6 yaşına kadar böyle gelmişse tek başınıza baş edemezsiniz bence. Çünkü sizi otorite olarak görmüyor, biraz yüzgöz olunmuş sanırım... Buradan sonrasını bir psikoloğa danışarak ilerlemelisiniz.6 yaşında bir oğlum.cok zeki çok akıllı.ama artık tahammülüm kalmadı.cocuk ağzını açsa sinirleniyorum.cunku hep onun dediği oluyor benim yasaklarim kurallarim sadece dilimde. Beni parmağında oynatmasindan çok bunaldım. Sözümü dinlemeyinve yasaklar koyuyorum uyguluyorum da ama yine boş.hicbirseyden ders almıyor. Bir topluma giriyoruz sürekli ağlayan şikayet eden onun istediği oyunlar oynanmayinca bana hayatı zehir eden bir çocuğum var.biryere gitmek istemiyorum artık cunku herkez rahatsız oluyor bizden farkındayım.konusuyorum güzelce anlatiyorum olmuyor kızıyorum olmuyor neyapacagimi bilmiyorum
Duygularını değil edepsizliğini görmezden gelmek oluyor. Onun sömürmeye çalıştığı kendi duygularınızı görmezden gelmek oluyor yoksa çocuk duygu sömürüsü ile her şeyi yaptırabileceğini öğrenir.Ozamn da duygularını görmezden gelmek olmuyor mu
Hep çocuğun dediği olduğu sürece bu iş hep böyle gider malesef. 3 çocuğum var hadi biri daha bir yaşında ama 4 ve 8 yaşında olan çocuklarım benden habersiz aburcubur açıp yiyemezler. Biryerde bişey için tutturup aglayamazlar. Birşeyi isterler ve olmasını sadece beklerler uygunsa zamaniysa alır veya uygularım. He denemediler mi kendini yere atmayı dedikleri olsun diye yattığı yerde ağladılar üç günde orda yatıp aglasan dediğini yapmayacagim dedim hep. Bunları evde uyguladım tabi. Farkındalar kimin borusunun ottugunun
İki yıl gittik anaokuluna. Ama maşallah bitmeyen enerjimiz varKreş, anaokulu, oyun grupları vs işe yarayabilir mi? Enerjisini oralarda atarsa belki daha ılımlı olur.
4 yaşındayken okumayı yazmayı imgilizceyi öğrendi.sokaktaki arabalarin pilakalarini okuyordu.anaokulunda öğretmeninin fazladeğer verdiği çocukdu.smdide öyle .bana hediye almayı sever evde yardımcı olur zaman zaman.bazen öyle cevaplar veriyorki söyleyecek söz bulamıyorum mesela. Ama benim sözümü hiç dnlemiyor ısrarla mizmizlikla ağlamakla dediğini yaptırana kadr bana kök sokturuyorÇocuğunuz çok zeki,çok akıllı olduğunu nasıl anladınız?
Konudan anlamadım da ben.
O kısma da örnek verir misiniz?
Ona göre yorum yapalım
Kiz kopek mi bunlar bxhxhx isir yavrum baldirdan dalBen eğer çocuğumu biri isirirsa isirmasini tembihlerim.Sadece savunma amaçlı.