- 3 Mart 2017
- 2.781
- 6.184
-
- Konu Sahibi baldan_madam
- #1.281
Tatlı patates reyonlarda egzotik meyve diye geçiyor patatesten farklı bence 3 gün kuralına devam edin ikisi için ayrı ayrı.Canım ben şuan patates tadımının 2. Günündeyim. Havuçtan sonra patatesi yemek biraz zor geldi miniğe ama müdahale etmedim. Bir kaç kere damağına yapıştı boğazına yapıştı ama yuttu. Bir kere de galiba biraz fazla başladığım için büyük bir parça koparmış ama ağzından çıkartamadı, damağına yapışmış, onu ben aldım ağzından. Başka sorun olmadı. Bu arada ben de bir şey sorayım; ben tatlı patates verdim, normal patates için de tadım yaptırmama gerek var mı acaba?
Ben hep granit tavada yaptim azicik zeytinyagiyla cok guzel oluyo, karaca benimki de. Tek sikinti cok buyuk tava kucugunu bulursam alicam :)Omleti nasıl tavada yapiyorsun? Çelikte denedim yapıştı. Saglik li yapışmayan tava arayışına girdim bebek için. Karacada granit önerdiler. Kararsız kaldım daha almadım.
Cok tedekkur ederim ben de deneyecegimBir kilo süte bir kibrit kutusu süzme peynir ekledim. Süzme peyniri önce 3 kasik ılık sütle iyice ezdim sonra sute ekledim güzelce karistirdim. Peteğin üzerin e koyup sardım. 6 saat sonra açtım olmuştu. Soğuduktan sonra buzdolabına attım. 12 saat duracak. Akşam üzeri 5te süzgece koyup düzeceğim. Lezzeti kıvamı hakkında o zaman tekrar yazarım.
Sonuc nasil peki tadi kivami?Bir kilo süte bir kibrit kutusu süzme peynir ekledim. Süzme peyniri önce 3 kasik ılık sütle iyice ezdim sonra sute ekledim güzelce karistirdim. Peteğin üzerin e koyup sardım. 6 saat sonra açtım olmuştu. Soğuduktan sonra buzdolabına attım. 12 saat duracak. Akşam üzeri 5te süzgece koyup düzeceğim. Lezzeti kıvamı hakkında o zaman tekrar yazarım.
Küçüğü 82 tl. Yarın alacağım inşallah. Küçük tencere takımı vardı kapaklı 206 lira desi o da pahalı geldiBen hep granit tavada yaptim azicik zeytinyagiyla cok guzel oluyo, karaca benimki de. Tek sikinti cok buyuk tava kucugunu bulursam alicam :)
Tadı da kıvamı da çok güzel oldu. Bakışıma götürdüm. Çocukları bayılmış. Ben tattım güzel oldu. 1 kilodan büyük bir kase çıktı.Sonuc nasil peki tadi kivami?
Sevindim canim. Ben de yaptim 12 gibi acacagim insallah tutar. Bebislerimize de epey gider o zaman. Cok tesekkur ederimTadı da kıvamı da çok güzel oldu. Bakışıma götürdüm. Çocukları bayılmış. Ben tattım güzel oldu. 1 kilodan büyük bir kase çıktı.
Fazla bekletmemek üç dört hunde bitirmek gerekiyormus. Loru yapıp buzluğa atıyorum ama labne atılmaz herhalde. BeSevindim canim. Ben de yaptim 12 gibi acacagim insallah tutar. Bebislerimize de epey gider o zaman. Cok tesekkur ederim
Afiyet olsun.Sevindim canim. Ben de yaptim 12 gibi acacagim insallah tutar. Bebislerimize de epey gider o zaman. Cok tesekkur ederim
Loru yaparken yogurtla mi kestiriyorsun onu da denemek istiyorumFazla bekletmemek üç dört hunde bitirmek gerekiyormus. Loru yapıp buzluğa atıyorum ama labne atılmaz herhalde. Be
Stu kaynattıktan sonra 2.yemek kaşığı yoğurt ve yarim limon suyu sıktım ardından ocağı kisrim arada tekrar kaynatın yani yeşil su çıkana kadar ocakta durdu son ra sondurdum ve süzdüm. Soğuduktan sonra küçük küçük pişmeyip buzluğa attım.Loru yaparken yogurtla mi kestiriyorsun onu da denemek istiyorum
Herkes elmada zorlanmış. Ben de elmayı eline vermiyorum. Cam rendede rendeleyip az su katıyorum meyve suyu gibi fincanla içiriyorum.Ben tost makinasinda yaptim hic sorun olmadi simdi de patates tostu yapiyorum tadimlardan sonra tek olarak vermedim bir daha.
