borç batağındayız, eşimle aramız giderek bozuluyor..

teşekkürler canım.

Allah yardımcınız olsun.

Amin.sağolasın.

Amin inşallah.buradaki desteği kelimelerle ifade etmem imkansız.vakit ayırıp mesaj yazan, yardım etmek isteyen herkese çok teşekkür ederim.
faiz ile alınandan hayır gelmiyor kesinlikle.şimdi 3 yıllık kredimiz var.bugün eşimle tekrar konuştuk.kv ile aynı ev fikri iyice aklımıza yattı.sanırım ayrı eve çıkmak yerine onları buraya alacağız.yazın ise belki karşılıklı, belki yakın 2 ayrı eve çıkalım diyoruz.
eşim de başvurduğu iş onaylanırsa haftasonları da ek iş yapacak.ben de çalışırsam inşallah herşey yoluna girecek.şimdi karamsar değilim.başarabiliriz, inanıyorum.
bir de eşimin ayağını şu arkadaşlarından kesebilsem.aslında daha evvel haftada 1-2 maç dışında dışarı gitmezdi-göndermezdim.yorgun geliyordu ne de olsa.umarım iş güç derken arkadaşlarından uzaklaşır da eski romantik kocam geri döner.

Amin canım.sağolasın.Allah kimseye darlık vermesin diyorum ama dediğin gibi sınav işte.yine de evlat ile sağlık ile sınanmaktan iyidir.her zaman demişimdir yeterki eşler sırt sırta versin.herşey aşılır.ama eşler birbirinden uzaklaşırsa yuvada huzur kalmaz.ben aylarca kaç lira borcumuz olduğunu bilmedim.eşimin ağzı mühürlenmiş gibiydi.şimdi yeni yeni anlatıyor, çözüm bulmaya çalışıyoruz.
evet istanbuldaım canım.

arkadaşlar bu arada eşime bebek kıyafeti gelecek kızlara dedim.çalışıp kızlarıma alırım ben diyor.yardım kesinlikle kabul etmiyor.

arkadaşlar bu arada eşime bebek kıyafeti gelecek kızlara dedim.çalışıp kızlarıma alırım ben diyor.yardım kesinlikle kabul etmiyor.[/QUOTE]

Canım esine bebek kıyafeti paylaşmanın yardım olmadıgını anlat. Neticede hepimizin yaptıgı birşey. Alıyorsun ve kıyafet eskiyemeden hop küçülüyor, bugün ben sana veririm bebisimin kıyafetlerinden, yarın sen onları küçülünce baskasına verirsin. Bu is böyledir, bunda gurur yapacak birşey yok ki. Tam tersine çok güzel bir şey, israf olmuyor iste... Benim esim mesela, durumlari iyi oldugu halde kucukken, hep baskasinin kiyafetleri ile buyumus. Bunda gurur yapacak birsey yok ki... Ne demişler, bebeğin yediği helal, giydiği haram.

Son düzenleme:
canım Allah yardımcınız olsun eşinin de senin de
eşin de bunalımdadır şimdi.. hiç üzülme sen.. inşalllah işe kabul edilir de sen de girersin işe herşey yoluna girer.. Allah' ın izniyle
görürsün işe girince arkadaşlarından ayağı zamanla kesilir..
hayatta herşey sınav.. başarıyla atlatacaksınız inşallah :)

inşallah canım.şu birkaç günde en azından konuşmayı başardık.biraz dili çözüldü.planlarından bahsetti, iş başvurusu yaptığını anlattı.
bunlar da benim için büyük gelişmeler.arkadaşlarından yediği son darbe ile kimseye %100 güvenmemesi gerektiğini anladı gibi.benim eşim çok temiz kalplidir.biri kendisine 10 defa hata yapsa insandır olabilir diyecek kadar.ben ise bana zarar veren kişiyi 1affedersem 2.si asla olmaz.bu kadarı temiz kalpliliğe girmiyor, kendini kullandırma diyorum.umarım iş güç derken kafayı dağıtır,stresini atar.borçlar da biter ise eskisi gibi oluruz inşallah.

