Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bizimki atopik dermatitmiş ama gıda tetikliyor dedi. Kan tahlili verdik bakalım ne çıkacak beklemedeyiz.
Buğday neden yiyemiyor?
Ev akarına da alerji ciktigi icin; halıları, yün hirkaları, pelusları, battaniyeleri kaldirdim. Özel şampuan ve krem aldim, her gece kullanıyoruz. Deriyi nemli tutmak gerekiyormuş. Size söylenen başka bir önlem var mi? Bir de belirtileri nelerdi?

Canim gecmis olsun benim de bebeklikten baslayip bu yasima kadar gecmeyen dermatitim var. Cok sik banyo yaptirma, banyo suyu sicak olmasin ilik olsun, surekli nemli olsun vucudu, asitli yiyecekler genelde tetikliyor bana hala portakal alerji yapiyor mesela :/ cok zor bisey insallah buyuyunce gecer. Camasirlarini da 2 3 kez durula zaten yumusatici kullanmiyosundur. :)

Geçmiş olsun sana da. Dediklerinin hepsini yapiyorum ama her akşam banyo yapiyor uykuyu kolaylaştirmak adına. Ilık suyla, sonra kremleniyor. Çamasirlari da bi yikarken durlaniyor bir de ayrıca. Yumuşatıcı kullanmiyirum ama kimi sivi deterjan kullanin diyor kimi zeytinyagli sabun deterjan (dalan vb) onda kararsiz kaldim. şimdilik sıvı kullaniyorum.

Sagol canim annem benim camasirlarimi sabun tozuyla yikarmis o zamanlar sivi detarjan yoktu tabi ben de su an oglumda dalan kullandim hep o yuzden.

Herkese merhaba,
Birkaç gündür baştan ara ara atlayarak sayfaları okudum. Çok güzel paylaşımlar olmuş şimdiden küçük planlar tasarladım kafamda. Bizim blw tarihimiz 9 nisan ama o günü bekleyemeyeceğim galiba. Çok zor tutuyorum kendimi de bebeğimi de sabırsız eşimi de. Zira kendisi geçen hafta misafirlikte çilekli cheesecake sosundan tattırırken bende ki “hayııırrr “ refleksiyle karşılaştı. Alerjen bilgilerin yer aldığı Koca bi liste verdim eline :))) bizim bebe de iki aydır her yediğimize sulanıyor. Kilosu persentilin üzerinde olduğu için hem korkuyorum şu ek gıdadan hem heyecanlıyım. İnşaAllah becerebilirim

Deri testinde bugday, findik, muz alerjisi ciktigi icin 1 yasina kadar yasak.
Aynen bizimkinde de atopik. Nazlı bebekler biraz.
İki yaşından önce deri testi yapılmıyor demişti bize hoca. Kan verdik biz de kandan bakılacak.
Bize de yanında süpürge yapmayın kalın giydirmeyin kesinlikle terletmeyin dedi. Hergün banyo ılık suyla. İki saatte bir falan mustela stelatopia krem sürüyoruz tüm vücuda. Çamaşırları sıvı bebek deterjanı ile yumuşatıcısız beş durulama+kurutma yapıyorum. Ve en kötüsü öpmek ellemek mıncıklamak yasak
Göğsünde başlayan döküntü sonra sırta ve yüzü dahil tüm vücuda yayıldı.

Gecmis olsun canim. Allah kolaylik versin...
Patates tostunu nasil yapiyosun bi de pirasa denedin mi? Nasil verdin ben pirasayi nasil verecegimi bilemedim de

Gecmis olsun canim. Allah kolaylik versin...
Patates tostunu nasil yapiyosun bi de pirasa denedin mi? Nasil verdin ben pirasayi nasil verecegimi bilemedim de
Sağol canım. Patates tostunu sırf patatesle denemiştim ben tadımda. Pek birşeye benzemedi pırasayı da omletin içinde denedim. İnce ince doğradım çok az zeytinyağı ile çevirdim üstüne yumurta sarısı kırdım. Çevirdim iki taraflı pişirdim. Şerit şeklinde kestim sundum. Patates tostu için de tarif gelirse ben de deniycem.

