Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Canım ben şuan patates tadımının 2. Günündeyim. Havuçtan sonra patatesi yemek biraz zor geldi miniğe ama müdahale etmedim. Bir kaç kere damağına yapıştı boğazına yapıştı ama yuttu. Bir kere de galiba biraz fazla başladığım için büyük bir parça koparmış ama ağzından çıkartamadı, damağına yapışmış, onu ben aldım ağzından. Başka sorun olmadı. Bu arada ben de bir şey sorayım; ben tatlı patates verdim, normal patates için de tadım yaptırmama gerek var mı acaba?
Tatlı patates reyonlarda egzotik meyve diye geçiyor patatesten farklı bence 3 gün kuralına devam edin ikisi için ayrı ayrı.

Omleti nasıl tavada yapiyorsun? Çelikte denedim yapıştı. Saglik li yapışmayan tava arayışına girdim bebek için. Karacada granit önerdiler. Kararsız kaldım daha almadım.
Ben hep granit tavada yaptim azicik zeytinyagiyla cok guzel oluyo, karaca benimki de. Tek sikinti cok buyuk tava kucugunu bulursam alicam :)

Bir kilo süte bir kibrit kutusu süzme peynir ekledim. Süzme peyniri önce 3 kasik ılık sütle iyice ezdim sonra sute ekledim güzelce karistirdim. Peteğin üzerin e koyup sardım. 6 saat sonra açtım olmuştu. Soğuduktan sonra buzdolabına attım. 12 saat duracak. Akşam üzeri 5te süzgece koyup düzeceğim. Lezzeti kıvamı hakkında o zaman tekrar yazarım.
Cok tedekkur ederim ben de deneyecegim

Bir kilo süte bir kibrit kutusu süzme peynir ekledim. Süzme peyniri önce 3 kasik ılık sütle iyice ezdim sonra sute ekledim güzelce karistirdim. Peteğin üzerin e koyup sardım. 6 saat sonra açtım olmuştu. Soğuduktan sonra buzdolabına attım. 12 saat duracak. Akşam üzeri 5te süzgece koyup düzeceğim. Lezzeti kıvamı hakkında o zaman tekrar yazarım.
Sonuc nasil peki tadi kivami?

Ben hep granit tavada yaptim azicik zeytinyagiyla cok guzel oluyo, karaca benimki de. Tek sikinti cok buyuk tava kucugunu bulursam alicam :)
Küçüğü 82 tl. Yarın alacağım inşallah. Küçük tencere takımı vardı kapaklı 206 lira desi o da pahalı geldi

Loru yaparken yogurtla mi kestiriyorsun onu da denemek istiyorum
Stu kaynattıktan sonra 2.yemek kaşığı yoğurt ve yarim limon suyu sıktım ardından ocağı kisrim arada tekrar kaynatın yani yeşil su çıkana kadar ocakta durdu son ra sondurdum ve süzdüm. Soğuduktan sonra küçük küçük pişmeyip buzluğa attım.

Ben tost makinasinda yaptim hic sorun olmadi simdi de patates tostu yapiyorum tadimlardan sonra tek olarak vermedim bir daha.
Bence de elma kadar zor degil elmada her gun tikanmisti :KK43: ben elmayi cam rendede veriyorum blw olmuyo ama napiyim bi daha goze alamadim.
Herkes elmada zorlanmış. Ben de elmayı eline vermiyorum. Cam rendede rendeleyip az su katıyorum meyve suyu gibi fincanla içiriyorum.
Yeşil fasulye alerjisi diye bir şey duydunuz mu? Hiç akla gelir mi? Kuru fasulye unu tanımını geçmişti oysaki.
Neyse, eşim de sevmez yemez zaten. Yine yalniz yiyecegim taze fasulye yemegimi :KK66:
Yeşil fasulye buzluktan mı? Nasıl sundunuz? Kaç ay acaba. Ben de merak ediyorum sevecek mi :)

Stu kaynattıktan sonra 2.yemek kaşığı yoğurt ve yarim limon suyu sıktım ardından ocağı kisrim arada tekrar kaynatın yani yeşil su çıkana kadar ocakta durdu son ra sondurdum ve süzdüm. Soğuduktan sonra küçük küçük pişmeyip buzluğa attım.
Merhaba limon +1 yaş. Bebeğiniz büyüktür belki bilmiyorum ama küçük olanlar için belirtmek istedim :KK66: +6 ay elma sirkesi ya da sadece yoğurt, +9 ay üzüm sirkesi ile kestirilebilir.

Yeşil fasulye buzluktan mı? Nasıl sundunuz? Kaç ay acaba. Ben de merak ediyorum sevecek mi :)
Fasulye buzluktandı ama kendi bahçemizin ürünü. Annem çorbalık diye ayırmış, küçük küçük kesip suyla sotelemiş, ben de cözdürüp suyla soteledim yine. İcinden iç fasulye cikarsa patlattim sade de yedi, kahvaltida omlet olarak da. Çok severek yedi ama kabardı. Mevsiminde tekrar denerim. Fasulye 8 ay icin uygun.
Bugün zeytin tadımı yaptı ama hiç sevmedi:KK43:

Tesekkur ederim. Deneyecegim. Bu arada labnem cok guzel oldu. Sagol :)

Fasulye buzluktandı ama kendi bahçemizin ürünü. Annem çorbalık diye ayırmış, küçük küçük kesip suyla sotelemiş, ben de cözdürüp suyla soteledim yine. İcinden iç fasulye cikarsa patlattim sade de yedi, kahvaltida omlet olarak da. Çok severek yedi ama kabardı. Mevsiminde tekrar denerim. Fasulye 8 ay icin uygun.
Bugün zeytin tadımı yaptı ama hiç sevmedi:KK43:
Teşekkür ederim:) zeytini ben de merak ediyorum. 9 aylık oldu hala deneyemedik biz zeytini. Döküntüleri var yeni gıdayı yasakladı dr. Birşey yiyemiyor kuzum :KK43:
Zeytini omlette ya da poğaçada denesen belki yer. Patates tostuna da yakışabilir.

Teşekkür ederim:) zeytini ben de merak ediyorum. 9 aylık oldu hala deneyemedik biz zeytini. Döküntüleri var yeni gıdayı yasakladı dr. Birşey yiyemiyor kuzum :KK43:
Zeytini omlette ya da poğaçada denesen belki yer. Patates tostuna da yakışabilir.
Sizde ne döküntü yaptı? Yogurt var bi bildigim. Zeytini omlet denedim. Agzina bile surmedi:KK43: keciboynuzu unundan kek-pankek yaptim agzina surmedi, siyah şeyleri sevmiyor sanırim:KK66:)
Bugday yiyemedigi icin pogaca-biskivu yapamiyorum, cok da imreniyorum. Mısır unuyla ne kadar olursa artik

Sizde ne döküntü yaptı? Yogurt var bi bildigim. Zeytini omlet denedim. Agzina bile surmedi:KK43: keciboynuzu unundan kek-pankek yaptim agzina surmedi, siyah şeyleri sevmiyor sanırim:KK66:)
Bugday yiyemedigi icin pogaca-biskivu yapamiyorum, cok da imreniyorum. Mısır unuyla ne kadar olursa artik
Bizimki atopik dermatitmiş ama gıda tetikliyor dedi. Kan tahlili verdik bakalım ne çıkacak beklemedeyiz.
Buğday neden yiyemiyor?

X