- 9 Aralık 2024
- 16
- 2
- 1
- 28
- Konu Sahibi Gokce Gokce42
-
Sizin takılma hissi geçtimi tamamenBende yıllardır kullanıyorum. Geçen gün salatalık yedim, bi parçası boğazımda kaldı gibi oldu. Öksürdüm kaç kez geçmedi, ekmek yedim indirsin diye geçmedi, su içtim geçmedi.. Herşeyi denedim.
Daha sonra gece uyurken boğazımı inanılmaz rahatsız etti yukarı çıkmaya çalışıyor gibiydi sanki.
Sonra sabah kahvaltıda zeytin yedim, zeytini değil çekirdeğini yemiş gibi oldu, yine boğazımda takılı kaldı. Nefes almamı zorlaştırıyordu sanki.
En son eşimi aradım acile götürdü.
Sigara faranjit yapmış, o yüzden yutma zorluğu çekiyormuşum. Andorex gargara yazdı. Kullandım birkaç gün geçti. Tabi sigarayı da azaltmak gerekiyor.
Szin de böyle bi durum olmuş olabilir.
Ne kadar kullandınız ve sizin o his kayboldumu bittimiMide koruyucu ve gasvin duo verdiler bana. Çok iyi geldi ilaçlar. Kullanın bence. Bendede reflü belirtisi yoktu. Şaşırdım o yüzden duyunca.
Bende hep varBende bu durum var ve ara sıra geliyor bende boğazıma baktırdım hiç bir şey yok ama sanki boğazıma takılacakmış hissi beni mahvediyor her an boğazımda kalacak gibi hissediyorum ne yersem yiyeyim
Yani çok sigara içtiğimde bazen tekrarlıyor.Sizin takılma hissi geçtimi tamamen
Siz yaşadınızmı bu durumuİki ihtimal var, globus ya da boğaz reflüsü.
Boğaz reflüsünde mide reflüsü gibi belirgin semptomlar göstermezsiniz, yani mide yanması, ağza acı su gelmesi gibi belirtileriniz olmaz. En yaygın olan boğazda takılma hissi, sanki orada bir şey varmış yutkununca geçecekmiş gibi bir his oluşur ama tabi ki yutkunmayla bu histen kurtulamazsınız.
Diğeri globus dediğimiz tamamen psikolojik bir durumdur, boğazıma bir yumru oturdu deyiminin hayat bulmuş halidir
Bende boğaz reflüsü var, yıllarca yaşadım ve devam da ediyorum. En sonunda sabahları aç karna reçete edilen bir ilacı almaya başladığımda kurtuldum diyebilirim, artık nadiren oluyor.Siz yaşadınızmı bu durumu
1 aya yaklaştı ilaçları kullanıyorum. Takılma hissi ve öksürük geçti.Ne kadar kullandınız ve sizin o his kayboldumu bittimi
1 sene çektim alışıyor insan o takılma hissine büyük ihtimal ses telleri zarar gördüğü içindir. Bende sürekli iç sıkıntısı varmış gibi hissediyodum ve çok huzursuz ediyor bu durum beniMerhabalar 1 aydır boğazımda bi takılma hissi var yaşayan varmı bu durumu KBB doktoruna gittim bi kaç kere boğazıma kamera ilede bakıldı şükür temiz . Uzun bir süre yemek yiyemedim takılma hissinden dolayı 6 kiloda verdim bu yüzden . Ama o bi şey var hissi hiç gitmiyor
Merhaba bu reflü sanki iç sıkı tısı varmış gibi bi his veriyormu acaba? Sanki sürekli içim sıkılıyormuş gibi hissediyorumBende boğaz reflüsü var, yıllarca yaşadım ve devam da ediyorum. En sonunda sabahları aç karna reçete edilen bir ilacı almaya başladığımda kurtuldum diyebilirim, artık nadiren oluyor.
Hemşireyim aynı zamanda, ille de boğaz reflüsü olacak diye bir şey de yok, globusta olabilir.
HayırMerhaba bu reflü sanki iç sıkı tısı varmış gibi bi his veriyormu acaba? Sanki sürekli içim sıkılıyormuş gibi hissediyorum
İlaç ismi nedir bende şuan öyleyim yumru hissi var boğulacak gibi oluyom yutkunamiyorum nefes alamıyorum ne ilaç kullandisam geçmedi lütfen yardımcı olunBende boğaz reflüsü var, yıllarca yaşadım ve devam da ediyorum. En sonunda sabahları aç karna reçete edilen bir ilacı almaya başladığımda kurtuldum diyebilirim, artık nadiren oluyor.
Hemşireyim aynı zamanda, ille de boğaz reflüsü olacak diye bir şey de yok, globusta olabilir.
Selam bende de var bu takılma hissi siz kurtulabildiniz miMerhabalar 1 aydır boğazımda bi takılma hissi var yaşayan varmı bu durumu KBB doktoruna gittim bi kaç kere boğazıma kamera ilede bakıldı şükür temiz . Uzun bir süre yemek yiyemedim takılma hissinden dolayı 6 kiloda verdim bu yüzden . Ama o bi şey var hissi hiç gitmiyor
Bu sıkıntı bende de oluyor 10 gündür falan boğazımda bir şey takılma hissi var akşam olunca eşim gelince iç sıkıntısı oluşuyor kötü bir şey olacakmış hissi1 sene çektim alışıyor insan o takılma hissine büyük ihtimal ses telleri zarar gördüğü içindir. Bende sürekli iç sıkıntısı varmış gibi hissediyodum ve çok huzursuz ediyor bu durum beni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?