- 20 Ekim 2016
- 4.044
- 7.518
-
- Konu Sahibi baldan_madam
Canım ben de omlette tadım yaptırıcam inşallah yumurtaya da takılmazsakKizlar pirasa verdiniz mi listeye gore patatesten sonra pirasa var ama nasil vericem bilemedim :/
Ben omlet şeklinde vereceğim. Aslında günü yarındı ama erteleyeceğim biraz. Yoğurtta alerji oldu kızarıklıklar geçmedi hala. Geçene kadar yumurtaya geçmeyeceğim.Bende tadimlara ara vermistim kizim yiyeceklere cok tepkili yaklastigi icin tekrar basladim.simdilik iyi gidiyoruz bugun patates son tadimi vardi masaya koyar koymaz elimden kaptigi gibi agzina atti ama cok yemiyor bir kere yerse ondan sonra oyuna ceviriyor.havuc patates balkabagi bitti pancar vermeyecegim cunku bizim evde de tuketilmiyor. Yarin brokoli tadimina baslayacagiz sonrada pirasa vereyim diyecektim ki ben sormadan sorulmus. Yumurtayi nasil vereceksiniz bir de omlet olarak mi haslanmis yumurtanin sarisini filan mi
Cok az zeytinyagi ilavesi ile yapacaksin dimi. Birde yogurt isini tutturamadim kivami cok guzel oluyor ama eksi tadi var tadima gecmeden once artik tutsun diyorum ama beceremeyecegim galibaBen omlet şeklinde vereceğim. Aslında günü yarındı ama erteleyeceğim biraz. Yoğurtta alerji oldu kızarıklıklar geçmedi hala. Geçene kadar yumurtaya geçmeyeceğim.
Bu arada gecmis olsun insallah sonraki tadimlarinda tekrarlamazBen omlet şeklinde vereceğim. Aslında günü yarındı ama erteleyeceğim biraz. Yoğurtta alerji oldu kızarıklıklar geçmedi hala. Geçene kadar yumurtaya geçmeyeceğim.
Döküm tava aldım önce yağsız denemeyi düşünüyorum. Olmazsa onu babasına verip tavanın dibini yağlayarak tekrar yapıcamCok az zeytinyagi ilavesi ile yapacaksin dimi. Birde yogurt isini tutturamadim kivami cok guzel oluyor ama eksi tadi var tadima gecmeden once artik tutsun diyorum ama beceremeyecegim galiba
Hmm tamam aklimda bulunsun benimde. TesekkurlerDöküm tava aldım önce yağsız denemeyi düşünüyorum. Olmazsa onu babasına verip tavanın dibini yağlayarak tekrar yapıcamama yağı da böyle peçeteyle sürüyor ya arda onun gibi sürücem sadece yapışmasın diye. :)
Kesin bir kurallar bütünü yok. Burada blw'ye uygun ayları belirtiyoruz. Blw'deki hangi ayda ne yenir tablosu da sayın admin Melek Karaca'nın hazırladığı bir tablo. Bu tablonun hazırlanöa prensibi blwturkiye sitesinde mevcut oradan bulabilirsiniz.Muz alerjimiz oldugu için ekstra dikkat ediyorum. Blw muz icin 8+ derken, klasik beslenmedeki 6 ay üzeri çoğu tarif muzla yapılıyor. İnternetteki cogu kaynak da 6 ay diyor (8 diyen de var elbelt). Neye göre belirleniyor ki bunlar?
Kime inanacağıma şaşırdim alerji doktoru yumurta beyazını 9. Aydan sonra verebilirsin diyor oysaki beyazın çok net 12 ay olduğu belli. Bu işler karisik isler
Bazı yiyeceklerin dışardan olmasa da içerden zararı olabilir. Dışardan bir alerji belirtisi opmasa da gözükmese de zarar verebilir. Siz yine de aylara uymaya gayret edin olur mu? Çünkü diğer türlü bu topik amacı dışına çıkar.Ben blw uygulayamıyorum. Kendi tutup yemeyi sevdigi icin eline veriyorum. 7 aylik. 3 gun kuralini uygulayip denedim sebze meyveleri. Muz dokunmadigi icin devam ettim vermeye.
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Cevap bekledigim icin yazmamistim öyle genel bir serzenisti benimkisi. Genel kesin kurallar butunu olsa keske daha iyi olurdu demek gibi bir seydi aslindaKesin bir kurallar bütünü yok. Burada blw'ye uygun ayları belirtiyoruz. Blw'deki hangi ayda ne yenir tablosu da sayın admin Melek Karaca'nın hazırladığı bir tablo. Bu tablonun hazırlanöa prensibi blwturkiye sitesinde mevcut oradan bulabilirsiniz.
Muz +8 ay çünkü sindirimi zor büyükleri bile kabız yapabiliyor.
Doktorlar maalesef beslenme eğitim almıyorlar. Yumurta beyazı da yoğun protein içeriğinden dolayı +1 yaş ve 1 yaşta bile 2 3 günde bir verilmesi öneriliyor.
