borç batağındayız, eşimle aramız giderek bozuluyor..

Allah geçirdiğiniz bu sınavda size yardımcı olsun, dönem dönem bir çoğumuz bu tip problemleri yaşıyoruz önemli olan ailenin dağılması değil birbirinize destek olmaya çalışmanız...

işe girme ihtimalinizin olması iyi bir şans bir nebze sizi rahatlatacaktır, borcun ödenmesi ise zaten evinizden bir şey alamaz, eşinizin maaşının 1/3'üne haciz gelir oda çalıştığı sürece kesilir, sizde çalışarak çocuklarınıza yetecek hale gelirsiniz... Malesef yeni sağlık düzeneği çok katı sözde ücretsiz sağlık bakımları ama görünen yüzü öyle değil acil muayene bile yeşil alan olursa 12tl+2tl reçete parası ve bir de eczane ücreti..

KP huysuz muysuz süreci atlatana kadar idare edebilir misiniz? Hani biraz üç maymun oynamak gibi, görmedim duymadım bilmiyorum... Allah evlatlarınıza sağlık sıhhat versin, hastalıklar vermesin, eşinizle de kv ile birlikte konuşmayı deneseniz mesela? evet çok problem yaşadık ama ben de bu problemleri senle beraber yaşıyoruz, çocuklarımız için gel el ele verelim bir çıkış yolu bulalım, birbirimize tutunalım filan gibi.. eminim bunları yapmışsınızdır da.. ne biliyim

Seni anlıyorum,anlayabiliyorum daha doğrusu..

Bu işyeri açma muhabbetinden benim de dilim yanmıştı bir ara..Kendi kariyerinin tam tersi bir işle iştigal olunca nevri döndü..Mühendis adam iişiyle iştigal olur degil mi ?

Borçlar desen gırtlağa kadardı,kızım daha 2.5 yasındaydı..İnanılmaz borçlar ödedik ..Ama hepsi geldi geçti..O borçlar ödendi..Üzerine birikim bile yapıldı..Yeter ki çözüm odaklı düşünün...Oturmanız borçlarınızın ödenmesi için çare değil..Çözüm senin de çalışman..

Düşündüğün şey mantıklı bence uygulamaya geçin..3+1 büyük bir eve çıkın..Kayınvalidenler kira ve faturalarla ilgilenirken en azından sizde diger taraftan kira ve faturalara vereceginiz meblagı borçlarınıza vermiş olursunuz..

Sen de çalışırsan üstesinden gelirsiniz bu işin..Evde 2 hasta olması kötü ama maalesef suan yapabileceginiz en mantıklı şey bu...Aileniz orada mı yaşıyorum bilmiyorum ama bakabilecek durumda olsalar kv ile bu durumu çözmeye çalışmazdın :26: Sanırım ailen bakamayacak..

Birde bana telefon numaranı verirsen sevinirim özelden

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun inşallah tez zamanda işleriniz yoluna girer kv oturmak şuan tek çare gibi görünüyor..çocuğuna ihtiyacını alamamak herhalde bi anne için en üzücü durum ama bunlar hepimiz için bi imtihan bebişlerinin eksikleri konusunda bende yardımcı olabilirim elimden geldiğince özelden msj atabilirsin dilersen dualarım seninle inşallah tez vakitte feraha erersiniz..

teşekkür ederim canım.bazı ilaçları sgk karşılamıyor.karşıladıklarına ise muayene reçete ilaç ücreti derken bir miktar ödeme yapmak gerekiyor.işte ben dün o parayı veremedim.sağolsun kayınvalidemler aldı ilaçları.gece önceki geceye göre rahat uyudu kuzularım.meğer ağrıları varmış...

sağolasın.başka çıkış bulamıyorum.kayınvalidemin evi soğuk oluyor.sobalı ev.düşün ki salonlarında yerde 2 halı ve tv den başka birşey yok.kırık çekyatları attılar.yenilerini aylardır alamadılar.onların da durumları iyi değil yani.yine de yardımcı olmaya çalışıyorlar sağolsunlar.kış geldi her gün kızları oraya bırak, al derken iyice üşütebilirim.
şimdilik düşük model bir arabamız var onu da satarsak kv yürüme mesafesinde değil.mecburuz yani birlikte oturmaya.