Bir arkadaşımda bir arkadaşına kefil olmuş onlarda batmışlar en az 150.000 TL bankaya borc geldi kendi düz memur... Bugün öğrendim ki şöyle yapmış. evi başkasının üstüne devretmiş hacizlerden önce... Sonra bir arkadaşı örneğin 150.000 TL bana borcu var diye ona haczi ilk defa o başlatmış...Şimdi 1000TL gibi onun haczini ödüyor aslında ona ödüyor oda ona geri veriyormuş... Bu 5-10 seneden fazla sürecek diğer alacaklılar zaten 5-10 yıl sonra unutulduğu ya da olayın sıcaklığı bittiği için üstünde durmuyorlarmış hatta banka bile isteğinden vazgeçiyormuş vb. Belki haciz konusunda bir çıkar yol olabilir. yoksa sabit çalışan bir kişinin bu miktarbir parayı ödemesi çok zor....
Allah kolaylık versin.

Yavrularını allah bağışlasın.durumuna üzüldüm arkadaşım. bende eğer kabul edersen bez ve mama yardımı yapmak isterim.Yavrularımız iyi yetişsin ve beslensin benimde bi oğlum var.İnanın okurken ona baktım uzun uzun.allah yar ve yardımcınız olsun.Küçük bir katkı bende yapmak isterim adresinizi yazarsanız.Çocuklara ilaç alamadım demişiniz.Eğer kabul eder isimlerini yazarsanız ilaçları temin etmek isterim.Sağlıcakla kalın inşallah.

Son düzenleme:
Arkadaşım allah yardımcın olsun . Seni çok iyi anlıyorum gerçekten. Benimde durumum senden farksiz deyil bizde bi dükkan batırdık borçları kapatmaya çalışıyoz bizede geldi o hacız kağıtları.ama elde yok avuçta yok faturalar ödenmiyo bi gün elektirik kesiliyo bi gün doğalgaz. İki kızım var benimde eşimle hep tartışıyoruz huzurlu bi günümüz geçmiyo oda bana destek olmuyosun diye beni suçluyo. Napacamızı şaşırdık. Allah yar va yardımcımız olsun çok zor gerçekten.

Her ilişki her evlilik zaman zaman sınanır sizde şu anda bir sınavdasınız. Maddi konuların bir yolu bulunur çözümlenir siz yeterki sevgi ve saygınızı yitirmeyin.
Erkekler maddi konularda daha çok bunalırlar o yüzden eşiniz bu şekilde davranıyor siz sabrınızı dirayetinizi kaybetmeyin düzelir herşey.

Çok üzüldüm
Ama eşin hata üstüne hata yapmış
Madem sermayen yok, gider işçi olarak çalışırsın
Ortaklı işlere zaten karşıyım, bu gitmiş 1 değil 3 ortakla iş yapmış
Çok af edersiniz ama bu tarz işlerde kullanılan kişi 'resmi olarak adı geçen' dir.
Yani zaten riskli olduğundan eşinizin adına olmasına karar verilmiş, o da neden sadece ben dememiş maşallah

Hatanın alası burada başlamış ve akabinde devam etmiş
Artık olan olduğu için çok fazla üstelemek istemiyorum
Bu 70000 kolay ödenmez hele ki faiz işliyorsa

Şöyle bir şey düşünür müsünüz ?
Bir müştemilatta kalıp onların yanında çalışsanız
Hem çocuklarınız yanınızda olur hem kira vb. masraflar olmaz
Maaşınızla da borçları taksitlendirirsiniz

arkadaşlar bu arada eşime bebek kıyafeti gelecek kızlara dedim.çalışıp kızlarıma alırım ben diyor.yardım kesinlikle kabul etmiyor.

