ticaret işlerine basmıyor durum bu. hal böyle olunca da geliri giderlerini karşılamıyor. bizimde aile şirketimiz vardı evimizin gideri ortalama bir aileye göre fazlaydı bende ticaretten pek anlamam babam bana bıraktı bizim işyerini . kaç sene oldu ben artık orada çalışmıyorum 4 sene olmuştur ben zamandan kalma borçları 9 aydır ancak ödemeye başlayabildim . toplamda 20,000 gibi bir borç vardı ben ödüyorum şimdi 6000 lira ödedim 9 ayda .işlerim yolunda giderse 1,5-2 seneye kadar bitiririm inşallah. ama ben bunları ticaret yaparak ödemiyorum kendi işimde çalışmıyorum başkasının yanında çalışıyorum ayrıca ev geçindirmiyorum. bu yüzden kocanın işi daha zor. bebeğiniz var sanırım bu durumda sende onunla ilgileniyorsun çalışman zor sadece kocanın çalışmasıyla borç ödemek zor olur ama Allah a dua edin borçlarınızı ödemek için Allah ın gücü herşeye yeter sonuçta biz nasıl olacağını idrak edemesekte Rabbim bize hiç ummadığımız yerlerden rızık kapıları açar. benimde çok bunaldığım zamanlar oldu resmen baltalanıyorum bu borçları öderken.Allah yardımcınız olsun.

Kocamı anlatıyorsun sandım :)
Canım eşiminde almış başını gitmiş kredi kartı borcu vardı karta el koydum bitirdim borcunu onbinden fazla ödemişimdir al dedim bitti
Ortak şirketimiz vardı sırtını bana dayadı bigün bile çalışmadı sen başka biyere gir ben burayı tek hallediyorum dedim gitmedi şirketi kapattık
Sonuç kredi kartı yine aldı başını gitti
Evlenirken 1 kr borcumuz yoktu şimdi borçtan çıkamıoruz
Aileden negörürlerse onu yapıolar biz ne yapsak boş
Sana tavsiyem bi işe gir bebiş biraz büyüyünce
Zırnık verme ona kendine çalış

Esinizle borclari konustugunuz da ne cevap veriyor nasil odeme yapmayi dusunuyormus

Senin üzerine olan kredi kartlarının tamamını kapatacaksın. Bu sayede kullanamayacak. Kart kapandığında içeride kalan borcu, taksit taksit ödeyeceksiniz bankaya.

İlk fırsatta ailenden aldığın borçları ödeteceksin.
Altınlar gitmiş unut onu artık.
Ve artık üzerine başına bir şeyler almaya başlayacaksın. Eline liste verip bunlar ihtiyaçlar akşama alınacak diyeceksin. Sen hoş gördükçe bu rahata alışmış. Madem böyle o zaman sen değişeceksin.

İlerde bir durum olsa boşansanız ki bu durumda bence yakında boşanmak zorunda kalabilirsin, senin üzerinde borç olmamasına dikkat et. Kendi üzerindeki borçları ödet bir an evvel.

Suan icin kazandigi para evin dukkanin kirasini, ihtiyaclarimizi anca karsiliyor.kartlara 1 lira dahi yatiramiyor.kartlari kapatirsam kesin bende kara listeye alinirim.simdi takla attiriyor yatirip cekiyor falan en azindan banka acisindan sorun yasamiyorum.
Ama nereye kadar tartisilir tabi.

Suan icin kazandigi para evin dukkanin kirasini, ihtiyaclarimizi anca karsiliyor.kartlara 1 lira dahi yatiramiyor.kartlari kapatirsam kesin bende kara listeye alinirim.simdi takla attiriyor yatirip cekiyor falan en azindan banka acisindan sorun yasamiyorum.
Ama nereye kadar tartisilir tabi.

Kara listeye alınman farketmez. Borç senin üstünde, boşanırsanız sana kalacak. Bu evlilik böyle yürür mü bilmiyorum, bence ayrılmak zorunda kalabilirsin. O yüzden şimdiden önlem alman lazım.

konuya gelirsem;

-kızım doğduğunda takılan takılar vardı, hepsini aldı dükkana mal alıcam diye.. malı sattıkça tekrar yerine koyarız, çok sıkıştım hayatım dedi, dayanamadım tamam dedim.şimdi hiç birisi yok ortada puuff! uçtu.

Peki o zaman?

bu kocan seninle sermaye için evlenmiş..

Back