amin canım.yaza kadar toparlanırsak kv ile karşılıklı veya yakın evler tutmayı düşünüyoruz.kızları kreşe de verebilirim.devlet desteği varmış çalışan annelere.önemli olan önümüzde şu 8-10 ay.Allah kimseyi darda koymasın.lüks yaşamıyordum ama kimseye muhtaç değildim.kızlara bezi mamayı sebze-meyveyi rahatça alabiliyordum.umarım atlatırız bu günleri de.

sağol canım.dua ediyorum.benim için değil, bebeklerim için.inşallah herşey yoluna girer.

kp huysuz ama bir avantajım kp gece bizimle kalmayacak.gelip gidecek.kv oturdukları eski müstakil evleri var.ev yıkıldı yıkılacak.adam zaten kv ile aynı evde kalmıyor.o eksi evde kalıyor.şimdi yazarken farkettim ne karışıkmış aile ilişlilerimiz :)
kv eşimle kaç kere konuşmayı denedi.oğlum az da olsa düzenli maaş alabileceğim bir işe gir diye.önceleri dinliyordu eşim.şimdi ben bilmiyormuyum.borçlar ayda 1000-1500 ile kapanır mı diyormuş.annem de kızım beni tersliyor diyor.ne yapsın.

ailem bakamaz kızlara.çalışmama gerekiyor diyorum.borçlardan haberdarlar.kızları ne yapacaksın diyorlar.bakarız diyen yok.
sıkıntılı günleri atlatmanıza sevindim.Allah bir daha geçim darlığı göstermesin.inşallah bizim için de güneş doğar bir gün.umudum hala var.bu da bir imtihan diyorum.şükrediyorum...

çok teşekkür ederim.gerçekten temiz kalpli güzel gönüllü kadınlarımız var ne güzel.inan yardım istemek için yazmadım.belki atladığım, yapmadığım veya yanlış düşündüğüm birşeyler var.nerede hata yaptığımı, ne yapmam gerektiğini oturtmaya çalışıyorum zihnimde.çünkü dün çok bocaladım.sadece bebek kıyafeti ile ilgili yardım kabul edebilirim.çevrenizde bebişlerini büyütmüş olanlar vardır belki.hatta şuan ücretsiz gönderseler bile ben işe girince gerekirse ödeme de yapabilirim.ama şuan ne yazık ki ne sıfır ne ikinci el için ödeme yapamam.tekrar teşekkür ederim.

Allah yardımcın olsun.. Benim de iki aylık bebeğim var. Okurken çok kötü oldum. Gözlerim doldu. Rabbim bir çıkış kapısı açacaktır muhakkak. Yeter ki sabırlı olalım. Allah u Teala buyuruyor ya "sabır ve namazla benden yardım dileyin" diye. Imtihan herşey.. Eşinizin gergin hatta agresif olması çok normal. Her sancılı gece mutlaka kutlu bir sabaha gebedir. Allah razı olsun yardım teklifinde bulunanlardan da. Yapamasanız bile niyetinizden dolayı o hayrı yapmış gibi sevap alıyorsunuz. Yapabileceğimiz birşeyler varsa çok sevinirim.

çok çok üzükdüm kelimelerin bittiği yerdeyim.allahım yardımcınız olsun

Allah kolaylık versin inanın çok zor... Çok üzüldüm Ablamlarda aynı sizin anlattığınız durumdalar Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin... Umarım kısa bi sürede atlatırsınız.. Her darlığın bir bulluğu muhakkak vardır. Güçlü olun ve asla üzülmeyin...

Çok üzüldüm canım Allah sabır versin. Yalnız bu durumdaki bir erkekten eve geldiğinde çocukların bakımına yardımcı olmasını istemek ne kadar mantıklı sence :26:

İki bebekle ne yapabilirsin eşin için inan bilemedim. Bence olanla idare etmeye çalışıp eşinin üstüne gitme.

