Bol bebiş topiği

Hoşbulduk canım nasılsın masallah oğluna uykusu düzene girmiş inş.bizmde düzene girer besiği odamda olduğu için en ufak bir kıpırdamada hemen uyanıyorum mart gibi tasınırsak odasını ayırmayı düşünüyrm bir yasına girmiş olucak sizce ayırmalımıyım yoksa biraz dahamı beklesem buarada inş.siznde tayininiz hayırlı güzel biryere çıkar rabbim güzel yerler nasip etsin gurbette olmak çok zor bunu çocuğum olunca daha ii anladım kızlar buarada dün gece mesajımda daha hasta olmadığımı yazmıştım bugun nihayet hasta oldum esimle konuştuk ikinci çocuğu oda istiyo bu tayin işinden sonra artk tamamen düşünücem zor olucak biliyorum ama her zorlukta elbet bir rahmet vardır rabbim cümlemize hayrlı sağlıklı evlatlar nasip etsn...
Mevanur deep cevadileksu taydin rabbim sizlerede en kısa zamnda nasip eder inş.hayırlı haberlerinizi alırz inşallh..

Oyyy ayse cilginsin sen
hayırlısı olsun şimdiden kuzum
haberın bomba etkisi yaptı yeminlen

Iyiyim çok şükür canım sen nasılsın. ..
Muhammed selim le uğraşıyorum işte.
Yemesi İçmesi uyumasi oynaması altı üstü banyosu derken günler geçiyor elhamdulillah. ..
Sen neler yapiyorsun.
Annemler yakın canım ona rağmen zorlanıyorum çocuk yetiştirmek zor zanaat :)
Gurbette eminim daha zordur yine de Allah kolaylik verir.
Zahmette rahmet vardır inşaallah.
Duayı da elden bırakmamak lazım
Pedagog lar çeşit çeşit şeyler söylüyorlar canım.
Adem güneş i takip ediyorum 4 yaşına kadar aynı odada kalmalı.
Güven duygusunu tam almalı yoksa güvenli bağlanma oluşmaz filan diyor tabi okumadan anlatmam biraz zor kitabını tavsiye ederim.
Bende en az 2 yaşına kadar ayırmayı düşünmüyorum.
Amin canım inşaallah iyi bir yer olur Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsin cumlemizi. ..

Bnde çok şükür iyiyim dediğin gibi benimde günüm talhayı yedir uyut oynatla geçiyor çocuk büyütmek zor birde aileden uzakta olmak zor oğlum evde çok sıkılıyo dışarı çıkamıyoruz hava soğyk avmlere kalabalık mikrop yuvası böyle olunca hep evdeyiz haliyle sıkılıyorz inş.tayinimz güzel bir yere çıkar sizin tayin ne zamn belli olucak hakkımızda hayırlı olsun dediğin kitabıda alıp incelerim oğlumada kitap alayım diyorum önerdiğiniz varmı çiftlik hayvanlrı yaban hayvanları var onları inceledikten sonra alayım diyorum...

Ooo mqsaallah kimler kimler gelmiş tuğra Şule. Hoşgeldiniz. Benim oğlum 13 ayin içinde hala gece uykulari düzensiz hebbire uyaniyor. Şule tebrikler canim. Eşinin isi hayirli olsun. Hadi hatunlar bol bebis topigine layikolalim iikincileri de bursa yapip doguralim :)

Canım tesekkür ederim çok şükür bu sürecide atlattık cnm tek tesellim bir yaşına girmesini beklemekti ama baksana senin oğlun daha düzelmemiş saat başı kalkıp ağlıyor artık ruh gibiyim neden bu kadar çok uyanıp ağlıyor anlmış değilim inş.zamanl düzelir.. kızlr çocuklarınıza montessori eğitimi veren varmı?