Bence de elma kadar zor degil elmada her gun tikanmistiben elmayi cam rendede veriyorum blw olmuyo ama napiyim bi daha goze alamadim.
Yeşil fasulye buzluktan mı? Nasıl sundunuz? Kaç ay acaba. Ben de merak ediyorum sevecek mi :)Yeşil fasulye alerjisi diye bir şey duydunuz mu? Hiç akla gelir mi? Kuru fasulye unu tanımını geçmişti oysaki.
Neyse, eşim de sevmez yemez zaten. Yine yalniz yiyecegim taze fasulye yemegimi
Merhaba limon +1 yaş. Bebeğiniz büyüktür belki bilmiyorum ama küçük olanlar için belirtmek istedimStu kaynattıktan sonra 2.yemek kaşığı yoğurt ve yarim limon suyu sıktım ardından ocağı kisrim arada tekrar kaynatın yani yeşil su çıkana kadar ocakta durdu son ra sondurdum ve süzdüm. Soğuduktan sonra küçük küçük pişmeyip buzluğa attım.
Fasulye buzluktandı ama kendi bahçemizin ürünü. Annem çorbalık diye ayırmış, küçük küçük kesip suyla sotelemiş, ben de cözdürüp suyla soteledim yine. İcinden iç fasulye cikarsa patlattim sade de yedi, kahvaltida omlet olarak da. Çok severek yedi ama kabardı. Mevsiminde tekrar denerim. Fasulye 8 ay icin uygun.Yeşil fasulye buzluktan mı? Nasıl sundunuz? Kaç ay acaba. Ben de merak ediyorum sevecek mi :)
Tesekkur ederim. Deneyecegim. Bu arada labnem cok guzel oldu. Sagol :)Stu kaynattıktan sonra 2.yemek kaşığı yoğurt ve yarim limon suyu sıktım ardından ocağı kisrim arada tekrar kaynatın yani yeşil su çıkana kadar ocakta durdu son ra sondurdum ve süzdüm. Soğuduktan sonra küçük küçük pişmeyip buzluğa attım.
Afiyet olsun:))Tesekkur ederim. Deneyecegim. Bu arada labnem cok guzel oldu. Sagol :)
Teşekkür ederim:) zeytini ben de merak ediyorum. 9 aylık oldu hala deneyemedik biz zeytini. Döküntüleri var yeni gıdayı yasakladı dr. Birşey yiyemiyor kuzumFasulye buzluktandı ama kendi bahçemizin ürünü. Annem çorbalık diye ayırmış, küçük küçük kesip suyla sotelemiş, ben de cözdürüp suyla soteledim yine. İcinden iç fasulye cikarsa patlattim sade de yedi, kahvaltida omlet olarak da. Çok severek yedi ama kabardı. Mevsiminde tekrar denerim. Fasulye 8 ay icin uygun.
Bugün zeytin tadımı yaptı ama hiç sevmedi
Sizde ne döküntü yaptı? Yogurt var bi bildigim. Zeytini omlet denedim. Agzina bile surmediTeşekkür ederim:) zeytini ben de merak ediyorum. 9 aylık oldu hala deneyemedik biz zeytini. Döküntüleri var yeni gıdayı yasakladı dr. Birşey yiyemiyor kuzum
Zeytini omlette ya da poğaçada denesen belki yer. Patates tostuna da yakışabilir.
Bizimki atopik dermatitmiş ama gıda tetikliyor dedi. Kan tahlili verdik bakalım ne çıkacak beklemedeyiz.Sizde ne döküntü yaptı? Yogurt var bi bildigim. Zeytini omlet denedim. Agzina bile surmedikeciboynuzu unundan kek-pankek yaptim agzina surmedi, siyah şeyleri sevmiyor sanırim )
Bugday yiyemedigi icin pogaca-biskivu yapamiyorum, cok da imreniyorum. Mısır unuyla ne kadar olursa artik
Deri testinde bugday, findik, muz alerjisi ciktigi icin 1 yasina kadar yasak.Bizimki atopik dermatitmiş ama gıda tetikliyor dedi. Kan tahlili verdik bakalım ne çıkacak beklemedeyiz.
Buğday neden yiyemiyor?