borç batağındayız, eşimle aramız giderek bozuluyor..

didos86

hayat bir maraton
Kayıtlı Üye
14 Mart 2010
1.099
927
kızlar merhaba,
kimselere anlatamadığım için buraya yazıp içimi dökmek istiyorum.5,5 yıllık evliyim.13 aylık ikiz kızlarım var.aslında herşey doğum sonrası başladı.doğum yapana kadar çalıştım.aslında işe geri dönecektim ama bebişlerim prematüre doğdular.2 bebeği bırakıp işe dönemedim.gül gibi işimi bir kalemde sildim.eşim benden az maaş alıyordu.bebişler küvözde iken hastahaneye git gel, sonrasında yine doktorlara git gel vs derken birkaç ayda onlarca işe girip çıktı.dikiş tutturamadı.1 yıl önce kendi işini yapmak üzere dükkan açtı.4 ortak olarak başladılar.sermaye olmadığından krediler çekildi, kredi kartları doldu.piyasaya borçları katlandı.ve bir gün dükkan mühürlendi ve devir etme kararı aldılar.eşime göre devir sonrası borcu kalmayacaktı.sıfıra sıfır çıkıyordu işin içinden.bu da bir sınav dedim.ama hiçbirşey hesaptaki gibi olmadı.açılan şirket eşimin üzerine dolayısıyla bütün borç bize ait.alacaklarını alamadı.piyasaya ödeme yapamadı.bankalar kapımıza dayandı.haciz evrakları gelip durdu.diğer ortakları soracak olursanız (bu şahıslar eşimin en yakın arkadaşları.beraber büyümüşler) şimdi onlar telefonlarını bile açmıyorlar.eşim evlerine gidiyor, kapı duvar.yani borçlar bize kalmış durumda.şuan hesabıma göre bu tutar 70.000 tl civarı.eşim bir işe girse maksimum 1500 tl alır.ben çalışmıyorum, ev kira.2 bebek var.en çok yavrularımı düşünüyorum. bugün doktora götürdüm üşütmüştü kızlarım.ilaçlarını alamadan döndüm eczaneden.eczane önceleri veresiye veriyordu.150 tl civarı tutan ilaçları vermedi.o an ölmek istedim.bebeklerim hasta ve ben ilaçlarını dahi alamıyorum.kış geldi kızlara kışlık giysi alamadım inanın.
eşimle de aramız giderek kötüye gidiyor.sürekli beş karış suratlarımız, tartışmalar bitmiyor.ben akşama kadar dışarı bile çıkamadan evde hapis yaşarken eşim eve geç geliyor.arkadaşları ile dertleşiyormuş.bense evde 2 bebeğe yetişmeye çalışıyorum.hele birkaç aydır evde gündüz uyuyup gece geziyordu.sorduğumda iş haberi bekliyorum diyor.aslında birkaç işe girişti onlarda da ya alacağını alamadı ya işyerinin aracı ile kaza yapıp borçlu çıktı.daha neler neler.kısmetimiz mi kapalı bilemiyorum.
ağzı pis arkadaşları yüzünden eşimin ağzı da bozuldu.örneğin bana naber l.n karı diyor.ne aşkım, ne güzelim ne bitanem.hepsi bitti.evde iken çocuklarla ilgilen dediğimde ben bakamıyorum diyor.ya kızlara bağırıyor, ya oflayıp pofluyor, ya bana bağırıyor bırak yapma iş falan gel çocuklara bak diye.
kusura bakmayın biraz karışık oldu.cümleleri toparlayamıyorum.sonumuzu hiç hayırlı görmüyorum.eşime destek olmak istiyorum o ise bizden uzaklaşmayı tercih etmiş durumda.sanki aramızda bir uçurum var ve giderek ara açılıyor.ne sohbetlerimiz kaldı ne eski kahkahalar.zaten yataklarımız ayrı.ben yastığa her başımı koyduğumfda ağlıyorum.benim için her geçen gün belki yeni bir haciz evrakı geliş günü, belki ödenmeyen faturalar nedeniyle elektriğin kesileceği gün, veyahut bez mamayı nasıl alırım günü.
başınızı ağrıttım.işe girmeyi düşünüyorum.annemden fayda yok(babam da zaten 1 haftadır hastanede yatıyor.bir aklım da onlarda), kv de hasta 2 kaynım var onlara bakıyor.inanın önümüzdeki aylar beni çok düşündürüyor.
uzun oldu.okuyanlar hakkını helal etsin.