Çalışır alır tabi
Biz alamaz demiyoruz ama
Zordayken en azından bebeklere yardım etmek istiyoruz

Hayat bu belki yarın bizimde başımıza gelecek
Yardımlaşmak kötü bir şey değil ki

Bebekleri bırakabileceğin kimse yok madem
Zamanın varsa eve iş alabilirsin
Boncuk işi mesela, çok kazanmazsın ama harçlık çıkar en azından

merhabalar,
konunuzu okudum ikiz çocuklarınız olması ortak noktamız.
Anadolu yakasında nerede olduğunuzu yazın lütfen özelden bana (sizin mesaj kutunuz dolu ben yazamadım) her türlü destek olurum.
diğer sorunlar hiç olmasa bile ikiz büyütmek başlı başına bir bayan için stresli kaldı ki sizde eş maddiyat durumlarıda had safhada.
vermeyi çok seviyorum böyle mutlu oluyorum. anlayın beni.

Rabbim yardımcınız olsun.hepimiz zaman zaman geçtik bu dönemlerde sizi çok iyi anlıyorum. eşinizide aslında....

size yardımcı olmak için kullanmadığımız hiç kapağını açmadığımız ilaçlar ve kışlıklarımız var. malum kullanamadan büyüyor prensesler:) eşinizede bu eşyaların bir süre bizde emanet kalacaklarını sonrada onları ihtiyaçları olanlara vereceğinizi anlatın.

birde bebek şekeri işi yapabilirsiniz .biz arkadaşımla yaptık tanesi 1 tl ye satılan ürünlerden 100 adet alsak 100 tl verecektik ama biz 40tl ye mal ettik ve gerisi kar kaldı.

arkadaşlar merhaba,
bu konuma cevap yazmayalı 2 ay olmuş.sağolsun bazı arkadaşlar halimi hatırımı sormuşlar herkese çok çok teşekkür ederim. bu süre zarfında eşim bir işe başladı.şehir dışında bizden ayrı kaldı.1,5 ay oldu.çalışıyordu. dün tekrar konuştu.umarım bir gelişme olur çünkü henüz maaşını vermediler.işi çok ağır.fazla çalışınca mesai sayılmıyor.hepsine amenna dedi bu sefer de maaş yüzü görmedik.
kiramız birikti 4 aydır ödeyemiyoruz.ev sahibi üzerine zam yaptı!!!!! gecikme faizi alacak herhalde!!!!!
bankalardan kağıtlar vs geliyor.hadi ona alıştık. suyu kestiler o günü hiç unutamam.çocuklar uyurken kendimi attım dışarı.komşuya gittim. kv falan aradım.ordan burdan derken suyu açtırdım.
kv ile aynı evde oturma fikrimiz ise suya düştü. kv 2 hasta çocuğun engelli maaşı ve bakım maaşı ile geçiniyor.aynı evde sigortalı çalışan olursa keseriz demişler.bu yüzden birlikte oturmayı onlar da kabul etmedi.
geçen gün komşumla temizlik işine gittim.kızlara kv baktı sağolsun.3 katlı kreşi detaylı temizledik.akşam 8e kadar.ve 50şer lira aldık.
hayat o kadar pahalı ki heleki bebek varsa.2 fabrikanın tüm satınalması bana ait iken, terfi beklerken doğum yaptım, işten ayrıldım.şimdi temizliğe gidiyorum.hayat insanı her şekilde sınıyor işte.....

canım ben hayatta şunu öğrendim.ne ortak iş yapacaksın ne kimseye kefil olacaksın.Allah arkadaşınızın da yardımcısı olsun.eşime bazen şunu şöyle bunu böyle yapsak vs dediğimde bana para konularını konuşmak istemediğini söylüyor.sesi de yükselmeye başlayınca birbirimizden uzaklaşıyoruz.o bir köşede düşünceye dalıyor, ben bir köşede ağlıyorum.eşimin bahtsızlığı afedersin eşşek gibi çalışıyor maaşını alamıyor.bazen diyorum senin okutup üfleteceğim.bir insan bu kadar mı şanssız olur.. bir erkek olarak eve para getirememek onu çok geriyor.huyu suyu değişiyorresmen, konuşulmuyor.

oğlunuza ve tüm kuzulara Allah sağlıklı uzun ömürler nasip etsin.ilaçları temin etmiştik canım. bez ve mama buradan bir arkadaş göndermişti.Allah ondan ve hepinizden razı olsun. 2 haftadır bitti.yani 1,5 ay boyunca bez-mama sıkıntısı çekmedim.özelden yazarım canım. oğlunun gözlerinden öperim.