Ayşecim hayırlısı olsun hakkında çok sevindim,valla ben uzun bi süre düşünmüyorum.Oğlum geceleri çok uyanıyor,okul iş derken ben bitiyorum,kendime zaman ayırmak istiyorum oğlum büyüsünde.Bu arada bakıcı işini hallettik gibi.birini bulduk bakalım hayırlısı hakkımızda.sizden yardım istiyorum geceleri sık uyanıp emiyor oğlum,tok yatırıyorum ama kalkıyor bir kere süt veriyorum diğerlerinde emiyor.ben çok yoruluyorum haliyle.ne tavsiye edeersiniz.öptüm sizi by

Şulecim nasılsın canım? Uyku sorunu çok çabuk cozulen bişey. Sadece bunu halletmeliyim başka yolu yok diyerek kararlı olmak lazım. Montessori eğitimi nedir? Hiç duymadım ben. Ben kızıma harvey karp yöntemiyle uyku duzeni sağlıyorum. Bi rutin belirledik hep aynisini uyguluyoruz. Ilk gün 28 dk sürdü uyumadi. Şimdi 10 dk iÇinde uyuyor.ne süt ne meme ne kucak ne sallama.hiç biri yok.o yatağında bende koltukta sessizce oturuyoruz.gözlerine bakmıyorum. Cevap vermiyorum. Kucaklamiyorum. Sadece ağlarsa yatağına yatiriyorum. Yine oturup gozlerimi kapatıyorum. O da bakıyor bakıyor tepki yok mecbur uyuyor
gece emzirmesini de kesmelisin artık. 6.aydan sonra 11 saat acikmadan uyuyabiliyor bebekler.uyanınca su ver.kanmiyorsa sütünü sulandirarak ver yavaş yavaş azalt süt oranını. senin kokunu ozledigi icin emiyor.Atletime sütümü sıkıp yastığına geçirdim. Tüm gece uyumustu
bir de uyumadan once yoğurt yedir.muhallebi aciktirir. Yumurta susatır derler.Nacizane bildiklerimi yazdım. Allah yardımcınız olsun.
Sağol canım. Allahım hayirlisini versin hepimize. Sule ye yazdım uyku ve yemek konusunda bildiklerimi.

Veeee ovulasyon testlerim huzurunuzda. 11.gün dediğim bugün oluyor.ağrı olunca kasiklarimda 3 kez yaptım bugün. Sabah 8de 11de 18de. .. giderek koyulasmis değilmi?

Eklentiler

• 20150118_205910.jpg
    116,3 KB · Görüntüleme: 64

İyiyim ayseciğim sen nasılsın kızın nasıl kızına kardes yapmaya karar vermişsin hakkında hayırlısı inş. Sağlıklı salih bir bebişin olur hayırlı haberlerini bekliyrz bnde bir yaşından sonra düşünüyrm dediğin eğitime sanırım baslamam lazım inş.çabuk düzene girer emzirmeyince uyumuyor su veriyorum içmiyo aksine daha şiddetli ağlıyo(( montessori eğitimi için link vereyim bnde burdan takip ediyorum bizde babamızla aksamları bir kaç etkinlik yspıyrz.

şulecim maşallah bebeişini büyütmüşsün..uzun süredir topik sessizdi bende okuyup yazamadançıkıyordum..ayşenin haberi topiği tekrardan bir araya getirecek galiba :) uzmanlığınızda hayırlı olsun inşallah..gönlünüze göre bir yerede atanıp yerleşirsiniz inşallah..ben de durumlar aynı bebeiş yok ama artık bu durumun imtihanım olduğunu kabullendim birileri konuyu açmazsa arada duygularım depreşip duygusallık olmazsa artık eskisi gibi takmııyorum..aşılama yaptırmıştık 1 kez o da tutmamıştı..şansımızı direkt tüp bebekte deneyebiliriz..o da özellerde çok maliyetli oluyor malesef..onun haricinde kür filan hiçbirşey yapmıyoru..kendime el işi meşgalesi buldum onunla uğraşıp duruyorum..birde badem im yani kuşumuz var onunla ilgileniyorum ve çoook seviyorum..kuşum bile konuşmaya başladı bebiş gelmedi :) aşkım ve aşkitom diyor..tabi ilk konuştuğun da mutluluktan uçmuştum..o söyledikçe ben sevinç çığlıkları atıyorum..anne olup bu duyguların evlatta yaşanmasında ki hazzı hayal bile edemiyorum yani..biraz uzun oldu ama kusura bakma..