Bunlar muhakkak atlatilir önemli olan cocuklarin onlara iyi bakmaya calis
esin insallah yeni bir is bulur baslar
esinin agzinin sana karsi bozulmasi kötü olmus neden yaptigini sor bakalim
hacize gelipte evde alacak birsey yoksa ne götürecekler ihtiyacin olan esyalari alamazlar

esinde isin icinden cikamiyor gibi herseyi acik acik konusursaniz belki bir yol bulursunuz

Her insan zor zamanlardan geciyor Allah c.c sizede kolaylik versin.

eşinle konuşmaya çalış böyle yaparak biribirinizden daha fazla uzaklaşırsınız onun ağzını bozması gerçektende kötü bi durum tatlı dille konuşursan en azından aranızdaki sorunu düzeltebilirsin

Canim oncelikle Allah yardimcin olsun haciz geldiginde evdeki esyalari alamiyorlar artik yeni bir yonetmelik bu eski isine donebilme ihtimalin nedir

bir an kendimi sizin yerinize koydum çok çok üzücü bir durum

bebeklerin için güçlü durmaya çalış ,inşallah en kısa zamanda bütün bu sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.

inanın eşinizde sizin kadar üzülüyordur,destek olun eşinize.. Rızkı verende alanda Allah'tır. Çok dua edin.. Allah rızkı aldığında sabreden,verdiğinde şükreden kullarını seviyor. Sabredip eşinizin yüzüne bakın tebessüm edin,her zaman yanındayım beyim diyin. Parasızlık,çıkamamazlık bir erkeği en yaralayan unsurdur.. Allah evinizi bereketlendirsin,hayrlı nimetler versin.. Birbirinize destek olun kardeşim.. Eşinizin bu durumunu da çok görmeyin,bu sıkıntılı durumda sağlıklı düşünemiyordur.. Sizden tebessüm gördüğünde daha sağlıklı düşüneceğini,güçleneceğini bilin.. Allah yardımcınız olsun kardeşim.

Off hakikaten Allah yardım etsin.. Hepimize herkese zaman çok zor.. Hayat zor!! Biz de çok buyu bir yatırım maiyetiyle girdiğimiz işi kaybettik kaatmak zorunda kaldık.. Aylık akıl almaz ödemeer yaptık. Yapıyoruz da .. Alışmışız hep en iyisni giymeye gezmeye yemeğe içmeye... Hem standartlarmız kaybetmemeye çalışıyoruz, hem geleceğimizi garatilemeye! İkisi bir arada olmuyor. Cocuk zaten cok yoruyor bir de insanın sinirleri bozukken daha da zor oluyor cocuklara anlayış gostermek ki sende ikizmiş!! Eşinin bu donemde mutlak hataları olacaktır. Erkekler farklı bir rol üstlendikleri için olaylara daha farklı bakıyor ve sorumluluk hissediyorlar. Belki ona kızdıgın ve haklı oldugun şeyler vardır. Ama anlayışlı olmay calış lutfen.. Bu yaşananlar hepsi birer sınav... Allah a karşı, eşlerimize çocuksrımıza karşı!!! Belki hafif dozu bir antidepresan verebilirsin ona... Oyle butun gun uyutmayan hafiı birşey. Bu donemi daha kolay atlatabilsin. Bir de fikir; bilmem girdin mi ya dakulladın mı ama bu forumda ikinci el satış sayfası var. Bebişlerinin ihtiyacı kalmayan eşyalarını ordan satabiliysin. Evet akmasa da damlar ve en azından kuzucukların bazı ihtiyaçlarını karşılayabilirsin.. Kolay gelsin.. Allah yardımcınız olsn !!

Son düzenleme:
allah yardımcınız olsun canım. zor durum gerçekten. çocuklar 18 yaşına kadar devlet güvencesinde diye biliyorum. yani ssk doktoruna gidebiliyolar gerçi ilaçlarda geçerlimi bunu bilmiyorum. bide eğer aile hekimine gider durumu anlatırsan onlarda böyle durumlar için promosyon ilaç yada ellerinde bağzı ilaçlar bulunuyo yardımcı olabilir belki. yavrucağınada çok geçmiş olsun. belliki bu bir imtahan hemde zor bir imtahan. eşinin evdede durumu germemesi lazım ama onun tarafındanda düşününce gerçekten çok zor.

ayrıca sosyal hizmetlerlede görüşürsen telefonla sana yardımcı olabilirler. kreşleri var çalışan anneler için ayrıca çocuklar için maddi destekte verebiliyolar. bi tanıdığımız için görüşmüştüm çok yardımcı oluyolar.

