• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bohça bile yapmayan kaynana

Açıktan okumuş eğitimi önemsiyor başarılı olacağım diyor ailesinin hatalarını telafi ediyor
12 yaşında calismaya başlamış, 25 yıldır usta, bir sürü meslek ustalık belgesi var , demedin mi? Evlendikten sonra dükkan açiyodunuz ya hani ?

Hangi ara lise üniversite okudu da aynı zamanda kalfalık ustalık belgesi aldı da 25 yıllık usta oldu bu adam?

Yine ailesi bana ailesiyle ilgili sözleri var yani o konuyu aştım kararı net ailemi istemiyorsan gelmezler benim ailem sensin diyor karar verme yetisi olmayan adam öyle der mi
Tatlım sorun o değil, adamın karar verme yetisi yok, babası ne diyorsa o. Bu adam 25 olsa anlarım, 40 yaşında koca adam, o kadar kendi iradesi yok ki, vekil giriyor araya babasının gönlünü alın diye. Bu yaşta adam kimseye sormaz. Sorunca problem büyüktür. Ne olursa olsun evlenmem lazım de anlayalım, böyle kendini kandırma çaban çok acıklı. Kendini hallettin de burda milleti ikna etmesi kaldı.

Üniversite mezunu yani evlenmem için ailesini mi sebep gösteriyorsunuz sanki hepinizin eşi memur mu geçerli sebep alayım ?
Bana sorarsan senin problemin adamın ne mezunu olduğu yada ne iş yaptığı vs değil canım ya. Senin daha büyük problemlerin var.
Ben üniversite mezunum eşim ilkokul mezunu esnaf. Ama ben bunu hiiç hissetmedim kendini geliştirmiş dil öğrenmiş vs vs.
Bence sen kendini ve aileni insanlara saydırmak sevdirmek zorunda hissediyorum kendini. Bazı insanlar vardır iletişim kurmaz kuramaz. Belki yapısı böyledir belki görgüsü böyledir. O insanı olduğu gibi kabul edeceksin. Aramıyorsa aramasın demekki kadın içli dışlı olmayı sevmiyor. Sen eşine bak bakalım senin aileni sayıyor mu. Yada yarın öbür gün ee benim ailemi yok saydık seninkiler neden gelip gidiyor derse ki görünüşte diyecek ozaman ne yapacaksın?
Bence sen nişanlın ile arandaki sorunlara odaklan. Yoksa bırak kayınvaliden aramış bohça yapmış yapmamış evlilik böyle birşey değil. Zaten evlendiğinde sen ve eşin gerisi dışarda olacak. Ama den aileni pek dışarda tutacak gibi gözükmüyorsun

Açıktan okumuş eğitimi önemsiyor başarılı olacağım diyor ailesinin hatalarını telafi ediyor
Bu adam yirmili yaşların başında değil, 40 yaşına gelmiş artık. Yapacağını şimdiye kadar yapardı. Boş laf hepsi.
Aile konusunda da, gelmezler, gitmezler demiş. Zaten azıcık aklı başında adam bu lafları etmez.
Ortada olan hiçbir şey yok, öyle diyor, böyle diyor. Konuşmak o kadar kolay ki zaten. Yaşayıp görürsün artık bu lafların nasıl boş olduğunu.

Bı paçavra bohçası için anasının ayarını evde veremeyip , senin onların ayaklarına yalvarır gibi aracı yollamana göz yuman adam neyi telafi ediyor tam olarak?

40 yaşına kadar ustalık yapıp daha dükkan açamamis, açıktan okuduğu bölümle CEO mu olacakmış evlendikten sonra? Ne başarısı bekliyor hala?

Sevdiğiniz bir insandan ailesi sorunlu diye vazgeçermisiniz
Geçerim, geçtim de...
Çünkü o sevdiğim insanın tohumu o aileden çıktı. Ucundan kıyısında o ailenin etkilerini ileride o sevdiğiniz insanda da göreceksiniz. Onda görmeden öncesinde o aile yiyip bitirecek o sevginizi zaten.

Ortak bir yerde buluşuldu yani siz hep negatifsiniz ama
Bı paçavra bohçası için anasının ayarını evde veremeyip , senin onların ayaklarına yalvarır gibi aracı yollamana göz yuman adam neyi telafi ediyor tam olarak?

40 yaşına kadar ustalık yapıp daha dükkan açamamis, açıktan okuduğu bölümle CEO mu olacakmış evlendikten sonra? Ne başarısı bekliyor hala?

Üniversite mezunu yani evlenmem için ailesini mi sebep gösteriyorsunuz sanki hepinizin eşi memur mu geçerli sebep alayım ?
Ayrıca bence usta olmasının hiç sakıncası yok. Bugün onun yaşında marangoz ustalarının hanımları çogumuzdan iyi yaşıyor valla , hepsinin oturmuş isi , dukkani aylik en az 200 - 250 net gelirleri var... Ama seninkinde hiçbiri yok...Hatta seninkinin kişiliği bile yok, 40 yasinda evlenmek için bile anasının babasının ağzına bakıyor...

