Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Vay edepsiz annen ne terler döksün sen yeme iyi mi bizimki oburiks daha pek yemediği birşey olmadı. Ne versem yiyor maşallah ben ilk gün tost yapayım sonra parmak şeklinde denerim gidişata göre bakalım. Buharda haşlama kesin düşünmüyorum da tost makinesinde pişiririm belki ya da fırında.
Ben bayaa sonlara atmışım patatesi aynı nedenle

Hahaha çok güldüm
Maşallah maşallah ben de ümitliydim yeme konusunda ama pek alışamadı hala gerçi bugün 3. gün daha ama öğürme refleksinin maşallahı var, bir kere ağzına aldı sonraki denemelerimde dokununca bile öğürmeye başladı ben ağzına götürmeyi denedim o zaman öğürmedi. Dokunmaktan mı hoşlanmadı anlamadım ki...

Bence moralini bozma yılmadan denemeye devam et. Yavaş yavaş alışabiliyormuş bazı bebekler. Karşısında dikkatini çekecek şekilde yemeye çalış. İllaki alışacaktır yemeye

Yavaş yavaş derken tadimlar bitti bitiyor ne zaman alisacak artik alissin bence çok oldu yaa... karşısında neler yapıyorum yok bana misin demiyor sadece ben ağzımı kocaman açıp yerken oda kocaman açıyor böle cani çekmiş gibi ama elime alayım ağzıma götüreyim yok ben elimle onun ağzına götürecem onu bekliyor.. Ağzına tutunca da iki.etmiyor sonra dikkatini başka şeylere verip öylede ağzını acmiyor..

İki aydan fazla zamandır bizimle oturuyor sofrada ama daha çok yaptığı babasına bakıp bakıp gülmek

Ay öyle mi dersiniz yaa... Anne sütüyle çok mutlu görünüyor gerçektende.. Ama sanki artik yetmicek gibi geliyor bütün hemşire doktor es dost akraba hasım kısacası herkes boyle dediği için yoksa bana kalsa 2 yaşına kadar sadece emse yeter

Heh ayni durumdayım artık tepki gösteriyor önüne koydugumu yere fırlatmaya agzinida kitlemeye başladı klasik te yapamiyorum yani.. Ne kadar ara verdin bende mi versem bi sure... Bide biz bişi yerken o onundekinden değil bizim yedigimizden istiyor sanki dun aksam olaganca aptalligimi yapıp haşlama etten yalatayim dedim anammm koparttı onu lök diye çekip geri çıkartana kadar canım çıktı bi kısmını yuttuda ben kaldım bole dumur...

Bir bucuk iki hafta civari ara verdim simdi agzina goturuyor ama dedigim gibi cigneme refleksi yok diliyle ya disari atiyor yada o parcayi yutuyor. Zar zor yogurta kadar geldik bakalim simdi bunda daha iyi ama ogunlere gecince nasil olacak bilmiyorum. Meme olsun saat basi emmeye razi bizde cok mutluyuz cok sukur sutum de yeterli ama azalirsa ne yaparim korkusu var bende de. Illaki alisacaklar ama biraz zorlayacaklar gibi hayirlisi bakalim

Bizim bugun patateste 3.gunumuzdu ilk gun tost makinesinde yaptim sanirim fazla kaldigindan eline alinca dagildi firinda yaptim ertesi gun biraz zeytinyagi surdm fircayla verirkende ucunu kopardim oyle verdim daha rahat yedi biraz suda verdim bogazina yapismasin yutabilsin diye.benimde sebzelerin en sonundaydi patates korktugum icinama alışmışlardır artik yutmaya sorun olmaz bence hele siz baya biseyler yediniz bizden öndesiniz

Ben buharda haşladım verdim ve yutamadı çokk zorlandı. Bida veremedim . Bide tost makinasında deniycem. Yumurtayı kaçıncı sırada verdiniz acaba?
Havuç balkabağı elma yoğurt patates verdim brokoliden korkuyorum birazcık gaz yapar diye yumurta için erkenmi ?

Sağol tatlım biz de bugün tost makinesinde denedik. Ama parmak kesmedim patates tostu gibi denedim. Ama artık eminim bunu da yediyse artık ne yapsam yer yapış yapış bişey oldu. Mutella
Yarın senin tarif ettiğin gibi fırında yapayım bari. Çok ince olmasına rağmen zorlandı yerken. Yumuşaktıda ama patates nadıl yaparsak yapalım yapışıyor demekki damağına biz nerdeyse en sona bıraktık evet yumurtadan sonra verdim. İyiki başta vermemişim yiyemezmiş heralde.

Yumurtayı onuncu sırada falan verdim. Brokoli bizde de gaz yaptı. Ben çiçek kısımlarını kestim haşladıktan sonra öyle verdim. Daha kolay yedi. Kefir deneyebilirsin avokado deneyebilirsin. Yumurtayı biraz daha bekle bence de.

Kefir hiç yapmadım daha önce bi denemem lazım . Brokoli ve armut vericem . Çiçek kısımlarını kesince sapları kalıyor zor olmazmı yeme açısından bide buharda mı haşladınz ?

Kefir hiç yapmadım daha önce bi denemem lazım . Brokoli ve armut vericem . Çiçek kısımlarını kesince sapları kalıyor zor olmazmı yeme açısından bide buharda mı haşladınz ?
Çiçek kısımları ağıza yapıştığı için daha zor oluyormuş grupta +8 tavsiye ediyorlar. Buharda haşladım. Sap kısımlarını daha rahat yedi. Hem de daha az gaz yapar diye düşünüyorum.
Kefiri de migroslarda katkısız danem kefir var. Ev kefirine en yakını. Ondan aldım ben. Evde yapmayanlar için en yakını oymuş bir de altınkılıç sade kefir var. O da şeker ve katkı içermiyor. Benim oğlum çok sevdi kefiri. Sağlıklı da bir içecek bence tadım yapın. Öğünlerde güzel bir alternatif olur yemeklerle.

Çokkk tşk ederim canım brokoli yi armuttan sonra vericem. Kefiri de bi deneyim yapmayı belki becerebilirim

Armutu 4e böldüm. Buharda haşladı ve verdim.
Çeyreğini yedi. Ya eline alıp mıncıklayıp mıncıklayıp ağzına götürmesi yokmu..!
Yalnız ben hala korkularmı atamadım. Öğürdüğü zaman ömrümden ömür gidiyor boğaznda kaldı diye

Çokkk tşk ederim canım brokoli yi armuttan sonra vericem. Kefiri de bi deneyim yapmayı belki becerebilirim
Rica ederim canım.
Kefiri yapması yoğurttan kolay diyorlar. Sadece bakımı biraz disiplin istiyormuş.
Afiyet olsun bu arada armutlar için Korkma artık öğreniyorlar. Hergün biraz daha kolay yiyorlar böyle böyle öğrenecekler

Kizlar ben patatesi tost makinasinda yaptim hic ogurmedi ama elmada her seferinde tikandi esas ona dikkat edin bence :/
Patates ve havuc kabiz yapti bal kabagi gaz yapti. Brokoli cok yemesine ragmen hic gaz olmadi. Simdiye kadar en cok armutu sevdi nerdeyse 1 armut yiyecekti ama vermedim dokunur diye yarimdan sonrasini :) patatesi hic sevmedi hepsini ben yedim ona yaptiklarimi :))
Insallah butun bebisler her seyi yer secmeden

Afiyet olsun bebeğine. Elma dilim mi yapmıştın patatesi.?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…