Son düzenleme:
allahım sıkıntıda olna yardım etsin.yaşadıklarınız çok zor .bol dua edin.kul sıkışmayınca hızır yetişmezmiş. bizde işimizi kaybettik.çık zor günler geçirdik.inanın bir gün para yoktiki ekmek alalım.yazdık.ama çok şükür şu an iyiyiz.eşim bisene biryerde çalıştı .1000tl alıyodu zar zor geçiniyoduk.pencerelerim iyi değildi hava giriyodu ısınamıyoduk.baktım olmadı .bi işe girdim bisene kadar çalıştım çocuklarıma annem baktı.az toparlayınca çıktım. eşimde o sırar işten çıkarıldı ben bir üzüldüm.bol dua ettim hep allahım çocuklarımın rıskınbol ver çocuklarıma acı diye.bir kapıyı kapatan allh yüzüme güldü eşim daha iyi işe girdi inşallah sizde en kısa zamanda rahata kavuşursunuz yavrularınızın yüzügözü hürmetine allhım sıkıntılarınıza derman olur

Merhabalar,
Öncelikle Allah yardımcınız olsun? Konunuzu okudum uyku tutmadı, size özelden yazmak istedim ama mesaj kutunuz dolmuş. Ben de bir premature annesinin, kişilik bebis kıyafeti konusunda yardımcı olabilirim. Özel mesaj kutunuzu bosaltabilirseniz size yazmak istiyorum.

arkadaşım durumuna cook uzuldum uykum kactı bizde cok zorlu yollardan gectik allaha şukur toparlandık sayılır hanımlar arkadaşımızın durumu cok kotu ve bebekleri var herkes iyi kotu yardım etse hesabına akmasada damlar bir faydamız olur belki canım tlf nonu yazarsan yardımcı olmaya calışcam azda olsa bunu diger arkadaşlarda yaparsa o minik yavrulara yardımcı olbilirsek ne mutlu bize

Tekrar Merhaba,

Özelden size ulaşamadığım icin buradan yazıyorum, inanın uyku muyku kalmadı ben de. Ben de premature doğmuş bir kız bebek annesiyim. Yaşadığınız zorlukları çok iyi anlıyorum. Size kışlık bebek kıyafeti konusunda yardımcı olmak isterim. Eğer bana özelden gönderebileceğim bir adres verirseniz, kıyafetleri bu hafta ici size kargo ile ulastirabilirim. Bu konuda yardımcı olabilirsem inanın çok mutlu olacağım. Sizden haber bekliyorum. Allah'a emanet olun. Sevgiler...

canım evet şimdi hacizlerde birşey götüremiyorlarmış.eşimle konuşmak istiyorum ama o tam bir sır küpü olmuş.kendi kendini yiyip bitiriyor resmen.bende ev işleri bebişler derken aynı evde ayrı hayatlarda gibi olduk.

kaç kere söyledim küstüm olmadı, tatlı dille söyledim olmadı.ben eski benim diyor ama değil.

Canim oncelikle Allah yardimcin olsun haciz geldiginde evdeki esyalari alamiyorlar artik yeni bir yonetmelik bu eski isine donebilme ihtimalin nedir

eski işyerim ile irtibattayım ama açık pozisyon var mı bilemiyorum.orası veya başka biryer çalışmam gerekiyor gibi görünüyor.eşim ise ister çalış ister çalışma sen bilirsin diyor.kira borçlar diyorum ben halledeceğim sen düşünme diyor.

bir an kendimi sizin yerinize koydum çok çok üzücü bir durum

bebeklerin için güçlü durmaya çalış ,inşallah en kısa zamanda bütün bu sıkıntılarınızdan kurtulursunuz.

sağol canım.Allah kimseyi darda koymasın.hele evlat varsa işin içinde çok zor.

inan bundan önce de sıkıntılar yaşadık.hiçbirinde eşime para kazan diye baskı yapmadım.hep şükrettik.varlığa ve yokluğa.şuanki sınavımız ise daha agır.yine şükrediyoruz.aslında hiç belli olmuyor bir bakıyoruz bir kapı açılmış.eşim dört elle sarılıyor.sonrası yine hüsran.gecen hafta işe başladı.sabah 7 gece 1.cocuklarının yüzünü görmedi.sonuç kaza yapmışlar adam kovmuş ve arabanın tamir masrafını istemiş.o gün erken gelince konuştuk.ben senin yanındayım dedim.o gün biraz yüzü güldü.sonra yine aynı.

Allah yardımcınız olsun canım.eşim para kazanmaya başlayınca ne hayaller kurmuştum ben de.olmadı.eşimin durumunu düşünüyorum.kardeşim dedikleri kalleşlik yaptı.kazanırken sana güveniyoruz dediler.şirket eşimin üzerine yapıldı.eşim kimsenin hakkı yenmesin diye kuruş hesabı yaptı.işler bozulunca bizim borcumuz yok deyip çekildiler köşeye.benim arkadaşlarım bana bunu yapsa kahrolurdum herhalde.ki eşim ben işten çıkarken ben evi geçindiririm sen düşünme diyordu.fakat neye elini attıysa kurudu.var üzerimizde bir nazar.