Benim ailemle arası iyi gayet
Bana sorarsan senin problemin adamın ne mezunu olduğu yada ne iş yaptığı vs değil canım ya. Senin daha büyük problemlerin var.
Ben üniversite mezunum eşim ilkokul mezunu esnaf. Ama ben bunu hiiç hissetmedim kendini geliştirmiş dil öğrenmiş vs vs.
Bence sen kendini ve aileni insanlara saydırmak sevdirmek zorunda hissediyorum kendini. Bazı insanlar vardır iletişim kurmaz kuramaz. Belki yapısı böyledir belki görgüsü böyledir. O insanı olduğu gibi kabul edeceksin. Aramıyorsa aramasın demekki kadın içli dışlı olmayı sevmiyor. Sen eşine bak bakalım senin aileni sayıyor mu. Yada yarın öbür gün ee benim ailemi yok saydık seninkiler neden gelip gidiyor derse ki görünüşte diyecek ozaman ne yapacaksın?
Bence sen nişanlın ile arandaki sorunlara odaklan. Yoksa bırak kayınvaliden aramış bohça yapmış yapmamış evlilik böyle birşey değil. Zaten evlendiğinde sen ve eşin gerisi dışarda olacak. Ama den aileni pek dışarda tutacak gibi gözükmüyorsun

Yardım istiyor görmediğini anladı kendi hallediyor
Ayrıca bence usta olmasının hiç sakıncası yok. Bugün onun yaşında marangoz ustalarının hanımları çogumuzdan iyi yaşıyor valla , hepsinin oturmuş isi , dukkani aylik en az 200 - 250 net gelirleri var... Ama seninkinde hiçbiri yok...Hatta seninkinin kişiliği bile yok, 40 yasinda evlenmek için bile anasının babasının ağzına bakıyor...

Ayrı şimdi onlardan kuzeniyle ama onlara da bağı yok
Bak gülüm. Kuzenmiş amcaymış yiğenmiş. Hunlar hep ayağınıza dolanacak. Ben sana tavsiye vereyim de sen ister dinle istemezsen sil gitsin. İlk eşim aile şirketindeydi. Tek çalışıyordu herşeyi o yapıyordu ama kazanılan ortaktı sonuç olarak sermaye ortak olduğu içinn. Tek başına don bile alamaz hale gelirsin. Olur işler kötü olur vs vs biz can derdindeyiz karın alışveriş derdinde derler

Sonra 2. Evliliğimi yaptım. Eşim 44 yaşında 10 yaş var aramızda. Çok şükür dedim. Keşke çoook daha önce tanışıp evlenseymişiz. Evleneli 2 sene oldu. Artık 44 yaşına gelmiş adam düzeni var işi gücü oturmuş evini barkını almış. He bunlar olmasa da birlikte yapardık. Ben hep bu kafadaydım. Ama kendisi bana hep derki sen daha 34 yaşındasın ev alsan 10 yıl ödesen oturur keyfini sürersin. Ben bu saatten sonra borçtur harçtır onları yapıp kendimi heba edemem artık kazandığım parayı harcamam lazım. Şimdi ev alsam 54 yaşına kadar borç için mi uğraşıcam der.

Seninde nişanlın 40 yaşında anladığım kadarı ile. Bazı şeyleri oturup tartmanız lazım. 40 yaşında ve 36 yaşınsa birisi evlenirken aileler bukadar konuya dahil oluyorsa en ufak bir konu bile ailen evime gelemez durumuna geliyorsa 1 değil 1000 kere düşünüp kurun o yuvayı. Yuva kurmak çok kolay ama o eve girdikten sonra bozmak çok zor inan bana

Benim ailemle arası iyi
Gerçekten çocuk gibi konuşuyorsunuz ya😂 siz şimdi sizin ailenizle arası iyi diye sanıyor musunuz evlendikten 1 sene sonra siz onun ailesini eve almıyorken o sizin ailenizi eve alsın. Cani sıkılacak, ben neden ailemden değer görmedim diye kızıp size de bilenecek. Benim ailem gelmiyor onunki niye geliyor diyecek. Bunu göremiyor musunuz?

Benim ailemde gelmez öyle sorun yok
Gerçekten çocuk gibi konuşuyorsunuz ya😂 siz şimdi sizin ailenizle arası iyi diye sanıyor musunuz evlendikten 1 sene sonra siz onun ailesini eve almıyorken o sizin ailenizi eve alsın. Cani sıkılacak, ben neden ailemden değer görmedim diye kızıp size de bilenecek. Benim ailem gelmiyor onunki niye geliyor diyecek. Bunu göremiyor musunuz?

bohça . düğün . eşya , takı isterken ataerkil takılıp , kayınvalide birşey talep etmiş olsa birden moderen , biz bireyiz kendi kararlarımızı verebiliriz evresine geçen bir zihniyet. kadın parasını odediği koltuğun rengine fikir sunmuş olsa buralar yıkılırdı. ayrıca o da bir kadın ve kendi parasıyla kendi ihtiyaçlarını alır kimseye de hesap vermez.

Evladına emek verse , değer verse , hertürlü desteği verse çok çok çok güzel olur ama yapmıyorsa da mecbur değil. kaynanalığın hakkını vermesini talep ederken siz ne kadar gelinlik yapacaksınız düşünmek lazım. ki şimdiden mesafe koymaktan , yemek vermemekten eve koymamaktan bahsediyorsunuz.
ayrıca musait gün iki tarafa göre ayarlanır illa sizin müsaitliğinize uyulacak diye birsey yok. bu biaz premmmseslik sendromu gibi olmuş.
hayat alma verme dengesidir biraz. ne kadar verebileceksenız o kadarını talep edin.

Back