-
- Konu Sahibi baldan_madam
Teşekkürler canım açıktan paylaştığın içinMerhaba arkaşlar hayırlı olsun blw grubunuz iştahla yesin tüm bebeler inşallah.
Bende şubat sonunda ek gıdaya başlıyorum inşallah. Birinci bebeden twcrübeliyim blw den size organik sebze ve her türlü ürün bulabileceğiniz bir adres önereceğim. Ben ilk oğlumdan bu yana 2015 ten beri kendilerinden alışveriş yapıyorum çok memnunum. Herşey erçekten taze organik. İpek hanımın çiftliği pınar kaftancıoğlu sahibi çok tatlı bir kadın. Nazillide üretim yapıyorlar. Sütle ve peynirleri efsane. İsteyen arkadaşlarlar olursa mail adresini yazayım .... Kensisine ulaşıp mail adresinizi yoklarsanız her hafta güncel ürün listesi gönderiyorlar.
Ayy ne kadar güzel maşallahÇok teşekkür ederiö çok kibarsınız evet mezun oldu . Şu anda 3.5 yaşında ve 1 yaşından itibaren çatal kaşık kullanarak yemeğini yiyebiliyor ben çok faydadını gördüm gerçekten ilk zamanlar zorlasads uzun vadede çok güzel bir yatırım çocuklarımız için. Böyle bir sayfa açmanız da çok faydalı olmuş gerçekten.
Günaydın:) hadi bakalım sevecek mi balkabağını merak ediyorum. Biz balkabağı tadımı yapmadık henüzBenim blw hazırlığım tamam, alet edevat geldi cumartesi başlıyorum. Balkabağı ile başlamaya kesin karar verdim. Patates, havuç diye devam edeceğim sonraki sebze Allah kerim
Başlıkta alerjik bebek annesi var mı? Özellikle süt alerjisi, merak ettiklerim var da.
Saol :) ben blw ye başlamadım henüz, doktor 8. ayda dedi.. zaten henüz tam olarak iyileşmedi.. Haliyle paylaşmaktan ziyade okumaya geldim... herkes ağzının ayarına sahip çıkarsa, başkalarının özel hayatına çok meraklı koca burnunu sokmazsa kimsenin huzuru kaçmaz tabi.. sıkıntı yok..
İnşallah alerjik değildir ya çok zor alerjik bebek, ben de düşünüp duruyorum nasıl yapacağım diyeGünaydın:) hadi bakalım sevecek mi balkabağını merak ediyorum. Biz balkabağı tadımı yapmadık henüzgaliba benim oğlum alerjik. havuç ve yoğurtta alerji yaşadık. Dün yumurta denedik yine döküntü oldu yumurta da eklenirse napıcaz bilmiyorum.
Ama ben yeniyim bu konuda sorularına cevap veremem.
Elaleme laf söylemeden önce kendi ağzının ayarına sahip çık, ne kadar çirkin söylemler bunlar. Burada ek gıda konuşmak istiyoruz sürekli laf sokmalı, iğnelemeli yazılar okumaktan herkes gibi ben de yoruldum. Daha fazla uzatmayın hele buraya hiç taşımayın her yazılana muhalefet olup. Size cevap vermediği için stalker gibi takip ediyorsunuz kadını, yeter ya! 2 tane melek gibi çocuğun var, onlara harcayacağın vakti ne diye sevmediğin insanlara harcıyorsun. Boşver. Herkes Allah’ından bulsun de geç, biz öyle yapıyoruz genel olarak.Saol :) ben blw ye başlamadım henüz, doktor 8. ayda dedi.. zaten henüz tam olarak iyileşmedi.. Haliyle paylaşmaktan ziyade okumaya geldim... herkes ağzının ayarına sahip çıkarsa, başkalarının özel hayatına çok meraklı koca burnunu sokmazsa kimsenin huzuru kaçmaz tabi.. sıkıntı yok..
İyi misin sen? Ben buraya ilk defa yazdım, önce sen yazdın ben de cvp verdim. “Herkes” deyince kendimi de dahil etmiş oluyorum zaten ayrıca. çocuklarımla da yeterince zaman geçiriyorum, hiç merak etme sen. Ağzının ayarını bilmek ne zamandan beri çirkin söylem oldu? Ne güzel alışmışsınız aylardır alttan alınmaya.. şimdi hep bir sinir hep bir atar.. neyi üstüne alındın yine??İnşallah alerjik değildir ya çok zor alerjik bebek, ben de düşünüp duruyorum nasıl yapacağım diye
Sever bence bal kabağını ya. Nasılsa 6 ayı doldu diye elma yalattım dün bayıldı, darısı sebzelerin başına
Elaleme laf söylemeden önce kendi ağzının ayarına sahip çık, ne kadar çirkin söylemler bunlar. Burada ek gıda konuşmak istiyoruz sürekli laf sokmalı, iğnelemeli yazılar okumaktan herkes gibi ben de yoruldum. Daha fazla uzatmayın hele buraya hiç taşımayın her yazılana muhalefet olup. Size cevap vermediği için stalker gibi takip ediyorsunuz kadını, yeter ya! 2 tane melek gibi çocuğun var, onlara harcayacağın vakti ne diye sevmediğin insanlara harcıyorsun. Boşver. Herkes Allah’ından bulsun de geç, biz öyle yapıyoruz genel olarak.
