borç batağındayız, eşimle aramız giderek bozuluyor..

canım bu bilgi işimize yarayabilir.eşime söyleyeyim. gerçi ne zaman bu borçlar-para vs konularını açsam konuşmuyor.sinirleniyor.
aslında vergi-sgk borçları için gidip konuşalım diyorum.acizlik bildirimi diye birşey varmış.sanırım faiz işlemiyormuş. tamam ben halladeceğim diyor. sen düşünme diyor. o diyorda bende akşama kadar ne yazaparız nasıl yaparız diye düşünüyorum işte.
güzel dileklerin için de teşekkürler canım.

rabbim kolaylıklar versin canım..

Düşe düşe bir gün düşmemeyi de öğreneceğiz. Belki de bu kadar dik duruşumuz icin Allah sınıyor bizi bilemiyorum. Yalnız bildiğim tek şey var kul sıkışmayınca hızır yetişmiyor :) Size de yetişecek. Kimse dua etmiyorsa bile biz burdan ediyoruz.

Didoş sana buradan yardım taleplerini geri çevirme lütfen..

Yardımlaşmak ayıp değildir eğer böyle düşünüyorsan lütfen bunu aklından çıkar...Bir çoğumuz anneyiz..

Bugün sana yarın bana..

Allah güzel kalbine göre versin senin de canım.
İnşallah evlatların için çektiğin bu sıkıntıların mükafatını kat be kat alırsın.
Okul hayatın da sıkıntılı geçmiş ne yazık ki.
Kızlarının bahtı güzel olur inşallah.
Ne kadar şanslılar güzel kalpli,neyin ne olduğunu bilen bir anneleri var...

Allah yardımcınız olsun üzüldüm durumunuza..benim eşiminde işi belirsiz olduğu için çocuk işini sürekli erteliyoruz..çok dua edin Allah bir yerden kapı açar illaki..

canım bunlarda bir imtihandır yuva kurmak zordur ama yıkmak kolaydır derler
neden se hep yuvayı kurtarmak kadınlara düşmüştür ondan mücadele et herşeyi bırakma güçlü olmalısın

Allah yar ve yardımcınız olsun.. Her durumda içinizi ferah tutun. Dilerim Allah'tan ki biran önce sıkıntılarınızdan kurtulursunuz...

Allah yardımcınız olsun,bu da sizin sınavınız olsun ve tez vakitte atlatırsınız inşallah,eşinizle ,ne mümkün bilmiyorum ama,mutlaka daha fazla iletişim kurmalısınız diye düşünüyorum. ikiniz çekiyorsanız yaşadıklarınızın sonuçlarını ikiniz işin içinden çıkacaksınız illaki.

ateş düşürücü ve kışlıklardan ayarlamaya çalışıcam canım.Allah yardımcın olsun.adresini verirsen sevinirim. ayrıca eminim bu sitede sana verecek eşyaları ve güzel gönlü olan hanımlar var senin için konu açayım ve oradan herkes görmüş olur. tabii kabul edersen

rabbim kolaylıklar versin canım..
teşekkürler canım.

evet haklısın aslında.hayatta hiçbirşey sebepsiz değilken bu sıkıntıların da sebebi vardır elbet.sizlerle paylaşmak bana öyle iyi geliyor ki.dört duvar içindeyim.iki bebekle dışarı bile çıkamıyorum.derdimi dökemiyorum kimseye. iyiki varsınız ne diyeyim.

haklısın canım.buraya konu açarken yardım almak geçmiyordu aklımdan.dertleşmek, içimi dökmek istemiştim.ama hepinize çok çok teşekkür ederim.yardımcı olan, dua eden, fikir veren güzel gönüllü arkadaşlarım var ne güzel.yarama çare oldunuz.Allah sizleri-kimseyi darda koymasın.

teşekkür ederim canım.insan ne çekmiş olursa olsun evlatları sıkıntı yaşamasın istiyor.Allah para ile sınasın ama sağlıkla, evlatla sınamasın ne diyeyim.bu günler de geçer elbet.

Allah yardımcınız olsun üzüldüm durumunuza..benim eşiminde işi belirsiz olduğu için çocuk işini sürekli erteliyoruz..çok dua edin Allah bir yerden kapı açar illaki..
Canım sizin işleriniz de yoluna girer inşallah.dua ediyorum.duadan başka, Allah'tan başka sığınağım yok.ailem bile öylece seyrediyor olanları. ama kızlarım var onlar dünyalara bedel.dilerim sende yavrularını sağlıkla kucağına alır büyütürsün.

