borç batağındayız, eşimle aramız giderek bozuluyor..

merhaba,
öncelikle ilginiz ve güzel dilekleriniz için teşekkür ederim.
ben işletme mezunuyum, muhasebe ve satınalma tecrübelerim var. eşim ile evlendiğimizde hem yaşımızın küçük olması hem evliliğimizi oturtmak adına çocuk düşünmedik. eşimin ''baba'' olabileceğine inandım ve çocuk sahibi olduk nitekim. ikiz olacağını planlamamıştık tabiki. premature doğdukları an işime geri dönmeyeceğim dedim. sonrasında eşim iş kurdu ve battı. sonuç olarak şuan sıkıntıdayız. hatta eşim bugün son işinden de ayrıldı. nedeni 2. aya gelmesine rağmen maaşını alamadı. en sonunda işverenini tartakladı.... kızlarımdan biri şu günlerde rahatsız. ateşi bir inip bir çıkıyor. fazla vaktim olmuyor buraya yazmak için.
aslında bir avukat olarak size danışmak istediğim şeyler var. burada avukatlar parasız bilgi vermiyorlar ne yazık ki!!
özelden size ulaşacağım. tekrar teşekkürler.

teşekkürler canım. başınız sağolsun. borç belki bir şekilde ödenir ama evdeki huzursuzluk insanı çok yıpratıyor.benim eşimde birkaç kez intihardan bahsetti. bu nedenle yeri geliyor ona soru bile soramıyorum. Allah tüm darda olanların yardımcısı olsun.

haklısın canım. esnaflık zor. ticaret zor. yaşayan biliyor. işi olan iş kurma hayalinde. ticaret yapan borçlarını ödeme derdinde.
babana bol kazançlar dilerim. Allah yardımcınız olsun.

teşekkür ederim canım. kızım hasta. detaylı yazamıyorum.özelden ulaşacağım müsait olunca.

çok haklısınız. ben özelden mail adresimi yazacağım. teşekkürler tekrar.

sağol canım. müsait olduğumda özelden yazarım.

güzel dilekleriniz ve ilginize tekrar teşekkürler hanımlar.bebeğim hasta fazla detay yazamıyorum. son gelişmeler; eşim yine işsiz kaldı.iş arıyor. bebeğim gece boyunca ateşli idi. hastanelerde kaldık.
daha birkaç saat önce ise forumdan bir arkadaşım evimi ziyaret etti. güler yüzü ve sohbeti ile moralim düzeldi. kendisine tekrar teşekkür ederim.

Ah be kızım , oluyor böyle şeyler , bu hayat işte ; sanırım 86 lısın , aslında anne olmak için ideal yaş ama bebeklerin prematüre ikiz olması talihsizlik , bazen herşey üstüste gelir ama iki güzel kıza sarıldıgında herşey geçer :) Meslegin iyiymiş , yazık olmuş biraz da ama biz kadınlar çoklukla annelik ve işkadınlıgı konusunda seçim yapmak zorunda kalıyoruz ;ama benden sana teyze tavsiyesi biraz büyüyünce işine dön , inan ki çalışan annelerin çocukları daha sorumluluk sahibi oluyor . Her ne sormak istiyorsan memnuniyetle cevap veririm :) ama önce şu kocanı biraz sakinleştir :) , hafif bir depresan versin doktor bence , oldukça sorun çıkarıyor gibi görünüyor anlattıklarından :) Elbette o da kısır döngüde anlıyorum , işler kötü gittikçe sinirlenir , sinirlendikçe kötü gider ama bir yerde durup akıllıca ,mantıklı düşünmek gerek . Ekonomi söylendigi kadar iyi olmadıgından özellikle de küçük şirketler çok geciktirerek ödüyor maaşları ,keşke biraz daha sabretseydi , tartaklamak ne demek , daha çok sorun çıkacak başınıza . Bu arada Milupa mama temin edebilecegimi ve kargolayacagımı belirtmiştim eger ihtiyacın varsa ya da herhangi birşey , yalnızca ben özel mesaj yazamıyorum komik bir şekilde sitenin kuralı olarak , 50 mesajın altındakiler özele yazamıyormuş . Sonuç olarak iş sana düşüyor , kızım ; kocanı kontrol edip onun otokontrol sahibi olmasını saglamak , kolay gelsin ! Burada bile para isteyen avukat takımına ise diyecek birşey yok ,ayıp ya , bir kadına yardım bu kadar mı zor , bu kadar mı paracıl olduk biz ?