Sagol cnm deneyim pirasali yumurtayi kefirden sonra. Kefirde 2. Gundeyiz cok sevdi kendim yaptim ama mayayi nasil saklayacagimi tam olarak bilemedim haftada 1 yikayin yaziyo ustunde ama yikadiktan sonra yine kefir ve sut icinde mi saklamaliyim bilemedim. Bilen var mi?

Icme suyunda buzdolabı nda saklamalisin

Merhaba kızlar,
Kızımla blw yolculuğumuz gayet güzel ilerliyor ama benim aklıma takılan bir kaç soru var, yardımız gerekiyor :)

1. Dışarı çıktığımızda tadımlarımız aksıyor. Mesela dün hiç ek gıda veremedim tüm gün dışardaydık. Ama pırasa tadımını tamamlamıştık,yeni bir sebzeye geçecektik geçemedik bir gün ara vermiş gibi olduk. Bu sorun olur mu ?

2. Sizler dışarı çıkınca yanınızda mı götürüyorsunuz o günün yiyeceğini ? Dışarıda blw yapmak zor olmuyor mu ?

3. Kızım hiç su içmiyor. Bu konuda ne yapabilirim, bir zararı var mı ? (Anne sütü alıyor)

4. Bu sebze meyve tadımları ne kadar sürecek? Malum şuan mevsim geçişindeyiz yeni yeni meyve sebzeler çıkıyor. Her yeni çıkan sebzeyi tattırmaya kalkarsam bu çocuk meyvelere geçene kadar 8-9 aylık olacak bu gidişle. (Şuan 6,5 aylık)

Teşekkür ederim :)

Suyu zamanla içmeye başlıyorlar. Her yemek sonrası sunardım başlarda içmezdi. Şimdi yanına koyuyorum istediği zaman içiyor. Icmek istemediğinde yere dokuyor:)))

Bir gün ara vermek sorun olmaz. Oğlum hasta oldu 20 gün kadar ara verdik. Sorun olmadı :)

Ben dışarı çıkarken yanımda yiyebileceği birşeyler götürüyorum. Oioi önlük yapışkanlı tabak ve mama sandalyesi temizleyici işimi görüyor. Temizleyip tabağını yapıştırıyorum önlüğünü takıp yemeğini yiyor sonra el yüz silindi mi bitti :)
Suyu bizimki de pek içmiyor o yüzden pek fikrim yok
Ben olsam yeni çıkan sebzelerden önce mevsimi geçecek olan meyvelerin tadımını yapardım. Sonra sebzelere dönerdim. Nasılsa mevsimi uzun daha onların. Sonuçta evet sebzelere öncelik veriliyor ama bu demek değilki meyve tadınca bir daha asla sebze yemez 5-6 tane sebze tadımı yaptıysanız meyvelere geçebilirsiniz bence.

Arkadaşlar merhaba. İlk mesajımıza hangi ayda hangi sebze hangi meyve yenir tablolarını da ekledim. İşimize yarıyacaktır diye düşünüyorum.
Bu arada nasıl gidiyor tadımlar pek ses çıkmıyır bu ara. :) kimler nerelerde? Bebişler alıştı mı anlatın bakalım :)
Biz 20 gün ara vermiştik hastalık nedeniyle. Yeni yeni başlıyoruz. En son makarna yedik. Bayıldı makarnaya
Sizde durumlar nasıl? Öğünlere geçen oldu mu?

Ilk kez mayaladigim yogurt tutmadi tum gun kalorfer petegin ustunde beklettim yine tutmadi bundan peynir yapilir mi acaba

Hangi marka nasıl makarna? Bende vermek istiyorum

Hangi marka nasıl makarna? Bende vermek istiyorum
Arbellanın alfabe ve sayılar makarnaları var onlardan aldım. Sadece suyla haşladım üzerine az zeytinyağı gezdirdim. İçindekiler kısmına bakın yumurta yoksa sorun yok. Durum buğdayı irmiği ve su yazıyor içerikte sadece. Öyle yazanlarda sıkıntı yok. Yumurta yazarsa içinde akı da olduğu için verilmiyor. Ya da tuz varsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…