sizler nasılsınız kızlar..bebek düşüneneler birbirimizi gaza getirirp harekete geçelim..hele benim gibi herşeyi bırakmış biri için çok iyi olacak..ayşeni bir liste daha hazırlaması gerekiyor galiba..kevok tan haber alan var mı?vevodileksu da inşallah hamileyim diye ortaya çıkar..sirin de gelmiyor..okuyorlarsa bir ses verseler..inciyle telefonda görüşen oldu mu arkadaşlar nasıllar çok merak ediyorum..

Çok şükür Şulem.İş-ev-bebek koşturuyorum işte nolsun.Hastalık olmasın da gerisi halloluyor bi şekilde Allah'ın izniyle...
Başla hemen.Ne kadar ertelersen o kadar büyüyor gözünde.Önce kocaman bir plan hazırla renkli renkli.Çıkartmalarla uyku-yemek vs belirt.Onun göz hizasında bir yere yapıştır.Ve her an bak şimdi uyku vakti,bakalım yemek zamanı gelmişmi,işte meyve saati gelmiiiş vs gibi heyecanlar yarat.Mesela meyve yerken "biraz sonra kitap okuyacağız ayyyyy" falan diye çığlıklar atıp heyecanlandır onu.İnan o kadar mutlu ve söz dinleyen oluyorlarki anlatamam.Bir süre sonra (atıyorum süt içtikten sonra ) uyku zamanının geleceğini anlar.Çocuklar düşündüğümüzden daha çabuk alışıyor düzene.Ben mola köşesi de yaptım kızıma.Bağırmak ve vurmak yok diye şekiller çizdim kağıda.Her yaptığında kağıdı gösteriyorum,molaya bırakıyorum 1dk.Gözle görülür ilerleme var.
Montessoriyi akşam evde inceleyeceğim.Uzun bir vakit ve plan lazım anlayabilmem için :)

Vazgeçmek bana göre değil :) Sana göre de olmamalı.Neyi isteyip de yapamadın bugüne kadar,bi düşün.Tabiki öncelikle Allah yazdıysa olur.Ama ben tedbir almadıktan,çabalamadıktan,el açmadıktan sonra kendiliğinden bişeylerin olması da pek inandırıcı gelmiyor bana.Elbette uzun zaman beklemek,uğraşmak,hayalkırıklıkları insanın hevesini kırıyor.Gücü tükenmiş gibi oluyor ama bu da bir imtihan sonuçta.Hepimiz bir şekilde bişeyler için uğraş veriyoruz.Kimi maddi,kimi manevi,kimi hastalık,kimi bebek,kimi geçim vs vs... Rabbim kaldıramayacağımız yük vermesin bizlere. Karapisso bana bişey önerdi geçen.Sen de yapsana.Ben çok inandım.O da inanmışki Bilal'i koynunda şimdi.Bir peçeteye (kağıttan daha ince olduğu için) 41 tane Muhammed yazıyorsun.(sav) Ama arapça olarak ve harekesiz.Hergün 1tane Muhammed yutuyorsun.Ve dua ediyorsun.Rabbim vücudumda taşıdığım bu mübarek isim hürmetine hayırlı bir evlat nasip et bana diye.Karapisso 41 taneyi tamamlamadan öğrenmiş Bilal'ini.Bende yapmaya başladım 10gün önce. Nice hikayeler var,çocuğun olmaz-aşılamasız olmaz-tüpbebeksiz olmaz-hiçbir şekilde olmaz diyerek hamile kalan,doğum yapan.Daha günü gelmemişki konmadı göbüşüne o minik yavru.Bat günü beklemek çok kasıyor insanı.Ben hesaplamadım.Btç kürü yapıyorum,ovulasyon testleri yapıyorum hergün,incir yiyorum günde 3-5 ama bat hesaplamadım.Liste benimde aklımdan geçti ama kasmak istemedim kendimi de bekleyenleri de.Belirtiydi,bat yaklaştıydı derdimiz olmasın bir de.Ama istersen yaparım yine de Heyecanla bekleriz güzel haberlerimizi...
Hakkını helal et canım ya.Çook uzun olmuş yine.Çenem düşük benim.Dırdır konuşur,çıt çıt yazarım.Hele de pc başındayken :)

