Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Ayy çokk tatlııı :KK200:benim de en büyük hayalim kahvaltı şuan :) biraz omletler falan çoğalsın peynirimizi alıp kahvaltıya gidicez ailecek :KK37:
Nasıl çevreden gelen tepkiler çok ilgi çekmiştir :cool:
Mekan içkiliydi, biz tecrit edilmiş bölgedeydik:KK66: çevreyle çok ilgilenmedik.

Iyi geceler cesaretli anneler :KK9: biraz okuma firsatim oldu tebrik ederim sizleri. Dilerim gonlunuzce ilerlersiniz bu seruvende. Benim kızımın daha zamani var ek gida ya baslamasina daha dusunme aşamasındayım.
Benim ilk cocugum hic deneyimim yok bilmek istedigim ise acaba aranizda hic yutamama tikanma durumu yasayan oldu mu? Biraz korkuyorum da :KK42:

Iyi geceler cesaretli anneler :KK9: biraz okuma firsatim oldu tebrik ederim sizleri. Dilerim gonlunuzce ilerlersiniz bu seruvende. Benim kızımın daha zamani var ek gida ya baslamasina daha dusunme aşamasındayım.
Benim ilk cocugum hic deneyimim yok bilmek istedigim ise acaba aranizda hic yutamama tikanma durumu yasayan oldu mu? Biraz korkuyorum da :KK42:
Çok şükür hiç öyle birşey yaşamadım ve gerçekten blw ile ilerleyen doğru uygulayan annelerden de yaşayana şahit olmadım. Çünkü bebeklerin yaşama tutunma reflekslerinden biri de öğürme refleksi. Sadece bebekten gözünüzü ayırmayacaksınız o herşeyi fıtratına göre düzenliyor. Çok zorlandığı zaman elbette yardım müdehalesinde bulunursun ama sakin kalıp stresini ona yansıtmazsan bebeğinin kolayca başaracağına inanıyorum (180 günü doldurmak kaydı ile )

Biz hala başladığımız yerdeyiz hatunlar yaa hic ellesmiyor bu cadı... :KK43: Anca tutup yere atmayı öğrendi hic ağzına götürmüyor elini tutup ağzına goturmeyi deniyorum tutmuyor birakiveriyor... Havuç brokoli balkabağı patates armut denedik bitek armutu püre emzigimiz var ona koyup verdigimde tutup emdi ama oda bi sefer sadece ertesi gün o da yok fırlatıyor yere :olamaz: çok tembeliz biz yaa napsam bi akil verin bana nooolur...

Merhaba hoşgeldin :KK3:
Bahsettiğin durumu ben yaşadım. Tam tıkanma olmadı ama sayma aşamasını geçtik tam kaldırıp ilkyardım yapacakken kendisi çıkardı öğürerek. :KK200: O gün hem çok zordu benim için hem de neleri başarabileceğini görmek içimi rahatlattı. O an çok gerildim ama sonrasında daha rahatım yemek yerken :)
H hml2829 çok güzel anlatmış. :dondurma: Sen bebeğine güven. Başlama zamanına kadar deneyimlerden yararlan ve ilkyardım videolarını çok iyi izle. İhtiyaç durumunda ne yapacağını biliyor olman kendine güvenini de arttırır. :KK200:

Biz hala başladığımız yerdeyiz hatunlar yaa hic ellesmiyor bu cadı... :KK43: Anca tutup yere atmayı öğrendi hic ağzına götürmüyor elini tutup ağzına goturmeyi deniyorum tutmuyor birakiveriyor... Havuç brokoli balkabağı patates armut denedik bitek armutu püre emzigimiz var ona koyup verdigimde tutup emdi ama oda bi sefer sadece ertesi gün o da yok fırlatıyor yere :olamaz: çok tembeliz biz yaa napsam bi akil verin bana nooolur...
Bence moralini bozma yılmadan denemeye devam et. Yavaş yavaş alışabiliyormuş bazı bebekler. Karşısında dikkatini çekecek şekilde yemeye çalış. İllaki alışacaktır yemeye :KK43:

Sofraya beraber oturuyor musunuz?
Herkesin önündekini yediğini göre göre modelleme yapacaktır bebek. Bir de nasıl yetişkinl r olarak her birimizin farklı karakterleri var onların da öyle. Sana düşen zamana bırakmak bi hedefe ulaşayım diye takılırsan stresin ve aceleciliğin onu yıldırabilir. Blw yapan ve başarılı olmuş annelerin ağzından düşmeyen tek kelime sabır sabır sabır:KK54:

Olumlu tarafından bakarsan demekki önüne koyduklarına henüz ihtiyacı yok ki tercih etmiyor anne sütüyle/formül mamasıyla doyan mutlu bir bebek:21:

Biri bana tost makinesinde yumuşatmayı nasıl başardığını anlatabilir mi?:işsiz:
Yağlı kağıdın arasına koy canım. Kendi parmağın boyutunda ve eninde olsun. 10-15 dk ya yumuşar. Çatal batırarak anlarsın muz yumuşaklığında eliyle dağılmadan tutabileceği ve damağıyla sıkıp ezebileceği kıvamda olsun

Ayy ne kadar güzel maşallah :KK200: bizim bebeklerimiz de başarılı olur inşallah :kk77:
Deneyimler önemli. Kitapları hepimiz okuyoruz ama pratikte herşeye kitapla çözüm bulmak zor. Bir de çok heyecanlı bir süreç mutluluğu heyecanı paylaşmak lazım :KK51: geçen gün ilk kez çatala peynir takıp verdim zorlanmadan yedi. İçimden dans ettim resmen :spor::KK45:
Merhaba arkadaşım nasılsın. Sayfanda yaşanan huzursuzluktan dolayı kusura bakma. Asla öyle bir niyetin yoktu daha önce blw denemiş bir anne olarak size elimden geldiğince destek olmak ve faydalı bulduğum şeyleri önermekti amacım. Ayrıca buradan mail adresi ve isim verilmesinin reklam içerdiğini ve hata olduğunu bilmiyordum bilsem zaten üstü kapalı konuyu açardım çünkü daha önce biz 2017 ağustos anneleri grubunda kehribar kolye alırken tüm sitelerin ismi alenen yazıldı ama kimse banlanmadı ve herkes faydalandı. Neyse daha fazla uzatmayayım. Umarım çok güzel bir ek gıda serüveni yaşarsınız ve bebeklerimiz iştahla yemeklerini yer mutlu bebekler olurlar size bu serüvende başarılar diliyorum. İyi niyetli bir paylaşımdan dolayı şikayet edildiğim ve dalga konusuna alındığı bir ortamdada daha fazla yazamayacağım. Kendinize iyi bakın.

Yağlı kağıdın arasına koy canım. Kendi parmağın boyutunda ve eninde olsun. 10-15 dk ya yumuşar. Çatal batırarak anlarsın muz yumuşaklığında eliyle dağılmadan tutabileceği ve damağıyla sıkıp ezebileceği kıvamda olsun
Koydum ama uzun sürünce yanlış mı yapıyorum dedim, teşekkür ederim :KK200:

Merhaba arkadaşım nasılsın. Sayfanda yaşanan huzursuzluktan dolayı kusura bakma. Asla öyle bir niyetin yoktu daha önce blw denemiş bir anne olarak size elimden geldiğince destek olmak ve faydalı bulduğum şeyleri önermekti amacım. Ayrıca buradan mail adresi ve isim verilmesinin reklam içerdiğini ve hata olduğunu bilmiyordum bilsem zaten üstü kapalı konuyu açardım çünkü daha önce biz 2017 ağustos anneleri grubunda kehribar kolye alırken tüm sitelerin ismi alenen yazıldı ama kimse banlanmadı ve herkes faydalandı. Neyse daha fazla uzatmayayım. Umarım çok güzel bir ek gıda serüveni yaşarsınız ve bebeklerimiz iştahla yemeklerini yer mutlu bebekler olurlar size bu serüvende başarılar diliyorum. İyi niyetli bir paylaşımdan dolayı şikayet edildiğim ve dalga konusuna alındığı bir ortamdada daha fazla yazamayacağım. Kendinize iyi bakın.
Merhaba teşekkür ederim. Sayfada sizinle ilgili bir sıkıntı yaşanmadı yalnız hele ki dalga geçmek gibi bir durum olmadı. İyi niyetle yazılmış bir mesaja böyle bir muamele yapılsa ben de tepki gösterirdim. Grubun konusu olmayan bir şeyi iki kişi atışma şeklinde konuşması ve konunun uzamasıydı dünki sorun. Ve sizin mesajınızla ilgili benim bildiğim bir şikayet olmadı. Ben sonradan gördüm banlandığınızı ve mesajımda da yazdım. Bilmeden yazmış olmanız çok doğal. Ki iyi niyetle yazılmış bir mesajdı. Bilerek de yazsanız bence şikayet konusu olmamalı. Durup durmamak tabiiki sizin tercihiniz. Ancak belirtmek isterim ki sizinle ilgili değildi dünki tatsızlık. Burda olmanızdan bir rahatsızlığımız yok. Deneyimlerinizi paylaşmanız bizi mutlu eder. Sevgiler. :KK200:

benimde ayni sekilde canim bir sure ara verip tekrar basladim cunku artik tepki gosteriyordu suan da agzina goturuyor kopariyor da ama cigneyip yutma refleksi ne yazikki yok bazen tesaduf eseri yuttugu oluyor bunun icin klasik yonteme de donmeye dusundum ama onda da yutmadi diliyle disari atiyor yiyecekleri. Sabirli olmak lazim illaki yemeyi ogrenecek sonucta doyumluk degil tadimlik veriyoruz

Kızlar günaydın :KK3: Bizim yumurta da bitti. :kk77:Patates yapmamıştık. Bugün patates tadımı yapayım diyorum. Patates tostu yapsam öyle sunsam nasıl olur ki sizce? Hem kahvaltı gibi olur hem de rahat yer diye düşündüm :KK64:

Kızlar günaydın :KK3: Bizim yumurta da bitti. :kk77:Patates yapmamıştık. Bugün patates tadımı yapayım diyorum. Patates tostu yapsam öyle sunsam nasıl olur ki sizce? Hem kahvaltı gibi olur hem de rahat yer diye düşündüm :KK64:
Günaydııın :KK15:
Bence güzel fikir ama parmak şeklinde tanısa onu da daha iyi olmaz mı?

Günaydııın :KK15:
Bence güzel fikir ama parmak şeklinde tanısa onu da daha iyi olmaz mı?
Aslında mantıklı ama patatesten korkuyorum nedense boğazına yapışacak gibi geliyor. :KK43: ben de rendeleyip tost makinesiyle yaparsam en azından lezzeti sade tanımış olur diye düşündüm.

Aslında mantıklı ama patatesten korkuyorum nedense boğazına yapışacak gibi geliyor. :KK43: ben de rendeleyip tost makinesiyle yaparsam en azından lezzeti sade tanımış olur diye düşündüm.
Patatesi ezmesi daha kolay gibi geliyor bana da nedense. Ama evet 'boğazına yapışacak gibi' deyince bende de o his uyandı şimdi :KK70: ben yine de parmak şeklinde verirdim sanırım. Ay zor kararlar şimdiden başladı mı ya?
Nasıl verdiysen bize de söyler misin? Ben de patatesi 4. Sıraya attım kakasını seyrek yapan bir bebeğim olduğu için. Şimdiden öğreneyim nasıl verirsek daha iyi olur.
Zaten dün tost makinesinde bal kabağını yapmak için çok debelendim :KK70: sonra yemedi bi de :KK70:

X