Allah yar ve yardımcınız olsun.. Her durumda içinizi ferah tutun. Dilerim Allah'tan ki biran önce sıkıntılarınızdan kurtulursunuz...
Allah razı olsun canım.

eşim öyle sinirleniyorki.birden parlıyor.soru soramıyorum.gerçi sonra gelip gönlümü almaya çalışıyor.ona da hak veriyorum.şuanki işinde bile çalıştı çalıştı hala parasını alamadı.bir insan hu kadar mı bahtsız olur anlamadım.

teşekkür ederim canım.özelden yazarım.buradan yazanlar ve özelden ulaşanlar var. hepsine tekrar tekrar teşekkür ederim.
eşim yardıma karşı idi bir aralar.sonradan ikna oldu.gurur yapmanın bir faydası yok. hem bazı arkadaşlar söylemişti bugün biz sana yardım ederiz sonra sen başkalarına diye.gönlüm kimsenin acze düşmemesini istiyor ama hayat işte.ne getirecek ne götürecek belli olmuyor.ilgine, güzel dileklerine tekrar teşekkür ederim canım.

tamam o zaman senin için bi konu açıyorum hem hepimiz aynı şeyleri göndermemiş oluruz hemde sürekli derdini anlatıpta üzülmemiş olursun sen sadece yardım talebinde bulunanlara özelden adresini ver anlaştık mı canım?

Açtıgınız başlıgı bana da iletirseniz veya genç anne bir mail adresi verirse veya özelden bana adresini verirse bebeklere giyecek , milupa mama kargolayabilirim . Korkmayın :) , 30 kusur yıılık avukat kadınım ve o genç anne yaşında bir kızım var benim de .:) Özelden msj atarsa kim oldugumu da açıkça yazarım .

4 yıllık evlilikten sonra çocuk yapma kararı aldıgınıza göre eşinizi tanımış olmanız gerekirdi , kızım ; keşke aşkı ,sevgiyi bir yana koyup '' bu adam çocuklarımın babası olacak kadar sorumluluk sahibi mi '' diye düşünseydin ; neyse artık olan olmuş ama iki engelli ile ve 2 bebekle aynı evde yaşamak işleri daha da zorlaştırır bence ; tek çaren çocukları kreşe verip senin çalışman . Bilmiyorum meslegin , ögrenim düzeyin ne ama sadece senin çalışman ile de halledilecek bir durum degil gibi görünüyor açıkcası ; kocanın kahve köşelerinde arkadaşlarıyla oturup dertleşecegine sokak sokak iş araması gerekirdi .Aslında bu durumun en masumu ve magduru çocuklar oluyor hep ,yazık ki ! Eşinin arkadaşları konusunda da , ortak iş açmamada da sorumsuzlugu var ; gelecek olan ( inş .hiç gelmezler ) haciz memuruna ve avukata bebeklerini gösterirsen ,hiçbir şeyi kaldıramazlar , aslında degişen yasada şimdilik hala karışıklık var , gerekli ev eşyaları deniyor ,yani luks bir şey pek bırakma ortada varsa ,mesela çok büyük ekran yeni bir tv ünitesini götürebilirler ya da çok pahalı bir buzdolabını da . Bir de anlayamadıgım eşin limited şirket mi kurup borçlanmış , ticari kredi alırken de eş rızası alınması şartı yeni kalktıgından olan kadına oldu ama sanırım senin eşin daha önce ticari kredi kullandı ,senin rızan dahilinde mi almıştı krediyi ?? Henüz 1 yıl bile olmadı bu düzenleme ile eş rızası kaldırılması çünkü

Canım benim Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor durumdasınız. İş bulunur kıtkanaatta olsa geçim sağlanır ama altına girdiğiniz borç çok büyük. İş bulsanız bile, 1000-2000 lira gelirle ev mi geçindireceksiniz borç mu ödeyeceksiniz. Ne diyeceğimi bilemedim inan.

Ama tek söyleyeceğim şey eşini yalnız bırakma. Çünkü biz çok acı bi tecrübe yaşadık. Eşimin abisini kaybettik, intihar etti astı kendini. Daha 40ı bile çıkmadı okadar taze yani acımız.

