Boguluyorummmm

Ülkemizde çocuklar kendilerine her şeyi hak görerek yetiştiriliyorlar ne yazık ki. Hayatında hiçbir sınır çizilmemiş, "hayır" kelimesinden anlamayan, başkalarına saygı duyması gerektiğini bilmeyen bir çocuğun büyüyünce nete dönüşeceğini öngörmek zor değil. Çocuğa terbiye vermek şart. Elbette asla şiddet uygulanmamalı ama kesin ve net bir şekilde neyi yapıp neyi yapamayacağı öğretilmeli. Bu nedenle çocuk ağlayınca taviz verilmemeli. Ağlayarak, tepinerek hiçbir şey elde edemeyeceğini anlaması gerek. Yurtdışında kendini yerlere atan çocukların çoğu ya Türk ya Arap çıkıyor. Tesadüf değil.

Çok haklısınız. Tabiki burda buyuk rolde aile büyüklerine düşüyor.ben evde terbiyemi veriyorum ama anane dedeyi görünce herşey biranda yerde..birde ağlayınca etrafı rahatsız etme durumu oluyoruz hani beni o dahacok rahatsz ediyor malesf

Bazı insanlar evet.Gecen arkadaşımın çocuğu Maşallahı var.6 yaşında sessiz sessiz simartmadan oturdu.Saldirgan yetiştiriyorlar.
Sessiz isteksiz uslu duran çocuklardan gelecek kaygımız olsun diyor psikologlar.yaramaz çocuklar geleceğin en iyi rolleridir diyorlar. Bence sizde arkadaşımıza soyleyin saldırgan yetistrsin biz çünkü tembihliyoruz hep gordugunu döv ısır vur itele zıpla küfür et

Bu arada ada Bir arkadaşım oğlunu çok iyi, isinde uzman bir pedagog la gorusturdu... dediği çocuklarla çok konuşmayın işte annecim şunu şöyle yaparsan böyle olur veya sürekli her konuda konuşmayın kesin ve net olun... hayır veya evet gibi...yani çocuklar çok uzun anlatımlı cümleleri algılamaları zor gibisinden ... bilmiyorum doğru mu

Cocugunuz rol modelmis niye dertlendiniz ki o zzaman.

Sınırsız yetistirin de demiyorlar. Sadece her dediğine bağırıp çağırıp baskilamayin diyorlar. Bizim ülkede ya kuduruk ya pisirik oluyor.

Bu kısma katılıyorum. Erkekler de aynı şekilde. Uzun cümle kurduğunuzda, cümlenin bir kısmından sonrasını algılamıyorlar.
Ama bizim annelerde de bir huy var, Berkcan ne yapmıyoruz oğluşum, hasta olmak istemiyorsak balkon demirini yalamıyoruz diyor mesela.
Siz kimsiniz arkadaş? Bir cümlede kaç kişiye eğitim veriyorsunuz:)
Olumsuz cümle kurup olumlu sonuç bekliyorlar sonra.
Evrene bile giden mesaj negatif, çocuk ne anlasın.

Gerçekten erkekleri niye gömdünüz anlamıyorum.
Gayet uzun cümleleri de anlıyorlar yorumluyorlar her şeyi yapıyorlar.
Önemsiz görüp dinlemiyordur belki sizin çevrenizdeki erkekler o olabilir bak.
Diğer konuya katılıyorum çocuğuyla ikisi bir gibi çoğul konuşmayı anlayamıyorum bende.
Mesela daha çişimizi öğrenmedik falan diyenler var

Ay son kısma çok güldüm. Bir de anneannemiz, halamız falan da diyorlar geçen bir arkadaşım doğum günümü kutlamış çocuğuyla birlikte video çekip. Doğum günün kutlu olsun teyzemiş demiş çok güldüm senin de mi teyzen oldum dedim

Merhaba
Siz de hayata karşı böyle değil misiniz?
Ailenize karşı, eşinize dostunuza karşı?
İstedikleriniz olmayınca ağlamıyor musunuz?
Hangi yasakları çiğniyor, hangi kuralları hiçe sayıyorsunuz?
Şöyle bir baksanız
Sadece bakın.
Çocuklar uyarı levhaları gibi. Aynalarımız.
Sizdeki en küçük değişim onda devasa dönüşümler demek

Hep çocuğun dediği olduğu sürece bu iş hep böyle gider malesef. 3 çocuğum var hadi biri daha bir yaşında ama 4 ve 8 yaşında olan çocuklarım benden habersiz aburcubur açıp yiyemezler. Biryerde bişey için tutturup aglayamazlar. Birşeyi isterler ve olmasını sadece beklerler uygunsa zamaniysa alır veya uygularım. He denemediler mi kendini yere atmayı dedikleri olsun diye yattığı yerde ağladılar üç günde orda yatıp aglasan dediğini yapmayacagim dedim hep. Bunları evde uyguladım tabi. Farkındalar kimin borusunun ottugunun

Ben eğer çocuğumu biri isirirsa isirmasini tembihlerim.Sadece savunma amaçlı.

Kanayan yaram.
Ben gayet sinir koyuyorum ama aglamasindan bunaldım.
İki aya yakındır annemdeyim.
İyice zivanadan çıktı.
Kafayı yemek üzereyim.
Yaşı iki buçuk ama yok çok zor çocuk yetiştirmek.
Hiç umduğum gibi olmuyor.
Dün gece uyuyunca oturup ağladım.
Hatalarımi düşünüyorum sürekli kendimi analiz ediyorum.
Genetik faktörler de var.
Ama sinir her şekilde koymak lazım.
Kalabalık ailede zor.
Ben şimdi eve geçeceğim bakalım neler bekliyor beni?

Ben cocuk egitiminde seyircisiz sahnede kimse oynamaz mantigini benimsedim. Iyi davranisi odullendirip kotu davranisi gormezden geliyorum. Yapmaz ama markette bisey icin kendini yere atsa onu orda birakir alisverise devam ederim benl. Insanlar ne demis falan cok takan biri degilim. O da 1 yapar 2 yapar bakti islemiyo vazgecer. Oglumla kuzeni ayni yastalar. Kuzeni her sabah aglayarak okula gitmek istemedi annesi zorla goturdu okulda aglayip en sonunda ogretmene annesini aratip eve dondu her seferinde. Sen niye boyle yapiyosun ki ben aglasam annem okula gelip beni almaz okul aglayinca eve donulecek bi yer degil dedi kuzenine. Gercekten de agladi diye hic bisey yapmam. Kurallara en basta siz uyun. Gittiginiz yerde kurala uynadiysa kalkin evinize donun. Bi anda mucize beklemeyin zamanla anlayip ozumseyecek

Yok artık ya. Çok afedersiniz ama koltuk kemiren köpekler gibi. Böyle çocuk eğitiyorsanız gitmeyin gerçekten kimsenin evine. Sizin çocuğunuzun gelişimini (!) kimse çekmek zorunda değil.

Eee siz bu hale getirmişsiniz niye boğuluyorsunuz o zaman ? Hangi psikolog imiş o ? Canavar yetiştiriyorsunuz resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…