Sağol canım inşallah değildirİnşallah alerjik değildir ya çok zor alerjik bebek, ben de düşünüp duruyorum nasıl yapacağım diye
Sever bence bal kabağını ya. Nasılsa 6 ayı doldu diye elma yalattım dün bayıldı, darısı sebzelerin başına
Bireysel hareket eden insanlar olmadığınızı anlaşıp atılım yaptığınızı bildiğim için biri gelince diğerlerinin de hemen geldiğini biliyorum, adına tecrübe diyebiliriz maalesef. Yine öyle olmuş, bundan sonra gelebilecekleri de yazarım istersen. Koca burnunu sokma sözünden bahsediyorum lüzumsuz yere kabalaşmandan. Bu başlıkta da bu konuda son sözüm, galiba tuvalet eğitimi için bir başlık açarsak zamanı gelince orada da tekrarlayacağım aynı şeyleri o izlenimi aldım, sadece kininizi buraya dökmeyin. Sorunuzu sorun cevabı verin, laf sokmayın.İyi misin sen? Ben buraya ilk defa yazdım, önce sen yazdın ben de cvp verdim. “Herkes” deyince kendimi de dahil etmiş oluyorum zaten ayrıca. çocuklarımla da yeterince zaman geçiriyorum, hiç merak etme sen. Ağzının ayarını bilmek ne zamandan beri çirkin söylem oldu? Ne güzel alışmışsınız aylardır alttan alınmaya.. şimdi hep bir sinir hep bir atar.. neyi üstüne alındın yine??
Tabi ki sen bilirsin en iyisini ama deneyerek gidiyoruz 1 parmakla başlayabilirsin istersen. Ben de ne vereceğimi bilmiyorum. Anne sütünden yoğurt yapacağım 9. Aydan sonra da keçi yoğurduyla falan denerim belki inşallah ona alerjisi yoktur. Benim yediğim yumurta etkilemiyor ama acaba o yerse ne olur, en büyük korkum şok benim o yüzden aklım çıkıyorSağol canım inşallah değildirbal kabağına önyargılıyım neden bilmiyorum. Havuç alerji yapınca sanki o da dokunacakmış gibi korktum vermedim. Ama mevsimi geçmeden de denesem mi acaba diyorum
Haklısın canım denemekte fayda var.Tabi ki sen bilirsin en iyisini ama deneyerek gidiyoruz 1 parmakla başlayabilirsin istersen. Ben de ne vereceğimi bilmiyorum. Anne sütünden yoğurt yapacağım 9. Aydan sonra da keçi yoğurduyla falan denerim belki inşallah ona alerjisi yoktur. Benim yediğim yumurta etkilemiyor ama acaba o yerse ne olur, en büyük korkum şok benim o yüzden aklım çıkıyor
Ben de birkaç ek gıda sayfasında gördüm oradan umutlandım. Nohutla maya yapılıyor yine ek gıda instagram sayfasında gördüm onu deneyeceğim. 200 ml ile denerim ilk yoğurdu, tutarsa devam ederim.Haklısın canım denemekte fayda var.
Bildiğim kadarıyla anne sütünden yoğurt mayalanamıyormuş. İçinde kazein olmadığı için. Grupta öyle konuşuluyordu ama bir araştır istersen. Boşa gitmesin sütlerin.bir de mayayı neyle yapacaksın? Mayası da dokunmaz mı?
İnşallah o kadar büyük tepkiler olmaz. Ama yumurtayı kesinlikle kurala uygun ver derim ilk gün 1/4 le başla artırarak git. Hatta sadece küçük bir lokma tattır.
Aa hadi bakalım inşallah tutar. Nohutla maya güzelmiş ben yoğurtla mayalanmadığını okumuştum zaten. Nohutla tutar belki. Nohut tadımı yapacak mısın ondan önce? Yoksa o yoğurt nohut tadımı sayılır mı? :)Ben de birkaç ek gıda sayfasında gördüm oradan umutlandım. Nohutla maya yapılıyor yine ek gıda instagram sayfasında gördüm onu deneyeceğim. 200 ml ile denerim ilk yoğurdu, tutarsa devam ederim.
İlk gün buharda yapmıştım tutamadı kaydı elinden hep. Sonraki günler tosta bastırdım daha iyi oldu rahat tuttu.
Duruma göre uygularsın canım şimdiden başarılar :)
Off nasıl çıkardı peki sonra ? Çok korkunçBende ilk gün buharda pişirdim çok yumuşak oldu tutmakta zorlandı sonra ki günler tost makinesinde yaptım çok daha iyi oldu deneye deneye öğreniyoruz ben bugün buharda elma yumuşattım çok sevdi küçük bir elmanın yarıdan fazlasını yedi maşallah daha önce çiğ olarak verdim boğazına kaçtı çok panik oldum rendelenmiş yaptım onu hiç yemedi bugün kü deneme güzeldi yarın yine elma vereceğim
Bu hiç aklıma gelmemiştiAa hadi bakalım inşallah tutar. Nohutla maya güzelmiş ben yoğurtla mayalanmadığını okumuştum zaten. Nohutla tutar belki. Nohut tadımı yapacak mısın ondan önce? Yoksa o yoğurt nohut tadımı sayılır mı? :)
Hahah köşeye sıkışmak demeyelim de gözden kaçmasın herşey bebişler içinBu hiç aklıma gelmemişti
Ben bunu biraz araştırayım, yalnız ne güzel soru sordun köşeye sıkıştım bir anda