Boguluyorummmm

6 yaşında bir oğlum.cok zeki çok akıllı.ama artık tahammülüm kalmadı.cocuk ağzını açsa sinirleniyorum.cunku hep onun dediği oluyor benim yasaklarim kurallarim sadece dilimde. Beni parmağında oynatmasindan çok bunaldım. Sözümü dinlemeyinve yasaklar koyuyorum uyguluyorum da ama yine boş.hicbirseyden ders almıyor. Bir topluma giriyoruz sürekli ağlayan şikayet eden onun istediği oyunlar oynanmayinca bana hayatı zehir eden bir çocuğum var.biryere gitmek istemiyorum artık cunku herkez rahatsız oluyor bizden farkındayım.konusuyorum güzelce anlatiyorum olmuyor kızıyorum olmuyor neyapacagimi bilmiyorum
6 yaşına kadar böyle gelmişse tek başınıza baş edemezsiniz bence. Çünkü sizi otorite olarak görmüyor, biraz yüzgöz olunmuş sanırım... Buradan sonrasını bir psikoloğa danışarak ilerlemelisiniz.

Lütfen kendine "pedagog" diyen insanlara gitmeyin. Türkiye'de üni.lerde pedagoji bölümü yok (1982 yılında pedagoji bölümleri kanun ile kapatıldı) Devletin "pedagog" ünvanını verdiği insanlar pedagoji eğitimi almış kişiler değil, sadece çocuk eğitimi mezunları. Yani sadece genel psikoloji ve rehberlik alanından dersler almış insanlar.

Çocuk/ergen psikiyatrları var, onlara gidip sizi çocuklar üzerinde yoğunlaşmış bir psikoloğa yönlendirmesini isteyebilirsiniz.

Öncelikle bir uzmandan yardım alın ilerleyen süreçlerde çocuğunuzla iletişimi çok olumsuz etkileyecektir.

Uzmana gidene kadar çocuğunuz hangi ortamlarda ne ile karşılaşınca huzursuz, evde nasıl bunları bi kontrol edin, rutinleri de ne yaptığında mutlu bir çocuk oluyor?
Bunları hepsini tesbit edip uzmanla birlikte de düzenlersiniz.

Terapi ücretleri çok yüksek farkındayım ama size oyun terapisi adına "otp" diye bir portal va uygun fiyatla gerçekten uzmana ulaşabileceğiniz bir yer. Şehrinizdeki uzmanlardan seçerek gidersiniz.

Ozamn da duygularını görmezden gelmek olmuyor mu 🤔
Duygularını değil edepsizliğini görmezden gelmek oluyor. Onun sömürmeye çalıştığı kendi duygularınızı görmezden gelmek oluyor yoksa çocuk duygu sömürüsü ile her şeyi yaptırabileceğini öğrenir.

Kreş, anaokulu, oyun grupları vs işe yarayabilir mi? Enerjisini oralarda atarsa belki daha ılımlı olur.

Hep çocuğun dediği olduğu sürece bu iş hep böyle gider malesef. 3 çocuğum var hadi biri daha bir yaşında ama 4 ve 8 yaşında olan çocuklarım benden habersiz aburcubur açıp yiyemezler. Biryerde bişey için tutturup aglayamazlar. Birşeyi isterler ve olmasını sadece beklerler uygunsa zamaniysa alır veya uygularım. He denemediler mi kendini yere atmayı dedikleri olsun diye yattığı yerde ağladılar üç günde orda yatıp aglasan dediğini yapmayacagim dedim hep. Bunları evde uyguladım tabi. Farkındalar kimin borusunun ottugunun 😂

İkizlerim den biri dört yaş civarında kendini yere atıp ağlar gibi yapmaya başladı, dışarda " ağlayarak bana istediğini yaptıramazsın biliyorsun değil mi" dedim. "Evet biliyorum ama gene de deneyeceğim" dedi. 😆😆

Benimkiler boruyu öttürenin farkında ama denemekten vazgeçmiyorlar.

Evet çocuklar çok simartiliyor bu ülkede.
Batıda avaz avaz bağıran bir çocuk göremezsin.
Onlar kurallarla buyutuyorlar çünkü.
Bizimkiler çocukken serbest bırakıp büyüyünce sıkıyor Batıda tam tersi küçükken kural koyup reşit olunca serbest bırakırlar.

Çocuğunuz çok zeki,çok akıllı olduğunu nasıl anladınız?
Konudan anlamadım da ben.
O kısma da örnek verir misiniz?
Ona göre yorum yapalım
4 yaşındayken okumayı yazmayı imgilizceyi öğrendi.sokaktaki arabalarin pilakalarini okuyordu.anaokulunda öğretmeninin fazladeğer verdiği çocukdu.smdide öyle .bana hediye almayı sever evde yardımcı olur zaman zaman.bazen öyle cevaplar veriyorki söyleyecek söz bulamıyorum mesela. Ama benim sözümü hiç dnlemiyor ısrarla mizmizlikla ağlamakla dediğini yaptırana kadr bana kök sokturuyor

X