- 19 Ekim 2012
- 873
- 72
-
- Konu Sahibi semplice_signora
- #23.821
canım bende yürüyüş yapıyrmCanım olurmu ne demek tabiki helal olsun. Biz burada birbirimize yardımcı olmak için elimizden geleni yapıyoruz.
Yürüyüşü ihmal etme bol bol yürümeye çalış. Örneğin sabah akşam yarım saat yürüyebilirsen çok çok yardımı olur. Hiçbiryerde yürüyemiyorsan evde bir baştan diğer başa yürü. Ben öyle yapmıştım sıcaklar çok fazlaydı tam ağustos sonu eylül başı. Son ayda yürüyüş yaptım ben. Ama hiç ihmal etmedim. Bir de son günler merdiven inip çıktım sancıları başlatmaya yardımcı oluyor. Sağlık ocağında ebe söylemişti. 39+2 de doğum yaptım ben. Ne kadar yürüyüş yaparsan bebişin aşağıya iner doğumunu kolaylaştırır. Biliyorsan yeterince aşağıya inmeyince doğumda karnına bastırıyorlar. Benim hic öyle bir şey olmadı çok çok aşağıya inmiş. O yüzden bol bol yürümeye devam:)
Aman çok şükür bişey olmamış.Kazasız belasız kucaklarsın inşallah yavrunu.wavescim sağol içimi rahatlattın. dayanamadım ağlaya sızlaya gittim doktora bebeğimi gördüm keyfi yerindeydi rahatladım. doktorda senin gibi dedi. o kadardan bişey olmaz dedi. insan daha kucağına almadanda anneymiş meğer bugün anladım.
ayşecim dayanamadım bende senin dediğin gibi gittim doktora çok şükür iyi yavrum
İnşirah suresi oku bol bol.Bol merdiven in çık.Waves demişti doğumu hızlandırıyor,ağrıyı başlatıyormuş merdiven inip çıkmak.Dualarım seninle Şulecim...amin canım sağolasın pazartesi tekrar kontrole gidicem
şimdilik bir ssncım yok bakalım hayırlısı
Çarsamba günü 40 haftam doluyr
41 Haftaya kadar olmazsa müdshale edilecekmiş
ondanda korkuyrm( kızlar duanızı eksik etmeyn
buarda sen nasılsn bilal nasıl oldu
İkinizide öpüyrm allaha emanet olun..
Valla ben 2.bebek konusunu sonsuza kadar rafa kaldırdım.Benim adama bıraksak 6.ay doldu hadi diyor.Allahım ne yazdı onu bilmiyorum ama uslu da olsa bebek bakmak çok ama çok zor bişey.Hele de daha diş,yürüme,wc gibi sorunlarımız olmadan bunu söylüyorsam gerisini siz düşünün.Rabbim isteyene versin 3-5 tane.Önce hamile kalmayı bekleyen arkadaşlarıma versin.Herşeyin hayırlısı...İnşallah hayırlısı neyse o olsun şimdiden ne desem biraz boş. İkinci bebeği de esmayı tam olarak 2 sene emzirip ondan sonra düşünürüm sanırım. Kaldı şurada 1.5 sene. Zaman çok hızlı geçiyor. Dün gece gaz dolanıyordu karnımda sanki tekme gibi hissettim bir anlık. Nasıl da özleniyor o tekmeler bile. Ne kadar zor olsa da aynı hisleri yaşamayı isterim. İikinci bebişlerimizin listesini yapıp yine batlarımızı beklerken hep beraber yine burda oluruz inşallah.
Kız kimde gidiyor da o göbek sende gitsin.Amaa takma.Hem göğüs altından bollaşan üstler tercih edersen daha rahat oluyorslm kızlar herkes iyidir inş. ben de 1 haftadır doğumdan sonra gitmeyen göbeğimle psikolojik olarak rahatsız olduğum için emziren anne diyetine başladım.bol su içiyorum rezene,hoşaf filan da devam inş. sütüm azalmadan gider kilolar. bu arada sol göğsümden günde bir kere emiyor kurudu gittidiyetle alakası yok ama önceden oldu (iyi geceler herkese...