sağol canım.devlet hastanesine götürdük.hava soğuktu.otobüs ile gidecektim fakat yol uzun yürüme mesafesi var.aracımız ile gitmek isteyince borç bulup yakıt attık arabaya.ilaç olayında kayınvalidem sağolsun kayınpederi de almış yanına ilaçları alıp geldiler.onların da durumları yok.kimseye birşey diyemiyorum.sosyal hizmetler ve kaymakamlığa gideceğim.kızlar biraz düzelsin.yardım isteyeceğim.eşime de söyledim olur dedi.bakalım hayırlısı.

sağol canım.biryerde okumuştum Allah dua etmesini istediği kuluna bir dert verirmiş.Allah cümlemizin yardımcısı olsun.

canım Allah razı olsun.belli ki çok güzel bir yüreğin var.buraya yazmaktaki maksadım biraz dua almak biraz rahatlamaktı.yardım istemek gibi bir düşüncem yok inanki.her darda kaldığımızda şunu düşünüyorum.benden daha çok ihtiyacı olanlar vardır.Allahım önce onlara versin.bize de çalışacak sağlık güç kudret versin.helalinden kazanalım diye.tekrar teşekkür ederim ama eşim de kabul etmez biliyorum.kaymakamlığa gidelim erzak yardımı alalım dedim.tamam dedi ama belki oraya bile göndermez...
buraya bunları yazdığımı öğrense acaba ne der, bilemiyorum...

canım özel mesaj kutumu boşalttım.

arkadaşlar düşünüp düşünüp bulduğum bir çare var fakatne derece mantıklı bilmiyorum.kv ve biz kiradayız.olur da işe girersem kızlara o bakacak.2 hastası olmasına rağmen bebişlerim küçük başka kimseye de emanet edemem.
onların ev 2+1 sobalı.bizim ev 3+1 doğalgazlı.ya onları çağıracağım, ya ben oraya gideceğim.kv söyledim o da bizi çağırmayı düşünüyormuş.şöyle bir durum var ki benim eşyalar oraya sığmaz.hem 3 gün önce onlara gittim 1 günde çocukları üşüttüm.evi çok soğuk.
buraya gelirlerse de evim biraz kullanışsız.bazı eşyaları satmam gerekebilir.kv olmadı daha kullanışlı bir 3+1 bakalım diyor.yani kira, faturalar ve yemek içmek onlardan olacak.ben de işe girersem borçları kapatacağım.
kv ile anlaşıyorum.kp huysuzdur.2 hasta olaca evde.birisi 26 yaşında yatalak.diğeri 24 yaşında görme engelli.rahat edebilir miyim.sorunlar yaşar mıyız bilmiyorum.aklıma başka çare gelmiyor.kış kapıda.bebişlerim daha emiyor.şimdi mantıklı gelen 1 saat sonra olumsuz geliyor.umarım eşim aklını başına alır.Allahım da hayırlı işler nasip eder inşallah.

Alllah yardımcınız olsun, tez zamanda rızık kapıları açsın inşallah.
Bebekler devlet güvencesinde bildiğim kadarıyla ilaçları sigortadan alabiliyor olmanız lazım
Bir araştırın tekrar.
Eğer olmuyorsa ilaç konusunda elimden geleni yapmak isterim
Reçeteyi özelden yazarsanız temin eder hemen gönderiririm.
İletişim bilgilerinizi de ekleyin lütfen, pazartesi ilk iş kargoya veririm arkadaşım.

Son düzenleme:
Allahım tez zamanda aydınlığına çıkarsın sizi çok ama çok zor durumunuz bebekler olunca dahada zorlaşıyor herşey üstelik ikizler..
Allahım sağlık versin inan herşeyin üstesinden geliniyor..
k.valide ile yaşamak zordur fakat başka çözüm yok gibi görünüyor, sen işe girersen en azından bebeklerinin ihtiyaçlarını karşılarsın çalıştığın sürece sende biraz olsun rahatlamış olursun..
herşey yoluna girdikten sonrada k.validenizden ayrılırsınız...

Sorun yaşamandan yada rahat edememenden ziyade öncelikle çocukların karnının doyması ve ısınmaları geliyor.

Dolayısıyla bence bulduğun çözüm en güzeli. Tek kira, tek elektirk, tek tencere.

Allah yardımcın olsun, inşallah tez vakitte atlatırsınız.

allah yardım etsin..
erkekler işsiz fln kaldıklarında böyle çekilmez oluyolar ne yazıkki..
kendi babamdan biliyorum....
birbirinize destek olmanız gereken zamanda senden uzaklaşması tabiki çok kötü..
ama onunda aklından neler geçtiğini bilemeyiz..
o da farkındadır mutlaka çocuklarının durumunun senin durumunun..
gerçekten bazen insan çaresiz kalabiliyo ne yazıkki...
inşallah en kısa zamanda atlatırsınız bu durumu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…