Evet merve senin dediğin gibi aisenin bebek karari bizi birleştirdi tekrar.
Sulecim Ben kararsizim. Bilemiyorum bir kararsizlik var. Bir yanim olsun diyor diğer yanim bekle. O heyecanları oggünleri tekrar yasamak istiyorum. Uykusuzluga alistim ben. Ama şükürddişi cikarttiktan sonra biraz rahatliyoruz. Hctp sen bakici bulduktan sonra bize birşeyler anlatacaktin unutmadim ben.
Aişe test gittikçe koyulasmis. Ama ben ikinciyi düşünürsem hicc uğraşmak istemem bu testlerle. İlkinde ugrastimda kafayi yemek uzereydim.

Mevanurum seni görmek ne güzel nasılsın canım benim ümitsiz gördüm seni rabbim büyük elbet zamanı geldiğinde sanada hayırlı bir evlat nasip eder sen elindeb geleni yap maliyeti fazla ama tüp bebek için üniversitelere basvurdunmu yakın bi arkdasım üç yıl tedavi gördü son asılamada tek yumurtyla gebe kaldı olmazsa tüp bebek yapacaklardı dahası bebeği üç aylıkken kendiliğinden gebe kaldı ve bu kez ikizlere gebe rabbim ol dedikten sonra olmayacak şey yok biz sana dua ediyouz sende karamsar olma bademinle mutlu oln biri evladıyla daha mutlu olur sen çok güzel bir anne olacaksın inş.sabırla hayırlı hberini beklior olacağım aynı dileklerim diğer kızlar için de gecerli rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin canım uzmanlığımz oldu çok sağolasın şubatta tayin oluck dua et bize cnm öpüyrm rabbime emanet olasın....

Canım dediğin gibi hersey birsekilde haloluyor ben vkit kaybetmeden baslasam ii olur bir çok kişi anason içir dediysede yapmadım sonuçta rakının hmmaddesi güvenemefim inş. Sen gibi çabuk sonuç alırım birde bizim oğlan uyandığı gibi hemn ayağa kalkıyo buyüzden uykusu kaçıyo ne yapsam uyumuyo belki bu yöntemle uyuyr yemek ve oyun saatleri belli onları hallediyorz işte uykuyuda halledebilsek senin hayırlı haberiide bekliyrm tekrardan bi liste yapma zamnı geldi bakalım bu listede kimler oluck:))

Canım hakkımızda hayırlısı inş.rabbim hayrlı zamnda nasip eder birlikte büyürlet hem yasda geciyo inş.rabbim gönlümüzde olanın en hayrlısını nasip eder..

aslında vazgeçmek değil canım..kabullenmek..3 yılı geçti çok üzüldüm çok ağladım,takmamaya çalıştım ama bunun imtihanım olduğunun farkındaydım bu sebeble hiç isyan etmedim,,neden niçin demedim nasip dedim..ama olmayıncada her insanın çocuğu olacak diye birşey yok deyip durumu kabullandım ve sabrediyorum..inşallah olur ve benim mucizem gerçekleşmiş olur..karapissonun dediğini bende yapmıştım söylediği zaman ama olmamıştı..demek ki vakti değildi..bu aya bakacaz artık..adet yeni bitti yumurtlama günlerini bekleyeceğiz artık :)
amin canım..bursa üniversiteleri çok dolu..aşılama için baş vurmum buna ragmen muayene randevusu aldığımda 6 ay beklemiştim..gidince erkek doktor ve bir çok ta erkek asistan girince muayene olmadım özelden devam ettim..bazılarına erkek doktora gitmemem tuhaf gelebilir ama tercih meselesi..bayan dr da bile utana sıkıla muayene olurken o kadar erkeğin içinde açamam :)dr tercihi olmadığı için anlaşmalı yerlerle ki bu bursada yok yada özelden düşünmemiz gerekiyor..bende seni gördüğüme çok sevindim canım arayı fazla açma mesaj yaz merak etmeyelim..