Allah yardımcınız olsun canım.seni öyle iyi anlıyorumki. ben eşime destek olamıyorum diye çok üzülüyorum.kızlarım küçük daha bakacak kimsem yok.işe başlayamadım bu yüzden.senin çocukları bırakacak kimsen var mı.çocukların kaç yaşında. eşinde benim eşim gibi bunalmıştır.tahmin edebiliyorum.insan kendini değil evlatlarını düşünüyor.inşallah en kısa zamanda düze çıkarsınız-çıkarız canım.Allah evlatlarınızı size bağışlasın.

herşeyi sınav olarak görürüm ve şükrederim.eşime de hak veriyorum ama oturup konuşamıyoruz. bir kere gülsek ikinciye yüzü düşüyor.artık her kelimemi kırk defa düşünerek sarfediyorum.herşeye alınıyor.seviyorum.severek evlendik.maddi konular çok yıprattı ikimizide. güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.

Çalışır alır tabi
Biz alamaz demiyoruz ama
Zordayken en azından bebeklere yardım etmek istiyoruz

Hayat bu belki yarın bizimde başımıza gelecek
Yardımlaşmak kötü bir şey değil ki

Bebekleri bırakabileceğin kimse yok madem
Zamanın varsa eve iş alabilirsin
Boncuk işi mesela, çok kazanmazsın ama harçlık çıkar en azından

eşim hata yaptığını zaten kabul ediyor.ama hatası sermayesiz iş açmak değil yanlış kişiler ile ortak olmaktı.işyeri açıldı.aylık 25.000-30.000 tl gelir vardı.herkes 1500 alıyor gerisini borca yatırıyorlardı. borçlar bitti.yeni makinalar vs için şirket eşimin üzerine olduğundan eşim kredi çekti.belki detay olacak ama arıtma yapılması için para gerekti .eşim alacaklarını alamadı o dönem. arıtma olmayınca dükkan mühürlendi. sonra burayı kapatalım başka iş açalım dediler.kafe gibi. dükkan kapanınca herkes dağıldı.kredi ödenemedi.faiz işleri.o kafe açılmadı.eşimin o dükkan işlerinden hala alacağı var.alamıyor.ortakları da şirketle alakamız yok diyor.ölür müyüz öldürür müyüz.borçlar kaldı bize.işin aslı böyle canım.bende tabiki çalışmak istedim.işe başlayamama nedenlerimi yukarıda yazdım.eşim bir ara gurur yaptı yardım kabul etmedi. bir rakadaştan bez-mama gelmişti.gelmeseydi ne yapardık bilmiyorum.gurur yapmanın vakti değil o da anladı zaten.şimdi haftada birkaç gün temizlik işine gideceğim.eşimde iş değiştirmeyi düşünüyor.maaşını alamadı çünkü.düzenli gelir olmaması ne zormuş.umarım atlatırız bu günleri.
güzel dileklerin için teşekkür ederim canım.

canım merhaba,
benim ikizlerim temmuz 2012 doğumlu.prematüre doğum ikiz kızlarım var.sizin kuzuların da gözlerinden öperim.Allah sağlıklı uzun ömürler versin.Allah size bağışlasın.Anadolu yakası Pendikteyim canım.özelden yazarım. teşekkürler.

merhaba canım.ilaçları temin ettik ama standart ateş düşürücü vs gibi ilaçlara ve kışlıklara talibim.kızlarım 2-2,5 yaş kıyafetlerini giyiyorlar.bizim küçülenleri de bir akrabama gönderiyorum.
evde iş yapmayı düşündüm.iki bebekle öyle zor ki canım. el işi- örgü aklıma gelen şeylerdi. zaten biri uyusa diğeri uyumuyor. saçlarımı bile taramadan geçiyor bir günüm. biraz destek olanım olsa idi zaten çoğu şeyi düzene koyardık.kv sağolsun elinden geleni yapıyor.kendi annemlerden ise hiç fayda yok. yine de her günümüze şükürler olsun. bu günler de geçer inşallah

Allah kolaylık versin canım.
gerçekten zor şartlarda 2 yavruna bakmaya çalışıyorsun.
Hayatta herşey bir imtihan.Eminim ileride çok daha güzel ve rahat günleriniz olacaktır.
Elimden bişey gelmese de mesaj yazmak istedim.
Bir kapı kapanır,diğeri açılır derler.
Umarım kısa sürede eşin de iyi bir işe girebilir...

