Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bugün peynir yaptım (tabi bunu biz yiyeceğiz şimdilik):halay:
Bir sorum olacaktı. En Büyük TÜRKİYE
Bebekler için 2 günde 1 yoğurt mayalamak gerekiyormuş.(bekledikçe laktik asit miktarı arttığı için). E 1 lt sütün şişesi 5,5 lira 2 günde 1 yeni alırsak yanarız. 250 ml ve 500 ml olan sek günlük sütler de var ondan alcm artık. Yani ayda ortalama 45 lira sadece yoğurt için olck. Peynir en azından 3-4 gün dayanır.:deli:
Daha siyez ünü, keçiboynuzu özü, keçiboynuzu ünü, yulaf unu vs vs alcm. Neyse biraz masraflı olck ama bebeğim yeterki sağlıklı beslensin :bicak::KK49:
Sorum da farklı fikri alternatifleri olan var mı bu süt veya malzeme konusunda ?

Not: bir sürü tarif not aldım Harika şeyler yapıyorlar grupta özenmemek elde değil:KK53:
Ellerine sağlık tatlım :KK200: Yoğurdu bir lt alsan yarısına iki kavanoz yoğurt mayalarsan diğer yarısına da peynir yapsan olur sanki. Peyniri peyniraltı suyunda beklettim ben bir hafta bozulmadı. Suya tutup verdim parça parça :kk77:

Eğer yalnızca bebiş için mayalıyorsanız bence en ideali yarım kilodan yapmak. Dolu dolu 3 gün kullanılabilir yoğurt. Peyniri peyniraltı suyunda uygun koşullarda saklarsan 1 hafta dayanıyor. 1 litreden bir kalıp peynir 1 hafta gidiyor. Her vermeden önce tadını ve kokusunu kontrol edin peynirin, bazen erken bozulabiliyor. İşin içine kefir mayalamak da girerse, kefiri de bebiş için mayalıyorsanız yine yarım litre en ideali. :KK49:
Siyez unu (blwmarketim-Buranlar siyez unu kullanıyorum) 1 kg'su 1 ay gidiyor bize.
Keçiboynuzu unu (blwmarketim OTS) 250 gr 8 TL - Gıdım gıdım kullanıldığı için bir türlü bitmiyor. o_O İkinciyi aldım ben biter diye öylece duruyor. (Kızım +11 ay hala bitmedi ve hala da aynı tat.) :oops:
Teşekkür ediyorum cevap için:KK24:

Ellerine sağlık tatlım :KK200: Yoğurdu bir lt alsan yarısına iki kavanoz yoğurt mayalarsan diğer yarısına da peynir yapsan olur sanki. Peyniri peyniraltı suyunda beklettim ben bir hafta bozulmadı. Suya tutup verdim parça parça :kk77:
Uygularken bulacağım artık bi yöntem napim:)) peynirin dayanıklılığına sevindim:21:
Meleğin nasıl oldu geçti mi kızarıklıklar ?

Ben anlatmayım:işsiz::olamaz: hiç başarılı değildi. Ya da anlatayım benimki gibi yapma. :deli: Sıcak suda beklettim yumuşayınca eline verdim.
Nasil olması gerekiyor ki acaba. Bende geceden suya koyup yumuşatıp verdim. Yanlis mi yapmisiz:KK70:

Nasil olması gerekiyor ki acaba. Bende geceden suya koyup yumuşatıp verdim. Yanlis mi yapmisiz:KK70:
Valla canım herkes öyle vermiş ama bizimki çok zorlandı öyle. Şimdi kabızlık sorunu olunca ben elimle biraz küçültüp veriyorum. Blw ye aykırı ama başka çözüm bulamadım. Yine çiğnemesi gereke boyutlarda veriyorum.

Listeyi buldum:))) sen neler alıyorsun bebek için?
Havuç, kuru soğan, maydanoz,roka, ekmek sepeti(8 çeşit), limon, domates salçası, süt reçeli, köy yumurtası, çiğ süt, tulum peyniri.