Ben seviyorum test yapmayı ya :) Manyak mıyım neyim?Ama ovulasyon testini nasıl yapıyorduk,ne zaman yapıyorduk,öncesinde sıvıyı ne kadar süre içmiyorduk vs unutmuşum işin açığı.Yeniden araştırdım öyle başladım.Dün ve bugün daha silik sanki.Tam bir koyuluk yakalayamadım zaten ben bu ovulasyonda :) Tek desteğim akıntımın artması ve kasıklarımın sızlaması :) Bunlar da yumurtlama belirtisiydi dimi :) Ayy herşeyi unutmuşum 2 yılda.Kür de yapınca daha belirgin oluyor sızılar.Hayırlısı hepimiz için..

İnşallah çabuk halledersiniz uykularınızı.Benim kız da uyanır uyanmaz ağlamaya başlar.Çok çok nadirdir ağlamadan uyandığı.Daha doğrusu uyanıyor,bakınıyor,kimseyi göremeyince ağlıyor.Alışamadı bi türlü anne diye seslenmeye
Gece mızırdanıyor,bir süre gitmiyorum yanına.Çoğu zaman geri uyuyor ağlamadan.Bunu da kitaptan okumuştum.Kendi kendine uyumayı öğrenmesi lazımmış artık.Çabuk öğreniyor kuzular :)))

Merhaba canlar.....
Size güzel haberlerle geldim.
Ovulasyon testlerime çok yorum yapmasanız da sanırım koyulaşma sadece bu kadar oldu bu ay.Günde 3 tane yapıyorum 2 gündür.Tam netleşmedi koyulaşma.Ama kasık ağrılarıma ve akıntıma bakınca yumurtladığımı anlıyorum :) Onu bari unutmamışımDaha 2 yıl oldu ama inanın pek çok şeyi unutmuşum.Mesela testleri saat kaçta yapmalıyım,sıvı alımını kaç saat önce kesmeliyim,idrarın ilk damlalarıyla mı yapılıyordu,test koyulaşınca çatlamışmı oluyordum-çatlamak üzeremiydim falan filan.Çok bir çalışma yok bizde aslında.Karapisso gibi iki yanımda farklı söylüyor sanki.Bir yanım korkuyor,bir yanım istiyor...Eğer bu ay hamile kalırsam eşimin doğumgününe denk gelebilir doğumum.Miniğim benim doğumgünüme 4 gün kala doğmuştu.2.minik de babasının doğumgününe hediye olur belki deOlmazsa da hayalkırıklığı olmayacak emin olun.Çünkü daha tam alışmış değilim 2 çocuk fikrine...

Annemle yeni bir işe girdik.Bebek ürünleri üzerine çalışmalar yapıyoruz.Kapı süsleri,bebek şekerleri,mevlüt-doğumgünü-diş buğdayı-doğum süslemeleri vs.Daha reklama başlamadık.Alışverişler,hazırlıklar,örnekler vs. kısmındayız.Sabah büro,akşam kızım,o uyuyunca bunlarla uğraşmak beni epey yoracak ama çok hevesliyim.Annem de öyle.Fikirler üretip yapmaya başladık.Annem de artık el emeğinin karşılığını almalı :) Bende fikir ve heyecan,annemde beceri ve umut var.E bundan güzel ortaklık olur mu?(Sizlerinde desteğini bekliyorum)

Son bir not : Ben normal doğum düşünüyorum ikinci de.Bilmeyenler için ssvd olarak geçiyor bu durum.Sezeryan Sonrası Vajinal Doğum açıklaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…