Bebek çok mu küçük bilmiyorum ama bildigim bir kan tahlili yapılmıştır mutlaka , lokosit , eritrosit vs sayımı yapılmıştır , bakteriyal birşey mi viral mi ,bebeklerde bir inip bir çıkan ateş dikkatle takip edilmesi gerek , bunu unutma ; çok yüksek ateşten havale dışında korkma da daha çok 37,5-38 arası sürekli inen çıkan iyi araştırılması için (süreklilik arzediyorsa ) mutlaka üniversite hastanesine götür .

didos bende seni tanıdığıma memnun oldum. en kısa sürede yeniden gelebilmek ümidi ile.
kızların çok sevimli öpüyorum ikisini de.idrar yolu enfeks. için bol su ve hijyen ve antibiyotik kullanımı gerekli diyor doktrlar sende doktorun ile görüş. ateşine aman dikkat et . bir telefon kadar uzğındayım ne zaman istersen ara beni canım.

iyi geceler.

merhaba avukat hanım ,hayran kaldım duyarlılığınıza ,sevgilerimi sunmak istedim ,konu sahibi arkadaşıma da geçmiş olsun diyorum yarınlara daha güzel başlamamız umuduyla ,saygılarımla..........

merhaba avukat hanım ,hayran kaldım duyarlılığınıza ,sevgilerimi sunmak istedim ,konu sahibi arkadaşıma da geçmiş olsun diyorum yarınlara daha güzel başlamamız umuduyla ,saygılarımla..........

Teşekkür ederim de ben bu bilgisayar işlerinden hiç anlamıyorum , birşey göndermişsiniz bilmiyorum kabul ettim ama dogru yeremi bastım :) Bu tip işlerde ögretmenim var ,kızım ona sorarım .Biraz devire ayak uydurmam lazım. yanlış birşey yapmışsam özür dilerim.

evet 86'lıyım.özellikle son işyeri ile ilgili eşime hak veriyorum.bebeğimiz hasta 50 tl bile vermedi işvereni. sonrasında borç bulup eşime vereceğini söyleyip oyaladı.eşim artık dayanamayıp yakasına yapışmış.adamın cebinden 570 tl çıkmış!! 70 tlsini yüzüne fırlatmış eşim. 500 tlyi getirdi. bebeği hastaneye götürdük. ilaçlarını aldık. bezini aldık. işyerinden hala alacağı var.işe çağırıyorlardı. bugün işe gitti. tamamen iyi niyetle. başladıkları son proje 1 hafta içinde bitecekmiş. onu da bitireyim dedi. hala karşı tarafı mağdur etmeme derdinde. umarım kalan parasını da alır.
bebeğim idrar yolları enfeksiyonu geçiriyor. iki gündür antibiyotik veriyorum.çok şükür bugün neşesi biraz daha yerinde. ateşi düzene girmez ise tekrar gideceğiz doktora.ilginize teşekkür ederim.

canım benim herşey için tekrar teşekkür ederim. sizler gibi güzel gönüllü dostlar edindim ne güzel.
ece'ye su içiremiyorum teyzesi.hiç arası yok. zar zor içiyor. ateş takibim devam ediyor.bugün daha iyi.çok şükür.
sen de bebişlerini öp benim yerime.görüşürüz güzelim.

teşekkür ederim canım.

güzel yürekli anne ben konunu yeni okudum ... daha önce görmemistim.
bende sana yardim etmek istiyorum.... yillar önce yine burda bi arkadasimiz vardi onada böyle hepimiz yardim etmistik. hala görüsüyorum kendisiyle. avusturyadayim burdan ne kadar yardim edebilirsem artik.

