Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Kızlar selamlar.
Biz yoğurtta kırmızı kart yedik
Ensesinde kızarıklıklar oldu. Bir de çok ilginç yerken alnına elimden yoğurt bulaştı. Beş dk geçmediki orası kıpkırmızı olmuştu. Dr foto yolladım durumu anlattım. Üç ay vermeyelim dedi yoğurt. buna çok üzüldüm. Yoğurt öğünlerde de çok kullanacağım bir besindi. Moralim bozuldu.

Biraz geç başlayacaksınız o kadar. Elbet yiyecek sıkma canını

Keçi yoğurtu deneseydin de aynı olur muydu acaba dedim
Hangi süt hangi maya kullandın?
Üzülme canım başka tarifler buluruz kuzuna

Keçi yoğurtu deneseydin de aynı olur muydu acaba dedim
Hangi süt hangi maya kullandın?
Üzülme canım başka tarifler buluruz kuzuna
Sağol canım. :)
Çiğ süt ve ev yapımı yoğurtla yaptım. Güvenilir bir sütçümüz var. İnek sütünden olsa aynı sütle peynir tüketti onda da olurdu diye düşünüyorum. Biraz vakit geçsin olmazsa bir de keçi sütüyle denerim. Peynir ve kefirde sorun yok onlara devam edicez. Artık yoğurt açığını onlarla kapatırız bir süre. :)

Bi arkadaşımın kızında da aynı öyle kızarıklık olmuştu. Sonra keçi yoğurtuyla devam ettiler sorun yaşamamıştı ondan dedim.
Peyniri lor mu yaptın eline sağlık:)

Bi arkadaşımın kızında da aynı öyle kızarıklık olmuştu. Sonra keçi yoğurtuyla devam ettiler sorun yaşamamıştı ondan dedim.
Peyniri lor mu yaptın eline sağlık:)
Aa aklımda bulunsun o zaman biraz zaman geçsin deneyeyim canım sağol :) peyniri kalıp peynir yaptım ama çok süzmüşüm zorlandı yerken biraz. Bir dahakine daha az süzüp yumuşak bırakıcam.

Aa aklımda bulunsun o zaman biraz zaman geçsin deneyeyim canım sağol :) peyniri kalıp peynir yaptım ama çok süzmüşüm zorlandı yerken biraz. Bir dahakine daha az süzüp yumuşak bırakıcam.
Afiyet olsun balına

Biz de elma tadımındayız ama dün buharda pişirdim beceremedim sanırım fazla yumuşak oldu ve kızım eline almadı. Normal kesip verdi onu yaladı damağını kaşıdı biraz bıraktı. Bugün normaline bile dokunmadı.
Nasıl versem acaba ? Şimdi bu yaptığım tadım oldu mu ki

Bugun kızımın eline avokado verdim yarıdan fazlasını yedi. Muz kadar kaymadı elinden. Kalan yarıyı da yumurtasına karıştırıp yedirdim. Her yerimiz yeşil oldu tabi:)))
Kızınız kaç aylık? Muz yanılmıyorsam +8 ay.
Blw de belli bir prensip var, sanılanın aksine verdim eline yedi değil.

Ben blw uygulayamıyorum. Kendi tutup yemeyi sevdigi icin eline veriyorum. 7 aylik. 3 gun kuralini uygulayip denedim sebze meyveleri. Muz dokunmadigi icin devam ettim vermeye.

Kızım da sevdi kefiri.Hep böyle gider umarım

Elmada biz de çok zorlandık. Zor yumuşadı yumuşayınca da marmelat gibi oldu elleyince yiyemedi pek. Çiğ verme ama kesinlikle. Ne olursa olsun koparabilir çok tehlikeli. Daha büyük bir çocuk elmadan ölmüş haberlerde dinlemiştim grupta da çok konuşuldu. O haberden beri korkumdan elmayı pişirip verdim resmen tadım yapmış oluyor tabi canım sıkıntı yok.

Bugün yoğurdun üçüncü günüydü normalde. Ama alerjiden dolayı yasaklı. Bugün boş kaldı. Ben de dedim oğlumla güzel bir hsonu kahvaltısı yapalım ona tatlı patates yaptım bir dilim de peynir çıkardım. Peynirde zorlandığı için bu sefer bütün vermedim eline :) küçük dilimledim küp küp. Bir anda bir lamba yandı al gel dedim çatalı deneyelim bakalım taktım çatala verdim attı ağzına. Ben taktım kendi yedi öyle peyniri çok mutlu oldum ilk çatal deneyimi için çok iyiydi yaptıklarımın hepsini yedi. Bir öğün mamayı istemedi çok mutlu oldum ek gıdayla doyabildiğini anlıyor artık. Büyüyorlar mı ne

Muz alerjimiz oldugu için ekstra dikkat ediyorum. Blw muz icin 8+ derken, klasik beslenmedeki 6 ay üzeri çoğu tarif muzla yapılıyor. İnternetteki cogu kaynak da 6 ay diyor (8 diyen de var elbelt). Neye göre belirleniyor ki bunlar?
Kime inanacağıma şaşırdim alerji doktoru yumurta beyazını 9. Aydan sonra verebilirsin diyor oysaki beyazın çok net 12 ay olduğu belli. Bu işler karisik isler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…