Konunu okuduğumda evet duygusal bakınca gerçekten üzücü bir durum.Ve kadın olarak en büyük maduriyeti sen yaşıyorsun.Allah yardımcın olsun.
Fakat;
bazen fazla iyimserlik,hoşgörü,sıkıntıyı daha çok çoğaltır.Eşinle kavga et demiyorum ama biraz elini taşın altına koyup,yaptığı hataların sorumluluğunu alıp ona göre davranmalı.Bağırıp,çağırmayla,geç gelmeyle,arkadaşlarıyla takılmayla,yok 1500 lirayla borç mu ödenir demeyle olmuyor bu işler.
Girdiği işlerde dikiş tutturamadığını söylemişsin.Şanssız olduğunu söylemişsin.Yani herkes çalışıyor şanslı da,birtek o mu şanssız.Sıfır sermayeyle gidip kredi çekip iş kurarsan,isterse ortakların dünya iyisi olsun kaybedersin.Bana göre eşin biraz ileriyi göremeyen,hiç düşünmeden cahil cesaretle risk alan,aklına gelen herşeyi düşünüp taşınmadan,senle paylaşmadan yapan biri.Beni yanlış anlama yargılamıyorum.Her insanın başına gelir.Ama kadercilik yaparak birşeyleri görmezden gelip ders almazsak,hayatımız boyunca iki yakamız bir araya gelmez.
Eşin krediyi kendi adına çekmiş,ya ne kadar arkadaş olursa olsunlar,aralarında "adi ortaklık sözleşmesi" olmalı.Kar payını sözle mi paylaşacaklar.Bir insan hiç bir resmi yazışma olmadan kendi üzerine kredi çeker mi?Bu iyi niyet değil,düşüncesizlik.Başta sana etraftan alacaklarım var diyor.Sonra fazla alacağım kalmadı diyor.70 bin lira az bir para değil ki.Bunca borç büyüyene kadar beklediler mi? Bu ortakları eskiden beri tanıyorsa eşi dostu akrabası hiç mi kimse yok ulaşabileceği.3 ü birden mi ortadan kayboldu.70 bin küçük para değil ama 3 hisseli borç olup evi barkı bırakıp kaçacak kadar da büyük değil.
Yapmanız gereken,önce eski yeni model farketmez aracı hemen elden çıkaracak,üstüne eş dost 3-5 borç bulup ekleyerek bankaya gidip yatıracak ve borcun yapılandırmasını isteyecek.Hiç bir peşin ödeme yapmasa bile bankaya gidip borcu taksitlendirecek.Bazı arkadaşlar eve haciz gelmez diyor ama haciz gelmiyor diye bitiyor mu iş.Faiz herşekilde işliyor.2.si semtinin bağlı bulunduğu muhtarlığa gidecek fakir kağıdı çıkaracak ve belediyeye gidip durumunu belirteceksin.Sosyal hizmetler bu tür durumlarda destek oluyorlar.Böyle imece usuluyle olmaz.Çocukları baktıracak birini bulursan işe gideceksin.Bulamazsan evede parayla yapılan işler var.En azından 3-5 harçlık çıkarırsın.Eşin de akşam ve haftasonu sana yardım eder birlikte evde parayla iş yapabilirsiniz.Böyle böyle çok para kazanan insanlar var.3.sü eşin ortaklarının gizli ortaklığını birşekilde kanıtlayabilir.İş yaptığı yerler alınan verilen para mallar vardır.Dava açacak.En azından krediyi kendi çektiyse,bir tanesi mutlaka kefil olmuştur.
Eğer sıkıntıyı sen de çekiyorsan,paşa paşa aldığı kararları ne nereye gidiyor anlatacak sana.
Ve burdan evine gelen yardım gönderen insanlar var.Hatta bir arkadaş konu açayım demiş ve açmış sanırım senin için.Tamam çok güzel duygularla insanların birbirine yardım etmesi güzel.Ama iyi insanlar kadar kötü niyetliler de var.Sen annesin.İki tane küçük yavrun var.Daha dikkatli temkinli olman lazım.O yüzden ne amaçla olursa olsun,KİMSEYE ADRESİNİ VERME,EVİNE KABUL ETME,KİMSE DE BURDA VERİLEN TANIMADIĞI BİLMEDİĞİ ADRESLERE GİTMESİN.
Bu tür iyilikler bir süre sonra suistimale dönüşür.Herkes kalkıp ihtiyacım var demeye başlar.Senin böyle bir talebin olmamış biliyorum,hiçbir art niyetinde yok ama her insanın içini dışını bilemezsin.
İnşallah en kısa zamanda feraha kavuşursun.