İlk siparişlerim bunlardı ama havuç dışında hiçbirini vermedim tabi bebişe biz yedik hepsini:dondurma:

Bebeğe blwmarketten toplu sipariş etmeyi düşünüyorum orda herşeyi bebekler için araştırıp bir araya getirmişler ve kullanıp memnun kalan bir sürü insan var. Güven veriyor açıkçası. :KK52:

Yumurtayı da burada gezen tavuk yumurtası alabileceğim bir yer buldum ordan alırım diyorum. Çünkü çiftlikte 10 tane 18 lira ve kargo da var en az 12 lira. Pahalı oluyor. :KK47:

Sen neler sipariş ettin?

Valla canım herkes öyle vermiş ama bizimki çok zorlandı öyle. Şimdi kabızlık sorunu olunca ben elimle biraz küçültüp veriyorum. Blw ye aykırı ama başka çözüm bulamadım. Yine çiğnemesi gereke boyutlarda veriyorum.
Canım gün kurusu ve kuru erik 7 ay dolunca diyor tabloda. 6 gün sonra 7 ayımız bitiyor ama bu 6 günü kuru erik ve gün kurusu yapacağım umarım erken olmaz (pancarı atlayınca bir de pırasayı sonraya bırakınca öne geldi demekki):KK51:

Acaba senin de dolmadan verdin diye mi öyle oldu? Tereddütte kaldım araya pancarı sıkıştırsam mı acaba. Pancarlı tarifler de buldum :KK49:

Bir de öğünlere geçsek bile 3 gün kuralı ile tadım yapmaya devam edileceği için ilkbahar tadım tablosuna baktım orda da pancar var her türlü vereceğim diyorum:emir_bebek::emir_bebek:

Uygularken bulacağım artık bi yöntem napim:)) peynirin dayanıklılığına sevindim:21:
Meleğin nasıl oldu geçti mi kızarıklıklar ?
Canım arada görmemişim kusura bakma :) dün hala vardı kızarıklık :KK43: şimdi gidince bakıcam duruma. Ona göre yumurtaya geçicem ya da bekliycem karar veremedim henüz.

Canım gün kurusu ve kuru erik 7 ay dolunca diyor tabloda. 6 gün sonra 7 ayımız bitiyor ama bu 6 günü kuru erik ve gün kurusu yapacağım umarım erken olmaz (pancarı atlayınca bir de pırasayı sonraya bırakınca öne geldi demekki):KK51:

Acaba senin de dolmadan verdin diye mi öyle oldu? Tereddütte kaldım araya pancarı sıkıştırsam mı acaba. Pancarlı tarifler de buldum :KK49:

Bir de öğünlere geçsek bile 3 gün kuralı ile tadım yapmaya devam edileceği için ilkbahar tadım tablosuna baktım orda da pancar var her türlü vereceğim diyorum:emir_bebek::emir_bebek:
Ben de geç başladım ya ayı tutuyordu ama yemeyi beceremedi bizimki. Ya da ben sunumda bir yanlışlık yaptım bilemiyorum.
Pancarı hiç denemedim ben. İlerde katarım birşeye patates tostuna falan bakalım:)

Anladim canim bizimki yedi masallaj bir sıkıntı olmadi şimdilik. Bir de muz şu an verilmiyor degil mi?

Ben de çiftlikten havuç, bal kabağı, brokoli, tam buğday unu,çavdar unu, süt ve kendimiz için de portakal aldım. Gelince tadımlara başlayacağız. Çarşamba ya da perşembe başlıyoruz yani :KK49:

Ben de çiftlikten havuç, bal kabağı, brokoli, tam buğday unu,çavdar unu, süt ve kendimiz için de portakal aldım. Gelince tadımlara başlayacağız. Çarşamba ya da perşembe başlıyoruz yani :KK49:
:KK9: Neyle başlayacaksınız? Bir de şu çiftliği merak ettim bana da yazar mısın? :)

Blw grubunda tariflerini çok beğendiğim Tuğçe Hanım var. Sordum tüm tariflerini nerde bulabilir miyim diye. İnstagrm da bebeğine yaptığı herşeyi paylaşıyor. :KK49::KK49::KK49:

Bakmak isterseniz ekledim fotoyu (umarım reklama girmiyordur para kazanan bir blog değil diye rahatça yazıyorum):KK76::dondurma:En Büyük KK

Eklentiler

• D0C0D82A-5B69-4CA4-8604-AAD765017C3F.jpeg
    D0C0D82A-5B69-4CA4-8604-AAD765017C3F.jpeg
    54,1 KB · Görüntüleme: 78
X