Facebookta hesabin varsa bana özelden yazarmisin.

ayrica ne kadar temiz kalpli kadinlarimiz var ya birkez daha herkesle gurur duyuyorum.

canım mesaj kutun dolu.

tamam canim sagol ekledim ben seni.

burda bi arkadasimiz bi tavsiyede bulunmus ya onu mutlaka yap. su kisilerden alacagimiz var diye söyleyin devlette onlardan istesin. bence bunu mutlaka yapmalisiniz.

didos86 özel mesaj atamadığımdan size facebookdan mesaj yolladım, umarım görmüşsünüzdür. ne kadar tatlı kızlarınız var öyle allah bağışlasın :)

tamam canim sagol ekledim ben seni.

burda bi arkadasimiz bi tavsiyede bulunmus ya onu mutlaka yap. su kisilerden alacagimiz var diye söyleyin devlette onlardan istesin. bence bunu mutlaka yapmalisiniz.

evet canım. düşünüyoruz. yalnız eşim pek konuşmuyor bu konularda.geçen akşam konuştuk da anladığım kadarıyla pek alacakları kalmamış.aldıkları da gitmiş biryerlere.aslında uzun hikaye.eski ortakları ile ilgili çıkıyor ortaya birşeyler

didos86 özel mesaj atamadığımdan size facebookdan mesaj yolladım, umarım görmüşsünüzdür. ne kadar tatlı kızlarınız var öyle allah bağışlasın :)

faceden mesajın gelmedi canım. teşekkür ederiz teyzesi :)))

Kayınlarının engelli olduğundan bahsetmiştin ya. Kayınvalden bu çocuklara bakıyor diye devletten yardım alabiliyor diye biliyorum. Allah yardımcınız olsun. Her şey biz insanlar için. Sağlık olsun da herşeyin üstesinden gelirsiniz. Bence bu yardımlaşma konusunu da eşinize söylemeyin bir hesap bildirin bizlere çocuklarının sütü, maması , bezi için gerekli olacaktır. Allah'a emanet olun...

Oncelikle moralini yuksek tut kizlarini dusun ve bu durumu fazla kimseye anlatma moralini bozmak istemem ama sosyal hizmetler evine gelip bebeklerini alir. Esinden de ayrilma akilli dusun. Ben senden daha kotu durumdaydim ilk evlendigimde kayinvalidemin kredi borcu esimin ustuneydi nisan alisverislerini esimin kartiyla yapti ve dugun borclarini odemedi resmen dibe vurdum elektrigi filan kesmislerdi ayni esimle senin gibi kavga ediyorduk ama sonra kendimi oyle bir toparladimki ne borc kaldi nede borc iseyen.
Oncelikle esinle iyi gecin sen cok caliskansin yaparsin edersin birlikte kapatiriz filan diye teselliler ver bir yandanda uygun bir is arastir. Esinin uzerine olan kartlari iptal et ve eger hesapli harciyorsan kendin kart cikar..
Esin maasini sana versin evinin hesabini sen yap hatta esine harclik ver
Alisverislerini pazardan yap bence daha uygun oluyor
Esin ise girdikten sonra aile bakanligina yardim icin bas vur onlar bebeginin tum ihtiyaclarini aylik olarak karsilar ama esin once ise girsin Allah korusun sosyal hizmetler issizlik ve bakimsizlik olunca bebekleri koruyucu ailelere veriyor.

Mesajların hepsini okuyamadım ama öncelikle rabbim kolaylık ve ferahlık versin.
Umarım bu sıkıntılardan çıkış yolu yakındır ve tüm borcu olanlara rabbim kolaylıkla ödemeyi nasip etsin..