Keşke olsa.. çünkü bunca işin arasında bir de bunları araştıtıp okumak zorunda kalmak çok zor.. en azından benim için zor.. ama geçecek.. Bir gün büyüyecekler ve bize blw yaptığımız için teşekkür edecekler.Tesekkur ederim cevabiniz icin. Cevap bekledigim icin yazmamistim öyle genel bir serzenisti benimkisi. Genel kesin kurallar butunu olsa keske daha iyi olurdu demek gibi bir seydi aslinda
Ben çiğ süt alıp sütü kaynarken minik kavanozlara kapatıyorum hemen. Kapaklarınıda sıcak suyla kaynatıp sıcakken kapatıyorum. 6tane yapıyorum. Her gün bir tanesini mayalıyorum.Bugün peynir yaptım (tabi bunu biz yiyeceğiz şimdilik)
Bir sorum olacaktı.
Bebekler için 2 günde 1 yoğurt mayalamak gerekiyormuş.(bekledikçe laktik asit miktarı arttığı için). E 1 lt sütün şişesi 5,5 lira 2 günde 1 yeni alırsak yanarız. 250 ml ve 500 ml olan sek günlük sütler de var ondan alcm artık. Yani ayda ortalama 45 lira sadece yoğurt için olck. Peynir en azından 3-4 gün dayanır.
Daha siyez ünü, keçiboynuzu özü, keçiboynuzu ünü, yulaf unu vs vs alcm. Neyse biraz masraflı olck ama bebeğim yeterki sağlıklı beslensin
Sorum da farklı fikri alternatifleri olan var mı bu süt veya malzeme konusunda ?
Not: bir sürü tarif not aldım Harika şeyler yapıyorlar grupta özenmemek elde değil
Çok mantıklı .her gün yoğurt yediriyor musun ? 8. Aydan sonra her gün yedirebilirim ben de ,söylediğin şekilde yapmak çok mantıklı .Ben çiğ süt alıp sütü kaynarken minik kavanozlara kapatıyorum hemen. Kapaklarınıda sıcak suyla kaynatıp sıcakken kapatıyorum. 6tane yapıyorum. Her gün bir tanesini mayalıyorum.
Evet canım ilk gün 1 çay kaşığı 2. Gün 1tatlı kaşığı 3.gün 1 yemek kaşığı olacak şkilde başladım şükğr alerji çıkmadı.şimdi her gün veriyorum 2 yemekkaşığı kadar. Ben yoğurda erken başlamış oluyorum blw ye göre. Sünnet olduğu dönemde mama sandalyesine oturtmadım o zaman yoğurt yedirdim. Bu şekilde yaptığmda süt hiç bozulmuyor taze kalıyor hava almadığı için. Hem kapağı hemde kavanozu kaynar suda bekletiyorum , kaynayan sütüde koyup sıcak kapağı kapatıyorum konserve gibi yani.Çok mantıklı .her gün yoğurt yediriyor musun ? 8. Aydan sonra her gün yedirebilirim ben de ,söylediğin şekilde yapmak çok mantıklı .
Bana cumartesi liste atacağım dedi atmadiBiz de çiftlikten sebzelerimizi bekliyoruz gelir gelmez başlayacağız ve çok heyecanlıyım
Bana da atmayı unutmuştu hatırlatma maili attım hemen yolladıBana cumartesi liste atacağım dedi atmadi(
Eğer yalnızca bebiş için mayalıyorsanız bence en ideali yarım kilodan yapmak. Dolu dolu 3 gün kullanılabilir yoğurt. Peyniri peyniraltı suyunda uygun koşullarda saklarsan 1 hafta dayanıyor. 1 litreden bir kalıp peynir 1 hafta gidiyor. Her vermeden önce tadını ve kokusunu kontrol edin peynirin, bazen erken bozulabiliyor. İşin içine kefir mayalamak da girerse, kefiri de bebiş için mayalıyorsanız yine yarım litre en ideali.Bugün peynir yaptım (tabi bunu biz yiyeceğiz şimdilik)
Bir sorum olacaktı.
Bebekler için 2 günde 1 yoğurt mayalamak gerekiyormuş.(bekledikçe laktik asit miktarı arttığı için). E 1 lt sütün şişesi 5,5 lira 2 günde 1 yeni alırsak yanarız. 250 ml ve 500 ml olan sek günlük sütler de var ondan alcm artık. Yani ayda ortalama 45 lira sadece yoğurt için olck. Peynir en azından 3-4 gün dayanır.
Daha siyez ünü, keçiboynuzu özü, keçiboynuzu ünü, yulaf unu vs vs alcm. Neyse biraz masraflı olck ama bebeğim yeterki sağlıklı beslensin
Sorum da farklı fikri alternatifleri olan var mı bu süt veya malzeme konusunda ?
Not: bir sürü tarif not aldım Harika şeyler yapıyorlar grupta özenmemek elde değil