• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bohça bile yapmayan kaynana

Teyzem öyle istedi bende detayları görüşsünler dedim yani onlar yine bildikleri gibi biz yine herşeyi yapıyoruz
Yani ne kadar elini cebine atarlar o konuşulacak. Para alan emir de alır bu dünyanın dengesi budur. Kurallar iki günde değişmez.

Evladınıza yardım etmeyi düşünmüyorsunuz yani evlenirken
40 yaşinda herif, 19 yaşında evlense 20 yaşında baba olsa şimdi gelinlik damatlık çocuğu olurdu. Buna da etmeyelim artık yardım oha.

Siz baktığınız yerden bakmak zorunda değilim tüm sayfayı okumadan iki kelam yazmakta gerekli değil

O zaman acik acik yazayim baslik bile baslibasina yeterli. Elbet benim baktigim yerden bakmak zorunda degilsiniz. Istediginiz gibi kendinizi rezil edin ama insan okurken utaniyor.

Annesi psikilojik sorunlu baba da iş yok napsaydık

annesiyle babasıyla ne işiniz var ki?
anasıyla yada babasıyla evlenmiyorsunuz neticede. 40 yaşında yetişkin bir insanla evleniyorsunuz ya 40 yaşındaki adam aile içinde saygı görüyor olsa vekile ihtiyaç olmazdı zaten.

Teyzem öyle istedi bende detayları görüşsünler dedim yani onlar yine bildikleri gibi biz yine herşeyi yapıyoruz
Haydee...Bı de teyze çıktı? Hadi siz kazık kadar 40 yaşında iki yetişkin halledemediniz en fazla kök aileleriniz karışır görüşür karar alır. Siz "vekil " gibi kız tarafını yerin dibine sokan bir saçmaligi bir de ikinci kuşak akrabaların isteğiyle mi yaptınız? Eee yengeleriniz , amcalariniz, halalariniz, dayilariniz, kuzenleriniz bişey istemiyor mu? Onlar ne diyor?

Merhaba nişanlandım nişanlımın ailesi çok ilgisiz ama nişanlım aileci değil.Kaynanam kendine bencil bir insan.Nişanlanmadan önce söz oldu ve nişan detaylarını konuşmak için biz görüşmek istedik bizim istediğimiz günde değil kendisine uyan günü söyledi biz de kabul etmedik neyse baktık anlaşamıyoruz vekil araya girdi ona gittik konuştuk nişanlım ve benim karşılıklı bohça yapacağımızı söyledik ve nişan oldu bitti düğüne 2 ay var kaynanadan bohça gelmedi olay bohçada değil uğraşması ama kadın hiçbirşey yapmadığı gibi parası da gidiyor kendi ihtiyaçlarını alıyor.Ben nişanlandım nişanlananı ne aradı ne sordu bir kez nişanlım araç almaya gittiğinde beni gördü evlerine çıkmadım ilgisizlikleri can sıkıcı çünkü sonra bir gün nişanlım götürdü davetsiz istediğim zaman çıkıp çıkıp gelebileceğimi söyledi bu bana ters bence hoş değil.Nişanlımın babasından para istediğini gördüm param yok dedi benim yanımda bence bu da yanlış yani çok fauller var ailenin.Kaynana konusunda ve ailesi hakkında nasıl davranmalıyım.Şimdi evlenince yemeğe bile çağırmayı düşünmüyorum çünkü hak etmiyorlar sizce ?
E kadın müsait olduğu günü söylemiş işte kız tarafı olduğunuz için herkes size uymak zorunda mı? Sanırım biraz üstten bakıyorsunuz insanlara. Nişanlınız maddi olarak ailesine bağlı olduğu sürece yapabileceğiniz birşey yok. Neden evleniyorsunuz diye kendi aileniz dahil başkalarından birşey bekliyorsunuz. Kendi kendinize yetmeyi deneseniz? Bohça nedir ya ? Başlık parası da isteseydiniz oldu olacak. Ay vekil ne yaa siz işi iyice siyasi görüşmelere bağlamışsınız. Bence nişanlınızın aklı varda 2 kere daha düşünsün

Siz baktığınız yerden bakmak zorunda değilim tüm sayfayı okumadan iki kelam yazmakta gerekli değil
Hayatım neresinden tutsak elimizde kalıyor zaten sorun orda...

Pembo gel itiraf et sen kafaya koydun, ne olursa olsun bu ilkokul mezunu kalfayla evleneceksin, gerekirse kaçacaksın di mi?

Bak şunu söylesen, biz de ona göre akıl veririz tatlım, yapma bunu kendine, sen olan biteni böyle anlatınca millet arkandan ağzıyla bile gülmüyordur sana bak o kadar diyeyim...

Üniversite mezunu yani evlenmem için ailesini mi sebep gösteriyorsunuz sanki hepinizin eşi memur mu geçerli sebep alayım ?
Hayatım neresinden tutsak elimizde kalıyor zaten sorun orda...

Pembo gel itiraf et sen kafaya koydun, ne olursa olsun bu ilkokul mezunu kalfayla evleneceksin, gerekirse kaçacaksın di mi?

Bak şunu söylesen, biz de ona göre akıl veririz tatlım, yapma bunu kendine, sen olan biteni böyle anlatınca millet arkandan ağzıyla bile gülmüyordur sana bak o kadar diyeyim...

Üniversite mezunu yani evlenmem için ailesini mi sebep gösteriyorsunuz sanki hepinizin eşi memur mu geçerli sebep alayım ?
Daha az önce 12 yaşında calismaya başlamış, 25 yıldır usta, bir sürü ustalık belgesi var demedin mi? Evlendikten sonra dükkan açiyodunuz ya hani ?

Hangi ara lise üniversite okudu da aynı zamanda kalfalık ustalık belgesi aldı da 25 yıllık usta oldu bu adam?

Tatlım sorun o değil, adamın karar verme yetisi yok, babası ne diyorsa o. Bu adam 25 olsa anlarım, 40 yaşında koca adam, o kadar kendi iradesi yok ki, vekil giriyor araya babasının gönlünü alın diye. Bu yaşta adam kimseye sormaz. Sorunca problem büyüktür. Ne olursa olsun evlenmem lazım de anlayalım, böyle kendini kandırma çaban çok acıklı. Kendini hallettin de burda milleti ikna etmesi kaldı.

Back