Dileğim cnaım benim.Nasıl oldun?Yeni okudum yazdıklarını.Çok gçmiş olsun tatlım..Canım okuyalı çok oldu ama ancak cevaplayabildim,çok üzüldüm Esma için, keşke destekte faydası yok inş bundan sonra daha dikkatli olursun çok geçmiş olsun.
Şule canım inş Sağlıkla oğlunu kucağına alırsın. Bendn sana tavsiye normal için netten araştırmalar yap. Dilerim sağlıkla geçer bu dönemin sonrasında unutuyorsun doğumu. Bak Bilal 3 ayı dolduracak ben unutduysam sende unutursun. Dilerim benim gibi olmazsın.
duygubaby canım doğumdan sonra ilk 7 gün sünnet etemek asıl sünnet olanı. Biz yapamadık Bilal hasta oldu diye ama ablam ikinci günü yaptı çok kolay atlattı üçüncü günü iyileşmiş o kadar kolay olmuş.
Biz iki aya kalmaz yapacağız Allahın izniyle.
Aişem sen nasılsın görüşmeyeli ?
Kızlar ben evdeyim Bilal'le uğraşıyorum. Hiç iyi değilim sizden bir ricam var benim gibi doğumdan sonra makatta zorlanan oldu mu ?
Bende çatlak ve enfeksiyon vardı geçti ama hala zorlanıyorum. Ancak gece gündüz barsak çalıştıran gıdalar tüketince iyi oluyorum. Gaz çıkartırkanbile ağrım oluyor. Doktor en son bir film Çek dedi ona bakalım doğumda makatta öne doğru kayma olmuşmu ?
Çok kötü bişeymiş inş değildir dedi.
Çekeceğim salı günü çok zor çok dua edin.
Yaaaa ne günlerdi.Geyikler,saatlerce alışveriş sitelerinde gezmeler.Aaaah aahhh.Şimdi siteye giremiyorum,girsem okuyamıyorum,okusam cevaplayamıyorum,cevaplasam enterlıyamıyorumBu topic asıl o zamanlar kıvamındaydı. Bebişlerimiz yoktu, hamile de değildik. Habire yazıyorduk okumaya yetişemiyordum. E şimdi bebişler gelince topic bu yüzden sessiz kalma mecburiyewtinde kaldı. İnşallah yine eski günlerimize döneriz..
Çok şükür güzel çıkmış duygucum sonuçların.Grip için de bol limonlu ılık su iç.Ağzını da tuzlu su ile çalkala.İyi gelir dişetlerine.Geçmiş olsun canım.Kızlar ayrıntılı iyi çıktı 5 saat hastanedeydim ama elhamdülillah. Şimdide grip oldum( Disetlerim genzim boğazlarım ağrıyor cok fena. Burnumda akmıyor. Geçer inş
Canım ya.Çok geçmiş olsun.Topiğine baktım ama hiçbir bilgim olmayınca yazamadım.Allah yardımcınız olsun.http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=698027 merhaba kizlar uzun zamandir yazamiyorum yilbasindan beri ailemiz hastaliklarla ugrasiyor bebegim iyi cok sukur bi ara oda nasibini aldi bronsit oldu konumla ilgili bilgisi olan varsa onerilerini bekliyorum
Kesesi boş çıkmış maalesef.Ayşe
Phianın bebeğiyle ilgili bir problem mi var ayşe benim bir şeyden haberim yok çünkü. Merak ettim şimdi.
sağol canım allah razı olsun hiç merdiven inip çıkmıyorumAman çok şükür bişey olmamış.Kazasız belasız kucaklarsın inşallah yavrunu.
