concordiaa
brazil de ki evet o lastikle yapılan hareketi ben lastıksiz deneyim dedim sanki daha bi genişletti beni
nedne öle oldu anlamadım ya da basenime etki edince kalçam daha mı geniş geldi gözüme bilemiyorum.incelme ,sekillenme ve kaldrma için vıdeo dan kaptığım hareketleri yazayım bak sana lioncım.
incelme:
1.dik duruyorsun.bir bacağını kırıp kendine doğru cekiyorsun digeri yerde ve ellerini yukarıya kaldrmıs vazıyette tutuyorsun sonra kırıp kendine çektiğinbacağı hangi taraf ise sol ise bu sola atıp çömeliyorsun. diğer bacak içinde aynı şey geçerli.
2.yan yatıp bacaklarını birazcık yerden kaldırıyorsun.bacakların düz gergin ve bitişik vaziyette.sonra üsteki bacağı kaldırıp indiriyorsun ancak ikside yerden yüksekte yan ilk pozisyon daki gibi kalacak .üsteki bacağı indirirken aşttaki bacak da inmeyecek.
3.hani call de bi bacak egzersizi var ya parmak uclarımız da duruyoruz topukları birleştirıyoruz ve çömeliyoruz aynı o duruşta bacaklarımzın içi baklava sekli gibi olacak.ellerimiiz yukarıda birleştiriyoruz.bir sağa adım atıyoruz yi parmak uçlarımızda ve çömelioyruz ve çömelirken yukarıda olan kollarımızı asağıya alıyoruz .sonra yeine eski halıne alıyoruz bacağı yani sola adım atarak yapıyoruz bunu .ve yine çömeliyoruz sonra sıra sol bacağa geliyor .
şekillenme,bombe lı yapma :
1.çömeliyoruz.bacaklarımız omuz hizasından belki birazdaha açık olabilir .bir bacağımızı geriye atıyoruz .bir elimizş yere koyarak denge sağlıyoruz.diger elimiz önümüzde dirseklerden kırık vaziyette
2.kalsık toto harektlerinden.ancak tek farki bacağımızı kaldırırken bir sa bir sola alıyoruz.nasıl mı şöyle:) hani bacagımızı düz bi sekilde kaldırıp indiyoruz ya hani zuzanna nın başlangıç vıdeolarında da ar bu hareket.bu hareketi yaparken aynı pozısyonda duruyoruz.sol bacagımızı kaldırdık havaya.sağa capraz sekılde ındırıyoruz.ardından tekrar havaya kaldırıyoruz ve sola indiriyoruz.seri bi sekıdle oluyor tabi bu .
kaldrma:
1.omuz hizasnda bacaklar açık.çömeliyoruz.kalkarken sol bacağımızı yukarıya kaldırıyoruz ve ellerımizi de havaya.sonra tekrar çömelde.bunu diğer bacağımıza da uyguuyoruz.
2.dizlerimizin ve bacaklaklarimizin üzerinde duruyoruz yine 2.sekillenme de olduğu gibi.bu sfer bacağımızı dizlerimizden kırarak havaya kaldırıyoruz.ve kırık sekilde caprazına indiiyoruz.sonra kaldırıp eski haline alıyoruz ve indiriyoruz ama yere değmiyoruz.
böyle bir şeyler işte
of anlatamadım yaaa özür dilerim