Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Rica ederim canım. :KK66:
Kefiri yapması yoğurttan kolay diyorlar. Sadece bakımı biraz disiplin istiyormuş.
Afiyet olsun bu arada armutlar için :kk77: Korkma artık öğreniyorlar. Hergün biraz daha kolay yiyorlar böyle böyle öğrenecekler :KK66:
Yalnızken panik oluyorum ben . Artk eşimi bekliycem akşam yemeklerinde tattırırız :kk77:

Arkadaşlar size özür borçluyum, sayfada gereksiz gerginliğe neden oldum. Burası yeri değildi, ben de bunu fark edip daha fazla uzamasın ve siz de daha gazla gerilmeyin diye kendimi de şikayet ettim.
Gerçekten sizi gerdiğim için üzgünüm. Bir daha böyle bir şeye dahil olmayacağım sayfada, umarım affedersiniz :KK43:

Kızlar günaydın :KK3: Bizim yumurta da bitti. :kk77:Patates yapmamıştık. Bugün patates tadımı yapayım diyorum. Patates tostu yapsam öyle sunsam nasıl olur ki sizce? Hem kahvaltı gibi olur hem de rahat yer diye düşündüm :KK64:
Patatesi hiiiç sevmedi. Halbuki en çok ondan umutluydum. Soğan ve pırasaya bayıldı. Yumurta sarısını da sulandırıp verdim kaşıkla. Yoğurt da sevdi. Onu da taze mayalıyorum. Minnakların bile bir damak zevki mi vardır nedir, herşeye Farklı bir tepki ve heves sunuyorlar. Bugün de yumurtaya devam.
Patatesi tostta nasıl yapacaksın bilemedim ama haşlayınca kıvamını tutturmak önemli, yoksa fena halde dağılıyor. Tost konusu başarılı olursa deneyimlerini paylaş lütfen :)

Yumurtayı onuncu sırada falan verdim. Brokoli bizde de gaz yaptı. Ben çiçek kısımlarını kestim haşladıktan sonra öyle verdim. Daha kolay yedi. Kefir deneyebilirsin avokado deneyebilirsin. Yumurtayı biraz daha bekle bence de.
Ya bizimkinde hala gaz geceleri sorun yaratabiliyor. O yüzden brokoli korkutucu geliyor. Sanırım meyvelerden sonra deneyeceğim.
Sebzeleri Artık elle tutulmayacak kadar küçüklüklerinde ve parçalandıklarına fileye koyuyorum en azından kalan kısmını da oradan emerek faydalanıyor.

Patatesi hiiiç sevmedi. Halbuki en çok ondan umutluydum. Soğan ve pırasaya bayıldı. Yumurta sarısını da sulandırıp verdim kaşıkla. Yoğurt da sevdi. Onu da taze mayalıyorum. Minnakların bile bir damak zevki mi vardır nedir, herşeye Farklı bir tepki ve heves sunuyorlar. Bugün de yumurtaya devam.
Patatesi tostta nasıl yapacaksın bilemedim ama haşlayınca kıvamını tutturmak önemli, yoksa fena halde dağılıyor. Tost konusu başarılı olursa deneyimlerini paylaş lütfen :)
Tost konusu biraz karışık :olamaz: patates tostunda ben pek başarılı olamadım ama oğlum başarılıydı. Kötü olmasına rağmen yedi :KK70: tosttaki sıkıntı bizim tadım olduğu için sadece patatesten yapmak zorunda kaldım o da biraz yapış yapış bişey oldu :olamaz: ama sen yumurta sarısı da katabilirsin tadım yaptıysanız peynir. O şekilde güzel olur gibi. Ben bugün fırında deneyeceğim patatesi bakalım. Dışı biraz kuruyacağı için çok dağılmaz diye düşünüyorum bakalım nasıl olacak :KK53:
Bu arada yumurta sarısını da omlet gibi yapınca güzel oldu kolay yedi. Kaşığa gerek kalmaz böylece :KK66:

Hadi bakalım bekliyoruz haberleri :KK37:
Balkabaklarını önüne koydum ama önlüğünü yemekle meşgul olduğu için eline vermem gerekti :KK70: sonra ağzına götürdü ısırdı bir iki kez öğürdü ben tabi ufak çaplı kalp krizi geçircektim sonra tükürdü. Isırmayı ve kemirmeyi çözdü ama sanırım yutmadı hep ısırıp tükürdü. Yiyip yemediğinden nasıl emin olcam bilmiyorum :) . Bir de dışı kaygan tutması zor oluyor ve elinde kırıldı sürekli kabaklar

Balkabaklarını önüne koydum ama önlüğünü yemekle meşgul olduğu için eline vermem gerekti :KK70: sonra ağzına götürdü ısırdı bir iki kez öğürdü ben tabi ufak çaplı kalp krizi geçircektim sonra tükürdü. Isırmayı ve kemirmeyi çözdü ama sanırım yutmadı hep ısırıp tükürdü. Yiyip yemediğinden nasıl emin olcam bilmiyorum :) . Bir de dışı kaygan tutması zor oluyor ve elinde kırıldı sürekli kabaklar
Yeyip yemediğinie bezinde balkabağı görünce emin oluyorsun:KK48: ben elinden kaydıkça dışını peçeteyle kurulayıp tekrar verdim daha iyi tuttu.

Yeyip yemediğinie bezinde balkabağı görünce emin oluyorsun:KK48: ben elinden kaydıkça dışını peçeteyle kurulayıp tekrar verdim daha iyi tuttu.
Peçeteyle kurulamak iyi fikirmiş ya hiç aklıma gelmemişti teşekkürler :) inşallah bezinde görürüm şimdi de balkabağı arıycaz demek kakada :KK70:

Havuç tatmaya başladı benim kuzum, bayıldı :KK70:
Her gün ilerlediğini görmek çok güzel :KK68:
Dün de bezinde kabakları gördüm emin oldum yediğinden :KK70:
Umutlandım valla muti belki ben de görürüm o balkabaklarını :KK70:

Peçeteyle kurulamak iyi fikirmiş ya hiç aklıma gelmemişti teşekkürler :) inşallah bezinde görürüm şimdi de balkabağı arıycaz demek kakada :KK70:

Umutlandım valla muti belki ben de görürüm o balkabaklarını :KK70:
Görürsün tabiki Pörpılcığım, bugün değilse yarın, yavaş yavaş alışacaklar ben umutluyum. Bugün kesin havuçları görürüm ama bence baya yuttu çünkü :KK70:

Görürsün tabiki Pörpılcığım, bugün değilse yarın, yavaş yavaş alışacaklar ben umutluyum. Bugün kesin havuçları görürüm ama bence baya yuttu çünkü :KK70:
Ben ilk gün hassas mutfak tartısıyla tartıp öncesi sonrası yapmıştım :oops: emin olmak için:oops: artık yapmıyorum böyle şeyler:oops::-)

X