-
- Konu Sahibi baldan_madam
Hoşgeldin canımOoo selamlar
Ben nasıl kaçırdım bu sayfayı yahu
Süpermiş
Maşallah kuzuyaBugun kızımın eline avokado verdim yarıdan fazlasını yedi. Muz kadar kaymadı elinden. Kalan yarıyı da yumurtasına karıştırıp yedirdim. Her yerimiz yeşil oldu tabi:)))
Biraz geç başlayacaksınız o kadar. Elbet yiyecek sıkma canınıKızlar selamlar.
Biz yoğurtta kırmızı kart yedik
Ensesinde kızarıklıklar oldu. Bir de çok ilginç yerken alnına elimden yoğurt bulaştı. Beş dk geçmediki orası kıpkırmızı olmuştu. Dr foto yolladım durumu anlattım. Üç ay vermeyelim dedi yoğurt.buna çok üzüldüm. Yoğurt öğünlerde de çok kullanacağım bir besindi. Moralim bozuldu.
Evet inşallah üç ay sonra tekrar denediğimizde tepki almayız.. zira mantı yoğurtlu brokoli yoğurtlu makarna hayallerim varBiraz geç başlayacaksınız o kadar. Elbet yiyecek sıkma canını
Keçi yoğurtu deneseydin de aynı olur muydu acaba dedimKızlar selamlar.
Biz yoğurtta kırmızı kart yedik
Ensesinde kızarıklıklar oldu. Bir de çok ilginç yerken alnına elimden yoğurt bulaştı. Beş dk geçmediki orası kıpkırmızı olmuştu. Dr foto yolladım durumu anlattım. Üç ay vermeyelim dedi yoğurt.buna çok üzüldüm. Yoğurt öğünlerde de çok kullanacağım bir besindi. Moralim bozuldu.
Sağol canım. :)Keçi yoğurtu deneseydin de aynı olur muydu acaba dedim
Hangi süt hangi maya kullandın?
Üzülme canım başka tarifler buluruz kuzuna
Bi arkadaşımın kızında da aynı öyle kızarıklık olmuştu. Sonra keçi yoğurtuyla devam ettiler sorun yaşamamıştı ondan dedim.Sağol canım. :)
Çiğ süt ve ev yapımı yoğurtla yaptım. Güvenilir bir sütçümüz var. İnek sütünden olsa aynı sütle peynir tüketti onda da olurdu diye düşünüyorum. Biraz vakit geçsin olmazsa bir de keçi sütüyle denerim. Peynir ve kefirde sorun yok onlara devam edicez. Artık yoğurt açığını onlarla kapatırız bir süre. :)
Aa aklımda bulunsun o zaman biraz zaman geçsin deneyeyim canım sağol :) peyniri kalıp peynir yaptım ama çok süzmüşüm zorlandı yerken biraz. Bir dahakine daha az süzüp yumuşak bırakıcam.Bi arkadaşımın kızında da aynı öyle kızarıklık olmuştu. Sonra keçi yoğurtuyla devam ettiler sorun yaşamamıştı ondan dedim.
Peyniri lor mu yaptın eline sağlık:)
Afiyet olsun balınaAa aklımda bulunsun o zaman biraz zaman geçsin deneyeyim canım sağol :) peyniri kalıp peynir yaptım ama çok süzmüşüm zorlandı yerken biraz. Bir dahakine daha az süzüp yumuşak bırakıcam.
Kızınız kaç aylık? Muz yanılmıyorsam +8 ay.Bugun kızımın eline avokado verdim yarıdan fazlasını yedi. Muz kadar kaymadı elinden. Kalan yarıyı da yumurtasına karıştırıp yedirdim. Her yerimiz yeşil oldu tabi:)))
Ben blw uygulayamıyorum. Kendi tutup yemeyi sevdigi icin eline veriyorum. 7 aylik. 3 gun kuralini uygulayip denedim sebze meyveleri. Muz dokunmadigi icin devam ettim vermeye.Kızınız kaç aylık? Muz yanılmıyorsam +8 ay.
Blw de belli bir prensip var, sanılanın aksine verdim eline yedi değil.
Mayalaması yoğurttan kolay, 2 dakikada hazır tabi süre 18-24 saat arasında.
Sadece bakımı aşırı özen istiyor, hijyenik olması gerekiyor, yoksa çok kötü kokup bozuluyor. Ayda bir falan da bakım yapmak gerekiyor. Teferruatı çok, yapması çok basit de, bakımı zor oluyor sadece. Ama aşırı keyifli, üstelik bebişlerin geneli çok seviyor eğer alerjileri yoksa.
Elmada biz de çok zorlandık. Zor yumuşadı yumuşayınca da marmelat gibi oldu elleyinceAfiyet olsun balına
Biz de elma tadımındayız ama dün buharda pişirdim beceremedim sanırım fazla yumuşak oldu ve kızım eline almadı. Normal kesip verdi onu yaladı damağını kaşıdı biraz bıraktı. Bugün normaline bile dokunmadı.
Nasıl versem acaba ? Şimdi bu yaptığım tadım oldu mu ki
Muz alerjimiz oldugu için ekstra dikkat ediyorum. Blw muz icin 8+ derken, klasik beslenmedeki 6 ay üzeri çoğu tarif muzla yapılıyor. İnternetteki cogu kaynak da 6 ay diyor (8 diyen de var elbelt). Neye göre belirleniyor ki bunlar?Kızınız kaç aylık? Muz yanılmıyorsam +8 ay.
Blw de belli bir prensip var, sanılanın aksine verdim eline yedi değil.
Pırasa ve soğanı yumurta tadımından sonraya bırakıp soğanlı omlet, pırasalı omlet yapıyorlar genellikle. Ben de öyle yapacağımKizlar pirasa verdiniz mi listeye gore patatesten sonra pirasa var ama nasil vericem bilemedim :/