Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ozaman söyle deneyebilirsin. Bi bardak yada o boyutta bir kavanoz sütü yogurt yapma sicaklıgina kadar ısıt. Bi tik daha sicak olabilit ama bi tik Kavanozunu yada bardagini da kaynar sudan bir gecir ki soguklugu gecmesin sute. 1 çay kaşıgı mayalik yogurdunu icine kat. Orta boy bi tencerenin icine bir havlu yada elbezi ser bardagı/kavanozu icine koy. Kapagini kapat. Kapakta delik olmasin ama. Yaklasik 7 saat sonra alabilrsin. Bi de boyle dene istersen, kaybedecegin 1 bardak sut olur:))

Deneyecegim. Cok tesekkur ederim

Canim yanlis hatirlamiyosam avakadonun icinden iplik gibi seylerin ciktigini se lnsolemistin bu seferki aldigim avakadoda benim de iplik gibi seyler cikti atmalimiyim? Neden oldugunu ogrenebildin mi?
Ogrenemedim canim ya o gun iplerini soydum yedirdim bi daha da oyle cikmadi. Cinsinden mi bilemedim.

iyi geceler tatlı anneler bi sorum olucak kırmızı et için tabloda 9.aydan sonra verilebilir yaziyo ama tariflerde hep +8 diye vermişler kafam karıştı 27temmuz dogumluyuz yani 8.ay bitti bugun et icin 1ayimiz daha mi var yoksa???

Merhaba . Oğlumda 26.07 doğumlu ve doktor 1 ay oldu nerdeyse ete başlamamı söyledi demir alsın diye. Köfteyle başladım vermeye çok sevdi. Bence verebilirsin 8doldu nihayetinde.

Merhaba . Oğlumda 26.07 doğumlu ve doktor 1 ay oldu nerdeyse ete başlamamı söyledi demir alsın diye. Köfteyle başladım vermeye çok sevdi. Bence verebilirsin 8doldu nihayetinde.
benimde çok veresim vardi ama tabloya bakinca bi üzüldüm dedim ya ben bu tabloyu çözemedim yada tarifleri yanliş hatirliyorum.o zaman gelsin köfteler kuzucuğuma

Doğum itibariyle 180i tamamlayınca başladık tadımlara.doğması gereken +12günü bekleyemedik çünkü Çok çok istekli. Ondan saklanarak yemek yiyordum.
İlk olarak kimyonlu suda haşlanmış karnıbahar ile başladık. (Şu buharda pişirme aparatını almaya çıkamadık bir türlü). 3günlük deneme başarılı. Gaz, kusma, kabızlık, ishal vs yaşamadık.

4.gün için fırınlanmış havuç hazırladım. Pişirirken yanına bi kapta su koydum birazda üzerine su attım. Bir tane de kendime patates koydum. Parmakla bastırınca ezilir kıvama geldi bebeğim havucu görür görmez eline aldı. Ağzına götürüp kopardı. Ona belli etmesem de o an çok korktum kopan parça büyüktü . menüyü patatese çevirdim. İki gün sonra ya haşlarım yada aparat gelirse buharlarım. Ay ben bu havuçtan korktum nedense. Ezilmekten ziyade kırılıyor çünkü. Siz nasıl yaptınız

Bende aynı soruyu sormaya gelmiştim
Brokoli ile başladık bir sorum yaşamadım
Yarın havuç vermeyi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilemedim
Daha önce verenler bilgilendirebilirmi acaba

Çok teşekkür ederim :) arada meyve de vereyim madem. Sebze sebze çocuğun içi kıyıldı :)

Bende aynı soruyu sormaya gelmiştim
Brokoli ile başladık bir sorum yaşamadım
Yarın havuç vermeyi düşünüyorum ama nasıl yapacağımı bilemedim
Daha önce verenler bilgilendirebilirmi acaba
Buharda pişirdim ben havucu ve yumuşak oldu. Kırılmaktan ziyade damağıyla ısırır gibi minik parça kopardı. Tost makinesinde pişiren de olmuştu iki yağlı kağıt arasında. Kolay gelsin

Buharda pişirdim ben havucu ve yumuşak oldu. Kırılmaktan ziyade damağıyla ısırır gibi minik parça kopardı. Tost makinesinde pişiren de olmuştu iki yağlı kağıt arasında. Kolay gelsin
Teşekkür ederim
Hala deneyemedim inşallah yarına :)

Havuç denememiz başarılı geçti. Sabah 10 gibi bebe havucu ortadan uzunlamasına bölüp buharda yaklaşık 20dk pişirdim. Çok güzel tuttu yedi. Akşamüzeri 5gibi bezinde yeşil mercimek büyüklüğünde 6-7 tane havuç parçalarını görünce çok mutlu oldum :)))) ilk gün için alerjik bir durum yok bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…