Bebek Beslenmesi blw yöntemiyle ek gıdaya geçiş

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Bizde bugün blw serüvenine havuçla başladık sabah ilk verdigimde eline aldi agzina goturmeye calisti ama ya benim acemiligimden kıvamı tutturamadigim icin koparamadi yada sadece eline alip tanimak istedi bilemedim dayanamayip agzina azcik bi parca koydum alerji yapcakmi gormek icin. Icime sinmedi Ogleden sonra tekrar teklif ettim bu sefer daha ilgiliydi ( mama sandalyesinden kalkti elimde havuclari gorup istiyomuscasna elini uzatiyodu ) ama buyuk parcalar halinde yuttu.bu normal mi ?bikac saat sonra bezinden hepsini cikardi

Hadi bakalım hoşgeldin Bence ilk gün için çok başarılı.

Dün akşam büyüyo marka probiyotik maya ile sek günlük süt ve köy sütü ile ayrı ayrı BLW Türkiye sayfasındaki tarife göre yoğurt mayaladım. Sabah taş gibiydi. Yarın yemek için sabırsızlanıyorum.
Biz yiyeceğiz şimdilik. Kızımın yoğurt tadımına 15 gün var nerdeyse ona sek sütle yapacağım tabi. Köy sütü denk geldi de yaptım ilk defa evime girdi.
Lor peyniri, labne hepsinin tarifini aldım isteyen olursa kopyalarım buraya da

Kızlar ben patatesten sonra 1 gün ara verdim yüzündeki kızarıklıklar söndükten sonra yoğurt verdim aslında şöyle oldu ben ufak boy cam Nescafe fincanina kendim için yoğurt koymuştum Ömer görünce çıldırdı yemek için acaba katı olmayan bir şeyi nasıl yer diye merak ediyordum heryer yoğurt oldu ama yedi :)) dün kv ye geldik burada yoğurdu kv vermek istedi tamam dedim zaten titiz anlatsam anlamayacak bende 3 tane büyüttüm diye başlayacak ısrarcı olmaya gerek yok dedim

Ellerine sağlık labneninkini kopyalarsan sevinirim aramaya hiç vaktim olmuyor 2 çocukla ancak sizleri okuyorum hem sizin neden 15 gün var sen benden önce doğum yapmıştın erken mi doğdu kuzucuk ne zaman olması gerekiyordu zaman çok hızlı geçiyor o zamanları unutmaya başladım

Yaa ben bu yöntemden sonra oğlumun yemek seçmeden herşey yiyeceğini ama istediği kadar yiyeceğini düşünmüştüm klasik yöntem sonrası herşey yemeyen bir oğlum var bu ona benzemesin istiyorum çok mu şey istiyorum acaba

Yoğurta 15 gün var dedim canım çoktan başladık yoksa :))) sebzeler bitti meyveler var sırada ondan dedim.
17 temmuz doğumlu kızım
14 ocakta 180 gün doldu başladık blw ye

Labne yapıyoruz; (BLW TÜRKİYE SAYFASINDAN ALINTIDIR)

• 1 litre süt 40 derece civarı sıcaklığa getirilir. (Parmağımız 7, 8 saniye dayanacak kadar.)

pastörize süt kullanıyorsanız ılıtarak, dışarıdan alınan açık sütse mutlaka önce kaynatıp soğutarak istenilen ısıya getirin. Bu kısmı anlamadım tam ??????

• 100 gr süzme peyniri bir kapta birkaç kaşık sütle karıştırarak eritin.

• Karışımı süte ilave edip karıştırın.

• Sıcaklığını muhafaza edecek şekilde üstünü örtüp yaklaşık 8 saat mayalanmaya bırakın.

• Buzdolabına koyup 8 saat daha dinlendirin.

• Temiz bir tulbente süzün.

• Tulbentin ağzını bağlayıp asın. Alta da bir kase koyun. Peynirin suyu akacaktır.

• Bir iki saat sonra peyniriniz hazır.

Ailecek yenebilen mis gibi peynir oluyor.

Zaten artık biliyoruz, peynir suyunu katiyen atmıyoruz.

Afiyet olsun.

Bir de öğünlere geçince bu kitabı almayı düşünüyorum. Paylaşayım.

Blw sayfasında da bir sürü tarif etiketlemişler bakmanızı tavsiye ederim. Gerçekten çok hamarat anneler var bigün ben de olucammmm

Eklentiler

• 0480C298-F3EE-47E9-9419-A0D627182239.png
    316,8 KB · Görüntüleme: 106
Canım yoğurt peynir labne tariflerini resim olarak eklersen ilk mesajımıza ekleyelim kolay olsun sonradan da bulması. Ben tlfndan düzenleme yapamıyorum pek ondan kopyalayamadım. :)
Ellerine sağlık bu arada :)

Kaynatma ve ılıtma nedenini yazayım hemen. Açık sütle yapılıyorsa bakteriler ölsün diye kaynatıp istenilen sıcaklığa getirilir. Pastörize süt zaten isitilip soğutulduğu için kaynatmaya gerek yoktur istenen dereceye kadar ısıtılsa yeterli olur.

Teşekkür ederim:)
Pastörizeyi de dün kaynattım ama ben yoğurt yaparken. Kaynatmayıp 45 dereceye kadar ısıtayım mı artık?

Maalesef çok şey istiyorsunuz Siz her şeyi severek yiyor musunuz? Eğer öyleyse sorun sizde eheheh Nükte ediyorum ciddiye almayın lütfen.

Canımm bu kitap maalesef BLW'ye uygun değil. Domatesi falan +8 aya uygun verdiği tarifler var. Yine de siz bilirsiniz ama içeriğine çok çok dikkat edin derim.

baldan_madam

Yoğurt: BLW Türkiye sitesinden ekran görüntüsü alıp koydum. Ama bir de bi yemek tarifi sitesinden de yardım almıştım. İkisini de koyuyorum istediğini eklersin.

Probiyotik mayamın üzerindeki tariften de faydalanıp yaptım. Ortaya karışık oldu benimki fırında mayaladım mesela.

Eklentiler

• AF1DFC4C-B470-4357-8CAA-465B39D40900.jpeg
    47,5 KB · Görüntüleme: 42
  • E7E2591F-E757-45D2-8637-9B3C993F8AB8.jpeg
    61,6 KB · Görüntüleme: 48
  • C83A9347-9235-483C-8A32-45244DF36D27.jpeg
    68,4 KB · Görüntüleme: 41
  • 9C472D5F-5047-41AA-BD28-708868409F24.jpeg
    60,5 KB · Görüntüleme: 41
  • EF52DA50-F852-48BE-A994-BDE591C46453.jpeg
    62,9 KB · Görüntüleme: 37
Canımm bu kitap maalesef BLW'ye uygun değil. Domatesi falan +8 aya uygun verdiği tarifler var. Yine de siz bilirsiniz ama içeriğine çok çok dikkat edin derim.
Anladım. Senin önerebileceğin kitap var mı? Yoksa facetekiler ve blw sitesindekiler yeter de artar mı dersin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…