İnan hepsi geçiyor. Bunu geçmişte babası defalarca iflas etmiş birisi olarak söylüyorum için rahat olsun

Rabbim yardımcınız olsun

sizi anlıyabiliyorum eşimde ortak iş yapmıştı kapatmışlardı işyerini yapamamışlardı ama zararı çok şükür çok fazla olmamıştı.

eşinizle konusun iletişiminizi asla kesmeyin.sizin birbirinize daha sıkı tutunmanız gereken bir dönem bu
rabbim ödeme kolaylığı versin unutmayın ölümden başka herşeyin bir çaresi vardır

Benim ablamlarda aynı sıkıntıları bir dönem yaşadılar. Çok zor Allah yardımcın olsun. Eğer eviniz kira ise hemen taşının alacaklılar psikolojinizi iyice bozmadan, daha sonra hemen bir işe gir çocuklarına artık ya annen yada kavınvaliden mutlaka bakmalı sınırları zorlamalısın. Eşinde çalışmaya başlayınca 2 seneye kalmaz ne borcunuz kalır ne sıkıntınız ama bir yerden başlamak gerek. Gideri en alta indirmelisiniz. Bir akşam annenizde bir akşam kaynananızda yemek yersiniz, sigara kullanıyorsanız bırakmalısınız, internet telefon hepsi iptal en azından bir süre böyle yaparsanız ve dua ederseniz Rabbim emekğin karşılığını her zaman verir.

canım benim sakın yanlış anlama halini anlıyorum inan bende yaşadım hepsini eşimle severek evlendik ailem dışladı konuşmadılar eşimde o aralar ailesiyle kustu evlendigimizde sonra hepsi barıştı o donemde eşimin piskolojisi bozuktu işleri guzel degildi kıt kanaat geciniyorduk sonra bebegimi kaybettim derken cook sıkıntılı gunler yaşadım okuyunca cook uzuldum amacım biraz olsa yardım etmekti allah yardımcın olsun dua et eşinle aranı acma rabbim dualarımızı geri cevirmez her darlıgın birde bollugu olur sabret canım seni cok iyi anlıyorum

özelden adres yazarsanız istersenız tabıkı cocuk kıyafeti yollayabılırım

birde lütfen yanlış anlamayın ama önümüz bayram nasılsa fıtre verıyoruz en azından gerçektem ıhtıyacı olan bırıne verılssın istersenız tabı akmasada damlar bebişlerin ıhtıyacına kullanırsınız.yardımcı olmak isteyen bayanlarda bu şekilde yardımcı olur tabı siz isterseniz .lutfen yanlış anlamayın

allah yardimciniz olsun çok üzüldüm okurken gözlerim doldu hepimiz böyle zor zamanlar geçirdik geçiriyoruz siz eşinize destek olmaktan vazgeçmeyin iyi düşünmüssünüz kv ayni evde kalmak en mantıklı çözüm kv de çok iyi insanmiş 2 tane bakima muhtaç çocugu varken sizin bebişlerinizede bakacakmiş helal olsun benzeri bi durum görümcemin başina gelmişti onunda kp yatalak daha çocugu olur olmaz kesim kesmişler bizim zaten evde çocugumuz var çocuktan kasit kp biz bakamayız diye diyecegim o kv zin elbet hoşunuza gitmeyen davranişlari olacaktır görmezden gelmeye çalişin şahsen benim kv de kesinlikle bakmaz umarim işleriniz yoluna girer

Cnm özelden adresini, ad soyad yollarsan sana kışlık kıyafet yollayabilirim. Bebişler kaç aylıktı. Lütfen gurur falan da yapma böyle bir zamanda sana sadece allah yardımcın olsundan daha fazlası lzm. Diger arkadaşlarında dedigi gibi artık eve haciz gelmiyo. Eşin çalışırsada 1/3 ü ödeniyo kendini boşu boşuna sıkma bu kadar sana yardım etmek isteyenleri de geri çevirme msj bekliyorum..

Son düzenleme:

şu mesajın gönlümü huzur ile dolduru.her sancılı gece kutlu bir sabaha gebedir.ne güzel söz.bu günlerin de geçecegine daha da inandırdı beni.
bebişinin gözlerinden öperim.sağlıklı, bahtlı, uzun ömürlü olsun inşallah.