İnşirah suresi oku bol bol.Bol merdiven in çık.Waves demişti doğumu hızlandırıyor,ağrıyı başlatıyormuş merdiven inip çıkmak.Dualarım seninle Şulecim...
canım bende yürüyüş yapıyrm
çoğu zaman dışarıya çıkamıyrm buralar soğuk
birde eşim annem karnımın küçüldüğünü söylüyorlar
Sanırım bebek asağıya inmiş yani öyle tahmin ediyrz
Seninde öylemiydi bebeğin hareketlerinide çok az hissediyrm
acaba yeri daraldığından dolayımı harekrtleri kısıtlı
pazartesi doktoruma soracağım canım duanı eksk etme
Esmada baya büyümüş kocamn öpüyrm hayırla kalın..
maşallah cnm.yürüteç konusunda kararsızım ucuz bişey alsam rahatsız eder mi diye düşünüyorum.sizinkinin markası ne cnm.chıcco istedim ama 150den başlıyo(
Canım gün içinde hareketlerini saymıyordumDediğin gibi canım karın daha aşağıya inince küçülmüş gibi gözükebilir. Son zamanlarda hareketleri azalıyor o da yer darlığından kaynaklanıyor. Ama gün içinde hissetmezsen o zaman kesinlikle doktoruna görünmelisin. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin. Bir an önce kurtulursun inşallah. Son zamanlar biraz stresli oluyor.
cnm diyette neler yapıyosun sütüm azaldı ama daha da azalır diye korkuyorum.sen neler yapıyosun.MAşallah bebişe de benim oğluş tembel daha yürüteç konusunda senden de fikir alayım kaliteli bişey mi alsam yoksa normal bi yürüteç de idare eder mi?
Kizlar ben 28 gunde adet olan bayanim . Bugun adet gunumdu olmadim 24 subatta yumurta aki kivaminda bisey geldi suan sabahtan beri ara ara kasik sancisi gazla karisik gibi batmada eslik ediyo esimle geri cekme yontemi ile korunuoduk daha dusunmuoduk 2 yasnda cocugum var kucuk diye hamikemiyimdir
Merhaba
Geri çekme yöntemi çok güvenilir bir yöntem değil diye biliyorum. Hamile kalmış bile olabilirsin. Çok tereddütlüysen gebelik testi yapabilirsin nasıl olsa günün geçmiş. Eğer hamileysen net bir şekilde pozitifi görürsün. Bende adet günümü bir gün geçince test yaptım kocaman bir pozitif çıkmıştı.
Cvbn icin tsk ederm cnm2 yasinda cocugum var o kucuk diye istemedk kismet tabiki esim korunmami istemedi ozelikle hap kullanmami vucuda zarari olur die spiral taktircaktim kanamam cok diye ebe takmadi cekme yontine kaldik
canım spor yapıyorum bol bol
yediklerime dikkat ediyorum.
ekmek ve hamur işini keserek bu kiloya düştüm
ama şimdi kalorisepeti ne başladım.
yediklerimin kalorisini hesaplayarak zayıflamaya çalışıyorum.
daha 3. günüm kalori hesabında. olumlu sonuç almaya başladım gibi...
kendini çok kasma canım. sütün azaldıysa diyet yapma. bebişine yazık.
ilerde verilir nasıl olsa.
bizim yürüteçimiz de 35 tl lik olanlardan.
ilk oğlumda çaresizlikten almıştım.
çok yer gezmiş ama hoşuma giden birşey bulamamıştım.
oyuncaklı ama oyuncakları çıkmıyor.
hafif oldugu için çocuk çok rahat ilerliyor.
bence 150 tl vermek fuzuli.
hepsi aynı işi görüyor sonuçta.
önü oyuncaksız birşey tercih ederdim şimdiki aklım olsa.
birşeyler yemek istiyor, oyuncakların arasından temizlemek zor oluyor.
karar senin. ama yürüteç bizim için olmazsa olmaz.
utanmasam her gittiğim yere götürücem
Bizim yürütecimizi kayınvalidem aldı ucuzundan almış 35 liracık bir şey. Fiyatı üzerindeydi :)) O da ayrı bir mesele :)
Önündeki plastik oyuncaklar çok sert olduğu için esmanın elini kanatmış bir baktım heryer kan yürüteçte. O sırada eşim de evdeydi ne kadar oyuncak varsa söktü attı. Şimdi önü boş mama sandalyesi tepsisi gibi duruyor. Ucuz tiplerden alma hiç iyi değil. Bir yürütece de bana göre 150 lira vermek gereksiz. Orta halli bir şey bulabilirsen ne iyi.