Ben engelli kayınlarınız için yazmak istiyorum, mutlaka haberiniz vardır ama yoksa kayınlarınız için engelleri oranınca rapor alıp;

Vergi indirimi, çalışma kolaylığı, ücretsiz toplu taşıma imkanı, hasta bakım aylığı gibi bir çok haktan yararlanabilirsiniz.

Lütfen araştırmadıysanız bu konuyu araştırın. Ayrıca belediyelerin sosyal yardım müdürlükleri de yine hasta kişiler için evde bakım yardımı, özel servis yardımı gibi kolaylıklar sağlıyorlar.

Bu rapor hakkında bilgi almak isterseniz ŞURAYA(TIK) bir göz atın.

ALLAH yardımcınız olsun..

kayınlarım engelli maaşı, kayınvalidem bakım parası alıyor.birlikte oturmuyoruz.evimiz bir vesait uzaklıkta.evleri çocukların bakılması için müsait değil.oraya bırakamıyorum.annem evime gelip bakamıyor.kayınlarımı alıp bizde kalacaklardı onu sorduğunu, maaşların kesileceğini söyledi.bize gelmediler bu nedenle.
yardımlaşma konusunu eşime başta söylediğimde kabul etmemişti.sonra durumu toparlayamayınca kabul etmek durumunda kaldı.sağolsun birkaç arkadaş ve buradan bir akrabam maddi yardımda bulundu. hesaba yatırılan meblağ olunca yarın öbür gün sorun olmasın diye eşime söyledim.sonuçta söylemesem de bu sefer eve alışverişi nasıl yaptım, kızlara bezi nasıl aldım diye soracaktı.eşim zaten ne gelmiş nereden gelmiş elimden almıyor. kendisi de işini-maaşını düzene koyamadığından eve para getiremiyor zaten.
ilginize teşekkür ederim.görüşmek üzere
sevgiler

Allah bir daha sıkıntılı günler göstermesin canım. insan çalışınca azmedince herşey oluyor.bizim sıkıntımız eşim çalıştığı halde dzenli maaşını alamıyor.hep bizi mi buluyor anlamıyorum.eşine harçlık ver demişsin ya inan eşim 1 tl getirse bana veriyor.sonra kendisi harçlık istiyor.para benim cebimde kalsın diyen biri değil.canım pazara çıkabilsem keşke 2 bebekle yardımsız biryere çıkamıyorum.ekmeksiz bile kalıyorum bazen. zaten sebzesi meyvesi detejanı ayrıntılı alışveriş yapmayalı çok oldu.ne acilse ne kadar param varsa onu alıp geliyorum.
ben yardım için sosyal yardımlaşmaya gittim eşimin üzerine şirket göründüğü için yardım alamadım.sordum şirket hesabına bakın uçan kuşa borcu var diye.yok dediler sizin şirketiniz var.
koruyucu aile olayını bilmiyorum ama büyük konuşmam istemem tabi öleceğimi bilsem kuzularımı vermem.
ilgine teşekkürler canım

teşekkür ederim canım. kayınlarım yukarıda saydığınız tüm haklardan yararlanıyor.kv bakım maaşı alıyor.bir ayrıntı bizimle birlikte oturmuyorlar. ki kayınpederim tüm maaşları kendisi çekiyor.biraz sorumsuzdur kendisi.kp getirirse yiyorlar getirmezse yemiyorlar. kayınpeder akşama kadar geziyor. o ayrı sıkıntımız zaten. bir işe gireyim dediği yok. kızlar hasta detay yazsam roman olur herhalde.
ilginize çok teşekkür ederim.

Arkadaşım Allah yardımcınız olsun. Bu konuyla ilgili facene bir mesaj gönderdim. Ancak mesajı görebilmek için mesajlardan ''Diğer'' yazan klasöre girerek görebiliyormuşsun. Okuduktan sonra orada belirttiğim gibi eğer düşünürseniz yardımcı olabilirim. İyi akşamlar.

Allah yardımcın olsun canım.Eger eşin çalışkan azimli bir insansa beraber herşeyin üstesinden gelirsiniz merak etme.güzel kızlarını öpüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…