çok çok üzükdüm kelimelerin bittiği yerdeyim.allahım yardımcınız olsun

Allah razı olsun canım.

güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.ablanlara da dua edeceğim.Allah kimseyi yoklukla terbiye etmesin.hele ki çocuklar varsa daha da zor oluyor.

iki bebeği tek başıma dışarı çıkaramıyorum.iki samimi komşum var onların da bebekleri olunca gelseler bile fazla kalamıyorlar.dört duvar içerisinde eşimin eve gelmesii bekliyorum.o ise eve gelince çocuklarını 5 dk gördükten sonra bilgisayar başına geçiyor.çoğu zaman sesleniyorum duymuyor.bazen sırf yüzünü göreyim diye yardıma çağırıyorum.geldiğinde ise ben bakamıyorum deyip odasına geçiyor.ha unutmadan bir de dışarı çıkma huyu.arkadaşları ile görüşüyormuş.sohbet ediyormuş.akşam yemeği sofrası hazır iken aç aç dışarı çıktığını bilirim.dır dır etmiyorum bu adam niye bizden kaçıyor....
olanla idare ettim inan aylarca.aslında bu sıkışık durum aylardır sürüyor.işsizlik maaşı alıyordum.artık o da bitti.kiramızı, k,kartını ödeyecek gelir kaynağı yok artık.kartlar kullanıma kapalı olunca bebek bezi-mama da sıkıntı oluyor.bizim sınavımız da böyle.umarım tez atlatırız.

amin canım.eşime göre de işyerini kapatsalar bile borç kalmıyordu.piyasada ne kadar dolandırıcı var.alamadı ödemelerini.işte sonuç:borç borç borç....

canım yazn ev baktım.kiramız 3+1 ve doğalgazlı bir eve göre çok uygun.kv yazın taşındı.bizim kiramıza yakın üstelik ev eski ve sobalı.kv ile birlikte oturmazsam buradan şimdilik taşınmaya niyetim yok.annem çalışırken yeter artık çocuk yapın ben bakarım diyordu, şimdi iki tane ben nasıl bakayım diyor.babam da hasta.zaten şuan hastanede yatıyor.ayağının kesilme durumu var.
kv ise bana kızlar biraz büyüsün böyle evde oturma işe gir diyordu.sağolsun.bebişler küçük ama duruma el atmak lazım hemen.ben bazen buraya derdini yazanlara durumları olmayanlar interneti niye kapatmıyorlar diyordum.ne büyük konuşmuşum.komşularımla ortak kullanıyoruz interneti.aylık 20 tl veriyoruz.

Allah sabrını versin canım.Allah kimseyi evladı ile sınamasın.bz de eşimle severek evlendik.iki hasta kardeşi olduğundan vermek istemediler ama sonunda yuva kurduk.öyle zor oldu ki annemler çeyiz namına iğne almadılar.eşimle çalışarak-borçla aldık herşeyi.evimde belki herşeyin uygun fiyatlısı vardı ama huzur vardı.inşallah huzurumuz tekrar yerine gelir.

özelden adres yazarsanız istersenız tabıkı cocuk kıyafeti yollayabılırım

teşekkür ederim canım.bir arkadaşa adresini yazdım.sana da mail atarım.bana fazla gelecek kıyafet olur ise bir akrabam var.durumları iyi değil.6 ayık kızı var.benim kızların ufalanlarını göütrüyorum.fazlaları onunla paylaşacağım.

Allah razı olsun canım.inan bu konuyu açarken kimbilir kaç kişi yerden yere vuracak beni dedim.yanılmışım.inan siz böyle söyledikçe gözlerim doluyor.hepiniz ne yüce gönüllü kadınlarsınız.
yardım konusunda gurur mu, daha önce hiç yardım almadığımızdan mı bilemiyorum.evet diyemiyorum.eşimin tepkisini kestirmek de oldukça zor.kızacaktır büyük ihtimalle.arada kaldım ne yapacağımı bilemiyorum.

teşekkür ederim.kv iyidir.çogu zaman annemden yakındır.annemle oturup dertleşemem ama onunda dertleşirim.hep şöyle düşünmüşümdür.öz annemiz ile yeri geliyor tartışıyoruz.kv de ikinci annemiz oluyor.biz onları onlar bizi alttan alırsa sorun olmaz diye düşünüyorum.

