Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Benim kızım da çok kilolu değil 6 ay kontrolünde kilosu 6600 gelmişti. Ama hem sağlık ocağındaki doktorumuz hemşiremiz hemde çocuk doktorumuz kilosu normal. Ek gıdada 3 gün kuralını mutlaka uygula demişti. Ne kadar doğmuştu bebeğiniz

Bebeğim 2900 gr doğdu. Geçen ay 300 gr aldı bu ay 200 gr almış. Dr önce devam sütü önerdi ama ben istemedim. O zaman ek gıdaya hızlı bir geçiş yapalım blw ile yeterince beslenemez, sen yine sebzeleri eline ver ama kendin de yedir dedi.

Bir doktor değilim ama gayet iyi almış bence benimki 3240 doğdu ve doktorumuz 6.ayda kilosunu ikiye katlamasını bekleriz sizde katlamışsınız zaten sıkıntı yok demişti. Blw yada klasik besle gibi bir önerisi olmadı, farketmez yalnızca 3 gün kuralına uy mutlaka dedi. Ama tabi yinede doktorunuzla tekrar görüşün olmadı

Doktorum da bugüne kadar hiç mama lafı etmemişti, kendisi de blw destekleyen doktorlar listesinde ama onun bu şekilde bir beslenme önermesi beni çok şaşırttı. Kızım 5. Ayda kilosunu 2 ye katladı. Persentiline göre 150 gr eksiği var ama boyu 1 cm daha uzun. Ben bu seferlik doktorumu dinlemeyeceğim galiba.
Teşekkür ederim.

Şubat mart meyve ve sebzelerinden verebilirsin. Listedeki sıra ile vermene gerek yok. Tost makinesinde de yapan var, olur bence.

Merak erme dişleri çıkınca normale döner yine. Kıyamam sıkıntısı vardır.

Benim kızım da zayıf geçen ay 170 bu ay 200 gr aldı. Ben de 3 gün kuralını bozmadan hem blw hem klasik devam ettim.
İlk önce balkabağı verdim, sonra havuç. Havuçla birlikte son gündüz uykusundan sonra irmikli ve o gün denediğim sebze veya meyveyle mama yaptım ve onu verdim. Bazen koyu kıvamlı olduğunda kaşığı bebeğime verdim o yedi ama kendim de yedirdim.
Hazır gece mamalarını ben tercih etmedim bu kadar küçükken paketli gıdayla tanışmasını istemediğim için. Sen de yapabilirsin aynılarını. Tadımlarını yaptırıp pirinç unu, irmik, yulafla yapabilirsin mamasını. Zaten ilk zamanlarda çok yemiyor yiyeceği bir kaşık falan bazen o kadar bile değil o yüzden öğün de sayılmıyor pek. Ama patatese alerjisi olan bebek de okudum ben alerji gruplarında o yüzden alerjik gıda değil demek doğru değil bence.
Bir de ben, kızım normal kilo alsaydı da karışık gidecektim az kilo alımı sadece klasik mamayı daha sık vermeme neden oldu iki günde bir değil de her gün. Kararı yine sen ver, ilk ay istersen blw devam et sonra yine az olursa kilo alımı klasiği de denersin.

Kizlar yumurtayi 3 gun denedikten sonra yeni tadima gecmeli miyim yoksa tam yumurtaya gectikten sonra mi yeni tadim vermeliyim?

Merhaba. Bence bebeğinizin kilosu abartıldığı kadar az değil. Ki az bile olsa ek gıdaya hızlı bir geçiştense devam sütü ile desteklemwyi ya da anne sütü artırıcı yöntemler denemeyi tercih etmelisiniz. Alerjen değil diye birşey yok. Havuç da alerjen değil ama benim oğluma alerji yapmış. Aynı şekilde kabak dün geupta paylaşıldı ileri derecede alerji yapmış. Yöntem tercihtir isterseniz klasik de uygulayabilirsiniz ama bence 3 gün kuralına mutlaka uyun.

Kızlar ben kendimi kotu hissediyorum çünkü oğlum için farklı fikirlerle yiyecek sunamıyorum galiba. 8 bucuk ayligiz ama ben hic cesit uretemiyorum onun. Omlet yapıyorum ne zamandır sonra kaluyi gelmiyor aklima bir sey

cnm aynı durumdayız kozom 2860 45 cm dogdu 61 cm 6150 kg olmus 6. Ay kontrolüne 1 hafta gecikmeli gittim sağlık ocağına bu kez gittim çok eskş bir doktor eşi de benim çocukluk çocuk doktorumdu. Sıkıntı görmedi hemsireler de.. 6 ay civsrı kilo alımının cok yavasladıgını biliyorum, psnik ypmayın dite okumustum hep

Evet kiloları aynı ilerlemiş. Sanırım doktor beni endişelendirdi. Ben kendi bildiğimi yapıyorum. Memeye ve blw ye devam ediyoruz. 2 tadım yaptık havuç ve yoğurt. Bugün patates tadımı başlıyor.
Doktor kızımın blw yapacak kadar gelişemediğini söyledi blw yapamaz dedi ama hiç de öyle olmadı. Yoğurdu bile fincandan kendi başına yemeye çalışıyor. İki eliyle fincanı tutup ağzına götürüyor, ben alttan destekliyorum.

Evet sıra patates tadımına geldi. Ama ben korkuyorum boğazına yapışır diye. Deneyenler nasıldı zor oldu mu ? Patatesi püre olarak vermek üzereyim neredeyse

ben yemek yerken kucağımda elimdekilere.saldırıp emmeye çalışıyor 2 haftadır. Kiloyla blw.yapamayacak kadar.gelişmemişlik ne demekmiş anlayamıyorum. Tombik olunca fiziken gelişmiş mi oluyor

Evet sıra patates tadımına geldi. Ama ben korkuyorum boğazına yapışır diye. Deneyenler nasıldı zor oldu mu ? Patatesi püre olarak vermek üzereyim neredeyse

havucla basladım brokoli ile devam ettim, enginar ve tatlı patates bulamadım, eşim getirecek 2 gün sonra. Normal patatese geçtim buharda haşlayıp verdim. Az yedi pek sevmedi. Havuçla başlamakla hata mı ettim acaba..

Kızlar ben kendimi kotu hissediyorum çünkü oğlum için farklı fikirlerle yiyecek sunamıyorum galiba. 8 bucuk ayligiz ama ben hic cesit uretemiyorum onun. Omlet yapıyorum ne zamandır sonra kaluyi gelmiyor aklima bir sey
Benimki artik hicbi sey yemiyo ben de uretemiyodum sabahlari hep biseyli omlet yapiyodum o kadar :/ simdi su bile icmez oldu yenidogan modunda emiyo sadece ah bu disler..

Herkese merhabalar bugün patates tadımız vardı. Buharda haşlayarak sundum, bir güzel yemeye başladı. Ancak son anlara doğru boğazına yapıştı ve öksürmeye başladı. Ters çevirip sırtına vurdum hafifçe çıkardı ve su içti sonrasında. 2.ve 3.gün için korkuyorum şuan başka ne şekilde pişirebilirim patatesi

En büyük korkum patates . Fırında ya da tost makinesinde de pişiriyorlar ama boğaza yapışma ihtimalini azaltıyor mu bilmiyorum

Firinda yapin, çok daha rahat oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…