Siz ne kadar güclü ne kadar onurlu ne kadar asil bir kadınsınız. Sizi yetiştiren anne baba, sizinle evli olan koca gurur duymalı. Dilerim Allah'tan bu günlerin tez vakitte gecsin.

Bu günler gececek inşallah, yürekten inanın lütfen.

Merhaba didos86, sizin için dua edeceğim. Allah hepimizi bir sebeple imtihan ediyor, ihlasla sabredip güzel günler yaşayacağınıza inanın lütfen. Bunların hepsi geçecek inşallah.

Lütfen adresinizi yazarsanız bende birkaç ilaç ve bebek kıyafetleri var. Hepsi yeni. Başka bir ihtiyacınız varsa söylemeniz yeterli. Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. O hep bizimledir, unutmayınız. Çocuklarınızı çok öpüyorum.

Not: Bu mesajı özelden yollamıştım ama mesaj sayım az olduğundan malesef gönderemedim.

didos suan eşin ne işle iştigal ? Birde nerede ikamet ediyorsunuz ?
Özel mesajla adres bilgilerini verirsen sevinirim.

Son düzenleme:
Canım merhaba.Allah kimsenin işini bozmasın benim babamında başından ortaklıkla ilgili birşeyler geçti çok şükür ki çabuk atalattık ayrıldılar da sonu kötü olmadı. Ben de idareciyim az çok bu konulardan anlıyorum bişey dikkatimi çekti eşim alacaklarını tahsil edemediği için borçlarını ödeyemiyor demişsin şunu yapabilirsin sizin borçlu olduğunuz kişilere hele ki devletse gidip bizim şundan şundan alacağımız var ve tahsil edemediğimiz için size borcumuzu ödeyemiyyoruz derseniz onlar gidip o borcunu ödemeyenden tahsile haklı olurlar özellikle devlete borçsa vergi sgk gibi devlet gidip ona ya borcunu x kişiye öde ya da bana öde onun adına diyebilir.

teşekkür ederim canım.bazen diyorum seneler sonra bizde zorlu günler atlattık diyebilecek miyiz.yani gecekemi bu günler.yaşadığımız sürece hep bir ümit var diyorum.dediğin gibi açılacak kapılarımız vardır belki.bekliyoruz, şükrediyoruz.düzelir inşallah.senin güzel kalbinle edeceğin dua benim için dünyalara bedel. sevgiler canım

teşekkür ederim canım.kendimi övmeyi sevmiyorum ama bugün en azından elimde bir mesleğim var ise, üniversiteden mezun isem kendi sayemde.liseye bile ne zor şartlarda gittim.babam okula yazdırmak istemedi.para yok.okumasın dedi.ağladım, direttim.çantasız, montsuz okula gittim.kış günü okul ceketi ile giderdim okula, arkadaşlarım sen üşümüyor musun diyordu. üşüyordum. yoo diyordum. cantam yoktu. çanta takmayı sevmiyorum diyordum. galiba çabuk olgunlaştım ben. yokluğu da varlığı da bilirim. hiçbirzaman lüks içinde yaşamadım. eşim ve ailesi de varlıklı değil. benim isteğim kimseye muhtaç olmadan, huzurlu, onurlu yaşamak. şimdi tek dileğim kızlarıma güzel bir gelecek verebilmek.umarım bu günleri atlatırız.

sağol canım.özelden ulaşırım sana.güzel dileklerin için teşekkürler.

didos suan eşin ne işle iştigal ? Birde nerede ikamet ediyorsunuz ?
Özel mesajla adres bilgilerini verirsen sevinirim.

istanbul anadolu yakasındayım.pendikte.
özelden yazarım. teşekkürler canım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…