özelden adresimi yazarım canım.bebişlerim 12 temmuz 2012 doğumlu.ama prematüre doğduklarından düzeltilmiş 13-14 aylık diyebilirim.boyları 75 cm kiloları 9700 gr.

ayrıca eşim dün iş başvurusunda bulunmuş umarım kabul edilir.artık maaşlı çalışacağım diyor.sigortamız olmadıgından apse yapan yirmilik dişimi çektirememiştim.her gün ağrısını çekiyorum.ben de iş bakmaya başladım.inşallah herşey yoluna girecek.hepiniz umut oldunuz.kafamı topladım sayenizde.hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.iyiki varsınız kızlar.

Canım en azından mama ve bez göndeymeyi çok isterim
Özelden adres verirsen , mama markası, bez boyunu bildirirsen heme gönderirim en azından yavrulara bir faydam olur.
Sizde bir süre bez, mama düşünmezsiniz.
Özelden at bekliyorum.

Canım Allah yardımcınız olsun.
Sen güzel bir çözüm bulmuşsun.Burdaki destek de ne güzel değil mi?Maşallah.

Bizde sizin ki kadar ağır olmasa da işsizlik imtihanından geçiyoruz...Bunu bir imtihan mantığı ile görebildiğimiz için çok şükür...Sizde bu bilinçte olduğunuz için ben borç ve parasızlık konularında kendi çıkarımımı sizin ile paylaşmak istedim...

Kredi bir tuzak.Faiz haram.Kredi ile yapılan işten hayır gelmiyor...İnşallah borçlarınız bir gün bitecektir ama artık krediye tövbe etmek gerekli ki bir daha aynı imtahanı yaşamayalım...

Eşiniz çok ciddi sıkıntı içinde olmalı...Sizden uzaklaşmasını ben yüzüne bakmaya utanıyor olma duygusuna bağlıyorum...Gece dışarı çıkıyor belki diğer insanlardan da kaçıyor...Ağzı bozuk arkadaşları büyük tehlike...Bence evde tartışma olmasın ki o da dışarı kaçmasın...Sizde elbette çok zorlanıyorsunuz ama eşinize "Biz ikimiz bir ekibiz ve üstesinden geleceğiz" mesajını sürekli vermeye devam ederseniz o da kendini daha güçlü hissedecek ve teseelliyi ağzı bozuk arkadaşlarında aramayacaktır inşallah....

Allah en kısa zamanda borçlarınızı ödemeyi ve iyi işlere girebilmeyi nasip etsin inşallah...

Allah sabır versin ve yardımcınız olsun.gerçekten bunlar imtihan.eşinizle sırt sırta verip çalışarak bu sorunların üstesinden gelebilirsiniz.hem böyle zamanlar eşleri birbirine daha yakın ve birlik olmaları gerekir.bizimde 5 yıl önce buna benzer sorunlarımız oldu.evimize icra geldi.sonra borç alıp ödedik eşimle beraber çalıştık.eşim hafta sonları bile ek işe giderdi.hep akşamları mesai yapardı.suan kendi işini kurdu ama ortaksız.gerçekten ortakla işler olmuyor.sizin sansızlığınız borcunuz çok yüksekmiş.bizim borç 10 bin falandı işte bankaya.şuan hiçbir banka kredi vermiyor bize.ev almak istiyoruz oysa.zamanla geçiyor ama sıkıntıyla.bu sıkıntılarda kendini üzüp benim gibi sağlığındanda olma.sağlık için birde para harcama.bende ozamanlar hep üzülüp kendimi hasta ettim akraba falan da destek çıkmadı bize.3,5 yılda sıfıra girdi borçlar şimdi yine borçlandık ama araba aldık bu yıl.Allah çocuklarını sana bağışlasın.neredesin istanbulda mı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…