Sizin kadar olmasada onunda borçları varmış. 35.000 kadar. Bide eşiylede çok problemleri vardı onların evlendikleri günden beri, 6 yıldır.
İntihar ettiği zaman eşi evi terketmiş annesine gitmiş, kayınpederi falan ağır sözler sarfetmiş.

Neden intihar etti onu ipe götüren asıl sebep neydi bilemeyiz o Allahla onun arasında kaldı artık ama, biz herşeyin üst üste gelip onu bunaltmasına bağlıyoruz. Borcu, hanesindeki geçimsizlik, üstüne gidilmesi vs derken çok bunaldığı bi anda gözü döndü heralde...

Demem o ki Allah muhafaza, eşinde böyle bi duruma düşmesin. Birbirinize destek olun.

Öncelikle iyi kötü bi işe girsin bakmasın maaşaına kazancına, idaretende olsa girsin. Aynı zamanda da daha iyi işlere baksın. Alacaklılarda canınızı alacak değil ya, uygun bi takside falan bağlarlar heralde.

İnşallah en yakın zamanda bi çıkar yol bulursunuz. Ama eşinle otur konuş mutlaka. ''Biz bir olup bu zorlukları atlatıcaz Allahın izniyle ama birbirimize destek olmamız lazım. Sen bana ....... yaptığın zaman ben çok üzülüyorum, sende bana destek ol'' falan de.

Allah yardımcınız olsun

Herşey eşinizin üzerineyse arkadaşlarıyla ortak olmuş olmuyorlar maalesef, onların ortaklığı laf icabı oluyor.
Sermayesiz iş kurmak gerçekten çok zor bu devir de, kar ederken herkes ortaktır, herkes birşeyler yapmıştır zaten, ama zarar ederken durum değişiverir hemen, ceketini alıp çıkıverirler kapıdan.

Gerçi haklılar birşeyin altında imzaları olmadığı, ortak olduklarına dair bir belgeleri olmadığı için hiç birşey karşısında sorumlu gösterilemezler.
Her daim dikkatli olmak gerekir özellikle birşey alıp verirken, bir iş kurarken birlikte büyümeye bakmıyor gördüğünüz gibi..
Eşiniz de umarım dersini almıştır, bundan sonra yaş tahtaya basmaz.
Benim babam 30 yıllık esnaf, sıfır parayla kurmuş işletmemizi borçla, gece gündüz çalışarak ama şuan olan borcumuzu ne siz sorun ne ben söyleyim.

O yüzden anlayabiliyorum ne hissettiğinizi..
Allah herkesin yardımcısı olsun.

çok üzüldüm , maalesef iş hayatında güven olmamalı, herkes kendini sağlama alacak şekilde işlerini planlamalı.

borç olunca kimse suratınıza bakmaz canım. benimde babam iş açtı amcamlar sözde ortak oldu. herşey babamın üstünde olunca batınca babam batmış oldu. babamı kaybettik amcamlar başsağlığna geldiğinde 6000 şira kar ettik diye sohbet ettiler cenaze evimizde kardeş kardeşe bunu yapıyorsa arkadaşla çıkılan yolda hersey olabilir.

Özelden bana neye ihtiyacın varsa yazabilirsiniz. elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Birde eşiniz nerde yasıyorsunuz ne iş arar onları da bildirirseniz etrafıma haber verebilirim.

Kızım , özeline mesaj göndereyim dedim ; 50 mesajdan az ise site yönetimi özel mesaja izin vermiyormuş :) , aslında saçmalık , bunun editörce düzeltilmesi gerekir , sırf bu yüzden sana özel mesaj yazamadım , adres isteyip gönderecektim oysa . Bir de gençler ,bebeklere ilaç göndermeyin , İLAÇ KABUL ETMEYİN ! İyi niyetli de olsanız piyasada çok fazla aldatıcı kaçak ilaç var , büyüklere çok zarar vermeyebilir ama küçük ve bebeklere sakının . Bari bu konuda insanlara güvenmeyin .:)

Çok üzüldüm, gözlerim dolu dolu oldu okurken. Nasıl yaparız bilmiyorum ya da nereye göndeririz bilmiyorum ama adresinizi bildirirseniz elimden geleni yaparım. Lütfen neye ihtiyacınız belirtirseniz size yardım etmeyi çok isterim. Çok üzüldüm. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…